Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

ο Τσίπρας ευχαριστει για την διαφήμιση...

Βρε Αδελφέ δεν το αφήνεις Σαββατιάτικα..Παραμονή εκλογών ειναι...Χαλάρωσέ το λιγάκι..Ειπαμε αυριο εχει κλάμα στον Περισσό..Θα στειλει τηλεγραφημα συμπαραστασης και το ''αδελφό Κομμα''

http://www.youtube.com/watch?v=pSWN6Qj98Iw
 
Last edited:
Ποια διαφήμιση; Αν φτάσαμε να ψηφίζουμε αναλογα με το ποιος έχει το πιο φανταχτερό πρωτοσέλιδο τη βάψαμε. Πάντως δεν βλέπω το λόγο να σταματήσουμε να μιλάμε, εφ'όσον το θέμα είναι ανοιχτό. Εκτός και αν η δαιχείριση, αποφάσισε να μην μιλάμε για πολιτικά θεματα. Δεκτόν.
 
γενικά σε αυτές τις εκλογές νομίζω οτι θα γίνει της που....... τo κάγκελο

tis_poutanas_to_kagkelo.jpg
 
Αποτυχημένη πολιτική – Αποτυχημένη συγκέντρωση.

image003.jpg



Βαγγελιώ σ ευχαριστώ. Μου έκανες το χατίρι και μάζεψες τα αιγοπρόβατα στο Σύνταγμα. Να μη γελάσουμε και εμείς; Είχα μια αγωνία μετά το φιάσκο του Σαμαρά στο Ζάππειο, αν θα σπάσεις το ρεκόρ, κάνοντας την πιο «χάλια» μάζωξη. Τα κατάφερες! Έπρεπε να είχα περισσότερη εμπιστοσύνη στον «πολιτικό σου λόγο», που σε κάνει αντιπαθέστατο.
Έβλεπα μερικές δεκάδες γίδια, να βόσκουν κουτόχορτο αραιά κι αλάργα στην πλατεία. Τόσοι μόνο Βαγγελιώ; Στο τέλος να τα βάλεις τα ζωντανά σε αγροτικό, να πάτε τσάρκα στην Ακρόπολη. Από δω και πέρα, θα λένε αποτυχημένη συγκέντρωση και θα σε σκέφτονται να γκαρίζεις σε άδειους δρόμους. Από παλμό όμως έτσι; Άλλο τίποτα. Μόνο ο καφές και το παξιμάδι έλλειπε. Όχι μανάρι μου, δεν σου κούναγαν σημαίες. Μαντήλια κούναγαν, να σε χαιρετίσουν που φεύγεις.

Εκείνο που μου άρεσε περισσότερο όμως, ήταν το σχέδιο «υποχώρησης» του αποδεκατισμένου κοπαδιού. Έριξες χαρτιά και καπνογόνα, για να μην τους κράξουν περαστικοί, όταν θα φεύγουν.

Προσπαθώ να μιλήσω σοβαρά Μπενύτο, αλλά δε μ αφήνεις αγιάσω. Εσύ αρχίζεις πρώτος τα αστεία, όταν μιλάς για πρωτιά. Κάτσε αγόρι μου να μπεις Βουλή πρώτα. Να σε ψηφίσουμε για «ευχαριστώ», που μας νοικιάζεις το σπίτι μας; Που μας έκοψες το μισθό και τη σύνταξη; Που μας βρήκες «δουλειά», να στεκόμαστε με τις ώρες στις ουρές; Μην ανησυχείς, θα σε «φτιάξουμε» στις εκλογές μια χαρά.

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2012/05/blog-post_7561.html

Όχι ελεφαντένιε μου. Δεν θα πονέσεις. Άλλωστε ο ανασκολοπισμός πονάει λιγότερο από το μνημόνιο.
 
Re: Απάντηση: Τι πιστεύετε πως θα γίνει σε αυτές τις εκλογές;

Η αλήθεια όμως είναι εντελώς διαφορετική. Το μνημόνιο δεν ήρθε ουρανοκατέβατο. Το έφερε η καπιταλιστική κρίση. Αφ' ενός μεν για να διασωθεί ο χρηματοπιστωτικός τομέας, αφετέρου δε για να έχουν φθηνότερα εργατικά χέρια οι βιομήχανοι, όταν θα έρθει η ανάπτυξη.

Μπορεί να μην σου αρέσει ο Habermas , ως φιλόσοφος που θεωρεί τον εαυτό του μαρξιστή ( αλλά έχει απομακρυνθεί πολύ από τον μαρξισμό ) πλην όμως το μνημόνιο και η λογική ότι η Ελλάδα , ως κράτος , τα "έχει κάνει σκατά" , είναι θέματα που εξηγούνται με αυτό που ο Habermas ονόμασε "λογική της εκτόπισης της κρίσης".

Ολα ξεκινούν από τον Ενγκελς ο οποίος στο «Αντι-Ντύριγκ» παρατηρεί το εξής : «το σύγχρονο κράτος , ανεξάρτητα από την μορφή του , είναι ουσιαστικά μια καπιταλιστική μηχανή , το κράτος των καπιταλιστών, η ιδεατή προσωποποίηση του συνολικού εθνικού κεφαλαίου». Δηαλδή , με δεδομένο ότι το κεφάλαιο δεν αυτοαναπαράγεται , ούτε είναι ικανό από μόνο του να διασφαλίσει τους όρους εκείνους και τις συνθήκες που θα επιτρέψουν την αναπαραγωγή του , για να διαιωνισθεί έχει ανάγκη από συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έχουν την εξής ιδιομορφία: ενώ στοχεύουν στο γενικό συμφέρον του συλλογικού κεφαλαίου, εν τούτοις δεν αφορούν στο εξατομικευμένο συμφέρον κάθε επιμέρους κεφαλαίου. Τα τελευταία ευρισκόμενα σε γενικό ανταγωνισμό μεταξύ τους έχουν ανάγκη από ένα εξωτερικό θεσμικό και σχετικά αυτόνομο όργανο που να παρεμβαίνει εκ μέρους τους . Αυτό το σώμα είναι το Κράτος – ο συλλογικός ιδεατός καπιταλιστής.

Συνεπώς μια καπιταλιστική οικονομία που δεν ρυθμίζεται από το κράτος ( το αρχέτυπο δηλαδή της «ελεύθερης αγοράς» ) συγκροτείται από πλήθος ανταγωνιστικών κεφαλαίων. Μια τέτοια οικονομία είναι ευάλωτη στην κρίση διότι κανένα από τα ανταγωνιστικά αυτά κεφάλαια δεν πρόκειται να θυσιάσει το δικό του συμφέρον για το γενικό καλό . Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εμφάνιση αντιθέσεων ή προβλημάτων συντονισμού , τα οποία δεν μπορούν ποτέ να επιλυθούν , με αποτέλεσμα η συσσώρευση τους να απειλεί την ίδια την σταθερότητα του καπιταλισμού. Μια καπιταλιστική οικονομία χωρίς κρατική ρύθμιση είναι δομικά ασταθής ( Ηabermas , 1975) και τούτο σε πείσμα των νεοφιλελεύθερων απόψεων που κυριαρχούν σήμερα.

Ο Altvater ( 1973) υιοθετώντας την πιό πάνω άποψη του Engels , θεωρεί ότι το κράτος, ως «συλλογικός ιδεατός καπιταλιστής» , είναι αναγκαίο να επεμβαίνει στην καπιταλιστική οικονομία για να διασφαλίζει τις συνθήκες που συντελούν στην καπιταλιστική συσσώρευση , επιτελώντας έτσι μια λειτουργία «γενικής συντήρησης» του καπιταλισμού , η οποία συνδυάζει : α) την φροντίδα να υπάρχει μια γενική υποδομή και υλικές προϋποθέσεις αναγκαίες για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες β) την ικανότητα περιφρούρησης του εθνικού οικονομικού χώρου γ) τον εφοδιασμό της καπιταλιστικής οικονομίας με ένα νομικό σύστημα που εδραιώνει και ενισχύει το δικαίωμα κατοχής ατομικής ιδιοκτησίας και δ) τον παρεμβατικό ρόλο του κράτους στην ρύθμιση και στην εξομάλυνση της ταξικής πάλης κεφαλαίου – εργασίας.

Αυτές οι παρεμβάσεις αποκαλούνται από τον Habermas «λογική της εκτόπισης της κρίσης», υπό την έννοια ότι οι θεμελιακές κρίσεις που απορρέουν από την οικονομία αποτελούν τώρα αποκλειστική ευθύνη του κράτους , υπό την ιδιότητα του ως καθολικού ρυθμιστή της οικονομίας. Άρα οι κρίσεις εκτοπίζονται από το επίπεδο της οικονομίας ( που δεν μπορεί να τις επιλύσει) στο κράτος ( που είτε μπορεί να τις λύσει , είτε όχι ). Εάν το κράτος όπως είναι σήμερα , αδυνατεί να αντιμετωπίσει μια τέτοια κρίση , τότε αυτό που τίθεται υπό αμφισβήτηση είναι η συγκεκριμένη μορφή του καπιταλιστικού κράτους και όχι η σταθερότητα του ίδιου του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής. Αποκαλύπτεται συνεπώς ο καθοριστικός ρόλος του κράτους στην διασφάλιση του κύκλου του κεφαλαίου.

Αυτό ακριβώς έγινε και στην Ελλάδα. Δεν αμφισβητήθηκε ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής αλλά η ικανότητα του ελληνικού κράτους , να αντιμετωπίσει την κρίση ( μέσα μάλιστα σε ένα διεθνές περιβάλλον επίσης σε κρίση) . Εξ ού και τα μέτρα του μνημονίου τα οποία στοχεύουν ακριβώς σε αυτό. Την συμμόρφωση του ελληνικού κράτους στην σημερινή μορφή του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού.
 
Δε νομίζω πως έχει να κάνει με το ρόλο του κράτους. Θεωρώ πως έχει να κάνει με τη γενικότερη αδυναμία του καπιταλιστικού συστήματος να παράγει νέο πλούτο. Δηλαδή, δεν αρκεί το κράτος να τυπώσει νέο χρήμα και να το δώσει στους καπιταλιστές. Αντε και το δωσε, μετά τι γίνεται. Είναι μια κλασσική κρίση υπερσυσσώρευσης κερδών, όπου το κεφαλαιο δεν μπορεί να βρει νέες "αγορές" για να επενδύσει τα κέρδη του. Γι' αυτό το λόγο και επενδύουν όλοι στην πράσινη ανάπτυξη, όπως από το 60 και μετά επένδυαν στη silicon valley. Αλλά πλέον τα πράγματα είναι δύσκολα, ώστε να βρεθουν νέοι αγοραστές για να αγοράσουν πράσινη ανάπτυξη.

Εστω ότι η ΕΚτ τύπωνε χρήμα για να πληρώσε τα ελληνικά ομόλογα. Το ευρώ θα έφτανε σε πολύ χαμηλά επίπεδα και οι ΗΠΑν θα αναγκάζονταν να εκτυπώσουν τόνους χρήματος. Ολος ο κόσμος θα βιωνε τρελλό υπερπληθωρισμό. Θα αποσταθεροποιείτο όλο το παγκόσμιο καπιταλιστικό σύστημα, με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Τα λεφτά των ομολόγων από που προέρχονταν. Από τα υπερσυσσωρευμένα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών, τα οποία μην έχοντας τι να τα κάνουν τα έδιναν σε hedge funds, ώστε να αβγατίσουν δανειζοντας τα σε άλλους.

Η να στο θέσω αλλιώς. Η ανεργία στις ΗΠΑ 4 χρόνια μετά το '08 βρίσκεται στο 8.1%. βρίσκεται εκεί, όχι γιατί βρέθηκαν δουλειές, αλλά γιατί το ποσοστό αυτών που συμμετέχουν στο εργατικό δυναμικό έχει μειωθεί στο 63,5%. Το '90 βρισκόταν στο 67%. Αυτό σημαίνει, ότι ο κοσμος στις ΗΠΑ αδυνατεί να βρει δουλειά και άρα σταματάει να ψάχνει, οπότε δεν προσμετράται στις στατιστικές.

Θα μου πεις, ότι φταίει το outsourcing (δηλαδή η παραγωγή μεταφέρεται σε τρίτες χώρες). Μα, και πριν 5 χρόνια που η ανεργία ήταν στο 5%, πάλι σε Κίνα, Ινδία κατασκευάζονταν τα μηχανήματα. Αρα ποιο είναι το θέμα; Προσωπικά, θεωρώ πως ο καπιταλισμός πλέον δεν μπορεί να δημιουργήσει αρκετές δουλειές για τους νεοεισερχόμενους, γι αυτό και τα μεγάλα ποσοστά ανεργίας στους νέους.
 
Αν και δεν εννούσα αυτό , έχω μία παρατήρηση. Το κεφάλαιο δεν χρειάζεται να βρεί "νέες " αγορές για να επενδύσει τα κέρδη του .Τα παίζει στο χρηματιστήριο αξιών και παραγώγων , τα επενδύει σε hedge funds , τα μετατρέπει σε απίθανα ´, άκρως επικίνδυνα και άκρως προσοδοφόρα επενδυτικά εργαλεία. Ο σκοπός μιας επιχείρησης δεν είναι ούτε να δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας , ούτε τίποτα άλλον, πέραν του να αποκομίζει κέρδη . Εάν αυτά μπορεί να επιτευχθούν με "αέρα" , κανένα πρόβλημα. θα γλυτώσει και από τους εργαζόμενους που τόσο το ενοχλούν.
 
γενικά σε αυτές τις εκλογές νομίζω οτι θα γίνει της που....... τo κάγκελο

tis_poutanas_to_kagkelo.jpg

μπα δεν το βλέπω

αισιόδοξο σενάριο

tso+lo.jpg

απαισιόδοξο σενάριο

alaiah+giannena+grafeio+kideion.jpg
 
Οι πολιτικοι ειναι σαν τα μωρα.

Πρεπει να τους αλλαζεις συνεχεια.

Για τον ιδιο λογο.

Μακαρι να ερθει επιτελους αυτη η πολυποθητη αλλαγη...
 
Τα τέσσερα σενάρια για τη νέα Βουλή
Έρχεται το τέλος των αυτοδυναμιών

tesserasenaria.jpg


H εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου αναμένεται να διαμορφώσει νέα δεδομένα για το πολιτικό σκηνικό της χώρας, αφού για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση «αμφισβητείται» ο δικομματισμός και απομακρύνεται το ενδεχόμενο σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, όπως καταγράφεται στο σύνολο των δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Στο νέο Κοινοβούλιο υπολογίζεται ότι θα μπουν από 8-10 κόμματα.

Ακόμα και η εφαρμογή του εκλογικού νόμου «Παυλόπουλου», που παρέχει «μπόνους» 50 εδρών στο πρώτο κόμμα αντί 40 εδρών που προέβλεπε ο προηγούμενος νόμος, δεν φαίνεται να αποτελεί ικανή συνθήκη για να «δώσει» αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Ενδεικτικό είναι το στοιχείο ότι σε όλες τις δημοσκοπήσεις οι δύο «μονομάχοι», ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, συγκεντρώνουν αθροιστικά ποσοστά από 36-44% καταγράφοντας μείωση της εκλογικής τους δύναμης έως και 50% σε σχέση με το 2009, οπότε συγκέντρωσαν συνολικά το 77,4% των ψήφων.

Το ποσοστό που θα πρέπει να «αγγίξει» το πρώτο κόμμα ή το άθροισμα των ποσοστών κομμάτων που μπορούν να συνεργαστούν για τον σχηματισμό κυβέρνησης (151 βουλευτές) υπολογίζεται από 37-39,5%.

Όπως αναφέρει το Έθνος, θεωρείται απίθανο το ενδεχόμενο το πρώτο κόμμα να «αγγίξει» το όριο της αυτοδυναμίας που εξαρτάται και από άλλους δύο παράγοντες: από τον αριθμό των κομμάτων που θα καταφέρουν να ξεπεράσουν το φράγμα του 3% και να εισέλθουν στη Βουλή αλλά και από το συνολικό ποσοστό των κομμάτων που θα μείνουν εκτός Βουλής.

Σύμφωνα με ειδικούς, αυξάνεται το όριο της αυτοδυναμίας ανάλογα με τον αριθμό των κομμάτων που θα μπουν στη Βουλή. Εάν η επόμενη Βουλή έχει από 7-10 κόμματα, τότε το ποσοστό που εξασφαλίζει τουλάχιστον 151 βουλευτές ξεπερνά το 41%. Παράλληλα, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα λάβουν τα κόμματα που θα μείνουν εκτός Βουλής, τόσο μειώνεται το όριο της αυτοδυναμίας.

Συγκεκριμένα εάν τα εκτός Βουλής κόμματα λάβουν αθροιστικά 3%, τότε το «ποσοστό» που οδηγεί στους 151 βουλευτές δεν ξεπερνά το 39%.

http://www.newsbeast.gr/politiki/ekloges2012/Arthro/345462/ta-tessera-senaria-gia-ti-nea-vouli/
 
Καλημέρα παιδιά
και με τη νίκη!!!:music-smiley-005:

Μια ερωτηση
η κυρία που είναι στους οικολόγους, εχω σπάσει το κεφάλι μου
τραγουδαγε κάπου?