Τι πρέπει να κάνω στο iphone πριν το παραδώσω για service;

kostis

AVClub Enthusiast
26 January 2007
913
Κόρινθος
Το 5c μου έχει πρόβλημα. Κατά μήκος της αριστερής μεγάλης διάστασης, έχει ξεκουμπώσει η οθόνη και στέκεται πιο έξω από ότι πρέπει (μπαινοβγαίνει αν το πιέσω). Ταυτόχρονα η μπαταρία πεθαίνει, αφού μετά βίας κρατά μια μέρα χωρίς χρήση wifi ή 3g. Αύριο πρωί θα το πάω στην infoquest στου Ρέντη, καθώς είμαι μέσα στην εγγύηση.

Επειδή το έχω γεμάτο με προσωπικά αρχεία (στο dropbox και στο googledrive και στο σημειωματάριο πολλούς κωδικούς), πως τα σβήνω οριστικά όλα πριν το παραδώσω;

Επίσης μπορώ να βάλω τη μικρή sim σε τηλέφωνο που παίρνει κανονική -με κάποιον αντάπτορα ίσως- ή πρέπει να την αντιγράψω σε μαγαζί;

Καλημέρα φίλε μου. Αφού έχεις backup κάνεις ένα "Erase all content and settings" από το tab του reset στα settings/general. Προσοχή μόνο μην έχεις την 8.0 γιατί τα σβήνει και από το icloud λογω bug. Καλού κακού πάρε ένα backup με το itunes.
Την nano sim απλά παίρνεις ένα ανταπτοράκι και την κάνεις ή mini sim ή κανονική.

Πήγα χθες το τηλέφωνο στην infoquest στο Ρέντη. Το κινητό είναι αγορασμένο 15/1/2014, άρα εντός εγγύησης. Σήμερα μου έστειλαν email που λέει ότι θα πληρώσω 325 ευρώ για να μου δώσουν ανακατασκευασμένη συσκευή από την apple. Δηλαδή όπως μου είπαν στο τηλέφωνο έστειλαν φωτογραφίες στην apple και αυτή αποφάσισε ότι δεν το καλύπτει η εγγύηση. Είναι φοβεροί οι άνθρωποι. Σας αντιγράφω το mail που μου έστειλαν.

Σας ευχαριστούμε που εμπιστευτήκατε το Τεχνικό Τμήμα της Info Quest Technologies.
Ακολουθούν οι πρώτες εκτιμήσεις των μηχανικών μας, αναφορικά με τη διάγνωση της βλάβης που παρουσιάζει το προϊόν σας, καθώς και με το κόστος των ανταλλακτικών και της εργασίας για την επισκευή του. Παρακαλούμε όπως αποδεχθείτε ή όχι την επισκευή, συμπληρώνοντας αντιστοίχως τη φόρμα που ακολουθεί. Η φόρμα συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη, μαζί με το σχετικό καταθετήριο – όπου απαιτείται – θα πρέπει να αποσταλούν στο fax: 211 999 1601, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία.

Τεχνική Διάγνωση:
Έχει φουσκώσει η μπαταρία, έχει κάνει split η οθόνη, αλλά υπάρχουν
σημάδια από υγρά στο πίσω μέρος της οθόνης.
Δίνεται κόστος για αντ/ση συσκευής.

Περιγραφή
Κόστος ( )
Ανταλλακτικά:
B661-7631
iPhone 5c, GSM, 16GB, White, GBR
244,00

Εργασία:

20.33

ΣΥΝΟΛΟ (χωρίς ΦΠΑ):
264,33

Σύνολο με ΦΠΑ:
325,12
Παρατηρήσεις:
Αντικατάσταση με ανακατασκευασμένη συσκευή από την apple. Συνοδεύεται με τρίμηνη εγγύηση.
Η παλιά συσκευή επιστρέφεται στην apple.

· Η παραπάνω προσφορά ισχύει για 5 ημέρες.
· Η Info Quest Technologies δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση απώλειας δεδομένων, που βρίσκονται αποθηκευμένα στο προϊόν, κατά τη διάρκεια της επισκευής του. Σε περίπτωση επισκευής προϊόντος με υγρασία ή υγρά δεν δίνεται καμία μελλοντική εγγύηση.
· Για το/τα ανταλλακτικό/κά που θα χρησιμοποιηθούν για την επισκευή του προϊόντος, ισχύει η εγγύηση που εκάστοτε χορηγείται από τον κατασκευαστή του ανταλλακτικού.
· Σε περίπτωση που:
Ø δεν αποδεχθείτε την επισκευή του προϊόντος, θα σας επιστραφεί στην αρχική του κατάσταση. Η χρέωση για τον εντοπισμό της βλάβης και τα έξοδα διαχείρισης ανέρχεται στην ενδεικτική τιμή των 16,25 πλέον ΦΠΑ.
Ø το συνολικό κόστος επισκευής είναι μικρότερο των 150 το ποσό εξοφλείται με αντικαταβολή κατά την παραλαβή του προϊόντος.
Ø το συνολικό κόστος επισκευής ξεπερνάει τα 150 το ποσό θα πρέπει να εξοφληθεί με κατάθεση σε έναν από τους παρακάτω τραπεζικούς λογαριασμούς της Info Quest Technologies πριν την έναρξη της επισκευής. Στο καταθετήριο θα πρέπει να αναφέρεται υποχρεωτικά ο Αρ. Γνωστοποίησης Επισκευής.

Eθνική Τράπεζα
IBAN: GR07 0110 1470 0000 1474 7042 589
Alpha Bank
IBAN: GR06 0140 1490 1490 0232 0000 870
EFG Eurobank
IBAN: GR27 0260 0250 0004 1020 1437 297
Τράπεζα Πειραιώς
ΙΒΑΝ: GR05 0172 0360 0050 3605 2184 463

Συμπληρώνεται από τον Πελάτη
Προς:
Info Quest Technologies ΑΕΒΕ
e-mail: [email protected] / fax: 211 999 1601

ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ:
r

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ- Θα το παραλάβω άμεσα
r

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΕΙ-συναινώ να προωθηθεί για ανακύκλωση
r
Από:

(Όνομα και Επώνυμο)

Υπογραφή

Ενημερώθείτε για όλες τις υπηρεσίες μας: www.infoquest.gr | t.: 211 999 1260

Παρακαλούμε για την άμεση απάντησή σας,

Με εκτίμηση ,

Service Administrator
Tel: +30 211 999 1260
Fax: +30 211 999 1601
Email: [email protected]

Info - Quest Technologies S.A
125-127 Kifisou Av,
GR-18233, Ag. Ioannis Rentis, Athens
Email: www.quest.gr

Η εγγυηση καλυπτει καθε βλαβη?
Μηπως τα υγρα που αναφερουν σημαινει οτι βραχηκε καπου το κινητο?
Νομιζω οτι χτυπηματα και υγρασιες δεν καλυπτονται πουθενα...

Το ότι φούσκωσε η μπαταρία και έχει πετάξει την οθόνη έξω είναι βλάβη που οφείλεται σε μένα;

Αν απορρόφησε υγρασία το κινητό (κάτι που δεν έχει πέσει στην αντίληψη μου), ως συνέπεια της δημιουργίας κενού μεταξύ της οθόνης και του πλαστικού περιβλήματος, είναι ένα γεγονός για το οποίο ευθύνομαι;

Νομιζω οτι αυτα θα πρεπει να τα ρωτησεις στο service.

Δεν μπορει να μην ισχυει η εγγυηση παντως αν δεν εχει παθει κατι αναλογο λογω κακης χρησης

Δυστυχώς έμπλεξες με τους απατεώνες. Είναι γνωστοί για τα κόλπα τους. Για τη ισχύ της εγγύησης δες εδώ https://www.apple.com/support/iphone/repair/battery-power/ και συγκεκριμένα

What does battery service cost?

Your Apple One Year Limited Warranty includes replacement coverage for a defective battery, and there is no charge if your iPhone is covered under warranty or an AppleCare product.

Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα της μπαταρίας καλύπτεται. Εαν τα υγρά είναι από την μπαταριά και δεν λένε ότι είναι από αλλού πες τους ότι θα τους κάνεις καταγγελία. Δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς πάρα μόνο με απειλές δυστυχώς.

PHP:
Αγαπητέ φίλε εξ αφορμής του θέματος σου και χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες όπως ο Πόντιος θα σου πω με ειλικρίνεια το εξής:

είμαι χαρούμενος με τον εαυτό μου που εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχω δώσει ούτε ένα ευρώ σε αυτούς.....έχω αγοράσει αρκετά μηλοπροιόντα....είτε από εξωτερικό ,είτε από Ελλάδα από παράπλευρους εισαγωγείς πολύ πιο φτηνά....μακρυά από αυτούς!!!!...δεν υπάρχουν λέμε!!! :mad:

Αυτό που κατά τη γνώμη μου είναι παράλογο, είναι ότι παραδέχονται ότι η μπαταρία έχει φουσκώσει, κάτι που δε θα μπορούσα να έχω προκαλέσει εγώ, με κανένα τρόπο. Μου ζητούν δηλαδή να τους πληρώσω τα ανταλλακτικά και την εργασία, επειδή βρήκαν υγρασία, κάτι που αποτελεί συνέπεια και όχι αιτία της βλάβης.

Επίσης παράλογο είναι ότι ζητούν να πληρώσω την αποκατάσταση της βλάβης, αλλά αν πληρώσω, δε μου δίνουν την συσκευή μου πίσω επισκευασμένη, αλλά μια άλλη ανακατασκευασμένη. Τρέλα κανονική δηλαδή.

Εν τω μεταξύ το κόστος που έχουν βγάλει είναι όσο κοστίζει μια ανάλογη μεταχειρισμένη συσκευή (και ίσως περισσότερο) για να μου παραδώσουν μια μεταχειρισμένη με 3 μήνες εγγύηση. Δηλαδή να τους πληρώσω ένα άλλο μεταχειρισμένο τηλέφωνο θέλουν.

Τους πήρα κατά τις μιάμιση το μεσημέρι τηλέφωνο και ζήτησα από την κοπέλα να μιλήσω με τον τεχνικό, τον οποίο δεν μπορούσε να βρει. Μετά ζήτησα να μιλήσω με τον προϊστάμενο της, αλλά ούτε αυτός ήταν εκεί. Μου είπε ότι θα τους αφήσει μήνυμα για να με πάρουν σήμερα, αλλά φυσικά κανείς δε με πήρε. Δηλαδή ούτε στο τηλέφωνο δε βγαίνουν. Όπως βλέπετε είμαι στην Κόρινθο και δεν μπορώ να πηγαινοέρχομαι για πλάκα (είναι και 30 ευρώ πήγαινε-έλα).

Πάρτο εφόσον δουλευει και πηγαίνετε το αλλού να στο φτιάξουν. Αν θες στείλε μου pm να σου πω μαγαζί να ρωτήσεις κόστος.
Δεν φταίνε μόνο αυτοί. Φταίει και η Apple και οι πολιτικές της.
Εγώ πήγα στην infoquest το πεντάρι για αλλαγή μπαταρίας βάσει serial number με το πρόγραμμα αντικατάστασης που είχε βγει και δεν μου την άλλαξαν γιατί λέει την μέτρησαν και ήταν εντάξει. Βαρέθηκα να κάνω φασαρία γιατί είχα πάρει ήδη το LG και είχα αλλάξει σελίδα. Απλά είπα ότι δεν θα ξαναπάρω iPhone αν δεν δω σημάδια βελτίωσης του service.

Μου τη δίνει ότι για να το πάρω πρέπει να τους πληρώσω και 20 ευρώ για τη διάγνωση. Αλλά τι να κάνω...

εννοείται ότι φταίει και η αππλε. η μη δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας από το χρήστη είναι σκόπιμο "δέσιμο" για να το πω κομψά και να μη χρησιμοποιήσω άλλη λέξη

και μη μου πείτε ότι γίνεται για λόγους design και πάχους συσκευής, όπως είναι η συνήθης δικαιολογία, γιατί έχουν βγάλει και άλλοι λεπτές συσκευές, και αν ήθελε η αππλε θα μπορούσε να το κάνει

Re: Απάντηση: Τι πρέπει να κάνω στο iphone πριν το παραδώσω για service;

Πήγα χθες το τηλέφωνο στην infoquest στο Ρέντη. Το κινητό είναι αγορασμένο 15/1/2014, άρα εντός εγγύησης. Σήμερα μου έστειλαν email που λέει ότι θα πληρώσω 325 ευρώ για να μου δώσουν ανακατασκευασμένη συσκευή από την apple.

Βρες να το φτιάξεις κάπου αλλού όπως λέει ο Νεκταρ , αν δεν φτιάχνεται υπάρχουν επιλογές. Με 325 ευρώ αγοράζεις καλύτερο τηλέφωνο και από το iphone 6.

Re: Απάντηση: Τι πρέπει να κάνω στο iphone πριν το παραδώσω για service;

Πάρτο εφόσον δουλευει και πηγαίνετε το αλλού να στο φτιάξουν. Αν θες στείλε μου pm να σου πω μαγαζί να ρωτήσεις κόστος.
Δεν φταίνε μόνο αυτοί. Φταίει και η Apple και οι πολιτικές της.
Εγώ πήγα στην infoquest το πεντάρι για αλλαγή μπαταρίας βάσει serial number με το πρόγραμμα αντικατάστασης που είχε βγει και δεν μου την άλλαξαν γιατί λέει την μέτρησαν και ήταν εντάξει. Βαρέθηκα να κάνω φασαρία γιατί είχα πάρει ήδη το LG και είχα αλλάξει σελίδα. Απλά είπα ότι δεν θα ξαναπάρω iPhone αν δεν δω σημάδια βελτίωσης του service.

Πρίν ένα μήνα περιπου, έστειλα το iPhone 5 της συζύγου για αλλαγή μπαταρίας και sleep-wake button βάσει serial number και του προγράμματος αντικατάστασης της Apple που "τρέχει" νομίζω ακόμη. Πήρα πίσω το τηλέφωνο μετά απο 15 μέρες πλήρως επισκευασμένο, αφού το είχε στείλει στην Ολλανδία η εταιρία με δικά της έξοδα. Μέχρι και η ταχυμεταφορά στο σπίτι μου ήταν πληρωμένη. Δεν ξέρω με τι κριτήρια γίνεται η επισκευή και αποδοχή της βλάβης..
Εγώ πάντως δεν είχα παράπονο.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μου τη δίνει ότι για να το πάρω πρέπει να τους πληρώσω και 20 ευρώ για τη διάγνωση. Αλλά τι να κάνω...

Μια εναλλακτική είναι και τα παιδιά στο milaraki να θες να ρωτήσεις..

...15 μέρες είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ!!!....όταν αγοράζεις το ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ smartphone στον πλανήτη θέλεις καλύτερο after sale.....ή μάλλον θέλεις after sale....γιατί αυτό-να με συγχωρείτε-δεν είναι after sale....και μάλιστα όταν τα αγοράζεις ακριβότερα από οπουδήποτε αλλού....

καλώς ή κακώς (κακώς..αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση) εξαρτώμαστε από τα smartphones...για κάποιους είναι εργαλεία στη δουλειά τους.....δεν μπορείς να περιμένεις 15 μέρες για μια αλλαγή μπαταρίας!!!...έλεος!!!

Last edited:
Κι εγώ για sleep button + μπαταρία το είχα πάει.

Μάλιστα η μπαταρία είχε επιβεβαιωμένα πρόβλημα καθώς την είχα αλλάξει εδώ και 6 μήνες (σε άλλο μαγαζί όχι σε επίσημο service). Οπότε έβαλα πίσω την παλιά για να επωφεληθώ από το πρόγραμμα αντικατάστασης. Είχα μιλήσει λοιπόν τότε με apple και είχα παραπονεθεί που δεν μου δίνουν κινητό για αντικατάσταση γιατί πως θα έμενα τόσες μέρες χωρίς κινητό; Μάλιστα, αν μπείτε στις επίσημες σελίδες της apple με τα προγράμματα αντικατάστασης, στην Αμερική δίνουν συσκευή αντικατάστασης. Επειδή γενικά προτιμώ να διαβάζω τις original ανακοινώσεις πήρα βάσει του αγγλικού version του προγράμματος στην apple Ελλάδος για να διαμαρτυρηθώ ότι ενώ το γράφουν στην ανακοίνωση η Infoquest μου αρνείται συσκευή αντικατάστασης. Με παρέπεμψαν λοιπόν στην μεταφρασμένη στα Ελληνικά ανακοίνωση όπου ως εκ θαύματος το σημείο που λεει για συσκευή αντικατάστασης είχε αφαιρεθεί! Οπότε και δεν μπορούσα να τους πω τίποτα!!!!

Το πήγα τελικά στην Infoquest (αφού είχα πάρει άλλη συσκευή μιας και η όλη ιστορία με είχε ξενερώσει) και περίμενα τουλάχιστον να τιμήσουν τα προγράμματα αντικατάστασης. Και μόνο που μια συσκευή βάσει serial number είχε πρόβλημα σε 2 σημεία (sleep/awake button - μπαταρία) θα έπρεπε κατά την γνώμη μου όχι μόνο να τα φτιάξουν αλλά να μου δώσουν άλλη συσκευή (έστω ανακατεσκευασμένη). Αντί γι αυτού μου άλλαξαν μόνο το sleep button. Τόσο πολύ τους κοστίζει μια μπαταρία.
Ο τεχνικός της Infoquest μου εξήγησε ότι η απόφαση ήταν από το service στο εξωτερικό (αν θυμάμαι καλά Ολλανδία) γιατί όταν πρόκειται για πρόγραμμα αντικατάστασης πρέπει να πηγαίνουν εκεί. Δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω γιατί όπως μου είπε, σαν infoquest θα τους σύμφερε να αλλάξουν και μπαταρία εφόσον το λέει και το πρόγραμμα αντικατάστασης για να πάρουν έξτρα λεφτά.

Αυτή είναι η φοβερή και τρανή apple σε όλο της το μεγαλείο στην Ελλάδα (το τονίζω αυτό). Να μου πείτε βέβαια στην Αμερική ότι και να πάρεις έχεις καλό service...

Οπότε μακριά από μένα μέχρι να δω ότι υπάρχει κάποια αλλαγή στην πολιτική της apple στην Ελλάδα.