Τι προβλέπει ο νόμος για συνεχές γάβγισμα σκύλου

Oχι παιδιά ο σκύλος είναι φρέσκος, μένω εδώ δύο χρόνια και πέρυσι το χειμώνα του έδωσαν το κουτάβι το οποίο συνέχεια έκλαιγε και μας είχε κουράσει, εδώ και 2 μήνες που αναπτύχθηκε πλήρως το κλάμα μετατράπηκε σε συνεχές γάβγισμα ακόμα και μύγα να περάσει δίπλα του.
Αντώνη δεν τον είχα δει τον Ντίνο σόρυ.

Aφού ο σκύλος όπως φαίνεται δεν περνάει καλά... Κάνε μια καλή πράξη... Κλέψε τον...
Και χάρισέ τον σε έναν καλό άνθρωπο - στην άλλη άκρη της πόλης φυσικά...
Κλοπή-ξεκλοπή, το ηθικό δίλλημα ωχριά μπροστά στο να σωθεί το ζώο - κι εσύ...

Α πα πα πα, το όλο θέμα ήταν πριν κάνω οτιδήποτε και βρεθώ προ εκπλήξεως, να ξέρω τι προβλέπει ο νόμος ώστε να είμαι προετοιμασμένος. Αυτό που προτείνεις εκτός ότι είναι παράνομο και δεν με εκφράζει, είναι κατά τ άλλα κι ακραία λύση. Κάνω υπομονή να δω πως θα εξελιχθεί το θέμα, κι όταν έρθει η κατάλληλη ώρα θα πράξω βάσει νόμου, απλά θέλω να εξαντλήσω όλα τα όρια πριν τσακωθώ με ένα γείτονα γιατί άπαξ και φωνάξω αστυνομία ή οποιοδήποτε άλλο φορέα, ξέρω ότι εκείνη τη στιγμή κόψαμε και την καλημέρα.

Να την κόψεις αμα είναι τόσο μπετόστοκος και δεν καταλαβαίνει!
Η υπομονή έχει και τα όρια της.
Και μάλλον πρέπει να αλλάξεις ύφος απέναντι του, έχω την εντύπωση οτι εκμεταλλεύεται την καλοσύνη σου και σε γράφει.....
Το σκυλί δεν φταίει σε τίποτα, αυτός είναι μαλάκας!

Re: Απάντηση: Re: ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΕΣ ΓΑΒΓΙΣΜΑ ΣΚΥΛΟΥ

Κάνω πως δεν το διάβασα...

Γιατί ; Οι δικηγόροι χωρίς υποθέσεις κλέφτες θα γίνουν ;
Διατάραξη νομής και 1003 και 914

Άκου να μιλήσει μαζί του ... ΚΑΤ ευθείαν εξώδικο :smash:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τόσα πολλά χρήματα χρειάζονται για μια υπόθεση γαυγισματος???

Εξώδικο ... χ Ευρω
Συνταξη Αγωγής ...
Επιδόσεις
συζήτηση αγωγής

Νίκη - αξία ανεκτίμητη

"Σκέψου, ισοβίτη, πόσος κόσμος ζει από το έγκλημα... δικαστές, δικηγόροι, δεσμοφύλακες.... εάν δεν υπήρχε το έγκλημα, τι θα έκαναν όλοι αυτοί για να ζήσουν; Θα έκλεβαν. Οπότε να το πάλι το έγκλημα!" :p

Γιατί ; Οι δικηγόροι χωρίς υποθέσεις κλέφτες θα γίνουν ;
Διατάραξη νομής και 1003 και 914

Άκου να μιλήσει μαζί του ... ΚΑΤ ευθείαν εξώδικο :smash:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Εξώδικο ... χ Ευρω
Συνταξη Αγωγής ...
Επιδόσεις
συζήτηση αγωγής

Νίκη - αξία ανεκτίμητη

Πριν την αγωγη...ασφαλιστικα μετρα με αιτημα προσωρινης διαταγης... :)

Το εχει δοκιμασει κανεις? Ειμαι ετοιμος να το παρω για τα σκυλια του γειτονα...

Μπορεις να διαβασεις τα reviews (απο κατω) τα οποια ειναι τα περισσοτερα θετικα

Πριν την αγωγη...ασφαλιστικα μετρα με αιτημα προσωρινης διαταγης... :)

ναι αλλα αν αιτημα ειναι σταματησει ο σκυλος να γαβγιζει τελειως θα προβαλλει την ενσταση της απαγορευμενης πληρους ικανοποιησης δικαιωματος οποτε θα διαταχθεί να μη γαβγίζει ορισμενες ωρες μονο.
(καλα στα ασφ νομης δεν υπαρχει τετοια ενσταση ... τελος παντων )

Προς το παρόν το πρόβλημα λύθηκε, ο γείτονας αφού δοκίμασε τη συσκευή την οποία μου την έδειξε κι αποτέλεσμα δεν είχε, αποφάσισε και τον πήγε στην ταράτσα, οπότε το πρόβλημα μειώθηκε αισθητά, σχεδόν εξαφανίστηκε. Οπως διαπιστώσατε τελικά με κατανόηση κι υπομονή το πρόβλημα λύθηκε χωρίς ευτυχώς για μένα να φτάσω στη δυσάρεστη θέση να μπλέκω με το νόμο και ό,τι άλλο αυτό συνεπάγεται. Πιστεύω η υπομονή μου άξιζε κι ανταμείφθηκα γι αυτό, πραγματικά δεν ήθελα να χαλάσω τόσο εύκολα μια γειτονία. Ευχαριστώ όλους για τα φώτα σας, τη συμπαράσταση και τις συμβουλές σας, ελπίζω μόνο να μην μου τα ξαναγυρίσει ο τύπος γιατί μετά υπομονή δεν θα κάνω, θα τον δώσω στεγνά.

ευχάριστο αυτο... τωρα τι θα κανει ο σκυλος στην ταράτσα ειναι αλλο θεμα!

Πάντως εγω στο παρελθόν σε παρόμοια περίπτωση κάλεσα την αστυνομία και μαλιστα το συζητησα λιγο με τον αστυνομο στο τμημα τι με συμβουλευει, να παω να τον βρω και να μιλήσουμε η να ερθουν αυτοι? Η απάντηση του ηταν καταφατικη στο να παω να τον βρω ο ιδιος. Ετσι εκαναν μια απλή συσταση, οποτε το προβλημα λυθηκε την επόμενη μερα (και η γνώμη μου ειναι οτι αυτό μονο αυτό πρεπει να γίνεται, εκτος αν μιλάμε για γείτονα πραγματικά γνωστό και συνεννοήσιμο)

Δεν υπαρχει λογος να μπλεκεις σε προσωπικες περιπέτειες ουτε διαμάχες.
Επισης σκέψου οτι στην περίπτωση που καποιος αλλος γειτονας καλούσε την αστυνομία και ο ιδιοκτήτης "στράβωνε" αμέσως θα τα εβαζε μαζί σου και αντε να του αποδείξεις οτι δεν εισαι ελεφαντας.
Δεν θα φαει κανενα προστιμο, ουτε θα του κλεισει το σπίτι κανεις. Μια απλή σύσταση γίνεται απλά να τηρηθεί ο νομος.

Παίδες όχι chat, εάν υπάρχει κάποια εκτενέστερα αναπτυσσόμενη τοποθέτηση ή συμβουλή πέρα από το "αφήστε τα σκυλάκια ήσυχα" ας γραφεί.

Μα λες για πιο ήπια, δλδ. τι πιο ηπιότερο απ την τεράστια υπομονή μου και πίστωση χρόνου μέχρι να λυθεί το πρόβλημα; 4 μήνες είναι αυτοί στους οποίους δεν μπορούσα ούτε αγώνα να ακούσω την περιγραφή, ένα σκυλί που γάβγιζε 23 ώρες στο 24ωρο. 3 φορές ευγενικά έθεσα το θέμα στον ιδιοκτήτη του κι άμα διαβάσεις το νήμα αυτό είναι παράνομο που τον έχει σε κοινόχρηστο χώρο κι όμως δεν μπήκα στη διαδικασία να φωνάζω αστυνομίες και να πληρώνει πρόστιμα. Δηλαδή να πω κι ευχαριστώ που 4 μήνες η γυναίκα μου είχε μετακομίσει απ το κρεββάτι μας; Ούτε καν τον απείλησα για αστυνομία, να προσέχουμε λίγο τι λέμε.

Οκ ζητώ συγγνώμη σβήστο κι αυτό.

Last edited:
Εγώ θα πω καθαρά την δική μου άποψη. Σε καμία περίπτωση δεν φταίει κανένα σκυλί αν κάθεται να γαβγίζει ακόμα και 24 ώρες το 24ωρο. Το θέμα δεν είναι τι προβλέπει ο νόμος για σκυλί που γαβγίζει αλλά για αφεντικά που δεν προσέχουν τα σκυλιά τους. Για αυτούς πρέπει να προβλέπει κάτι ο νόμος. Δεν ξέρω μπορεί να κάνω και λάθος.

@send έχεις δίκιο.

Ο νόμος δεν απευθύνεται στο σκυλί, σίγουρα αυτό δεν καταλαβαίνει. Ο νόμος απευθύνεται στους ιδιοκτήτες. Φυσικά και αμα γαβγίζει όλη μέρα δεν φταίει ο σκύλος αλλά ο ιδιοκτήτης. Ο νόμος είναι εντελώς ξεκάθαρος όσον αφορα τα κατοικίδια. Αυτά πρεπει να διαμένουν στο διαμέρισμα του ιδιοκτήτη, όχι σε βεράντες ,μπαλκόνια,αυλές. Ν. 4039/2012

Ισχύει όπως άμα είναι εγκλωβισμένο το σκύλι στο μπαλκόνι για μέρες με μια καταγγελία το παίρνει η φιλοζωική αυτόματα.

Αυτό δεν νομίζω πως ισχύει.
Θα με βόλευε μεν αλλά δεν νομίζω.
Έχω εδώ και δύο χρόνια στην απέναντι ταράτσα ενός καταστήματος ένα λυκόσκυλο που δεν ησυχάζει και λύση δεν μπόρεσα να βρω.
Δύο φορές σύσταση στον ιδιοκτήτη άλλες μια φορά αστυνομία αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Αυτό είναι αστική γειτονική διαφορά, πρέπει να ασκήσεις τη σχετική αγωγή.

Επίσης μπορείς να ζητείς την καταγραφή των παραβάσεων ωρών κοινής ησυχίας.
Το να γαβγίζει ο σκύλος και να δημιουργεί φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας, αποτελεί σε κάθε περίπτωση παράβαση του ιδιοκτήτη του, δεν υπάρχει εξαίρεση για τα ζώα.

^^ Μια σχετικο-ασχετη ερωτηση/απορια στο παραπανω.
Με ποιον τροπο διαπιστωνεται η διαταραξη κοινης ησυχιας που προκαλειται απο το γαβγισμα του σκυλου απο την αστυνομια? Υπαρχει καποιος συγκεκριμενος τροπος που καταγραφεται αυτο η θεωρειται de facto οτι οποιοδηποτε γαβγισμα την ωρα κοινης ησυχιας=διαταραξη?

Εάν βγει η γειτονιά και παραπονιέται ότι δεν σταματάει ο σκύλος μέρα-νύχτα να γαβγίζει, φαντάζομαι αρκεί στα αστυνομικά όργανα.