Τι προβλέπει ο νόμος για συνεχές γάβγισμα σκύλου

παντως απορώ γιατί σε αυτή τη χώρα είμαστε τόσο ανεκτικοί. Βλέπεις γειτονιές με σκυλιά να τις σηκώνουν στο πόδι μερα νυχτα, να ξυπνάει ανθρώπους και παιδιά, να ανεβάζει την πίεσή τους αρκετά mmhg και δεν ασχολείται κάνεις!
Πόλη, σκυλιά, εξατμίσεις, παπιά, κορναρίσματα τόση ηχορύπανση, γιατί τα ανεχόμαστε και δεν αντιδράει μιλάει κάνεις? γιατι απλά εν μας ενδιαφέρει...ουτε η ησυχίας μας!

Αν δεν βγει ολη η γειτονια και βγει μονο αυτος απο το διπλανο διαμερισμα?
Αν ο σκυλος δεν γαβγιζει δυνατα και ενοχλειται μονο ο διπλανος?
Αν ο σκυλος γαβγιζει μια φορα ανα ωρα και ενοχλειται μονο ο διπλανος ο οποιος κοιμαται σαν πουλακι και ξυπναει καθε φορα?
Αν οση ωρα ειναι οι αστυνομικοι εκει ο σκυλος δεν γαβγιζει και "σφυριζει αδιαφορα" ?
Αν ο ιδιοκτητης κατα τις ωρες κοινης ησυχιας βαζει φιμωτρο στον σκυλο προκειμενου να μην γαβγιζει,αυτο θεωρειται κακοποιηση ζωου?

Πολλα "αν" εβαλα και το πηγα προς την μερια της νομοθεσιας και στο πως εφαρμοζεται αυτη. Αν ειμαι offtopic να με συγχωρατε!

Υ.Γ. : Ολα τα παραπανω ειναι τελειως υποθετικα και ειναι μεταξυ αλλων,καποιες αποριες που μου προεκυψαν παρακολουθωντας το νημα. Σε καμια περιπτωση δεν ειναι υπονοουμενα για τον οποιονδηποτε εδω μεσα. (Προς αποφυγην παρεξηγησεων) .

Εμενα μου φαινεται περιεργο, καποιος που εχει σκυλο επειδη αγαπαει τους σκυλους να τον εχει να ζει οπως δεν αρεσει στους σκυλους.

Εμενα μου φαινεται περιεργο, καποιος που εχει σκυλο επειδη αγαπαει τους σκυλους να τον εχει να ζει οπως δεν αρεσει στους σκυλους.

δεν σημαινει οτι οποιος εχει σκυλο ,αγαπάει τα σκυλιά.
Πολλοί εχουν σκύλο επειδη νομίζουν οτι θα τους φυλάει στο σπίτι, επειδή διάβασαν στο internet οτι ενα κατικοίδιο συμβάλει στην κοινωνικοποιηση των παιδιών, επειδή γέννησε η σκύλα του αδερφού του κουμπάρου τους κτλ.

Αυτοί που εχουν σκύλο και τον αγαπάνε να εισαι σίγουρος οτι δεν σε ενοχλει καθόλου!

οι σκύλοι δεν είναι βλάκες.
αν καταλάβουν ότι έχουν αφεθεί μόνοι δεμένοι χωρίς σοβαρό λόγο (=πχ 23/24) γαυγίζουν όπως θα έκανε και ένας άνθρωπος, διότι τους τη δίνει η κατάσταση.
αν ξέρουν ότι έχουν αφεθεί μόνοι για λίγη ώρα ή λίγες ώρες επειδή το αφεντικό έχει δουλειά κάνουν υπομονή και δεν φωνάζουν. (εννοείται ότι το αφεντικό έχει φροντίσει για φαί και ανάγκες πριν φύγει).
επίσης γαυγίζουν όταν είναι δεμένοι σε κλειστό χώρο και καταλαβαίνουν ότι πρέπει να κάνουν την ανάγκη τους (και δεν θέλουν να την κάνουν εκεί και ελπίζουν να έρθει το αφεντικό να τους πάει αλλού - υπάρχει και το ενδεχόμενο να έχουν ζόρι από κάτι που φάγανε, αλλιώς κάνουν υπομονή κοινώς σφίξιμο)
επίσης γαυγίζουν όταν έρθουν εισβολείς στον χώρο επίβλεψής τους (είτε είναι ξένοι, ντιλιβεράδες, ταχυδρόμοι, φυλλαδιοφορείς, είτε άλλοι σκύλοι ιδίου φύλου), είτε αν έχουν τρομάξει από κάτι άλλο.
Στο 99% των άλλων περιπτώσεων είναι ήσυχοι.
Συνεπώς το αφεντικό φταίει.

Καλά μη νομίζεις ότι όλοι οι ιδιοκτήτες καταλαβαίνουν κι όλας.

Άμα τον έχεις κλεισμένο και δεν τον πας βόλτα, τι ακριβώς περιμένεις να κάνει ο σκύλος; Ό,τι και να δει να περνά απ' έξω θα γαβγίσει. Το καλοκαίρι σε ένα σπίτι κοντά στο εξοχικό υπήρχαν 5 σκυλιά. Οι ιδιοκτήτες ποτέ δεν τα έβγαζαν από το σπίτι. Ξέρεις τι γινόταν και μυρμήγκι να πέρναγε απ' έξω; Της κολάσεως!!!

Παίρνεις ένα ζώο ή ζώα, τα φροντίζεις, δε λέω, αλλά είσαι σίγουρος ότι φροντίζεις όλες τις ανάγκες τους; Άμα δεν ξέρεις, τι το πήρες τότε;

Συμφωνω, εχω σκυλο (σκυλους) απο το '89. Παντα ευτυχισμενους :D

Τον δικο μου τον πιανει μια λυσσα κατι μετες τωρα κατα τις 7 το πρωι, μολις ερχονται τα προβατα στο διπλα χωραφι. Οχι, δεν εχω γειτονες, μονο εμενα "ενοχλει" :p

Άλλο ιδιοκτήτης ζώου άλλο φιλόζωος.
Ο φιλόζωος μπορεί και να μην έχει ζώο και ο ιδιοκτήτης ζώου να μην είναι καθόλου φιλόζωος.

Στη δική μου περίπτωση που έχω και το πρόβλημα (είπαμε προς το παρόν λύθηκε), ο τύπος δεν το αγόρασε, του το έδωσαν και το κράτησε. Πρώτη φορά έχει σκύλο και μάλλον το κράτησε για χάρη της κόρης του, (έχουν χάσει τη μαμά) αλλά και για φύλακα. Αρα προφανώς ο τύπος ούτε φιλόζωος είναι και μάλλον εντελώς άπειρος απ ό,τι φαίνεται γιατί σίγουρα η ζωή στην ταράτσα για ένα σκύλο δεν είναι κι ό,τι καλύτερο.

Απάντηση: Re: Τι προβλέπει ο νόμος για συνεχές γάβγισμα σκύλου

παντως απορώ γιατί σε αυτή τη χώρα είμαστε τόσο ανεκτικοί. Βλέπεις γειτονιές με σκυλιά να τις σηκώνουν στο πόδι μερα νυχτα, να ξυπνάει ανθρώπους και παιδιά, να ανεβάζει την πίεσή τους αρκετά mmhg και δεν ασχολείται κάνεις!
Πόλη, σκυλιά, εξατμίσεις, παπιά, κορναρίσματα τόση ηχορύπανση, γιατί τα ανεχόμαστε και δεν αντιδράει μιλάει κάνεις? γιατι απλά εν μας ενδιαφέρει...ουτε η ησυχίας μας!

Όχι, τους αστυνομικούς μας δεν τους ενδιαφέρει η ησυχία μας παρά μόνο η δική τους. Χώρια που έχουμε το αδιανόητο μέτρο, παράβολο μηνύσεως 100 ευρώ!!!! Στάζεις 100 ευρώ γιατί αναφέρεσαι στις αρχές για να εφαρμόσουν ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!!!!!!

Τα λεφτά του παραβόλου που πάνε Τάσο?
Έχει μερίδιο κανένα ταμείο? ή καμιά επαγγελματική ομάδα σύλλογος κ.λπ.?
Ρωτάω πραγματικά γιατί δεν ξέρω.

Όχι παράβολο Δημοσίου είναι. Εφεύρημα του Καραμανλή (10 ευρώ) το οποίο εν συνεχεία ο Γιωργάκης είπε να το 10πλασιάσει στα 100.

Πιστεύω πως η κοινωνία μας θεωρεί κακό όταν αντιδρά με το κάλεσμα της αστυνομίας προς επιβολή της τάξης.
Συν ότι κάποιοι δεν είναι ανεκτικοί αλλά πάλι θα βρεθεί λύση στο πρόβλημα? Ελάχιστες οι πιθανότητες.
Και φτάσαμε εδώ.

Αλλά και τα 100ε της μήνυσης πάλι υπερβολή δεν είναι, λες και γίνεται επίτηδες για την είσπραξη.

Επανέρχομαι γιατί απ ό,τι φαίνεται δεν θα χουμε καλά ξεμπερδέματα. Ξεσκίστηκε (χρησιμοποιώ ήπια έκφραση) να γαβγίζει απ τις 5 το πρωϊ και φυσικά ξύπνησε εμένα κι όλη την οικογένεια. Υπομονή ΤΕΛΟΣ! Αν τον δω σήμερα δίνω τελεσίγραφο να βρει λύση έως αύριο το πρωϊ, την επόμενη που θα με ξυπνήσει απ τις 5 να πάω άυπνος στη δουλειά μου θα φωνάξω αστυνομία κι αν δε λυθεί κι έτσι το πρόβλημα υπάρχουν κι άλλες λύσεις, Κολωνιότικες κι ο νοών νοείτω...

Να υποθέσω πως κάθε προσπάθεια συζήτησης έπεσε στο κενό, η δεν συμμορφωθηκε;
Πρώτη φορά βλέπω τόσο θυμό στα γραφόμενα σου Κώστα.

Επανέρχομαι γιατί απ ό,τι φαίνεται δεν θα χουμε καλά ξεμπερδέματα. Ξεσκίστηκε (χρησιμοποιώ ήπια έκφραση) να γαβγίζει απ τις 5 το πρωϊ και φυσικά ξύπνησε εμένα κι όλη την οικογένεια. Υπομονή ΤΕΛΟΣ! Αν τον δω σήμερα δίνω τελεσίγραφο να βρει λύση έως αύριο το πρωϊ, την επόμενη που θα με ξυπνήσει απ τις 5 να πάω άυπνος στη δουλειά μου θα φωνάξω αστυνομία κι αν δε λυθεί κι έτσι το πρόβλημα υπάρχουν κι άλλες λύσεις, Κολωνιότικες κι ο νοών νοείτω...

Να προσέξεις πολύ πως θα χειριστείς την υπόθεση.
Είναι πολύ εύκολο λόγο θυμού και κόπωσης να κάνεις κάποιο λάθος και να σου γυρίσει η όλη κατάσταση εναντίον σου.

Θα έλεγα, να φανείς ψύχραιμος και να κινηθείς νομικά.
Ψυχρά και συντεταγμένα.
Μόνο έτσι θα απαλλαγείς από το πρόβλημα.

Εξάλλου δεν φταίει ο σκύλος αλλά το βλήμα το αφεντικό του.
Για δες με ένα δικηγόρο να τον κατηγορήσεις για αμέλεια του σκύλου να δεις για πότε το βλήμα δεν θα έχει απο που να κρυφτεί.
Ο νόμος είναι πολύ αυστηρός και προστατεύει τα ζώα ΚΑΙ από τους ιδιοκτήτες τους.