Πόσοι θάνατοι περιμένανε τότε και πόσοι πεθάνανε τελικά; Εγώ έχω έναν αριθμό για την γρίπη των πουλερικών, αλλά ψάχνω να το εξακριβώσω…
Για τον αριθμό θανάτων δεν ξέρω να σου πω, απλά τότε αποφεύχθηκε η πανδημία, κάτι που δεν έγινε τώρα.
Πόσοι θάνατοι περιμένανε τότε και πόσοι πεθάνανε τελικά; Εγώ έχω έναν αριθμό για την γρίπη των πουλερικών, αλλά ψάχνω να το εξακριβώσω…
Για τον αριθμό θανάτων δεν ξέρω να σου πω, απλά τότε αποφεύχθηκε η πανδημία, κάτι που δεν έγινε τώρα.
Μήπως και τώρα μπορούσε να γίνει το ιδιο(να αποφευχθεί δηλ) και δεν έγινε εσκεμμένα?
Λέμε τώρα...
Επίσης σημαντική διαφορά για το SARS.
Ξεκίνησε απο την Ασία, και ήταν πιό ευκολα τα σκληρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που τέθηκαν προκυμένου να αποφευχεί η διάδοσή του.
Στην περίπτωση της Γρίππης Α, ο ιος διαδόθηκε στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, μέσω των ΗΠΑ. Απο κεί μας ήρθε και όχι απο το Μεξικό που ξεκίνησε. Θα μπορούσε να είχε αποφευχεί ίσως μια τέτοια εξάπλωση αν είχαν μπει περιορισμοί στις μετακινήσεις απο τις Ηνωμένες πολιτείες. Κάτι που αντιλαμβανώμαστε όλοι οτι δεν θα δεχόντουσαν ποτέ οι ίδιες...
Εμβόλια πού σκοτώνουν εκ προθέσεως δεν υπάρχουν.....
Οι παρενέργειές τους ειναι πάντα λιγότερες απο την σοβαρότητα τών παθήσεων για τις οποίες προστατεύουν τούς πληθυσμούς.
Αλλοιώς θα αρχίσουμε να αμφισβητούμε και τά αντιφυματικά εμβόλια τά εμβόλια κατά της ευλογιάς τής διφθερίτιδος και τόσων άλλων ασθενειών ,πού κάποιες εξ´αυτών θέριζαν παλιότερα και τώρα έχουν εξαλειφθεί ή μετριασθεί.
Ας μην επιστρέψουμε στη εποχή τών μάγων τής Δύσης ..................
Επίσης σημαντική διαφορά για το SARS.
Ξεκίνησε απο την Ασία, και ήταν πιό ευκολα τα σκληρά μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων που τέθηκαν προκυμένου να αποφευχεί η διάδοσή του.
Στην περίπτωση της Γρίππης Α, ο ιος διαδόθηκε στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο, μέσω των ΗΠΑ. Απο κεί μας ήρθε και όχι απο το Μεξικό που ξεκίνησε. Θα μπορούσε να είχε αποφευχεί ίσως μια τέτοια εξάπλωση αν είχαν μπει περιορισμοί στις μετακινήσεις απο τις Ηνωμένες πολιτείες. Κάτι που αντιλαμβανώμαστε όλοι οτι δεν θα δεχόντουσαν ποτέ οι ίδιες...
και το νευρολογικο παραλυτικο συνδρομο ( συγχωρεστε με αν η διατυπωση ειναι λαθος ) που αναφερθηκε οτι προκαλει ?
δεν ειναι ασημαντη παρενεργεια ...
απο τη γριπη μπορει να τη γλυτωσω ...
απο το enet.gr
Επίσης έχουν καταγραφεί περίπου δέκα περιστατικά συνδρόμου ανιούσας παράλυσης (το γνωστό ως σύνδρομο Guillain-Barre) σε ανθρώπους που εμβολιάστηκαν κατά της νέας γρίπης. Και οι δέκα περιπτώσεις διερευνώνται, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι συνδέονται όντως με τον εμβολιασμό ή παρουσιάστηκαν συμπτωματικά, ενώ κανένα περιστατικό δεν ήταν θανατηφόρο.
τι ωραια που τα λενε ...
συμπτωματικα .. ετσι το λενε τωρα ...
10 συμπτωσεις ... ( που δε θα ναι δεκα δλδ )
οταν ελεγα το Μαιο να κλεισουν ολα τα αεροδρομια ...
και τα λιμανια και τα συνορα ... και να μη μπαινει κανεις κι οποιος θελει να βγει να μη μπαινει μετα ...
ημουνα υπερβολικος
![]()
![]()
θυμαστε το αεροπλανο που λεγαμε που ηταν ενα που νοσουσε και ηταν και ο υπουργος υγειας ?
και κοροιδευαμε αν το '' καταρριψανε '' η οχι
απλα δεν επρεπε να προσγειωνεται τιποτα οσο δεν υπηρχαν κρουσματα (0 )
απλοικη εντελως αποψη αλλα αφου δεν ειμαι ειδικος ...
Υ.Γ.
Τά δέκα περιστατικά με Guillain-Barre εμφανίστηκαν στη Ελλάδα μέ τον μέχρις στιγμής εμβολιασμό ??Μού φαινεται δύσκολο..
Ο Κόσμος ολόκληρος δεν ειναι δυνατόν να μπεί σε ´καραντίνα´και να απαγορευθούν οι πτήσεις και ολα τα μέσα μεταφοράς ,γιά μιά νόσο πού έχει χαμηλά ποσοστά θνησιμότητας.
Ενα τέτοιο μέτρο θα προκαλούσε χειρότερα αποτελέσματα πανικού σε ολο τον Πλανήτη και πάλι τα αποτελέσματα θάταν αμφίβολα..
Έστω βρε Σπύρο να περιόριζανε στο ελάχιστο τις μετακινήσεις(τις αναγκαίες,και οχι για τουρισμό η ταξιδάκια "αναψυχής")..και πάντα υπο αυστηρό ιατρικό έλεγχο.
Δε μπορούσαν να το κάνουν μήπως...
Εδώ βλέπαμε να καταγράφονται αυξανόμενα κρούσματα συνεχώς απο ανθρώπους που ταξιδέψαν σε HΠΑ και Μεξικό καθημερινώς πριν 2-2,5 μήνες και το μόνο που κάναμε εμεις τουλάχιστον ηταν να βάλουμε θερμικές κάμερες..λες και κάτι έγινε μ αυτές....
Το ιδιο μέτρο έγινε παντού..
Και η Μ.Βρεττανία πέρασε το κύμα της γρίπης νωρίτερα.
Αλλως τε στο Μεξικό δεν επεκτάθηκε η Επιδημία,ούτε πολλαπλασιάστηκαν οι θάνατοι μετά την αρχική ´έκρηξη´...
Σε κάποια πράγματα ο άνθρωπος δεν ειναι πανίσχυρος ,ούτε μπορεί να τα αποτρέψει πλήρως.
Κατανοώ τόν προβληματισμό ,αλλά ο πανικός ειναι ο χειρότερος συμβουλος
Αυτή την ώρα στο ΣΚΑΪ έχει ένα ντοκυμανταίρ σχετικά με γρίπες που έχουν εκδηλωθεί μέχρι σήμερα...
Σίγουρα..κάθε άλλο,αλλά αν έχεις και ανθρώπους που πρέπει εσυ να αποφασίσεις γι αυτούς το τι πρέπει να κάνουν σου δημιουργεί θες δε θές ενα πρόσθετο βάρος(πιστευω να καταλαβαίνεις τι εννοώ)...
Και σκέφτεσαι μετα ,μήπως όλα αυτά μπορούσαν με κάποιο τρόπο έστω να περοιριστούν λίγο;
Νομίζω πώς δεν θα μπορούσαν να περιοριστούν και πίστεψέ με πώς παρα πολλοί πρεπει να αποφασίσουμε για οικογενειες ,γονείς κ.λ.π.(οπότε σε καταλαβαινω απολύτως)..
Αυτό πού καταλογίζω στην Ελλάδα ειναι η ασάφεια τής ενημέρωσης απο τον πρώην υπουργό Υγείας καθώς και η απαράδεκτη εικόνα πού εμφανίζεται στά κανάλια μέ τίς διαμάχες επιστημόνων που μονον επιστημονικές δεν τίς θεωρώ.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.