Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που λές,αλλά η ουσία είναι μια..
Ο κόσμος εμφανίζεται τόσο προβληματισμένος όσο ποτέ..και οι γν'ωμες των "ειδικών" τον προβληματίζουν ακόμη περισσότερο....

Μακάρι το Υπουργειο Υγείας νά έβγαζε μια και μονον ανακοίνωση:'Mακριά απο τά τηλεπαράθυρα .Σκοτώνουν εκατοντάδες χιλιάδες φορές περισσότερο απο τη ιδια την Γρίππη´..

Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

και το νευρολογικο παραλυτικο συνδρομο ( συγχωρεστε με αν η διατυπωση ειναι λαθος ) που αναφερθηκε οτι προκαλει ?

δεν ειναι ασημαντη παρενεργεια ...

απο τη γριπη μπορει να τη γλυτωσω ...

απο το enet.gr

Επίσης έχουν καταγραφεί περίπου δέκα περιστατικά συνδρόμου ανιούσας παράλυσης (το γνωστό ως σύνδρομο Guillain-Barre) σε ανθρώπους που εμβολιάστηκαν κατά της νέας γρίπης. Και οι δέκα περιπτώσεις διερευνώνται, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι συνδέονται όντως με τον εμβολιασμό ή παρουσιάστηκαν συμπτωματικά, ενώ κανένα περιστατικό δεν ήταν θανατηφόρο.

τι ωραια που τα λενε ...

συμπτωματικα .. ετσι το λενε τωρα ...

10 συμπτωσεις ... ( που δε θα ναι δεκα δλδ )

Αγαπητε spyrmak, μιλαμε για 10 επεισοδια στους 100, στους 1000, στο 1εκ ή στα 100 εκ και πανω?
Αν μιλαμε για μεγαλα νουμερα δειγματος τοτε στατιστικα δεν μπορει να βγει συμπερασμα, το συνδρομο θα μπορουσε να προερχεται και απο αλλες αιτιες (πχ θα πρεπει να συγκρινει κανεις ποσο συχνη ειναι η εμφανιση του σε αμβολιαστο πληθυσμο).
Ειπαμε ΤΙΠΟΤΑ δεν ειναι ασφαλες σε ποσοστο 100%
και εγω τωρα που θα κατεβω στο δρομο δεν ειμαι ασφαλης 100%, να μην κατεβω?

Μηπως γνωρίζει καποιος, τι μπορει να συμβει, εφ' οσον ασθενης νοσει σε αρχικο σταδιο ασυμπτωματικα και κανει ταυτοχρονα και το εμβόλιο?

Μηπως γνωρίζει καποιος, τι μπορει να συμβει, εφ' οσον ασθενης νοσει σε αρχικο σταδιο ασυμπτωματικα και κανει ταυτοχρονα και το εμβόλιο?

αυτο παλι ?

λογικα δε θα κανει τιποτα το εμβολιο ( ετσι εχω συνηθισει να ακουω ) αλλα καπου διαβασα ( νομιζω στο ιδιο νημα ) οτι ειναι και επικινδυνο ...

( και χθες ακουγα την ιστορια μιας γυναικας που επαθε εγκεφαλικη παραλυση απο την νηπιακη ηλικια απο εμβολιο ( νομιζω ευλογιας )

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Λογικό είναι αυτο πού γράφουν..
Οταν χορηγείται ένα εμβόλιο ή και ένα φάρμακο ,μπορεί κάποιες φορές να εμφανιστεί κάποια πάθηση (που είτε να προϋπάρχει και να μήν την γνωρίζουμε,είτε να εμφανιστεί κατά την διάρκεια λήψεως τού φαρμάκου)πού να σχετίζεται ή και να μήν σχετίζεται με το φάρμακο ή το εμβόλιο.
Θα πρέπει οντως να εξακριβωθεί άν οντως ειναι παρενέργεια τού φαρμάκου ή τυχαίο συμβάν.
Τυχαίο παράδειγμα:Οταν χορηγηθεί κάποιο φάρμακο κατά τού Υπερθυρεοειδισμού και εμφανιστεί μιά λοίμωξη τού αναπνευστικού τις ιδιες μέρες αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε πώς ευθύνεται το φάρμακο..Θα πρέπει αυτό να αποδειχθεί..

Υ.Γ.
Τά δέκα περιστατικά με Guillain-Barre εμφανίστηκαν στη Ελλάδα μέ τον μέχρις στιγμής εμβολιασμό ??Μού φαινεται δύσκολο..
Και πάλι πάντως η πρόγνωση συνηθέστατα ειναι καλοήθης.

οχι στην Ελλαδα ... στον κοσμο γενικα λεει

θα μπορουσατε να μου εξηγησετε τι εννοειται με αυτο που λετε παρακατω για την προγνωση ?

στο Guillain-Barre αναφερεστε ?

και ποσο σοβαρο ειναι αυτο ? τι προκαλει ?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

οχι στην Ελλαδα ... στον κοσμο γενικα λεει

θα μπορουσατε να μου εξηγησετε τι εννοειται με αυτο που λετε παρακατω για την προγνωση ?

στο Guillain-Barre αναφερεστε ?

και ποσο σοβαρο ειναι αυτο ? τι προκαλει ?

http://www.iatronet.gr/entries.asp?en_id=19
Ριξτε μια ματιά σε αυτό και βρείτε οτι πληροφορίες σάς ενδιαφέρουν.

καλα δεν-το - κανω- ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ !!!!!

4.000 παθανε ζημια ...

ειχε ελεγχθει ? απαντηση : πρεπει να συμβουλευτω τα αρχεια ...

http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=9448

Ωστόσο, υπάρχει μία ευρεία αμφισβήτηση από αρκετούς μαχόμενους ιατρούς παγκοσμίως, αναφορικά με την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου. Η αμφισβήτηση αυτή δεν είναι αβάσιμη με δεδομένα ότι:

Ο παρόν ιός ταυτοποιήθηκε τέλη Απριλίου του 2009. Οι υπάρχουσες μελέτες είναι λίγες συγκριτικά με τις μελέτες που έχουμε για τα παλιά εμβόλια και μάλιστα η διάθεσή του στην αγορά είναι μάλλον πρόωρη. Αρκετές φορές απαιτούνται έξι μήνες για την παραγωγή ασφαλούς εμβολίου μετά την πρώτη ταυτοποίηση του ιού που είναι υπεύθυνος για μία πανδημία.
Υπάρχει η αρνητική εμπειρία από την εσπευσμένη κυκλοφορία εμβολίου της γρίπης το 1976, το οποίο αφορούσε μάλιστα συγγενή ιό που έφερε γονίδια γρίπης των χοίρων. Το παραχθέν εμβόλιο που διετέθη μαζικώς για εμβολιασμό, λόγω ανάλογης επιδημίας γρίπης, σύντομα αποσύρθηκε λόγω αυξημένης συχνότητας εμφάνισης ενός σπάνιου νευρολογικού συνδρόμου, του συνδρόμου GUILLAIN BARRE.
‛Προσδοκάται’ ότι το νέο εμβόλιο θα έχει το ίδιο profile ασφάλειας με το εποχιακό εμβόλιο της γρίπης. Θέματα ωστόσο που αφορούν την ασφάλεια του νέου εμβολίου θα διερευνηθούν πλήρως μετά την ευρεία κυκλοφορία του, όπως εξάλλου ομολογείται ευθαρσώς και από το CDC στην ιστοσελίδα του. Ήδη το VACCINE ADVERSE REPORTING SYSTEM για το εμβόλιο Η1Ν1 στις ΗΠΑ είναι σε πλήρη ετοιμότητα.
Ο μάχιμος κλινικός ιατρός με δεδομένα τα μικρά ποσοστά θανατηφόρων επιπλοκών του ιού στην Ελλάδα είναι συχνά επιφυλακτικός στην παρούσα τουλάχιστον φάση, απέναντι σε μία επιθετική πολιτική μαζικών εμβολιασμών έναντι του Η1Ν1 2009.

Last edited:
Τι είναι ο ιός H1N1;

Οι ιοί της γρίπης παίρνουν το όνομά τους σύμφωνα με τις πρωτεΐνες που βρίσκονται στην επιφάνειά τους. Οι πρωτεΐνες ονομάζονται αιμαγλουτινίνη (H) ή νευραμινιδάση (N).

Σε κάθε διαφορετικό τύπο πρωτεΐνης H και N εκχωρείται διαφορετικός αριθμός για να δοθούν ονόματα στους διαφορετικούς ιούς της γρίπης π.χ. ο H5N1 έχει την αιμαγλουτινίνη 5 και τη νευραμινιδάση 1 στην επιφάνειά του και ήταν υπεύθυνος για προηγούμενες εξάρσεις γρίπης των πτηνών.

Η νέα έξαρση της γρίπης των χοίρων προκαλείται από τον H1N1, ο οποίος έχει την αιμαγλουτινίνη 1 και τη νευραμινιδάση 1 στην επιφάνειά του.

http://www.gr.european-lung-foundation.org/index.php?id=14119

εγώ ηλεκτρονικός σπούδασα :grinning-smiley-043

αν θες για καμιά τρίοδο και κάνα pnp ημιαγωγό η τι είναι η άνοδος ... ευχαρίστως ...

ρε σεις ηχοεικονοφορουμ είμαστε μην το κάνουμε ( και να θέλαμε δηλαδή ..) πρυτανεία της ιατρικής σχολής -bye-:grinning-smiley-043:antlers:

Το στέλεχος Η1Ν1 που βρίσκεται στο εμβόλιο της εποχικής γρίππης είναι διαφορετικό από το στέλεχος που προκαλεί την πανδημική γρίππη. Το εμβόλιο της εποχικής γρίππης δεν σε προστατεύει από τη νέα γρίππη.
Αν είσαι σε ομάδα κινδύνου ή ανησυχείς να πας να κάνεις το πανδημικό εμβόλιο.
ΥΓ
Σήμερα εμβολιάστηκα με το πανδημικό και είμαι καλά!

Το στέλεχος Η1Ν1 που βρίσκεται στο εμβόλιο της εποχικής γρίππης είναι διαφορετικό από το στέλεχος που προκαλεί την πανδημική γρίππη. Το εμβόλιο της εποχικής γρίππης δεν σε προστατεύει από τη νέα γρίππη.
ΥΓ

Και πάντα να είσαι φίλε!

Αυτό που μου την έχει δώσει στα νεύρα είναι η ΓΑϊΔΟΥΡΙΑ που χαρακτηρίζει τους περισσότερους γύρω μας...
Στο γραφείο μου χτες μας προέκυψε ότι 5 (!!!) συνάδελφοι ή είχαν οι ίδιοι ή τα παιδιά τους από την προηγούμενη εβδομάδα ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΕ!
Ένας είχε το θράσος να έρθει χτες στο γραφείο μου εμφανώς χάλια και να μου πει "έχω το Η1Ν1 ...είμαι σίγουρος γιατί το είχε και το παιδί μου και είμαι χάλια απο την Κυριακή"!!!!
Όταν του είπα και τι ´κανεις εδώ μου απαντάει "δεν έχω πυρετό ..έλα μωρέ όλοι θα το κολήσουμε!!!"
Τέτοια γαϊδουριά!! Και εμβόλιο για την γαϊδουριά ΔΕΝ έχουμε! (αν υπήρχε θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό ανεξαρτήτως των παρενεργειών)

ΥΓ

Παντα καλά !

Keep us posted

:flipout:

Υ.Γ: υπογραψες κανένα χαρτί ?

Δε θέλω να τρομαζω τον κόσμο αλλά παρενέργειες στο παλιό εμβόλιο νομίζω το 1976 είχαν αναφερθεί και 10 μέρες με δυο εβδομάδες μετά

Υ.Γ. 2: ανησυχώ αλλά ανησυχώ και για το εμβόλιο ( τα λέγε χθες κι ο Λαζοπουλος ότι ένας γνωστός του «σοβαρός » τον χαρακτήρισε ότι δλδ δε λέει ότι να ναι έχε επιφυλάξεις για τυχόν παρενέργειες στο νευρικό σύστημα ...

Last edited:
Spyrmak και λοιποί φίλοι@
Θά παρακαλούσα να αποφεύγονται μηνύματα ´πανικού´καί να μή γράφονται μή στοιχειοθετημένα σχόλια σχετικά μέ τό συγκεκριμένο εμβόλιο ή παλιότερα εμβόλια..
Προφανώς και δεν ειμαστε μια επιστημονική κατηγορία,αλλά μάς διαβάζουν πολλά μέλη και σαφώς δεν εχει νόημα στο συγκεκριμένο θέμα να θυμίζουμε τηλεοπτικά κανάλια..
Κατανοητός μέν ο φόβος γιά κάτι ´άγνωστο´(σχετικά)όπως ειναι ο Ιός τής Νέας Γρίπης,αλλά ο σκοπός τού συγκεκριμένου νήματος είναι η ψύχραιμη συζήτηση και αντιμετώπιση τού θέματος...
Και θεωρώ πώς εχουν γραφεί σαφή και ευστοχα σχόλια πού οντως προσφέρουν μιάν στοιχειώδη και έγκυρη ενημέρωση ,έως τώρα.
Ας μείνουμε σε αυτά παρακαλώ, χωρίς πανικό.

Δεν υπάρχει φόβος από το εμβόλιο. Μην πανικοβάλλεστε.
Τη δαιμονοποίηση των τελευταίων ημερών αδυνατώ να την καταλάβω.
Δεν υπογράφεις κάποιο χαρτί.
Συμπληρώνεται ένα έντυπο ιστορικού από γιατρό, στο οποίο ο προς εμβολιασμό ερωτάται για τυχόν αλλεργίες, καθώς και αν ανήκει σε ομάδες υψηλού κινδύνου λόγω συνυπαρχόντων νοσημάτων ή λόγω επαγγελματικού κινδύνου αυξημένης μεταδοτικότητας.
Εγώ βέβαια ως γιατρός υπέγραψα το δικό μου έντυπο ιστορικού ;)

ΥΓ

''Το εμβόλιο της εποχικής γρίππης δεν σε προστατεύει από τη νέα γρίππη.''

επ αυτου :

http://career.duth.gr/cms/?q=node/35928

Ο εμβολιασμός κατά της περυσινής εποχικής γρίπης φαίνεται να προσφέρει μερική προστασία και από τη γρίπη των χοίρων και τις επιπλοκές της, ανακοίνωσαν Μεξικανοί ερευνητές, επισημαίνοντας πάντως ότι ο μαζικός εμβολιασμός κατά του Η1Ν1 πρέπει να συνεχιστεί κανονικά.
«Τα αποτελέσματά μας πρέπει να εξεταστούν με επιφυλακτικότητα και δεν υποδεικνύουν κατά κανένα τρόπο ότι ο εμβολιασμός για την εποχική γρίπη πρέπει να αντικαταστήσουν τον εμβολιασμό κατά της πανδημικής γρίπης Α/Η1Ν1» δήλωσε ο επιδημιολόγος Χοσέ Λουίς Βαλντεστίνο-Γκόμες, επικεφαλής της μελέτης.
Η έρευνα, που δημοσιεύεται στο British Medical Journal, έδειξε ότι αντιγριπικό εμβόλιο της περιόδου 2008-2009 είναι αποτελεσματικό στην πρόληψη της μόλυνσης από τον Η1Ν1 στο 80% των περιπτώσεων, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Η ομάδα του Βαλντεστίνο-Γκόμες στο κρατικό εργαστήριο Birmex του Μεξικού συνέκριναν τα ποσοστά των εμβολιασμένων ασθενών μεταξύ 60 ατόμων με γρίπη Η1Ν1 και μιας δεύτερης ομάδας ανθρώπων, παρόμοιων ηλικιών και άλλων χαρακτηριστικών, που παρουσίαζαν άλλα νοσήματα.
«Η μελέτη αυτή παρέχει κλινικά δεδομένα που υποδεικνύουν ότι αυτό το εμβόλιο [της εποχικής γρίπης] ενδέχεται να προσφέρει κάποια προστασία» γράφουν οι ερευνητές.
«Επιπλέον, το γεγονός ότι δεν πέθανε κανένας από όσους είχαν εμβολιαστεί και είχαν νοσήσει με γρίπη Α/Η1Ν1 υποδεικνύει ότι ο εποχικός εμβολιασμός ίσως προφυλάσσει από τις πιο σοβαρές μορφές της νόσου» προσθέτουν.
Ο Βαλντεστίνο-Γκόμες και οι συνεργάτες του υποθέτουν τώρα ότι ο Η1Ν1 παρουσιάζει ομοιότητες με κάποιον προηγούμενο ιό της γρίπης.
Το εμβόλιο της περιόδου 2008-2009 περιείχε αντιγόνα από τρεις διαφορετικούς ιούς.

Y.Γ. : συγγνωμη που βγηκα εκτος θεματος . τα καναλια το παρουσιαζουν ως κατασταση πανικου . ειτε λογω του κινδυνου απο τη γριπη ειτε απο το εμβολιο ...

κι αυτα που κυκλοφορουν στο youtube ιδιως απο αμερικανικα δικτυα για τυχον παρενεργειες ...

η καμφορα που μου πανε να κουβαλαω μαζι μου κανει ?

πριν παμε στις μασκες ( ειναι μιας χρησης ? δλδ αμα τη βγαλεις την πετας ? π.χ. αυτες που δινει το ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ )

Last edited:
Πρίν 10 μέρες κάναμε στο παιδί την δεύτερη δόση του εποχιακού εμβολίου.

Η παιδίατρος δίνει αρκετές πιθανότητες να δοθεί οδηγία υποχρεωτικού εμβολιασμού για τον Η1Ν1... Οι πληροφορίες της λένε για ανεξέλεγκτη κατάσταση.

Το ενθαρυντικό, όπως μας είπε, είναι ότι εύκολη εξάπλωση σημαίνει (συνήθως) μη θανατηφόρος υιός για τις μη ευπαθείς ομάδες, πράγμα το οποίο μάλλον έχει αποδειχτεί πλέον!

edit.
Και κάτι ακόμα. Εμπιστευτείτε τον οικογενειακό σας γιατρό. Κάτι παραπάνω θα ξέρει από εσάς...

Μείνετε σπίτι αν αρρωστήσετε και μη παίρνετε φάρμακα χωρίς συνταγή γιατρού.

Last edited:
Το άρθρο στο οποίο αναφέρεται το δημοσίευμα που παραθέτεις αναφέρεται στο περσινό εμβόλιο εποχικής γρίππης. Το φετινό δεν προστατεύει για την πανδημία.
Την καμφορά γιατί σου είπανε να την κουβαλάς;
Μην τυχόν και κάνεις αλλεργική αντίδραση και πρηστεί το χέρι σου;
Δεν έχει κανένα νόημα να κουβαλάς καμφορά.
Τώρα τι μάσκες δίνει το πρώτο θέμα δεν ξέρω.
Η μάσκα να ξέρεις πως προφυλάσσει κυρίως τους υγιείς από τους πάσχοντες συγκρατώντας τα σταγονίδια του βήχα και μειώνοντας τη μεταδοτικότητα. Προφυλάσσει λιγότερο τους υγιείς. Αν πρέπει ή θέλεις να πάρεις μάσκα πήγαινε σε κάποιο φαρμακείο και πάρε μία με φίλτρο. Κοστίζει κάτι παραπάνω (γύρω στα 5 ευρώ) αλλά προστατεύει περισσότερο. Μιας χρήσης δεν είναι, αλλά δεν είναι και άπειρης χρήσης.
Το διαδίκτυο δυστυχώς κρύβει πολύ παραπληροφόρηση. Από τη μια πλευρά η πληροφορία είναι εύκολη, από την άλλη ο κάθε ένας μπορεί να γράφει το κοντό του και το μακρύ του. Το τελευταίο μέρος το οποίο θα έψαχνα για αξιοπιστία είναι το you tube. Μέχρι στιγμής σοβαρές παρενέργειες από το εμβόλιο δεν έχουν παρουσιαστεί/αναφερθεί. Επίσης στην Ιταλία εμβολιάστηκαν ήδη 30000 έγκυες γυναίκες χωρίς προβλήματα (σημερινή δήλωση της Υπουργού Υγείας). Η νέα γρίππη είναι μεν ήπια, αυξάνεται όμως γεωμετρικά η συχνότητά της. Σε λιγότερο από 5 ημέρες μπήκαν 9 άτομα στις εντατικές, ενώ οι θάνατοι έφτασαν τους 13. Ήδη σήμερα διακομίστηκαν διασωληνωμένοι δύο ασθενείς από τη Λάρισα στη Λαμία γιατί κανένα από τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας δεν είχε ελεύθερο κρεββάτι εντατικής. Τι θα γίνει λοιπόν όσο προχωρούμε προς τον χειμώνα; Η ιστορία διδάσκει πως οι πανδημίες αντιμετωπίζονται με την έγκαιρη ανοσοποίηση του πληθυσμού. Το εμβόλιο υπάρχει. Η προφανής συμπεριφορά είναι μία: όσοι επιβάλλεται να εμβολιαστούν να το κάνουν. Τόσο απλά...

Το στέλεχος Η1Ν1 που βρίσκεται στο εμβόλιο της εποχικής γρίππης είναι διαφορετικό από το στέλεχος που προκαλεί την πανδημική γρίππη.

Η επίσημη ονομασία του ιού της "νέας γρίππης" είναι Η1Ν1v (Αγγλικό V) για να μην μπερδευόμαστε και έχει "δομική", πιιο ιατρικά, αντιγονική συνάφεια με τον ιό της συνήθους γρίππης Α γι'αυτό μπορεί να υπάρχει μερική "κάλυψη" για τον νέο ιό.
Υ.Γ. Συμφωνώ με τον φίλο aragorn σε αυτά που γράφει.

Last edited:
Πάντως αυτό που γίνεται εδώ αποδεικνύει για άλλη μια φορά πόσο ανοργάνωτη χώρα είμαστε...

Όσο για το εμβόλιο, όταν θα βγουν οι Ιατρικοί Σύλλογοι των ανεπτυγμένων χωρών και η μεγάλη πλειοψηφία των Πανεπιστημιακών Ιατρών και διαβεβαιώσουν χωρίς δισταγμό ότι είναι ακίνδυνο, θα το σκεφτώ να το κάνω... Για τις δε 30.000 εγκύους που εμβολιάστηκαν και είναι καλά, θα το δούμε μετά τη γέννα....