Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

habeas corpus.
Κανείς δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να κάνει κάτι.
Όσο ακόμη ισχύουν και στη χώρα μας τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα...

Το να ρωτησεις το γιατρο σου, και να ακολουθησεις τη συμβουλη του ειναι το αυτονοητο σε καθε περιπτωση. Οταν ομως βλεπεις οτι οι μισοι γιατροι δεν συστηνουν τον εμβολιασμο και οι αλλοι μισοι τον υποστηριζουν, η λογικη λεει οτι τελικα τα βαζεις κατω και αποφασιζεις μονος σου.

Η χρηση φαρμακων ειναι κατι που γενικως πρεπει να αποφευγεται. Για να χρησιμοποιησεις ενα φαρμακο, που αναπτυχθηκε βιαστικα, οι ιδιοι οι κατασκευαστες δηλωνουν οτι δεν εχει δοκιμαστει, θα πρεπει πραγματικα ο κινδυνος να ειναι μεγαλος. Και τετοιο μεγαλο κινδυνο, σορρυ αλλα δεν βλεπω.

Το να εμβολιαστω προληπτικα, για να αποτελεσω μελος του "τειχους προστασιας", για αλλους που πιθανως κινδυνευουν θα ηταν αλτρουιστικο. Αλλα δεν το κανω.

Τις λεγομενες θεωριες συνομοσιας, ουτε καν τις διαβασα ολοκληρες.
Οτι οι κατασκευαστες των εμβολιων θα κανουν τζιρο ειναι και αυτο δευτερευον, αλλα ο τζιρος αυτος ειναι "καλος".

Το οτι η δικη μας κυβερνηση, εσπευσε να αγορασει εμβολια (2.000.000 διαβασα) μην τυχον και δεν προλαβει, δεν ακουσα κανεναν να το χαρακτηριζει "βλακεια περιοπης". Δεν ειναι ομως??

Απάντηση: Re: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

Εφόσον δεν πρόκειται για κάτι το εξαιρετικά επικίνδυνο, με μεγάλα ποσοστά θνησιμότητας κλπ, το να αναγκάσεις κάποιον σε τέτοια επέμβαση στο σώμα του, είναι ξεκάθαρα αντισυνταγματικό. Εγώ πάντως δεν πρόκειται να αφήσω τέτοια επέμβαση στο σώμα μου και θα ασκήσω κάθε δυνατή βία για να αμυνθώ. Αυτά είναι σενάρια 1984.

Ακριβώς γι´αυτό το έγραψα γιατί ήδη και απο εφημερίδες αλλά και απο συγκεκριμένους ιατρικούς κύκλους άρχισαν να ακούγονται οσα ανεφερα..

Την πρώτη φορά βέβαια που εγινε θέμα και πέρασε στά ψιλά τών εφημερίδων, ήταν μόλις νόσησε στην Θεσσαλονίκη ένα κοριτσάκι 11 ετών,πού ήδη νοσηλευόταν σε Νοσοκομείο, και η υπεύθυνη τού νοσοκομείου ή τού κελπνο (δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά το διάβασα στην Ελευθεροτυπία)είχε δηλώσει :'Mακάρι να μήν κόλλησε τον ιό απο Γιατρό η Νοσηλευτή γιατί θα υπάρξει ζήτημα´..
Απο τότε άρχισα να αισθάνομαι κάπως μέ αυτές τίς υπόγειες απειλές στο Νοσηλευτικό Προσωπικό..

Και μόλις προχτές διάβασα πώς μπορει να γίνει πρόταση Νοσοκομειακοί Γιατροί πού αρνούνται να εμβολιαστούν νά ´αποσύρονται´απο τη κύρια εργασία τους ,οσο διαρκεί η πανδημία και να απασχολούνται μακριά απο τούς ασθενεις..

Last edited:
Το οτι η δικη μας κυβερνηση, εσπευσε να αγορασει εμβολια (2.000.000 διαβασα) μην τυχον και δεν προλαβει, δεν ακουσα κανεναν να το χαρακτηριζει "βλακεια περιοπης". Δεν ειναι ομως??

Aυτό πάλι είναι σχετικό... μπορώ να είμαι βέβαιος ότι αν τυχόν κάτι συνέβαινε και μας έπιανε όλους τους έλληνες τάση να κάνουμε το εμβόλιο προληπτικά, και δεν έφταναν οι δόσεις, και περιμέναμε σε λίστα αναμονής, πάλι η Κυβέρνηση θα έφταιγε που ήταν "ανεύθυνη και δεν παρήγγειλε αρκετά εμβόλια για τους Έλληνες πολίτες"..... οπότε βράσε ρύζι...

Εξάλλου, αν σκεφτούμε τις ευπαθείς ομάδες, ανθρώπους με προβληματικό αναπνευστικό σύστημα, προβλήματα καρδιάς, παχυσαρκίας, τις εγγύους, τα βρέφη, και τους ηλικιωμένους, το 2.000.000 ίσως να μη φαίνεται τόσο τραβηγμένο σα νούμερο...

Last edited:

Aυτό πάλι είναι σχετικό... μπορώ να είμαι βέβαιος ότι αν τυχόν κάτι συνέβαινε και μας έπιανε όλους τους έλληνες τάση να κάνουμε το εμβόλιο προληπτικά, και δεν έφταναν οι δόσεις, και περιμέναμε σε λίστα αναμονής, πάλι η Κυβέρνηση θα έφταιγε που ήταν "ανεύθυνη και δεν παρήγγειλε αρκετά εμβόλια για τους Έλληνες πολίτες"..... οπότε βράσε ρύζι...

Σιγουρα.
Θα ´τρώγαμε´την Υστερία απο την ανάποδη στο στύλ ´πεθαίνουν τά παιδιά μας´...................................

Re: Απάντηση: Tι συμβαίνει με τα εμβόλια της γρίπης;

@ Εmilot. Προφανώς υπάρχουν βαρέα και ελαφρά μέταλλα και άλλα συστατικά επικίνδυνα για τον άνθρωπο. Το ίδιο συμβαίνει και με τις τροφές, με το νερό ακόμα και με τον αέρα που αναπνέουμε...

:ernaehrung004:

Θα μείνω στο προφανές, οτι και να συμβαίνει με τις τροφές κλπ(άλλωστε ο οργανισμός έχει ένα τέλειο σύστημα αποβολής τους), δεν νομίζω ότι έχει σχέση με την ενδοφλέβια λήψη τους....μπορεί όμως και να κάνω λάθος....

Απο την αρχή λοιπόν κάτι "βρώμαγε" στην υπόθεση του εμβολίου, τα ΜΜΕ έπαιξαν τον καθοριστικό ρόλο και πάλι, ο ντόρος έγινε μεγάλος και όλοι ψάχνουμε να δούμε τι θα κάνουμε για έναν ιό με ποσοστά θνησιμότητας μονοψήφια, με ήπιες εκδηλώσεις και με τις γνωστές παρενέργειες σε μονοψήφια ποσοστα.

Τελικά νομίζω ότι πολύς ντόρος για το τίποτα άλλη μια φορά....και να δείτε που θα περάσει και του χρόνου θα λέμε ρε τι έγινε με εκείνη την γρίππη των χοίρων, πέρσι???

Βρήκα τρόπο να βγούμε απο το χρέος......σαν κράτος....

zougla.gr
"Η Γερμανία πουλάει τα πλεονάζοντα εμβόλια

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2009, 21:22

Σε άλλες χώρες σκοπεύει να πουλήσει η Γερμανία τις δόσεις του εμβολίου κατά της γρίπης Η1Ν1 που περισσεύουν, λόγω του μικρού αριθμού πολιτών που έχουν επιδιώξει να εμβολιαστούν μέχρι σήμερα.

Μόλις το 15% του νοσηλευτικού προσωπικού και το 5% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Philipp Rösler.

Τα κρατίδια έχουν παραλάβει 9,6 εκατομμύρια εμβόλια, ενώ συνολικά 50 εκατομμύρια θα έχουν παραδοθεί στις Αρχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου 2010.

Σύμφωνα, όμως, με τα στοιχεία της εφημερίδας Westfalen-Blatt, μόλις 4-5,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί, μέχρι στιγμής, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των Αρχών.

Για το λόγο αυτό, οι Αρχές των κρατιδίων ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να πουλήσει τα πλεονάζοντα εμβόλια σε άλλες χώρες.

Μέχρι σήμερα, στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 190.000 κρούσματα της νέας γρίπης και έχουν πεθάνει 86 άνθρωποι, η πλειοψηφία των οποίων έπασχε από άλλα βαριά νοσήματα."

Μέχρι σήμερα, στη Γερμανία έχουν καταγραφεί 190.000 κρούσματα της νέας γρίπης και έχουν πεθάνει 86 άνθρωποι, η πλειοψηφία των οποίων έπασχε από άλλα βαριά νοσήματα."

Μονο αυτο τα λεει ολα.

Τελικά νομίζω ότι πολύς ντόρος για το τίποτα άλλη μια φορά....και να δείτε που θα περάσει και του χρόνου θα λέμε ρε τι έγινε με εκείνη την γρίππη των χοίρων, πέρσι???

Εγώ ξέρω ότι είναι κλειστά και το σχολείο του μεγάλου και το νηπιαγωγείο του μικρού, επειδή κάποια παιδάκια εμφάνισαν πυρετό (εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα). Πόσες ώρες μάθησης, αλλά και πόσες ώρες εργασίας των γονέων πάνε χαμένες, το αναλογίζεται κανείς, από την υστερική αντιμετώπιση ενός ανίκανου κράτους; Και καλά τους υπαλλήλους του, να τους πληρώνει και να τους χαίρεται, τους λοιπούς; Λες και έχουμε να κάνουμε με πανούκλα. Και κλείνει το σχολείο για ακριβώς μία εβδομάδα, και όλα καλά μετά; Πέρασε η γρίπη; Γελοιότητες.

Εγώ ξέρω ότι είναι κλειστά και το σχολείο του μεγάλου και το νηπιαγωγείο του μικρού, επειδή κάποια παιδάκια εμφάνισαν πυρετό (εξ όσων τουλάχιστον γνωρίζω, δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα). Πόσες ώρες μάθησης, αλλά και πόσες ώρες εργασίας των γονέων πάνε χαμένες, το αναλογίζεται κανείς, από την υστερική αντιμετώπιση ενός ανίκανου κράτους; Και καλά τους υπαλλήλους του, να τους πληρώνει και να τους χαίρεται, τους λοιπούς; Λες και έχουμε να κάνουμε με πανούκλα. Και κλείνει το σχολείο για ακριβώς μία εβδομάδα, και όλα καλά μετά; Πέρασε η γρίπη; Γελοιότητες.

Yπάρχει και η άλλη όψη... Στο μεταπτυχιακό που παρακολουθώ στο Πολυτεχνείο, υπάρχει καθεστώς με απουσίες, όπου στις 3 σε διώχνουν. Έτσι, επειδή όλοι δουλεύουμε κιόλας, φυλάμε σαν τα μάτια μας τις απουσίες αυτές για μέρες που θα υπάρχει θέμα με τη δουλειά. Έτσι, πολλοί έχουν έρθει κατά καιρούς με λίγο πυρετό, ή λίγο φτέρνισμα, για να γλυτώσουν την απουσία, και την τελευταία φορά παραλίγο να τον δείρουν έναν δύσμοιρο επειδή ήρθε με πυρετό και "θα μας μετέδιδε τη γρίππη"... (την οποία να σημειώσουμε ότι δεν είχε ελέγξει αν όντως είχε, μπορεί να'ταν ένα απλό κρύωμα..)

:slapface::slapface::slapface::slapface:

Έτσι, με την υστερία που έχει περάσει στην κοινωνία από τα ΜΜΕ, το ότι τα σχολεία μένουν κλειστά ίσως είναι καλό γιατί γλυτώνει παιδιά από βέβαιο στιγματισμό ή απομόνωση...

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα κοινώς.

Τωρα που πλησιαζουν τα Χριστουγεννα να δεις ποσα σχολεια θα κολλησουν τη μια ή τις δυο προηγουμενες εβδομαδες και θα επεκτεινουν τις διακοπες τους...

Μάλιστα. Θα πιάνει δηλαδή και στα δικαστήρια ως λόγος αναβολής ότι είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών μου και δεν πρόλαβα να προετοιμαστώ για την υπόθεση; Γιατί όλα συγκοινωνούντα δοχεία είναι.

Τωρα που πλησιαζουν τα Χριστουγεννα να δεις ποσα σχολεια θα κολλησουν τη μια ή τις δυο προηγουμενες εβδομαδες και θα επεκτεινουν τις διακοπες τους...

τα σχολεία δεν κλείνουν από μόνα τους. Τα κλείνει ο νομάρχης ύστερα από εισήγηση της επιτροπής πανδημίας.

Μάλιστα. Θα πιάνει δηλαδή και στα δικαστήρια ως λόγος αναβολής ότι είναι κλειστά τα σχολεία των παιδιών μου και δεν πρόλαβα να προετοιμαστώ για την υπόθεση; Γιατί όλα συγκοινωνούντα δοχεία είναι.

Δε νομιζω οτι θα ασχοληθουν πολλοι με την περιπτωση σου. Ουτε με αλλες, γονεων που δεν εχουν παππουδες να αφησουν τα παιδια, και δεν ξερουν τι να τα κανουν, την ωρα που πρεπει να δουλεψουν. Καθε μια μερα που το σχολειο ειναι κλειστο, ειναι προβλημα για καποιους.

@Maestro, αυτο που περιγραφεις αποτελεσμα της υστεριας ειναι. Και η λυση δεν ειναι να σταματησουν ολες οι δραστηριοτητες. Το να προσεχεις που φταρνιζεσαι, εντασεται στα αυτονοητα, που (επρεπε να) καναμε και παλαιοτερα...

τα σχολεία δεν κλείνουν από μόνα τους. Τα κλείνει ο νομάρχης ύστερα από εισήγηση της επιτροπής πανδημίας.

Παντως το νηπιαγωγειο του γιού μου έκλεισε αναιτίως για μια εβδομάδα χωρις κανενα κρούσμα στην τάξη τουεπειδή εμφανίστηκαν απο τρία πιθανά κρούσματα σε παράπλευρες τάξεις νηπιαγωγειων που ομως δεν απεδείχθη οτι ανήκαν σε κρούσματα της γριπης τών χοιρων..
Αυτό μάς εκανε να τρεχουμε επι μια εβδομάδα ως ζευγάρι για το ποιος θα κρατησει το παιδι γιατι και οι δυο μας εργαζομαστε και οι γιαγιάδες ζούν σε άλλες πολεις της Ελλάδας..

Και μιάς και θεωρείται πώς η αυξηση τών κρουσμάτων θα γινει περί τίς 15/12 αναρωτιεμαι τι θα γινει τότε.

Last edited:

Τα στοιχεια καταρχην τα δινουν τα ιδια τα σχολεια.

Και τα σχολεια κλεινουν με χαρακτηριστικη ευκολια, σε καθε καθε περιπτωση, ποσω μαλλον τωρα. Οσο για το Νομαρχη, μονο καλο κανει στην εικονα του το να δωσει εντολη να κλεισει ενα σχολειο.

Το κλείσιμο των σχολείων γίνεται για να μην προχωρήσει η επιδημία, δηλ. να μην επεκταθεί και στα υπόλοιπα παιδιά. Για να κλείσει ένα τμήμα πρέπει να λείπουν με συμπτώματα 10 παιδιά. Για να κλείσει ένα σχολείο πρέπει να έχει 30 κρούσματα. Για να κλείσουν τα σχολεία ενός νομού, θα πρέπει να έχουν φθάσει στο επίπεδο αυτό το 20-25% των σχολείων.

Πάντως δεν είναι πάντα εύκολα τα πράγματα. Συνήθως δεν κλείνουν τα σχολεία, όπου έχει τοποθετηθεί νοσηλευτικό προσωπικό, επομένως γνωρίζουν από πρώτο χέρι την ποσότητα και την ποιότητα των κρουσμάτων και των ασθενειών. Στο σχολείο της δεύτερης κόρης μου, που έχει τοποθετηθεί νοσηλεύτρια από την αρχή της χρονιάς, πριν 15 μέρες έφθασε σε γυμνάσιο και λύκειο να υπάρχουν 48 κρούσματα της γρίπης, αλλά το κτηριακό συγκρότημα δεν έκλεισε, αφού η νοσηλεύτρια γνώριζε ότι δεν υπήρχαν παιδιά στο σχολείο που έχουν ευαισθησία και να κινδυνεύουν από τη γρίππη που θα φέρουν τα άλλα παιδιά (δυστυχώς το πιο ευαίσθητο παιδί απεβίωσε πέρυσι μέσα στο σχολείο από σταμάτημα της λειτουργίας του βηματοδότη που είχε στην καρδιά του και έλλειψη απινιδωτή). Τελικά η ασθένεια έκανε τον κύκλο της και χθες είχαν μόνον 6 απόντες σε 340 μαθητές.

Στο δημοτικό σχολείο των μικρών δεν υπάρχει νοσηλεύτρια. Γνωρίζει η διεύθυνση του σχολείου ότι σε 220 παιδιά υπάρχουν 14 παιδιά με διάφορα μόνιμα προβλήματα υγείας και 8 παιδιά με άσθμα από τα οποία τα 3 με σοβαρό πρόβλημα και τα οποία έρχονται με μάσκα αναπνευστική στην τσάντα τους. Αρχικά έκλεισαν δυο τμήματα και μετά ένα ακόμη, αλλά δεν διεκόπη η εξάπλωση της γρίππης. Τελικά την Πέμπτη έκλεισε το σχολείο, κυρίως λόγω της ύπαρξης στο συγκρότημα παιδιών με μόνιμα προβλήματα υγείας.

Προβλήματα σοβαρά υπάρχουν στα ιδιωτικά σχολεία. Δημιουργούνται από τον συγχρωτισμό των παιδιών όχι τόσο στην τάξη, αλλά από τη μεταφορά τους με τα λεωφορεία.

Για τους εκπαιδευτικούς τώρα.... σε κάποιες σχολικές μονάδες η κατάσταση είναι σοβαρή. Στο -ιδιωτικό- σχολείο της μεγάλης μου κόρης χθες έλειπαν 12 καθηγητές και 8 δάσκαλοι και μάλιστα δυο διακομίστηκαν στο πιο κοντινό νοσοκομείο απευθείας από το σχολείο.

Στο δημόσιο σχολείο της μεσαίας μου κόρης (γυμνάσιο) έλειψαν μέχρι στιγμής 3 καθηγητές για 7 ημέρες σύνολο. Στο δημοτικό σχολείο κανείς δάσκαλος. Μια δάσκάλα πήρε άδεια διότι έπρεπε να φροντίσει τα παιδιά της που έμειναν στο σπίτι από το δικό τους σχολείο που έκλεισε.

Συνολικά οι αναρρωτικές άδειες του εκπαιδευτικού προσωπικού στο νομό Θεσσαλονίκης δεν είναι σημαντικά μεγαλύτερες από πέρυσι την ίδια εποχή.

Με βάση το ευρωπαικό δίκτυο school παρόμοια βλέπουμε ότι ίδια είναι η κατάσταση στις περισσότερες χώρες και παρόμοια τα μέτρα που λαμβάνουν στην εκπαίδευση.

Μου αρέσει που περιμένουμε να λειτουργήσει κανονικά κάτι σε αυτή την χώρα...σε μια δύσκολη ψυχολογικά περίπτωση, όπως της "πανδημίας".

Πόσο μάλλον κάτι που είναι και θέμα δημόσιας υγείας.

Όπως στην περίπτωση της κ. Γιαννάτου η οποία νοσηλεύεται ακόμα στο Άγιος Σάββας(Σπύρο αν ήταν ψυχολογικός ο λόγος θα κράταγε τόσο πολύ ως σύμπτωμα??), η οποία είπε όλο το ιστορικό της στον γιατρό που της έλαχε και εκείνος της έκανε το εμβόλιο....ελαφρά την καρδία....

ΑΛήθεια η έννοια της πανδημίας, σε τι μεταφράζεται??

Μου αρέσει που περιμένουμε να λειτουργήσει κανονικά κάτι σε αυτή την χώρα...σε μια δύσκολη ψυχολογικά περίπτωση, όπως της "πανδημίας".

Πόσο μάλλον κάτι που είναι και θέμα δημόσιας υγείας.

Όπως στην περίπτωση της κ. Γιαννάτου η οποία νοσηλεύεται ακόμα στο Άγιος Σάββας(Σπύρο αν ήταν ψυχολογικός ο λόγος θα κράταγε τόσο πολύ ως σύμπτωμα??), η οποία είπε όλο το ιστορικό της στον γιατρό που της έλαχε και εκείνος της έκανε το εμβόλιο....ελαφρά την καρδία....

ΑΛήθεια η έννοια της πανδημίας, σε τι μεταφράζεται??

Αιμιλιε αυτο δεν λέει απολυτως τιποτα...Επισης πως γνωριζουμε το ιστορικο της που ειναι Ιατρικό απορρητο??
Kαι τοτε στο περιστατικο που ανεφερθη απο τον Ζούγκλα έγραψα πώς θα μπορούσε ναναι και αγχωδης αντιδραση..
Παρα ταυτα ακομα και εάν ήταν αποδεδειγμένα αντίδραση απο το εμβόλιο αυτό δεν καθιστά το εμβόλιο επικίνδυνο ή περισσότερο ´επικίνδυνο´απο καθε αλλο φαρμακο που κυκλοφορει νομίμως..
Οι δικές μου ενστάσεις γιά το εμβόλιο εστιάζονται καθαρά και μονον στο οικονομικό θέμα τού πράγματος ,στην βαρύτητα ή μή τής νόσου πού είναι πανδημική και οχι σε ´συνωμοσιολογικές θεωρίες´πού τίς απορρίπτω κατηγορηματικά.
Ειναι δυό εντελώς διαφορετικά πράγματα.