Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Δηλαδη δινουμε αλλοθι στη δολοφονια?
Νταξει μωρε λυτο τον ειχε τον σκυλο, δεν τον γουσταρα και πηγα και τον σκοτωσα...

Αυτος ο εν δυναμει δολοφονος ανετα θα μπορουσε να το κανει και σε ανθρωπο...

Μόλις 1 ποστ παραπάνω:

Κι εγώ το ίδιο, θα τον έτρωγα ζωντανό αν τον έβλεπα μπροστά μου. Αυτό που δεν κατάλαβες είναι ότι δεν τον δικαιολόγησα ούτε κατά διάννοια. Απλά τα έβαλα μαζί και με κάποιους άλλους που με τις συμπεριφορές τους κάνουν κόσμο να σιχαίνεται τα σκυλιά. Ε, στατιστικά ανάμεσά τους δυστυχώς υπάρχει και ο δολοφόνος, που σε διαφορετική περίπτωση δε θα ασχολιόταν ποτέ με το σκυλάκι σου.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Πρωτα πρεπει να μουν φυλακη οι καραγκιοζηδες που αγοραζουν σκυλους και τους κανουν φονιαδες για να επιμηκυνουν το ανυπαρκτο πεος τους.Τα αλλα λυνονται ευκολα.Και Ιασονα,δεν ειναι κακο να παραδεχτεις πως εγραψες μαλακια.

Το παραδέχθηκα παραπάνω: είπα ότι μετά από 4 χρόνια εκτός, φαίνεται πως κάτι τρέχει με τα ελληνικά μου. Δεν ήταν ειρωνικό αυτό, ειλικρινές ήταν, 2 strikes σε μια μέρα ήταν πολλά, με θορύβησαν κι εμένα. Δεν καταλαβαίνω τι άλλο περιμένεις να πω, ότι εννοούσα αυτό που κατάλαβες; Ε αφού δεν το εννοούσα.

Ερώτηση άσχετου
Σχεδόν καθημερινά κάνω την βόλτα μου ή το τρεξιματάκι μου σε πάρκο που πολλοί βγάζουν βόλτα το σκύλο τους. Επιτρέπεται να είναι λυτός ανεξέρτητα ράτσας μεγέθους εκπαίδευσης κλπ?

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Σε ένα τέτοιο μέρος που όλοι οι σκύλοι είναι λυτοί, τι κάνεις λοιπόν? Αλλάζεις πάρκο?

H φωνάζεις την αστυνομία και κάνεις υπομονή για όσα έχεις να ακούσεις

Σε ένα τέτοιο μέρος που όλοι οι σκύλοι είναι λυτοί, τι κάνεις λοιπόν? Αλλάζεις πάρκο?

Απλά αποφασίζεις να σε γλύφουν ΟΛΟΙ οι σκύλοι του πάρκου , όποτε τους κάνει κέφι.

Σε αντίθεση με τους ιδιοκτήτες τους που τους γλύφει μόνο ο σκύλος τους (και όταν θέλουν) , γιατί ο «ξένος» δεν πλησιάζει .

Και ΔΕΝ είσαι φιλόζωος - μην ξεχνιόμαστε - γιατί δεν έχεις σκύλο.

Δεν φορας τα καλα σου ρουχα γιατι το γλυψιμο παει συννεφο !!! :ADFADF1:

Κι εγω τους φοβαμαι (ξενους σκυλους )αλλα δεν μπορω να πω οτι δεν το διασκεδαζω οταν σου φερονται ετσι σκυλισια ρε γμτ.

- Τι κάνεις όταν κάποιος καπνίζει εκεί που δεν επιτρέπεται?
- Τι κάνεις όταν κάποιος παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο και δεν μπορείς να περάσεις? Ή δεν μπορεί να περάσει η γυναίκα σου με το μωρό σου στο καροτσάκι και αναγκάζεται να κατεβαίνει στο δρόμο?
- Τι κάνεις όταν δεις να οδηγεί κάποιος και να μιλάει στο κινητό? Πάνε όπως νάναι.
- Τι κάνεις όταν βγεις στο ταβερνάκι με τους φίλους σου και πιείτε τα κρασάκια σας και δεις μετά τους φίλους σου να πέρνουν το αυτοκίνητο να πάνε σπίτι?
- Τι κάνεις όταν δεις κάποιος να φοροδιαφεύγει?
κ.λπ κ.λπ.

Όταν απαντήσετε σε όλα τα παραπάνω τότε θα ξέρετε και τι να κάνετε με τα λυμένα σκυλιά και τους μλκες ιδιοκτήτες τους.

Απλό δεν είναι?

Χθες που μιλούσα με τον ξάδερφο μου και έφερε η κουβέντα το γεγονός με το παιδάκι μου είπε ότι ξέρει περιστατικό που έγινε πρόσφατα και στο οποίο το ροτβάιλερ επιτέθηκε στην γυναίκα της οικογένειας που το είχε χωρίς να υπάρχει κάποια συγκεκριμένη αιτία και της έκοψε κομμάτι από το χέρι σε σημείο που θα μείνει μάλλον ανάπηρη από τον αγκώνα και κάτω.

"Ξέρω μια ιστορία που παρέα σε ιστιοπλοϊκό, με ροτβαιλερ, έπεσε κοπέλα στη θάλασσα και παραλίγο να πνιγεί ΑΝ το ροτβάιλερ δεν πήδαγε στη θάλασσα να την τραβήξει στην επιφάνεια."

Έχει νόημα να παραθέτουμε ιστορίες? Υπάρχουν πάμπολλες ιστορίες και απο τα 2 "στρατόπεδα".
Θα πείσουν οι ιστορίες την μία πλευρά ή την άλλη?

Στατιστικά, είτε μας αρέσει, είτε όχι, οι ιστορίες με σκύλους που "τρελάθηκαν" και προξένησαν ζημιά, είναι ένα πολυ μικρό ποσοστό μεταξύ του συνόλου των σκυλιών που ζούν με ανθρώπους.
Για να μην πούμε πόσο μικρό ποσοστό είναι έναντι σε άλλες αιτίες που μπορούν να προξενήσουν ζημιά ή βλάβη.

Παραθέτω απο άρθρο:

The U.S. National Safety Council has collected data on your likelihood of being killed by a dog of any breed, as well as your likelihood of being killed by other risks.

The data is defined and the parameters are clear.

In 2014, the U.S. National Safety Council showed that your chances of dying by a dog bite are 1 in 116,448.
That’s just a number though. To put that number into perspective, your chances of dying by legal execution are pretty similar, 1 in 127,717.

You are, in fact, twice as likely to die by a hornet, bee or wasp sting than a dog, 1 in 55,764.

2015-09-09-1441824391-5821965-USSAFETYCOUNCIL.jpg

Το νόημα είναι να μάθουμε όλοι μας πώς μπορούμε να ζήσουμε αρμονικά μεταξύ μας, είτε ζωόφιλοι είτε όχι.
Χωρίς παρωπίδες και χωρίς να χρειάζεται να επιβάλουμε την δικιά μας γνώμη στους "απέναντι".
ΌΛΟΙ ΧΩΡΑΜΕ.

Δεν γίνονται αυτά στη χώρα μας που ο καθένας (πολίτες + πολιτικοί) συμπεριφέρεται όπως του γουστάρει...

Επίσης, δεν έχει νόημα πόσο τέλειος είμαι εγώ ή εσύ αφού πάλι δεν θα αλλάξει τίποτα.

Η μόνη λύση είναι η ανάληψη ευθύνης, η σωστή νομοθέτηση και η αποτελεσματική επιβολή τιμωρίας από το κράτος!

Το κράτος όμως στην πραγματικότητα ΔΕΝ θέλει (και ποτέ δεν ήθελε).

Σταύρο υπάρχουν πάρα πολλές φιλοζωικές με εξαιρετικό έργο.
ΑΝ σε ενδιαφέρει παραγματικά το θέμα, μπορείς να βοηθήσεις στο έργο τους ή ακόμα ακόμα να πάς να συνομιλήσεις μαζί τους και να γνωρίσεις απο κοντά κάποια θέματα.

Ξαναλέω, ΑΝ μας ενδιαφέρει το θέμα, ας ασχοληθούμε.
Αν είμαστε εδώ ΑΠΛΩΣ για να γράφουμε και να παραθέτουμε ιστορίες, πώς ακριβώς βοηθάμε στο να μην ξανασυμβεί κάτι μοιραίο?

Αυτά.

:ernaehrung004:

Κατι σχετικα με το κρατος (.... αν και θα φυγουμε ΑΓΡΙΩΣ offtopic :laugh:)
Το κρατος ΟΤΙ ποινες και να θεσμοθετησει, ΔΕΝ μπορει να βρισκεται πανω απο το κεφαλι και τις προθεσεις του καθενος.
Οι κοινωνιες, με ενα ελαχιστο κοινο παρονομαστη συνειδησης, το κρατος το χρησιμοποιουν επικουρικα.
Αυτο που κυριως κανουν ειναι να ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ (... ! ...) μεσω αγραφων νομων και ηθων.

Ενα κοιταγμα .... να λειτουργει ως συσταση ... και να διαθετει και αποτρεπτικη ισχυ !

Ομως, ολα αυτα .... απαιτουν εναν ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΙΝΟ ΠΑΡΟΝΟΜΑΣΤΗ συνειδησης !
Κατι που, κατα τα φαινομενα, εχουμε απωλεσει απο το 1980 και μετα.

Να εξεταστει και η λυση του διαβατηριου.Για οσους μπορουν τουλαχιστον.

Σταύρο υπάρχουν πάρα πολλές φιλοζωικές με εξαιρετικό έργο.
ΑΝ σε ενδιαφέρει παραγματικά το θέμα, μπορείς να βοηθήσεις στο έργο τους ή ακόμα ακόμα να πάς να συνομιλήσεις μαζί τους και να γνωρίσεις απο κοντά κάποια θέματα.

Ξαναλέω, ΑΝ μας ενδιαφέρει το θέμα, ας ασχοληθούμε.
Αν είμαστε εδώ ΑΠΛΩΣ για να γράφουμε και να παραθέτουμε ιστορίες, πώς ακριβώς βοηθάμε στο να μην ξανασυμβεί κάτι μοιραίο?

Αυτά.

:ernaehrung004:

Δεν μιλάω μόνο για το θέμα με τα σκυλιά αλλά γενικότερα.

Έχουμε μάθει όλοι μας να κάνουμε ότι μας κατέβει και να απαιτούμε το δίκιο μας βασιζόμενοι πάνω σε "προσωπικούς" (ή προσαρμοζόμενους) νόμους...

Θα το σεβαστω απολυτα .... ΑΝ ..... αυτο ειναι κατι που (εμφανως) δεν θελει ο σκυλος !

Γιατι πολυ φοβαμαι οτι το κορδελακι θα μπει επειδη δεν θα το θελει ο ιδιοκτητης, η, επειδη
αυτο ειναι λιγακι ασαφες (ολοι οι ιδιοκτητες κρυφοαρεσκονται να χαιδευουν τον μπουμπη τους)
δεν ειναι μια ΑΚΟΜΑ επιταγη μοδας και συγχρονου lifestyle. Ολοι κορδελακι στο μπουμπη
για να εχουμε την κρυφη επιδοκιμασια ολων .... το γραφει και στο Intenet (αμ πως !)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Η δυναμη του χαδιου !

Ενα κουταβι (η Πρισιλα) περισυλλεγεται καπου στην Ρουμανια απο οικο αδεσποτων ζωων και
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΗΣ ..... δεχεται ανθρωπινο χαδι και τρυφεροτητα και κατι
ολοτελα διαφορετικο απο κλωτσιες, βασανισμους και (ισως) κτηνωδιες.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Mετα απο μερικα δευτερολεπτα σταματαει το σπαραξικαρδιο αλυχτισμα (ΧΩΡΙΣ να δαγκωσει κανεναν)
και μετα απο μια μερα, κατορθωνει να σηκωσει τα αυτακια της, να βγει απο σταση διαρκους κυφωσης
και καταστολης της εξωστρεφειας της. Τα ματακια της σιγα-σιγα ... φοβουνται λιγοτερο.

Ειναι φανερο (απο τα ματια της) οτι ..... ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ θα φοβαται τον ανθρωπο.
Ομως, παρολο τον τρομο του βιωσε (δεν ξερουμε τι ειδε και βιωσε !!!) εχει εγκαινιασει μερικες γεφυρες
επικοινωνιας. Και εναποκειται στον ιδιοκτητη να τις ισχυροποιησει .... με ακομα περισσοτερα ΧΑΔΙΑ !
Αυτος ειναι ο μοναδικος σκυλος στον κοσμο που εισαι ΑΠΟΛΥΤΑ σιγουρος οτι δεν θα τον καλομαθεις
με τα πολλα χαδια.