Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Αν δεν μπορείτε να διαχωρίσετε τον "κοινωνικοποιημένο" ( pet, ιδιόκτητη, με ιδιοκτήτη που δεν έχει σκοπό να το κάνει σκυλί για μάχες ) σκύλο από τον α-κοινωνικοποίητο λόγω συνθηκών ( αδέσποτο, επιθέσεις από ανθρώπους, επιθέσεις από άλλα σκυλιά που είναι σε αγέλη, πείνα, κλπ ) εντάξει, δεν υπάρχει λόγος συζήτησης.
Φυσικα και δεν μπορει να γινει συζητηση,σε αυτη την βαση.
Δηλ. επρεπε να εχω αναφερει και το γεγονος οτι ΔΥΟ φορες σκυλια με λουρι (ευτυχως) παρα λιγο να παρουν μαζι και τον ιδιοκτητη τους, προκειμενου να μου την πεσουν με την μηχανη.
Τωρα μπορουμε να το συζητησουμε!

Άρα αν εκπαιδεύσω ένα πεκινουά ώστε να σκοτώνει έστω με πονηράδα άνθρωπο όλα τα πεκινουά είναι πρός αφανισμό για παραδειγματισμό έτσι ?

Με τα παιδιά προφανώς πρέπει να τα προσέχεις ( και μόνα τους, όχι μόνο όταν είναι με ζώα γύρω )... αν αφήνεις το μικρό παιδί σου και εσύ παίζεις γκόλφ κακό του κεφαλιού σου, δεν κάνεις για γονέας, παράτα το το "άθλημα".

Από την άλλη πλευρά... πόσους ενηλίκους έχουμε θύματα σκύλων στην Ελλάδα ( που δεν είναι και λίγοι αυτοί με pitbull & rottweiler ) τα τελευταία ας πούμε 20 χρόνια ?
5 ?

Να σκοτώσουμε όλα τα κοπρόσκυλα... τι και αν οι θανάτοι από ανθρώπους είναι 50.000.

Ότι και να πούμε είσαι φανατικός υποστηρικτής της μίας άποψης (τα ζώα είναι ακίνδυνα, οι απρόσεκτοι φταίνε). Ανθρώπινο αυτό, δε λέω...

Δεν είμαι φανατικός καμμίας.
Αλλά δεν διαβολίζω τους άλλους για να βγάλω τον εαυτό μου άγιο.

ΕΙΧΑ σκυλιά στην ζωή μου, ΈΝΑ ανά την φορά, το οποίο και εκπαίδευα ΠΛΗΡΩΣ ο ίδιος ( είχα βοήθεια και καθοδήγηση από φίλο εκπαιδευτή σκυλιών για την αστυνομία, εξωτερικό ).
Κανένα εξ' αυτών ( γερμανικοί και αλσατικοί ποιμενικοί ) δεν έκανε το παραμικρό σε κανέναν ( εκτός αν λάβουμε υπόψιν ότι δάγκωσε και εξώθησε ληστές που πήγαν να μπούν στο σπίτι ένα βράδυ ).
Ούτε κυνήγαγε μηχανάκια και ποδήλατα, ούτε δάγκωνε κόσμο.
Ερχόταν φίλος που φοβόταν τα σκυλιά, ή τον περιόριζα σε περίπτωση πολύ φοβίας, είτε έπαιρνε εντολή να μην πλησιάσει καν και καθόταν στην γωνιά του.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Άρα αν εκπαιδεύσω ένα πεκινουά ώστε να σκοτώνει έστω με πονηράδα άνθρωπο όλα τα πεκινουά είναι πρός αφανισμό για παραδειγματισμό έτσι ?

Με τα παιδιά προφανώς πρέπει να τα προσέχεις ( και μόνα τους, όχι μόνο όταν είναι με ζώα γύρω )... αν αφήνεις το μικρό παιδί σου και εσύ παίζεις γκόλφ κακό του κεφαλιού σου, δεν κάνεις για γονέας, παράτα το το "άθλημα".

Από την άλλη πλευρά... πόσους ενηλίκους έχουμε θύματα σκύλων στην Ελλάδα ( που δεν είναι και λίγοι αυτοί με pitbull & rottweiler ) τα τελευταία ας πούμε 20 χρόνια ?
5 ?

Να σκοτώσουμε όλα τα κοπρόσκυλα... τι και αν οι θανάτοι από ανθρώπους είναι 50.000.

Είχα βέλγικο λυκόσκυλο επι πολλά χρόνια και η αγάπη μου προς τα σκυλιά είναι δεδομένη
Δέχθηκα 2 φορές επίθεση ,σχετικά πρόσφατα Τη δεύτερη από ενα αδέσποτο του δρόμου λίγα μέτρα από το σπίτι μου ,σε κεντρικό σημείο της πόλης .Ηρθε από πίσω και με δάγκασε ,ενώ βάδιζα Οταν ηρέμησα προσπάθησα να βρώ την αιτία .Η μόνη λογική εξήγηση πού βρήκα ήταν ,ότι κάπου λίγο μπροστά μου ήταν ένα αδέσποτο επίσης θηλυκό και πιθανότατα το αρσενικό πού με δάγκωσε για κάποιο λόγο το έκανε .Λόγω της εμπειρίας μου αντέδρασα σωστά ,αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αντιδράσουν όλοι έτσι
Και μη μού αντιπαρατάξεις ότι ήταν αδέσποτο ,ενώ μιλάμε για σκυλιά πού έχουν αφεντικό γιατί γνωρίζεις ότι αυτό ισχύει μόνο μερικώς

Δεν νομιζω οτι εδω λεμε ουτε για το δικο σου, ουτε για το δικο μου συγκεκριμενα...

5 ?

1. οι θανατοι από ανθρώπους τιμωρούνται, έτσι δεν είναι;
2. οι θάνατοι από επιθέσεις κατοικίδιων κι εγκαταλειμμένων ζώων είναι πολλές περισσότερες από όσες νομίζετε. Απλώς δεν αναφέρονται στα ΜΜΕ. Επίσης υπάρχουν τα επακόλουθα των επιθέσεων. Έστω ότι σου ορμά πάνω στη μηχανή ή στο ποδήλατο και πέφτεις και σκοτώνεσαι. Οφείλεται στην επίθεση του σκύλου ή όχι ; Άμεσες κι έμμεσες επιθέσεις κατοικίδιων κι εγκαταλειμμένων ζώων μόνο στο νομό Δράμας τα τελευταία χρόνια είναι περίπου 1 το μήνα !!!!

Kι εγώ τα αγαπάω τα ζώα. Αλλά σε καμμία περίπτωση δεν δέχομαι να περιορίζουν την μετακίνησή μου στην περιοχή που ζώ. Δεν δέχομαι το οτι πρέπει να αλλάζω πεζοδρόμιο κάθε φορά που συναντώ σκύλο (όχι εγώ - γιατι δεν το κάνω - αλλά ο οποιοσδήποτε που για κάποιο λόγο έχει μια φοβία ή άσχημη εμπειρία με σκύλους), που έχει βγεί βόλτα, έστω και με λουρί. Θεωρώ το φίμωτρο απαραίτητο και θα έπρεπε να εφαρμοστεί με νόμο, υποχρεωτικά, για κάθε σκύλο που βγαίνει βόλτα.
Βέβαια, δεν είμαι υποχρεωμένος να κινδυνεύω και απο έμφραγμα, όταν περπατώ σε πεζοδρόμιο και περνω δίπλα απο καγγελόπορτα και ανοίγουν οι πύλες της κόλασης στ'αυτιά μου - αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση...

...Κανένα εξ' αυτών ( γερμανικοί και αλσατικοί ποιμενικοί )...

Γιατί τους διαχωρίζεις? Ο ίδιος ακριβώς σκύλος είναι.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Το έβαλε συμφορουμίτης σε άλλο νήμα... Στο πρώτο βίντεο οι σκύλοι έξω απο το μαντρί...
Στο δεύτερο (παλιότερο και άσχετο με το πρώτο) βίντεο, 37 απο τα 54 σκυλιά δηλητηριάστηκαν στην Ξάνθη - πάλι έξω απο το μαντρί...

Κράτα τα μέσα απο την περίφραξη ρε άνθρωπε...

https://www.youtube.com/watch?v=6IuFoxpPNAM

https://www.youtube.com/watch?v=rV8vNHUdJ5c

Last edited:
37 σκυλιά να φυλάνε κοπάδι ,μάλλον θα πρέπει το κοπάδι να είχε πάνω από 1.000 ζώα .
Απ ότι ξέρω ,δεν είμαι και ειδικός,τα σκυλιά πού φυλάγουν ένα κοπάδι είναι γύρω στα 5 -7
Τα 37 σκυλιά θα ήθελαν ένα ζώο του κοπαδιού την ημέρα για να χορτάσουν

Ως κάτοχος γερμανικού ποιμενικού ( φαίνεται το αβαταρ μου εδω και χρόνια) έχω να κάνω το εξής γενικό σχόλιο.
Τα σκυλιά είναι ζώα αγελαία.
Ως εκ τούτου θέλουν αρχηγό.

Το δικό μου είναι άριστα κοινωνικοποιημένο, έχει μεγαλώσει με μικρά παιδιά.
Όμως παρ όλη την αγάπη που του έχω και την απίστευτη αφοσίωση που μου έχει (χαρακτηριστικό της ράτσας), δεν το εμπιστεύομαι ελεύθερο στο σπίτι όταν έχω καλεσμένους και υπάρχουν και πιτσιρίκια.
Δεν έχει εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά,...ποτέ, όλο χάδια είναι, απλά εγώ δεν το εμπιστεύομαι, γιατί δέχθηκα επίθεση από σκυλί όταν ήμουν μικρός.
Φοβίες που με συνοδεύουν ακόμη...κι ας προσπαθεί η άτιμη (θηλυκό) να με διαψεύσει!

Δεν έχει εκδηλώσει ποτέ επιθετική συμπεριφορά,...ποτέ, όλο χάδια είναι, απλά εγώ δεν το εμπιστεύομαι, γιατί δέχθηκα επίθεση από σκυλί όταν ήμουν μικρός. Φοβίες που με συνοδεύουν ακόμη...κι ας προσπαθεί η άτιμη (θηλυκό) να με διαψεύσει!

Για να επιτεθει σε ΣΕΝΑ .... μετα απο τοσο καιρο και εχοντας μεγαλωσει μαζι σου ....
θα πρεπει να αλλαξει περιφορα η Γη, να πεσει αστεροειδης πανω μας, να προσγειωθουν εξωγηινοι σημερα,
να αλλαξουν οι φυσικες σταθερες του συμπαντος, η βαρυτητα να γινει απωστικη και το φως να γινει υγρο

.... η τελωσπαντων κατι τετοιο, καθημερινο και ασημαντο ! :laugh:

Ομως μιλαμε για επιθεσεις απο Ροτβαιλερ και ΟΧΙ πανω στους κυρηδες τους αλλα σε συγγενεις και φιλους.
Το εχουμε επαναλαβει τουλαχιστον τεσσερεις φορες (σε ποιες ρατσες αναφερομαστε).

Εδω ενα ακομη σχετικα προσφατο περιστατικο με πιτμπουλ.
28χρονη δεχτηκε επιθεση απο το πιτμπουλ της φιλης της
ενω το εβγαζαν βολτα. Ευτυχως η κοπελα τη γλυτωσε αλλα
με σοβαρα τραυματα.

Πέρα απο το γκραν γκινιόλ του θέματος, θα ήθελα να πω κάτι. Πολλές φορές πηγαίνω σε φίλους με συμπαθέστατα σκυλακια. Αυτά έρχονται και μου γλύφουν τα χέρια, τα πόδια, μερικά τολμηρά πηγαίνουν για το πρόσωπο. Ερωτώ. Δεν θα έπρεπε να έχει ο άνθρωπος δικαίωμα επιλογής στο ποιος τον γλύφει;;; Δηλαδή μου λένε, δεν θα σε πειράξει να σε μυρίσει θέλει. Βρε μεγάλε, εγώ δε θέλω να με μυρίσει και κυρίως να με γλυψει. Ειμαι ακτιβιστής στο δικαίωμα του καθενός να γινεται αντικείμενο γλυψιματος αυστηρά απο πρόσωπα της επιλογής του.

Πέρα απο το γκραν γκινιόλ του θέματος, θα ήθελα να πω κάτι. Πολλές φορές πηγαίνω σε φίλους με συμπαθέστατα σκυλακια. Αυτά έρχονται και μου γλύφουν τα χέρια, τα πόδια, μερικά τολμηρά πηγαίνουν για το πρόσωπο. Ερωτώ. Δεν θα έπρεπε να έχει ο άνθρωπος δικαίωμα επιλογής στο ποιος τον γλύφει;;; Δηλαδή μου λένε, δεν θα σε πειράξει να σε μυρίσει θέλει. Βρε μεγάλε, εγώ δε θέλω να με μυρίσει και κυρίως να με γλυψει. Ειμαι ακτιβιστής στο δικαίωμα του καθενός να γινεται αντικείμενο γλυψιματος αυστηρά απο πρόσωπα της επιλογής του.

Απλά δεν ξαναπάς... :))

Τι να πω και εγώ για επισκέψεις σε σπίτι χειμώνα που οι γονείς καπνίζουν στο σαλόνι και οι δύο (και έχουν παιδί με πρόβλημα άσθματος) και έχουν σκυλί που δεν σταματά να γαβγίζει (με άγριες διαθέσεις) όσο βρίσκεται ξένος στο σπίτι.

Συν τις προσπάθειες των γονέων να εξοικειωθούμε με τις παραξενιές του σκύλου... :)

37 σκυλιά να φυλάνε κοπάδι ,μάλλον θα πρέπει το κοπάδι να είχε πάνω από 1.000 ζώα .
Απ ότι ξέρω ,δεν είμαι και ειδικός,τα σκυλιά πού φυλάγουν ένα κοπάδι είναι γύρω στα 5 -7
Τα 37 σκυλιά θα ήθελαν ένα ζώο του κοπαδιού την ημέρα για να χορτάσουν

58 λέει ήταν ο συνολικός αριθμός (χωρίς τα όποια κουτάβια) και γύρω στα 1200 αιγοπρόβατα. Δεν ξέρω πόσα χρειάζονται - ίσως όντως όπως λέει ο άνθρωπος, να είναι απαραίτητα. Αλλά, όπως δείχνει και η κάμερα, είναι δίπλα σε ασφαλτόδρομο. Οπως είπε ο ίδιος περνάνε κυνηγοί προς το βουνό και σίγουρα (λέω εγώ) φυσιολάτρες και ποδηλάτες... Δηλαδή αν μείνει απο λάστιχο κάποιος εκεί, ή αν περνούσε η μικρή Μαρία που χάθηκε (βρέθηκε σώα ευτυχώς, τελικά), τι θα γινόταν? Ποιός ξέρει πόσο κόσμο ή ποδηλάτες θα είχαν κυνηγήσει αυτά τα σκυλιά... Γιατί δεν τα είχε μέσα απο την περίφραξη ? Δεν έχω καμμιά αμφιβολία για το ποιοί και γιατί τα δηλητηρίασαν...