Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Εχει δικιο ο ΜΙχαλης απολυτως.

Και εμενα μου εχει τυχει αρκετες φορες να μου επιτεθουν στον δρομο πανω στην μηχανη σκυλοι.

Σκισμενα παντελονια, γδαρσιματα κοκ......Απο τοτε οταν με πλησιαζει σκυλος χωρις λουρι απλωνω παντα ποδι μπροστα ετοιμος για απωθηση....εν κινησει....

Εχει δικιο ο ΜΙχαλης απολυτως.

Και εμενα μου εχει τυχει αρκετες φορες να μου επιτεθουν στον δρομο πανω στην μηχανη σκυλοι.

Σκισμενα παντελονια, γδαρσιματα κοκ......Απο τοτε οταν με πλησιαζει σκυλος χωρις λουρι απλωνω παντα ποδι μπροστα ετοιμος για απωθηση....εν κινησει....

Και σε ποιον δεν εχει συμβει, οι μηχανές ερεθίζουν τα σκυλιά και γίνονται επιθετικά.

Πολλοί σκύλοι ενοχλούνται από το θόρυβο των κινητήρων ντήζελ ,πού προφανώς γιά εμάς είναι σχετικά ανεξήγητο

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Δηλαδή το σκυλί τι έχει σαν στόχο? Το ποδάρι ή το λάστιχο?

Να το ψυχολογήσουν λίγο οι γνώστες... :)

Ο άνθρωπος ,Σταύρο ,δεν αποτελεί μέρος της διατροφής του σκύλου ,επομένως για κάποιο άλλο λόγο αντιδρούν στο ερέθισμα

Εμένα την γυναίκα μου την έριξε κάτω καθώς έκανε ελιγμό με τη μηχανή.

Δηλαδή το σκυλί τι έχει σαν στόχο? Το ποδάρι ή το λάστιχο?

Να το ψυχολογήσουν λίγο οι γνώστες... :)

Ενοχλειται απο τους κινητηρες και τον θορυβο. Ξερω κι εγω πιθανον να τα θεωρει και απειλη ετσι οπως βρυχωνται. Περισσοτερες ειναι οι επιθεσεις σε μεγαλες μηχανες παρα σε παπακια.

Παντως δεν πανε για τα λαστιχα.....ποδια σημαδευουν τα ατιμα.

Η ακοή του σκύλου είναι πιο ευαίσθητη απ τη δική μας οπότε κάτι τους ενοχλεί στη μηχανή κι επιτίθενται στα πόδια γιατί προφανώς είναι κοντά στη μηχανή που κάνει θόρυβο...

Κατά τα άλλα θάνατος στα σκυλιά και φυλάκιση 5 χρόνων σε απομόνωση στους ιδιοκτήτες μόνο έτσι θα γλυτώσει η ανθρωπότητα...

Στάλθηκε από το LG-D855 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Και γιατί κυνηγάνε τα αυτοκίνητα (άσχετος γαρ)?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Μάλλον πολλοί φιλόζωοι (εδώ ιδιοκτήτες σκύλων) είναι σαν τους καπνιστές. Επιβάλλεται να συνηθίσει ο περίγυρος τη "συνήθεια" ως ένδειξη σεβασμού... :)

Η ακοή του σκύλου είναι πιο ευαίσθητη απ τη δική μας οπότε κάτι τους ενοχλεί στη μηχανή κι επιτίθενται στα πόδια γιατί προφανώς είναι κοντά στη μηχανή που κάνει θόρυβο...

Κατά τα άλλα θάνατος στα σκυλιά και φυλάκιση 5 χρόνων σε απομόνωση στους ιδιοκτήτες μόνο έτσι θα γλυτώσει η ανθρωπότητα...

Κανεις μεγαλο λαθος εδω.

Το ιδιο κανουν και στα ποδηλατα (παθων, πολλαπλως)

Η υψηλές συχνότητες τα τρελενουν
Ειχα ενα θερμικο RC (22.ooo rpm), και ενα καναδεζικο λυκοσκυλο που ειχα τοτε τρελαίνονταν...

Κανεις μεγαλο λαθος εδω.

Το ιδιο κανουν και στα ποδηλατα (παθων, πολλαπλως)

Η υψηλές συχνότητες τα τρελενουν
Ειχα ενα θερμικο RC (22.ooo rpm), και ενα καναδεζικο λυκοσκυλο που ειχα τοτε τρελαίνονταν...
Αυτό ακριβώς εννοούσα με την ευαίσθητη ακοή...

Όσο για τους ιδιοκτήτες σκύλων που είναι σαν τους καπνιστές προσωπικά τα σκυλιά μου δεν τα επιβάλλω να τα συνηθίσουν οι άλλοι ίσα ίσα που όταν βλέπω και αδιαφορεί ή δυσανασχετεί ο άλλος τα μαζεύω ειδικά σε καφετέριες, όπως και στο σπίτι αλλά οι περιπτώσεις των ανθρώπων αυτών είναι σπάνιες καθώς τα σκυλιά μου είναι μικρόσωμα...

.....Απο τοτε οταν με πλησιαζει σκυλος χωρις λουρι απλωνω παντα ποδι μπροστα ετοιμος για απωθηση....εν κινησει....
Παντα!!!
Αν και την τελευταια φορα,τελειως υπουλα,περασμε απο μπροστα του και ΜΕΤΑ την επεσε στην γυναικα μου.
Ευτυχως φορουσε φαρδια πανταλονα (παρολο που παντα της γκρινιαζω μπας και μπλεχτει σε καμμια αλυσιδα και εχουμε αλλα δραματα) και ο σκυλος δαγκασε υφασμα.

@rider τους έχεις παρεξηγήσει τους φιλόζωους.
Έχω κι εγώ σκυλάκι. Επειδή είμαι ΠΟΤΑΜΙ (αυτοσαρκάζομαι) μαζεύω κι εγώ τις ακαθαρσίες του με σακουλάκι μιας χρήσης, το εμβολιάζω κι όπως προβλέπει ο νόμος έχει και τσιπ στο αυτί του που λέει ότι είναι δικό μου και έχει και διαβατήριο με τα στοιχεία του.
Είμαι by the book που λένε.
Το χειρότερο πρόβλημά μου είναι οι τύποι που έχουν μεγαλόσωμα σκυλιά και τα βγάζουν βόλτα χωρίς λουρί. Μας έχουν επιτεθεί στα καλά καθούμενα λυκόσκυλο και pit bull. Το σκυλί μου έκανε ράμματα επειδή ο μλκς ο ιδιοκτήτης του λύκου ήθελε να πουλήσει μούρη βγάζοντας ένα οτι να ναι σκυλί βόλτα χωρίς λουρί επειδή είναι φρόνιμο.
Ο ίδιος τύπος που θα αφήσει το σκυλί του να κοπρίζει όπου να ναι. Κι αν γλυστρίσει ένας γέρος στα σκτ και σπάσει γοφό (το είδα με τα μάτια μου) θα αρχίσει να πουλάει αγριάδες (ξέρεις ποιος είμαι εγώ κλπ).
Επίσης έχω πέσει από ποδήλατο (η πιο συχνή πτώση με ποδήλατο είναι αυτή, μπες σε forum για ποδηλάτες να διαβάσεις) επειδή κάποιος σκύλος χωρίς λουρί με πήρε στο κυνήγι κι το αφεντικό του γέλαγε.
Αυτοί δεν είναι φιλόζωοι, είναι κάφροι.
Και συνήθως έχουν κι άποψη. Λες κι είναι υποχρεωτικό ο καθένας να ξέρει το χαρακτήρα του σκύλου που βλέπει στο δρόμο.

Last edited:
Περιμένω την στιγμή που κάποιος θα πεί "τα σκυλιά είναι σαν τα λιοντάρια... πάντα έτοιμα να σε φάνε, αφού αυτό είναι η φύση τους και το μόνο που ξέρουν" :D

Κατά τα άλλα... σας κυνηγάνε με τα μηχανάκια... ποιά σκυλιά ? τα αδέσποτα.
Αν δεν μπορείτε να διαχωρίσετε τον "κοινωνικοποιημένο" ( pet, ιδιόκτητη, με ιδιοκτήτη που δεν έχει σκοπό να το κάνει σκυλί για μάχες ) σκύλο από τον α-κοινωνικοποίητο λόγω συνθηκών ( αδέσποτο, επιθέσεις από ανθρώπους, επιθέσεις από άλλα σκυλιά που είναι σε αγέλη, πείνα, κλπ ) εντάξει, δεν υπάρχει λόγος συζήτησης.

φιλόζωοι (εδώ ιδιοκτήτες σκύλων)

Το δεύτερο δεν προϋποθέτει υποχρεωτικά το πρώτο.
Ούτε το πρώτο εκφράζεται μόνο μέσω του δευτέρου.
Η φιλοζωία είναι μια αυτονόητη ιδιότητα του Πολιτισμένου ανθρώπου η οποία δεν είναι απαραίτητο να συνοδεύεται από συμβίωση με κατοικίδιο.

Περιμένω την στιγμή που κάποιος θα πεί "τα σκυλιά είναι σαν τα λιοντάρια... πάντα έτοιμα να σε φάνε, αφού αυτό είναι η φύση τους και το μόνο που ξέρουν" :D

Κατά τα άλλα... σας κυνηγάνε με τα μηχανάκια... ποιά σκυλιά ? τα αδέσποτα.
Αν δεν μπορείτε να διαχωρίσετε τον "κοινωνικοποιημένο" ( pet, ιδιόκτητη, με ιδιοκτήτη που δεν έχει σκοπό να το κάνει σκυλί για μάχες ) σκύλο από τον α-κοινωνικοποίητο λόγω συνθηκών ( αδέσποτο, επιθέσεις από ανθρώπους, επιθέσεις από άλλα σκυλιά που είναι σε αγέλη, πείνα, κλπ ) εντάξει, δεν υπάρχει λόγος συζήτησης.

Δεν ειμαι απο αυτους που θα πουν οτι τα σκυλια ειναι σαν τα λιονταρια σιγουρα επισης δεν θα πω οτι ειναι και σαν τους ... σκιουρους απο την αλλη.

Και προφανως μπορουμε (εστω καποιοι) να ξεχωρισουμε ενα αδεσποτο απο ενα μη αδεσποτο. Επίσης, μια χαρα μπορει να σου την πεσει και ενα "κοινωνικοποιημενο" στα καλα του καθουμενου: Κανοντας απλως ποδηλατο για παραδειγμα

H αρχικη ερωτηση του νηματος ηταν για την επικινδυνοτητα των Ροτβαϊλερ και υποθετω κατέπεκταση την επικινδυνοτητα ορισμενων ρατσων σκυλων, για την πιθανη αντιμετωπιση του προβληματος.

Η συζητηση εγινε κατι στο γενικα περι σκυλων και τους υπερ-,σκυλων κατα-σκυλων κλπ...

Και εχω την εντυπωση οτι μετατραπηκε σε ιδεολογικη συζητηση με διαφορα στοιχεία που βλεπουμε σε αλλες συζητησεις, εντυπωση ηθικης υπεροχης, δωση μαθηματων για το πως να σκεφτεται ο καθενας, καποιος χλευασμος η ειρωνεία (σκυλος καλος μονο νεκρος)...για μενα αλλο ενα κακο δειγμα για το που "παει η χωρα", και που μου θυμιζει κατι που εμαθα που εγινε στην Ελλαδα πριν δυο χρονια περιπου απο αυτα τα ανηκουστα σε καποιο κρατος που δεν ειναι μπαχαλο.

Ο Δημος του Βολου αποφασισε να κανει το αυτονοητο, να μαζεψει καποια αδεσποτα σκυλια, και εκει βρεθηκαν αμεσως μπουλουκια που οχι μονο αντιταχτηκαν στο αυτονοητο, αλλα σπασαν και του δημοτικους υπαλληλους στο ξυλο. Κατι δηλαδη που μπορει να γινει στο Περου, η στο Μεξικο...αλλα και παλι κανεις δεν θα σκεφτοταν να δειρει τους υπαλληλους που κανουν τη δουλεια τους.

Γιατι τα λεω αυτα...για τροφη για σκεψη, περαν του σκυλου και του ανθρωπου... για το πως γινεται χειραγωγηση του πνευματος, που κανει επιπλεον μερικους να ειναι σιγουροι οτι ειναι αυτοι οι καλοι και που τα ξερουν ολα.

Τροφη για σκεψη λοιπον...και ευτυχως ολοι οι φιλοζωοι (μεγαλο θέμα) και ολοι οι ιδιοκτητες ζωων δεν ειναι ετσι και εχουν σεβασμο και παιρνουν προφυλαξεις, και η φιλοζωία τους δεν σταματα στο να κανουν τους μαιτρ της ηθικης και να δινουν μαθηματα στους άλλους, αλλα φροντιζουν να μην βαζουν σε κινδυνο τον αλλο, να καθαριζουν, να σεβονται τους βασικους κανονες γειτονιασης κλπ....

Τωρα για το αν τα Ροτβαϊλερ ειναι αικινδυνα η οχι τοποθετηθηκα ακριβως, και ακομα περισσοτερο για αλλες ρατσες σκυλιων πιο επικινδυνες ( Σκυλια επιθεσης ), και προτεινα και λυσεις, πραγμα που μας ενδιαφερει για το συγκεκριμενο προβλημα και οχι αν ο κοσμος ειναι αγαθος κιαγγελικα πλασμενος.

Last edited: