Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Ο σοφός λαός λέει "Το ´παιδί και το σκυλί όπως το μάθεις". Κάτι παραπάνω θα ξέρουν τα χιλιάδες χρόνια λαογραφίας.

Το κακό είναι η ελλιπής εκπαίδευση. Σίγουρα κάποιες ράτσες είναι επιλεγμένες γενετικά για να έχουν κάποια "άσχημα" χαρακτηριστικά. Αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να τα ισοπεδώσουμε όλα. Συμφωνώ με το φίμωτρο και το λουρί αλλά μέχρις εκεί. Όταν από και και πέρα υπάρξει θέμα ο νόμος να είναι σκληρός για τον ιδιοκτήτη όπως γίνεται και με τα παιδιά και την παραμέληση ανηλίκου. Επειδή ζω σε μικρή πόλη έχω πολλά προσωπικά παραδείγματα καθώς εδώ είναι όλες μονοκατοικίες και υπάρχουν μπόλικα κατοικίδια. Χαρακτηριστικά φίλος μου αγόρασε labrador και το είχε κλεισμένο σε κλουβί όγκου ενός κυβικού. Τον είχαμε φάει να το βγάλει έξω αλλά η απάντησή του ήταν πως είναι επιθετικό με τους ανθρώπους. Όσο και να του εξηγούσαμε πως φταίει ο εγκλεισμός του αυτός επέμεινε για το χαρακτήρα του. Και το τρελό είναι πως κοινός μας φίλος είχε μαγαζί στην πλατεία και περνούσαμε εκεί όλο το χρόνο μας. Οπότε θα μπορούσε να το βγάζει εκεί και να κάθετε.

Και ένα "άσχημο" περιστατικό. Γείτονας φίλου είχε pitbull στην ταράτσα του 365 μέρες το χρόνο με ένα σκέτο σπιτάκι. Καταλαβαίνετε πόσο υπέφερε το καημένο. Το παράθυρο του φίλου μου ήταν ακριβώς δίπλα και τον είχε τρελάνει από το κλάμα-γάβγισμα. Επιπλέον λόγω πείνας του είχε φάει και 2 γάτες. Η απάντηση του γείτονα ήταν πως είναι φυσιολογικό. Πριν δυο τρία χρόνια σε καύσωνα το σκυλί ήταν σε άθλια κατάσταση και ο φίλος μου δεν μπορούσε να το βλέπει να υποφέρει. Απλά του έριξε φόλα να ησυχάσει. Για κάποιες μέρες ο φίλος μου δε μιλιόταν από τη στεναχώρια του.

Ολα τα ζωντανά πλάσματα δυο επιλογές έχουν οταν βάζουμε μεσα τους τον φόβο.
Υποχώρηση ή επίθεση.
Κάποια πιο έξυπνα είδη (όπως εμείς πχ ) το καμουφλαρουμε αλλιως,το πάμε πλαγίως,το ρίχνουμε αλλού,κλπ.
Συμφωνώ για την ανατροφή και τον έλεγχο. Και θα πρότεινα τον συγκεκριμένο έλεγχο να τον επεκτείνουμε σε ολα τα είδη.

Eρχονται επισκεπτες ? Το δενεις.

Ερχεται ντελιβερας ? Το δενεις.

Πηδαει φρακτες ? Φτιαχνεις υψηλοτερο φρακτη στην αυλη

Απλο δεν ειναι ? Αν καποιος δεν καταλαβαινει τα απλα ποιο το νοημα η συζητηση για τα πιο περιπλοκα ?

Απλο ειναι για σενα και για μενα.
Υπαρχουν ομως καποιοι που για τον α η β λογο δεν τα τηρουν αυτα.

Διαβαζω οτι σε πολλες χωρες του εξωτερικου υπαρχουν σοβαροι περιορισμοι
και υποχρεωσεις για τους κατοχους τετοιων σκυλων.

Απο αδεια αποκτησης με ψυχολογικα τεστ μεχρι και πληρους απαγορευσης ρατσας (Πορτογαλια)
και απο πιστοποιητικο ποινικου μητρωου μεχρι υποχρεωτικη ασφαλιση αστικης ευθυνης με υψηλοτατο
ασφαλιζομενο κεφαλαιο.

Ε αυτα που λες ειναι ιστοριες, βαλε το χρονικο διαστημα ωστε να ξεπεραστει η νοοτροπια του ''δεν δαγκωνει βρε αδελφε '' , τους απαραιτητους συμψηφισμους, υπολογισε οτι εδω ειναι ''ολα πολιτικη'' ...Δηλαδη και να σκεφτει καποιος να εφαρμοσει τετοια πραγματα,η εφαρμογη μπορει να παρει μισο αιωνα τουλαχιστον.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου,αλλά αν πάταγε άνθρωπο,ποιο θα ήταν το πρόστιμο;;

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τα ροτβάιλερ?

Θα κάνω το συνήγορο του διαβόλου,αλλά αν πάταγε άνθρωπο,ποιο θα ήταν το πρόστιμο;;
Αν ανεφερεσαι στην περιπτωση της γατας, δεν νομιζω να υπηρχε απλα χρηματικο προστιμο και μαξιμουμ 3 χρονια φυλακισης, για ανθρωπο...

Λοιπόν, αποφάσισα να πάρω ένα τέτοιο και να του φέρομαι άψογα ώστε να είναι καλό με όλους τους ανθρώπους... :)

Μαζί με τους προηγούμενους και τις επικίνδυνες ράτσες και εσύ φίλε Σταύρο.

Η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας.

ΚΑΝΕΝΑ.
ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΚΥΛΙ ( ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ ΖΩΑ ) ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΚΑΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΠΡΟΣ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ.

Το τι πως που γιατί υπάρχει γραμμένο σε πολλά ειδικά βιβλία.

Για την ράτσα που δείχνεις ( american bully ).... φίλος εκτρέφει τέτοια, και δεν είναι "εκπαιδευτής", τα 3 μεγάλα είναι σε "κλουβιά" στον κήπο, αν τα έβλεπες θα τρόμαζες, με τα κλουβιά θα είχες προδιάθεση ότι θα είναι επιθετικά κλπ.

Ναι, όταν είσαι άγνωστος τους και έξω από τα κάγκελα του σπιτιού γαυγίζουν σαν να θέλουν να σε φάνε ζωντανό.

Μπες μέσα παρέα με τον ιδιοκτήτη και μόνο που δεν πέφτουνε ανάσκελα κάτω να χαϊδέψεις την κοιλιά τους.

Για αυτό, μην λέτε πράγματα που δεν έχετε την παραμικρή ιδέα.

Και για να μην λέμε λόγια του αέρα... το θηριάκι του φίλου μου, δέχεται όλων των ειδών τα πειράγματα από τελείως αγνώστους ( παιδιά και μεγάλους )... video...

http://www.youtube.com/watch?v=pqjPcLzY8VQ

Ουτε για αστειο δεν θα το αφηνα χωρις φιμωτρο! Οι αλλοι οι μαγκες με τα μωρα τι τα παρκαρουν διπλα του???

Έτσι,καλό είναι να είμαστε φιλόζωοι,αλλά να βλέπουμε και μερικά πράγματα
Κανείς δεν έπαθε ποτέ τίποτα,παίρνοντας προφυλάξεις!

τα σκυλιά όπως και οι άνθρωποι έχουν το χαρακτήρα τους. Είναι όλα ξεχωριστές προσωπικότητες. Και μπορεί σε κάποια φάση να τους στρίψει η βίδα.
Είμαστε τυχεροί που έχουμε εν ζωή τον ανηψιό μου. Στα 5 του χρόνια σε μια επίσκεψη σε συγγενείς οι οποίοι είχαν για κατοικίδιο ένα καυκάσιο χωρίς να έχει προηγηθεί ποτέ βίαια συμπεριφορά εκ μέρους του σκύλου αλλά και εκ μέρους του παιδιού, σε κάποια φάση τον έριξε κάτω και δεν άκουγε κανέναν, ούτε τα αφεντικά του. Θεωρώ το ότι ο ανηψιός μου δεν πανικοβλήθηκε και δεν αντέδρασε κλειδί στο ότι είναι σήμερα μαζί μας.
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.
Τσομπανόσκυλο αρσενικό δικό μου περιφραγμένο αφηνίασε πραγματικά όταν είδε ένα τρίχρονο αγοράκι με τον πατέρα του που ήρθαν να μας επισκεφτούν. Ήταν η μόνη φορά που είδα έτσι το σκυλί μου και δε μπόρεσα ποτέ να το εξηγήσω.
Θέλει πάντα προσοχή και επιτήρηση!

Στάλθηκε από το X9006 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ουτε για αστειο δεν θα το αφηνα χωρις φιμωτρο! Οι αλλοι οι μαγκες με τα μωρα τι τα παρκαρουν διπλα του???

Για να δείξουν οτι κακώς τα φοβάται ο κόσμος. Βέβαια, αρκεί μια κίνηση, ένας ήχος, απο το μωρό και 1 δευτερόλεπτο για τον σκύλο, για να του φάει το κεφάλι.
Και ένα γυμνό καλώδιο της ΔΕΗ να αφήσει κανείς δίπλα στο μωρό, δεν θα πάθει τίποτα, αν δεν το αγγίξει.
Είναι εμφανές στο βίντεο οτι το μωρό δεν ανήκει στον κύκλο του σκύλου. Αραγε πόσα τέτοια έχουν γίνει και ποτέ δεν τα μάθαμε - περισσότερο για να μην αποδειχθεί πόσο ηλίθιοι ήταν τελικά οι υπεύθυνοι για τον σκύλο και για το παιδί. Και δεν τολμώ καν, να σκεφτώ το ενδεχόμενο, στο χθεσινό κατασπάραγμα του μικρού, να είχε προηγηθεί φόβος απο το 5χρονο και τα συνηθισμένα χαχανητά " μην είσαι φοβιτσιάρης ρε, δεν δαγκώνει, να παίξει θέλει"...

Τα ροτβάιλερ είναι επικίνδυνα σκυλιά. Για αυτό το λόγο όταν κάποιος τα αγοράζει πρέπει να ξέρει τον εκτροφέα τους και κυρίως το ιστορικό των γονιών του, καθώς οι επικίνδυνες συμπεριφορές μεταφέρονται με τα γονίδια.
Και φυσικά χρειάζεται ο ιδιοκτήτης να ξέρει τι του γίνεται (να είναι αυτός ο αρχηγός της αγέλης, να κοινωνικοποιήσει σωστά το κουτάβι, να το εκπαιδεύσει κλπ).
Εγώ πάντως όταν βλέπω τέτοιο σκύλο στο δρόμο, αλλαζω πεζοδρόμιο.

Εγω εκτος απο πεζοδρομιο αλλαζω και φιλους οταν αρχιζουν αφηνουν τα σκυλια αμολυτα στο σπιτι τους και καλουν κοσμο. Η τραπεζι αν εχουν την φανεινη ιδεα να αφησουν τον σκυλο αμολυτο να κανει βολτες στα αλλα τραπεζια , για να παιξει το καημενο στη φυση , τωρα που ειναι και καλοκαιρι.Κριμα βεβαια γιατι μερικοι ηταν αξιολογα ατομα κατα τα αλλα , αλλα και η γιδοσυνη εχει τα ορια της.

Την προπερασμενη Κυριακη ηρθα στα χερια με εναν τυπο, γειτονα, που περνουσε μπροστα απο το σπιτι μου και το σκυλι του (ενω καταλαβα οτι δεν ηταν επικινδυνο, ενα Αγγλικο μπουλντογκ) ηρθε στην αυλη μου.
Του ειχα κανει ηδη παρατηρηση γιατι περναγε απο το ιδιωτικο δρομακι χωρις λουρι και με ειχε παρει απο ψηλου στο στυλ " Εσενα σου εχουν βαλει λουρι ; οχι... ετσι και ο σκυλος μου δεν εχει λουρι"
Ε τη δευτερη φορα να το σκυλι που μπηκε στην αυλη...και εγινε το επισοδειο.

Πριν 3 χρονια σε μια ιδια φαση ετσι, μπροστα στο σπιτι (η αυλη εχει περιφραξη μονω απο φυτα απαγορευεται να σηκωσεις τοιχο) μου με ενα νεαρο και ενα Βελγικο ποιμενικο πηγε να ακομα χειροτερη φαση, απο αυτες ανευ επιστροφης.

Δυστυχως για μενα η λυση ειναι οτι πρεπει καποτε να δινονται αδειες για τους κατοχους τετοιων σκυλιων οπως δινονται αδειες οδηγησης για τα αυτοκινητα.

Δηλαδη στο παραπανω video βλεπουμε την φυση του σκυλου και οχι την παρεμβαση του καφρου ιδιοκτητη στη συμπεριφορα του. Το να ανεβαινει δεντρα και σκεπες για να "σκισει" το θηραμα του , δεν ειναι εκπαιδευση.

Αυτό λέω.

Ξέρεις αν ο σκύλος που βρίσκεται δίπλα σου (ή στο παιδί σου) έχει κάφρο ιδιοκτήτη ή όχι??

Αν όμως, επιβαλλόταν η χρήση φιμώτρου σε ανοικτούς χώρους όπου παρευρίσκονται πεζοί και παιδιά, θα ήσουν καλυμμένος σε κάθε περίπτωση...

Tα σκυλια λειτουργουν βασει .... αγελης. Πρεπει οπωσδηποτε να υπαρχει αρχηγος σε μια "αγελη".
Εαν δεν υπαρχει συμπεριφερονται αυτοκτονικα. Αυτος ο "αρχηγος" τα τελευταια 10.000 χρονια
ειναι ο ανθρωπος. Και οχι ΟΛΟΙ οι ανθρωποι αλλα αυτος που ειναι ο κυρης του.

Αν ο κυρης ειναι "βαρυ πεπονι" που κανεις δεν του δινει σημασια ενω εκεινος θεωρει τον εαυτο του
ΣΤΡΑΤΑΡΧΗ ανατολικης Ρωμυλιας .... ειναι κατι παραπανω απο σιγουρο οτι ο σκυλος θα του μοιασει.
Το ευτυχημα ειναι οτι οι περισσοτερες ρατσες ειναι μικρες σε μεγεθος και δεν συνιστουν απειλη.
Οταν ομως φτιαχτηκαν τα ντομπερμαν και ροτβαιλερ (διοτι δεν προεκυψαν αυθορμητως στην φυση)
οι breeders ειχαν ως σκοπο .... την ΦΥΛΑΞΗ ατομων VIP ! Για αυτους εγιναν αυτες οι δυο ρατσες.
Δεν ειναι ρατσα για διαμερισμα ουτε για μικρη αυλη. Ειναι ρατσα για τεραστιες αποθηκες, αλανες,
στρατωνες, μαφιοζους, κροισους και πολιτικους.

Ομως .... οπως παντα .... ας ειναι καλα το ΚΕΡΔΟΣ ....
επιτραπηκε σ'αυτους τους λεοντες (με σκυλισια μορφη) να πωλουνται σε κοινους θνητους που
εχουν συνδρομο μικρου πεους (κανεις δεν τους δινει σημασια). Και ειναι καθημερινοι ανθρωποι
αναμεσα μας ... που ουτε παει το μυαλο σας. ΜΟΝΟ ο σκυλος τους ξερει τι κομπλεξ κουβαλανε.
Γιατι τα κουβαλαει ο ιδιος ο σκυλος (προκειμενου να τυχει αναγνωρισης απο το alpha male of the pack
τον ανθρωπο).

Μετα απο ολα αυτα τα περιμενατε να κατακεραυνωσω τους κυρηδες και την αγωγη που δινουν στα σκυλια τους.

ΟΧΙ !!!!!! ......

Η εκπαιδευση σκυλου στοιχιζει και οι περισσοτεροι το αγοραζουν χωρις να τους καιγεται καρφι για εκπαιδευση.
Γιατι ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβουμε ? Ειχε τα χρηματα και το πηρε .... no matter what, comes next.
Πηρατε ποτε καποιον απο τον λαιμο επειδη αγορασε ενα οπλο ? Νομιζετε οτι η αδεια δινεται απο ψυχολογους ?
ΟΧΙ ... ακουμπας τον παρα ... και παιρνεις και τα δυο ! End of story ! ....

Αρα, εφοσον η ανωριμοτητα ειναι χαρακτηριστικο γνωρισμα του μεγαλυτερου μερους του λαου μας ...
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙΣ και την αγοραπωλησια συγκεκριμενων ρατσων και την εισαγωγη απο το εξωτερικο και την
αναπαραγωγη εντος της χωρας. Με δυσθεωρητα προστιμα ! Εαν καποιος θελει να φυλαξει μια αποθηκη
η εναν στρατωνα (η οτιδηποτε μεγαλο) θα κανει ειδικη αιτηση που μονο απο το κοστος και την αναμονη
θα αποθαρρυνουν καθε αλλον κομπλεξικο. Και ας ειναι τα πιο γλυκα ζωακια στον κοσμο, τα ροτβαιλερ
της διπλανης πορτας ..... πολλες φορες παει η σταμνα για νερο, ΜΙΑ ΘΑ ΣΠΑΣΕΙ. Δεν σπαει καθε μερα.
Τι και αν 10000 ροτβαιλερ ανα την ελληνικη επικρατεια φυλαξαν ως στενα παρθενας χιλιες αποθηκες ?
Ο ενας και μοναδικος θανατος παιδιου .... ειναι ΠΑΝΩ απο αυτην την ωφελεια.

Το γραφω το τελευταιο ... γνωριζοντας ΑΚΡΙΒΩΣ ποσο εξοργιζω τους κατοχους ροτβαιλερ.
Μερικοι απο αυτους εχουν δει ΠΡΑΓΜΑΤΙ ωφελεια, στην αυλη τους, η στην αποθηκη τους, η στην
επιχειρηση τους. Παρολα αυτα .... καμια νομοθεσια αλλα ουτε και οι ιδιοι βλεπω να απαγορευουν
την κατοχη ενος ροτβαιλερ απο ασχετους και τυχαρπαστους. Μαλιστα θα ελεγα οτι το επικροτουν.

ΑΡΑ Η ΜΠΑΛΛΑ ΤΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΝ ΕΛΛΑΔΙ .... ΠΑΙΡΝΕΙ ΟΛΟΥΣ.

Και αυτους που χρειαζονται το σκυλι και αυτους που δεν το χρειαζονται. Μεχρι να ωριμασουν .... ΟΛΟΙ !

Last edited: