Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Τι βλακειες ειναι αυτες ρε γμτ.....Τα σκεφτονται και τα λενε ή απλα κανουν οτι μπορουν για να μην βγουν στην εξουσια ?

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63773113
Ναι αλλά επειδή τελευταία από την ΝΔ παραποιούνται πάρα πολλές δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, έχεις ΚΑΙ την πρωτότυπη δήλωση του;
"Μηδενί δίκην δικάσης πριν αμφί μύθον ακούσεις"!

Εdit: Τώρα είδα και τα προηγούμενα posts περί του τι γίνεται στην Ευρώπη. Πάντως λογικό είναι να μη πληρώνουν τους ιερείς κλπ οι μη Χριστιανοί...

Last edited:
http://www.tsantiri.gr/politiki/533...eon-osoi-dilonoyn-hristianoi-orthodoksoi.html

Αφού άρχισε η ''Δεξιά του Κυρίου'' να απευθυνεται στα ένστικτα της κάθε ''θεούσας'' ζόρισαν τα πράγματα..

..........................................................................................................................................................................................................................

Την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος,όπως και την επιβολή φόρου υπέρ της Εκκλησίας που θα επιβάλλεται μόνο στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πρότεινε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης,
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με θέμα: «Εκκλησία και Αριστερά» που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.
«Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αναφέρει και στο πρόγραμμά μας ότι είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός της εκκλησίας με το κράτος και σε θεσμικό επίπεδο», ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Κουράκης και συνέχισε κάνοντας αναδρομή σε ευνοϊκά φορολογικά προνόμια που διατηρεί η Εκκλησία με αποφάσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι σήμερα.
«Το ερώτημα είναι πόσα έσοδα χάνονται από το Δημόσιο από τη διατήρηση αυτών των σκανδαλωδών και καταφανώς άδικων προνομίων», σημείωσε σχετικά, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά προτάσεις για διάλογο αναφορικά με την Εκκλησία και την αντιμετώπισή της από το κράτος.
Δύο από τις προτάσεις είναι οι εκκλησίες και οι ενορίες να μετατραπούν σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αλλά και να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος.
«Είναι προφανές ότι αυτό προκύπτει με τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους πολίτες δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.

Επιμένει δηλαδή στο προφανές ''Διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους''

Αν δεν γίνει αυτό τότε κ.λ.π,κ.λ.π..

Αλλά αμα ο Φαήλος Κρανιδιώτης και η κάθε ψευτοθεούσα διαστρεβλώνει ποντάροντας στην άγνοια....και στον σκοταδισμό ακούμε οτι νάναι...

http://www.tsantiri.gr/politiki/533...eon-osoi-dilonoyn-hristianoi-orthodoksoi.html

Αφού άρχισε η ''Δεξιά του Κυρίου'' να απευθυνεται στα ένστικτα της κάθε ''θεούσας'' ζόρισαν τα πράγματα..

..........................................................................................................................................................................................................................

Την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος,όπως και την επιβολή φόρου υπέρ της Εκκλησίας που θα επιβάλλεται μόνο στους πολίτες που οικειοθελώς θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι, πρότεινε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τάσος Κουράκης,
Ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε τα παραπάνω κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με θέμα: «Εκκλησία και Αριστερά» που έγινε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη.
«Ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε αναφέρει και στο πρόγραμμά μας ότι είναι αναγκαίος ο διαχωρισμός της εκκλησίας με το κράτος και σε θεσμικό επίπεδο», ξεκίνησε την ομιλία του ο κ. Κουράκης και συνέχισε κάνοντας αναδρομή σε ευνοϊκά φορολογικά προνόμια που διατηρεί η Εκκλησία με αποφάσεις επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μέχρι σήμερα.
«Το ερώτημα είναι πόσα έσοδα χάνονται από το Δημόσιο από τη διατήρηση αυτών των σκανδαλωδών και καταφανώς άδικων προνομίων», σημείωσε σχετικά, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά προτάσεις για διάλογο αναφορικά με την Εκκλησία και την αντιμετώπισή της από το κράτος.
Δύο από τις προτάσεις είναι οι εκκλησίες και οι ενορίες να μετατραπούν σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αλλά και να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος.
«Είναι προφανές ότι αυτό προκύπτει με τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους πολίτες δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης.
Λογικά πράματα...
Τώρα τι θα κοστίσουν τέτοιες απόψεις στο ΣΥΡΙΖΑ είναι άλλο θέμα. Πάντως αν δεν θέλουμε να αλλάξουμε δεν έχει νόημα να βγεί ο ΣΥΡΙΖΑ...

Εφόσον εσύ γνωρίζεις Χρήστο, να υποθέσω οτι δεν είσαι αντίθετος με το μέτρο ως μέτρο...... Έτσι??

Μιλάς λοιπόν με βάση την χρονική συγκυρία....και με υποθετικά σενάρια....

Σαν χριστιανός που είμαι, είμαι σαφώς υπερ του διαχωρισμού κράτους- εκκλησίας.
Δεν είναι μια απλή συγκυρία φίλε μου... είναι η ζωή μας που έχει γίνει αβίωτη από τους πολλούς φόρους.
Αυτή την εποχή (που φοβάμαι θα κρατήσει πάρα πολύ) κάθε νέος φόρος είναι μια μαχαιριά στη ζωή μας.
Ποιός ο λόγος μιας τέτοιας φορολογίας? Ας κόψουνε κάθε χρηματοδότηση στην εκκλησία και ας αφήσουν τα μέλη της να κάνουν το κουμάντο τους.
Και γιατί το κράτος που θέλει να διαχωρίσει τη θέση του από την εκκλησία να μαζεύει κρατικούς φόρους για αυτή? Και γιατί να διαχειρίζεται αυτό τα λεφτά?

Φόρος πάνω σε "πιστεύω", "απόψεις" και οτιδήποτε άλλο είναι κατά τη γνώμη μου και επικίνδυνο και απαράδεκτο να συζητιέται...
Μήπως να επιβάλλαμε ένα φόρο σε όσους πολίτες είναι οργανωμένοι σε κόμματα? (αστειεύομαι φυσικά)

Από κάθε άποψη, και λόγω συγκυρίας και λόγω άποψης και καθόλου υποθετικά, διαφωνώ με αυτά που είπε ο Κουράκης (ο οποίος χάρη στο βουλευτικό του αξίωμα απαλλάσσεται πολλών φόρων)

Χρήστο εγώ διαβαζω όχι αναγκαστικά φόρος στους Χριστιανούς.
Λέει ο άνθρωπος "Δύο από τις προτάσεις είναι οι εκκλησίες και οι ενορίες να μετατραπούν σε πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, αλλά και να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος.Είναι προφανές ότι αυτό προκύπτει με τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, την επιβολή ειδικού φόρου..."

Διαφωνείς και με την αρχική πρόταση περί διαχωρισμού; Μάλλον συμφωνείς με βάση αυτά που λές.

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Τι να μιλήσω βρε Εμιλ σοβαρά;
Σοβαρά μιλάω μόνο για σοβαρά πράγματα. Όχι για ότι βλακεία κατέβει στο μυαλό του κάθε καραγκιόζη!
Έχεις δει πολλούς εθελοντικούς φόρους στην Ελλάδα των λιωμένων φορολογούμενων που να πληρώνεται;
Τι θα πρέπει να γίνει δηλαδή; Να τρέχει ο κόσμος να βγάλει το ΧΟ από τις ταυτότητές του;
Ή η εκκλησία θα ελέγχει τη φορολογική σου δήλωση για να δει αν πλήρωσες το κομμάτι σου;
Και άντε και εγώ είμαι πορωμένος και θέλω να δίνω λεφτά στην εκκλησία.
Θα πέσει το ποσό της φορολογίας στους υπόλοιπους που δεν θέλουν να τον πληρώσουν ή ο δικός μου θα είναι επιπλέον στα δημόσια έσοδα;
Ότι μακακία είναι καλή και άγια, φτάνει να την πεί ΣΥΡΙΖΑίος;

Εdit: Τώρα είδα και τα προηγούμενα posts περί του τι γίνεται στην Ευρώπη. Πάντως λογικό είναι να μη πληρώνουν τους ιερείς κλπ οι μη Χριστιανοί...

Οι μη χριστιανοί ή οι μη καλοί χριστιανοί;
Τα τζαμιά;

Είμαι σαφώς υπέρ του διαχωρισμού.
Είμαι σαφώς κατά να συζητιέται έστω η επιβολή ειδικού φόρου, το θεωρώ απαράδεκτο.

Τόσο απλά.

Σαν χριστιανός που είμαι, είμαι σαφώς υπερ του διαχωρισμού κράτους- εκκλησίας.
Δεν είναι μια απλή συγκυρία φίλε μου... είναι η ζωή μας που έχει γίνει αβίωτη από τους πολλούς φόρους.
Αυτή την εποχή (που φοβάμαι θα κρατήσει πάρα πολύ) κάθε νέος φόρος είναι μια μαχαιριά στη ζωή μας.
Ποιός ο λόγος μιας τέτοιας φορολογίας? Ας κόψουνε κάθε χρηματοδότηση στην εκκλησία και ας αφήσουν τα μέλη της να κάνουν το κουμάντο τους.
Και γιατί το κράτος που θέλει να διαχωρίσει τη θέση του από την εκκλησία να μαζεύει κρατικούς φόρους για αυτή? Και γιατί να διαχειρίζεται αυτό τα λεφτά?

Φόρος πάνω σε "πιστεύω", "απόψεις" και οτιδήποτε άλλο είναι κατά τη γνώμη μου και επικίνδυνο και απαράδεκτο να συζητιέται...
Μήπως να επιβάλλαμε ένα φόρο σε όσους πολίτες είναι οργανωμένοι σε κόμματα? (αστειεύομαι φυσικά)

Από κάθε άποψη, και λόγω συγκυρίας και λόγω άποψης και καθόλου υποθετικά, διαφωνώ με αυτά που είπε ο Κουράκης (ο οποίος χάρη στο βουλευτικό του αξίωμα απαλλάσσεται πολλών φόρων)

Μα τι λες τώρα???

Μιλάμε για ένα μέτρο που υπάρχει σε Ευρωπαικές χώρες εδώ και αιώνες.....και που μέχρι και σήμερα διατηρείται.... Εφόσον γίνει ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Κράτους γιατί να μην τροφοδοτείται η Εκκλησία απο τους "οπαδούς" της?? Δεν το καταλαβαίνω...

Ποιος είπε οτι θα μπουν φόροι "αυτή" την εποχή που λες και ξαναλές???

Ο λόγος είναι ξεκάθαρος... Όσοι θέλουν Εκκλησία και υποστηρίζουν το "θείο" έργο της, να την υποστηρίξουν και οικονομικά ώστε να το πράττει....και να μην το κάνει οικόπεδα και φιλέτα....

Απαράδεκτο είναι να πληρώνουμε εμείς την Εκκλησία και τους παπάδες ως δημοσίους υπαλλήλους, ιδιαίτερα αυτή την χρονική συγκυρία....και να μειώνονται συντάξεις, να διαλύεται η Υγεία, η Παιδεία και τόσα άλλα κοινωνικά αγαθά...

Τώρα τι σχέση έχουν τα κόμματα με την θρησκεία το αφήνω.....

Δικαίωμα σου να διαφωνείς....

Τι να μιλήσω βρε Εμιλ σοβαρά;
Σοβαρά μιλάω μόνο για σοβαρά πράγματα. Όχι για ότι βλακεία κατέβει στο μυαλό του κάθε καραγκιόζη!
Έχεις δει πολλούς εθελοντικούς φόρους στην Ελλάδα των λιωμένων φορολογούμενων που να πληρώνεται;
Τι θα πρέπει να γίνει δηλαδή; Να τρέχει ο κόσμος να βγάλει το ΧΟ από τις ταυτότητές του;
Ή η εκκλησία θα ελέγχει τη φορολογική σου δήλωση για να δει αν πλήρωσες το κομμάτι σου;
Και άντε και εγώ είμαι πορωμένος και θέλω να δίνω λεφτά στην εκκλησία.
Θα πέσει το ποσό της φορολογίας στους υπόλοιπους που δεν θέλουν να τον πληρώσουν ή ο δικός μου θα είναι επιπλέον στα δημόσια έσοδα;
Ότι μακακία είναι καλή και άγια, φτάνει να την πεί ΣΥΡΙΖΑίος;

Οι μη χριστιανοί ή οι μη καλοί χριστιανοί;
Τα τζαμιά;

Μα αν δεν είναι σοβαρό θέμα ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους για σένα, είναι για κάποιους άλλους... Αν θεωρείς καραγκιόζη όποιον το πιστεύει αυτό, τι να σου πω.... Κρίμα.

Προσπαθείς να βρεις άσχετες συγκρίσεις και εξισώσεις, ενώ έχουμε παραθέσει άλλες χώρες που έχουν τέτοιους φόρους και λειτουργούν υπο τέτοιες πρακτικές και η Εκκλησία και οτιδήποτε σχετιζόμενο με αυτήν....εκει.

Περι μαλακίας δεν το σχολιάζω.....

Αιμίλε ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα και θα δεις ότι κάνεις λάθος.

Και μόνο το ότι υπάρχει σε ευρωπαϊκές χώρες εδώ και αιώνες τι σημαίνει? ότι είναι και σωστό ή πρότυπο για εμάς?

.....

.......

Τι δεν καταλαβαίνεις?

όσο για τα κόμματα και τους οπαδούς τους... και αυτοί σε θεωρίες βασίζονται και λειτουργούν. Γιατί να διαφέρουν λοιπόν? (επαναλαμβάνω αστειεύομαι)

Τέλος αυτή την εποχή μιλάει για φόρους, αυτή την εποχή το σχολιάζω.... τι να υποθέσω ότι μιλάει για 300 χρόνια μετά?

Αιμίλε ξαναδιάβασε αυτό που έγραψα και θα δεις ότι κάνεις λάθος.

Και μόνο το ότι υπάρχει σε ευρωπαϊκές χώρες εδώ και αιώνες τι σημαίνει? ότι είναι και σωστό ή πρότυπο για εμάς?

Τι δεν καταλαβαίνεις?

όσο για τα κόμματα και τους οπαδούς τους... και αυτοί σε θεωρίες βασίζονται και λειτουργούν. Γιατί να διαφέρουν λοιπόν? (επαναλαμβάνω αστειεύομαι)

Τέλος αυτή την εποχή μιλάει για φόρους, αυτή την εποχή το σχολιάζω.... τι να υποθέσω ότι μιλάει για 300 χρόνια μετά?

Που μιλάει για αυτή την εποχή??? Μιλάει για την ανάγκη χρηματοδότησης της Εκκλησίας ΜΕΤΑ τον διαχωρισμό Εκκλησίας - Κράτους, ΕΑΝ δεν μπορεί να καλύπτει τα έξοδα της απο την μετατροπή της σε ιδιωτικά ιδρύματα..... Τι δεν καταλαβαίνεις???

Που κάνω λάθος???

Μα αν δεν είναι σοβαρό θέμα ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους για σένα, είναι για κάποιους άλλους... Αν θεωρείς καραγκιόζη όποιον το πιστεύει αυτό, τι να σου πω.... Κρίμα.

Προσπαθείς να βρεις άσχετες συγκρίσεις και εξισώσεις, ενώ έχουμε παραθέσει άλλες χώρες που έχουν τέτοιους φόρους και λειτουργούν υπο τέτοιες πρακτικές και η Εκκλησία και οτιδήποτε σχετιζόμενο με αυτήν....εκει.

Περι μαλακίας δεν το σχολιάζω.....

Ζεις με την ψευδαίσθηση ότι η εκκλησία δεν είναι διαχωρισμένη από το κράτος.
Αν δεν ήταν διαχωρισμένη, τα έσοδα της εκκλησίας θα πήγαιναν στο κράτος και όχι σε αυτή.
Αυτή τη στιγμή η εκκλησία επιδοτείται από το κράτος και κρατάει ότι άλλα έσοδα για τον εαυτό της.
Για ποιον ακριβώς διαχωρισμό μιλάς;
Η εκκλησιαστική περιουσία ανήκει στο κράτος και δεν το έχω καταλάβει;
Ούτε καν που τη φορολογεί! Θα πάει να της βάλει και χέρι;

Σου είπα είμαι ιδεολογικά αντίθετος στην φορολόγηση πίστεων, ιδεολογιών ή απόψεων.

Επίσης (κάνω paste):

*«Το ερώτημα είναι πόσα έσοδα χάνονται από το Δημόσιο από τη διατήρηση αυτών των σκανδαλωδών και καταφανώς άδικων προνομίων», σημείωσε σχετικά, ενώ στη συνέχεια παρουσίασε αναλυτικά προτάσεις για διάλογο αναφορικά με την Εκκλησία και την αντιμετώπισή της από το κράτος.
«Είναι προφανές ότι αυτό προκύπτει με τον διαχωρισμό της Εκκλησίας από το κράτος. Εάν αυτό είναι δύσκολο να γίνει, θα μπορούσαμε να συζητήσουμε, την επιβολή ειδικού φόρου σε όσους πολίτες δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και ο οποίος θα αποδίδεται στην Εκκλησία »

Μιλάει βουλευτής κόμματος (εξουσίας πλέον) για το πρόγραμμα του κόμματός του. Που βρίσκεις το περίεργο να σχολιάζουμε με το "εδώ και τώρα" στο νου?

γιατί τον νοιάζει να μαζέψει φόρους για λογαριασμό της εκκλησίας? Γιατί νοιάζεται? Ας κόψει κάθε χρηματοδότηση και ας πάψει να ασχολείται.

Ολόκληρη συζήτηση έγινε στην κοινωνία μας για τις ταυτότητες και αν σε κρατικό έγγραφο θα πρέπει να αναφέρεται η θρησκεία ή η έλλειψη θρησκείας του πολίτη. Σε κρατικό έγγραφο που μάλιστα ήταν απλά πληροφοριακό και δεν ήταν άμεσα συνυφασμένο με όποια επιβολή! ακόμη και αν η επιβολή είναι φόρος. Γιατί η κωλοτούμπα? έστω και υποθετικά, και σαν θέμα συζήτησης γιατί η αλλαγή στάσης?
Γιατί είναι απαράδεκτο για παράδειγμα να γίνει γνωστό ποιοί χρηματοδοτούν το ΚΚΕ και να μην είναι το ίδιο απαράδεκτο να γίνει γνωστό ποιοι χρηματοδοτούν την Εκκλησία?
Όσο για τα καταφανώς άδικα προνόμια... γιατί δεν λέει τίποτε για τα καταφανώς άδικα βουλευτικά προνόμια?

Αν δηλαδή είναι δύσκολο να καταργηθεί η μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος να επιβληθεί ειδικός φόρος σε όσους πολίτες δηλώνουν στη φορολογική τους δήλωση ότι είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι και το οποίο θα αποδίδεται στην Εκκλησία.
Δεν καταργεί τη μισθοδοσία των ιερέων από το κράτος αλλά τη μεταθέτει στους πολίτες που είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι.
Οι πολίτες που δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι θα πληρώνουν χαράτσι λόγω θρησκευτικών πεποιθήσεων και οι άλλοι απλά ότι άλλο χαράτσι υπάρχει, χωρίς καμία ελάφρυνση, γιατί εδώ στο Ελλάντα ότι φόρος μπήκε δεν ξαναβγήκε.
Θυμάσαι να έχει κατέβει ποτέ φόρος ή τιμολόγιο ΔΕΚΟ;

Status
Not open for further replies.