Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Επισης επειδη αναφερθηκε οτι επιβαλουμε την αποψη μας στα παιδια ,αυτο δεν ειναι απαραιτητο ,δεν επιβαλουμε την παιδεια και τις γνωσεις μας στα παιδια αν δεν το θελουμε .Ο ρολος μας ειναι να τους δωσουμε τα εφοδια να δομησουν τη σκεψη τους και να κρινουν μονοι τους .Κατι που δεν ειναι και πολυ δυσκολο αρκει να το θελει κανεις .

το πρόβλημα είναι ότι κάποιοι κρίνουν εξ ιδίων κατάλαβες...

επειδή αυτοί επιβάλλουν, θεωρούν πως το κάνουν και οι υπόλοιποι... και πετάνε πως όλα εύκολα είναι όταν είσαι πιτσιρικάς, αλλάζουν τα πράγματα αν γίνεις γονέας...

τρίχες κατσαρές.... απλά έτσι βαπτίζει κανείς την παραδοχή της ανικανότητάς του....

αυτά γίνονται αν πιστεύει κάποιος ότι τα παιδιά του ανήκουν επειδή τα έφερε αυτός στον κόσμο... βέβαια έτσι έμαθε, έτσι πράττει... αν όλη σου τη ζωή σε μεταχειρίζονται σαν αντικείμενο άψυχο χωρίς συναισθήματα και προσωπικότητα, έτσι μεταχειρίζεσαι και εσύ μετά τα παιδιά σου... τι να κάνεις...

Αδυνατώ να κατανοήσω τι εξυπηρετεί, να ζητούνται πληροφορίες για επαλήθευση της σχέσης ενός πολιτικού με τη θρησκεία. Τα νήματα δεν έχουν κουτσομπολίστικο χαρακτήρα, ούτε η πληροφορία αυτή καθεαυτή προσφέρει κάτι στα πλαίσια του νήματος "Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ;".

Βέβαια, οι "επιλογές" ενός πολιτικού είναι δεδομένο ότι τίθενται στη δημόσια κρίση. Μπορεί να γίνονται γιατί τον εκφράζουν, αλλά μπορεί να αποβλέπουν και στη δημιουργία συγκεκριμένης και προμελετημένης εικόνας. Ο καθένας κρίνει και πορεύεται.

Τώρα για τα λοιπά περί παιδιών και κατά πόσο είναι σε θέση να αποφασίζουν από μόνα τους ή είναι απαραίτητες οι νουθεσίες των γονιών τους και ποια είναι τα όρια της επιβολής την γονικής γνώμης, πραγματικά πιστεύετε ότι θα πρέπει να το συζητήσουμε; Εάν ναι, προφανώς σε δικό του νήμα και ανεξάρτητα από τις επιλογές του Τσίπρα...

Αυτό ακούγεται περισσότερο σαν wishful thinking παρά σαν πραγματικό γεγονός.
Δεν θα πεις στο παιδί σου ότι δεν πρέπει να χτυπάει τα άλλα παιδιά και να τους αρπάζει τα παιχνίδια για παράδειγμα?
Θα του εξηγήσεις απλώς ότι δεν είναι σωστό και θα το αφήσεις να συνεχίσει όπως νομίζει?
Δεν υπάρχει τομέας της ζωής ενός ανθρώπου που δεν θα το ελέγξεις στην πραγματικότητα.
Θα πάψεις να το ελέγχεις -ίσως και αν όλα πάνε καλά- όταν ενηλικιωθεί και φύγει από το σπίτι σου.
Το πόσο θα "ξεκινήσει" ανεπηρέαστο την ζωή του ως ενήλικας ακόμη και μακριά από εσένα, το αμφιβάλλω πολύ γιατί θα έχει ήδη άπειρα βιώματα.

Αν θες να πιστευεις αυτο οκ ,εγω δεν το πιστευω .Νομιζω οτι εχει να κανει με το πως διαμορφωνει καποιος τη σχεση με το παιδι του, και ο καθενας το κανει αυτο με διαφορετικο τροπο βασει του χαρακτηρα του αλλα και το χαρακτηρα του παιδιου

Συμφωνώ δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε εδώ.
Για αυτό και έγραψα πριν "άστη αυτή τη συζήτηση".
Άσε που δεν γίνεται συζήτηση άμα ο άλλος de facto είναι ανυχτόμυαλος, ελεύθερο πνεύμα you name it, και οι υπόλοιποι βιαστές της λογικής και ανίκανοι γιατί μεγαλώσαν σαν άψυχα αντικείμενα.
3 δευτερόλεπτα το ψυχογράφημα - πάρτε κόσμε είναι, όχι κουβέντα!

:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Αν θες να πιστευεις αυτο οκ ,εγω δεν το πιστευω .Νομιζω οτι εχει να κανει με το πως διαμορφωνει καποιος τη σχεση με το παιδι του, και ο καθενας το κανει αυτο με διαφορετικο τροπο βασει του χαρακτηρα του αλλα και το χαρακτηρα του παιδιου

Τα βιώματα, η λειτουργία του γονιού ως πρότυπο, ο μιμητισμός κ.λπ. που είναι απολύτως φυσιολογικά και συμβαίνουν σίγουρα, είναι υπέρ αρκετά για να επηρεάσουν σε τρομερό βαθμό ένα παιδί.
Αυτό δεν είναι θέμα πίστης, αλλά καταγεγραμμένο επιστημονικά γεγονός.

Συμφωνώ δεν χρειάζεται να το συζητήσουμε εδώ.
Για αυτό και έγραψα πριν "άστη αυτή τη συζήτηση".
Άσε που δεν γίνεται συζήτηση άμα ο άλλος de facto είναι ανυχτόμυαλος, ελεύθερο πνεύμα you name it, και οι υπόλοιποι βιαστές της λογικής και ανίκανοι γιατί μεγαλώσαν σαν άψυχα αντικείμενα.
3 δευτερόλεπτα το ψυχογράφημα - πάρτε κόσμε είναι, όχι κουβέντα!

:flipout:

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Τα βιώματα, η λειτουργία του γονιού ως πρότυπο, ο μιμητισμός κ.λπ. που είναι απολύτως φυσιολογικά και συμβαίνουν σίγουρα, είναι υπέρ αρκετά για να επηρεάσουν σε τρομερό βαθμό ένα παιδί.
Αυτό δεν είναι θέμα πίστης, αλλά καταγεγραμμένο επιστημονικά γεγονός.

Διαφωνουμε ,αυτα που λες ειναι ενα μερος και δεν ειναι απαραιτητο να χρησιμοποιηθουν για τον σκοπο που λες αλλα και για το αντιθετο .

Εγω , αν κανω ,θα το καταπιεσω παντως και θα του βαζω να βλεπει τους αγωνες του Ολυμπιακου στο cl απο μικρο .Σιγα μην το αφησω να παει 18 για να διαλεξει απο μονο του :p
Λες να επαναστατησει και να γινει Βαζελος ? χαχα.

Δεν είναι θέμα χρήσης, είναι θέμα γεγονότος που συμβαίνει ούτως ή άλλως.
Ακόμη και σαν αντίδραση στο ερέθισμα που εσύ δίνεις.
Και εν τέλη δεν θα κάνεις αυτό που εσύ νομίζεις ότι είναι το καλύτερο για το παιδί σου?
Ε αυτό κάνουν και οι άλλοι.

Και το θέμα είναι ότι πρόκειται για μεγάλη υποκρισία αν κάποιος λέει "εγώ κάνω το σωστό για το παιδί μου οι άλλοι τα επηρεάζουν ή τα βαφτίζουν".
Εκτός και αν μόλις γεννηθεί το παραδώσεις σε ομάδα επιστημόνων να το μεγαλώσουν.

Παρακαλώ πολύ παλληκάρια...από μια ερώτηση για το αν έχει βαφτίσει ο Τσίπρας τα παιδιά του, φτάσαμε στα παπαδαριά και στις γονικές συμπεριφορές. Είμαστε way off topic...

Δεν είναι θέμα χρήσης, είναι θέμα γεγονότος που συμβαίνει ούτως ή άλλως.
Ακόμη και σαν αντίδραση στο ερέθισμα που εσύ δίνεις.
Και εν τέλη δεν θα κάνεις αυτό που εσύ νομίζεις ότι είναι το καλύτερο για το παιδί σου?
Ε αυτό κάνουν και οι άλλοι.

Και το θέμα είναι ότι πρόκειται για μεγάλη υποκρισία αν κάποιος λέει "εγώ κάνω το σωστό για το παιδί μου οι άλλοι τα επηρεάζουν ή τα βαφτίζουν".
Εκτός και αν μόλις γεννηθεί το παραδώσεις σε ομάδα επιστημόνων να το μεγαλώσουν.

Δεν ισχύει αυτο που έχεις στο μυαλό σου .Αλλα δεν είπαμε να σταματήσουμε την κουβέντα ? Αν σε ενδιαφέρει άνοιξε ένα νέο τοπικ με θέμα την διαπαιδαγώγηση

Νομίζω ότι συζητάτε δύο θέματα ταυτόχρονα. Ένα που αφορά την κανονιστική/θεολογική προσέγγιση του γιατί τα παιδιά βαφτίζονται σε μικρή ηλικία, και ένα κοινωνικό που αφορά την αποδοχή του συγκεκριμένου και τον τρόπο με τον οποίο επιδρά στην κοινωνία και κατ' επέκταση στην πολιτική.

Σε άσχετο νήμα βέβαια.

Να επιχειρήσω μια παράπλευρη ανάγνωση, και ανήκοντας στη μερίδα αυτή των ανθρώπων που γενικότερα δεν ενδιαφέρονται για το τι έκανε ο Τσιπρας με τα παιδιά του...επίσης να πω ότι θεωρώ τον εαυτό μου χριστιανό, σε καμία περίπτωση όπως θα με ήθελε η εκκλησία αλλα με εναν δικό μου προσωπικό τροπο, και δε με ενοχλεί καθόλου που οι γονείς μου με βάπτισαν (ούτε και θα με ενοχλούσε το αντίθετο).

Μου φαίνεται τελείως ατυχές, σε μια χώρα που θεοκρατειται σε....ταλιμπανικο βαθμό ο ηγέτης ενός κόμματος που υποτίθεται είναι έτοιμο να βάλει τέλος στην κατάρρευση από δυο συμμορίες που τη λυμαίνονται επι 4 δεκαετίες, να προκαλεί την κοινή γνώμη (εννοώντας το τεράστιο αυτό κομμάτι της κοινωνίας που είναι θρήσκο) χωρίς λόγο, απλά φρενάροντας τελικά την πιθανή επιτυχία του.

Ως κυβέρνηση θα είχε κάθε τροπο απλά και όμορφα να καθιερώσει τη βάφτιση ως κάτι τελείως προαιρετικό. Τώρα απλά βλάπτει τον εαυτό του (οσο κι αν, ξαναλέω, αφήνει εμένα αδιάφορο)

Καλό θα ήταν να έχουν και κάναν επικοινωνιολόγο εκεί μέσα, νομίζω...γιατί τελικά παίρνει πόντους ο άλλος που μιλάει απευθείας στον Θεό.

Δεν παίρνω κι όρκο, αλλα έχω ακούσει ότι υπάρχουν διαφορά ληξιαρχικά θέματα.

Τα ληξιαρχικά θέματα προκύπτουν αφού έχει χρησιμοποιηθεί η εκκλησία ως νομικό πρόσωπο. Για παράδειγμα στα διαζύγια. Τα δικαστήρια είναι αρμόδια για τη λύση τους αλλά ενώπιον μιας δημόσιας υπηρεσίας για ένα θέμα που αφορά την αλλαγή των στοιχείων για παράδειγμα, θα σου ζητηθεί και η πνευματική λύση του γάμου από την εκκλησία εκτός από τη δικαστική απόφαση.

Συνεπώς, υποχρεωτικό κάτι το εκκλησιαστικό δεν είναι ευθύς εξ' αρχής, παρά μόνο όταν εσύ επιλέξεις να είναι.

Να επιχειρήσω μια παράπλευρη ανάγνωση, και ανήκοντας στη μερίδα αυτή των ανθρώπων που γενικότερα δεν ενδιαφέρονται για το τι έκανε ο Τσιπρας με τα παιδιά του...επίσης να πω ότι θεωρώ τον εαυτό μου χριστιανό, σε καμία περίπτωση όπως θα με ήθελε η εκκλησία αλλα με εναν δικό μου προσωπικό τροπο, και δε με ενοχλεί καθόλου που οι γονείς μου με βάπτισαν (ούτε και θα με ενοχλούσε το αντίθετο).

Μου φαίνεται τελείως ατυχές, σε μια χώρα που θεοκρατειται σε....ταλιμπανικο βαθμό ο ηγέτης ενός κόμματος που υποτίθεται είναι έτοιμο να βάλει τέλος στην κατάρρευση από δυο συμμορίες που τη λυμαίνονται επι 4 δεκαετίες, να προκαλεί την κοινή γνώμη (εννοώντας το τεράστιο αυτό κομμάτι της κοινωνίας που είναι θρήσκο) χωρίς λόγο, απλά φρενάροντας τελικά την πιθανή επιτυχία του.

Ως κυβέρνηση θα είχε κάθε τροπο απλά και όμορφα να καθιερώσει τη βάφτιση ως κάτι τελείως προαιρετικό. Τώρα απλά βλάπτει τον εαυτό του (οσο κι αν, ξαναλέω, αφήνει εμένα αδιάφορο)

Καλό θα ήταν να έχουν και κάναν επικοινωνιολόγο εκεί μέσα, νομίζω...γιατί τελικά παίρνει πόντους ο άλλος που μιλάει απευθείας στον Θεό.

Τώρα σοβαρά, θεωρείς τον εαυτό σου αριστερό;

Τώρα σοβαρά, θεωρείς τον εαυτό σου αριστερό;

Τώρα σοβαρά, θεωρείς ότι η ερώτησή σου έχει την παραμικρή σχέση με ό,τι συζητάμε;

Για να απαντήσω πάντως (για πολλοστή φορά, αφού φαίνεται ότι οι ταμπέλες έχουν εξέχουσα σημασία εδώ μέσα, πολύ μεγαλύτερη απ'την ουσία αν μη τι άλλο), εξαρτάται από το ποιον θεωρείς εσύ αριστερό. Αν θεωρείς πχ τον Φωτόπουλο, τότε όχι.

Δεν παίρνω κι όρκο, αλλα έχω ακούσει ότι υπάρχουν διαφορά ληξιαρχικά θέματα.

Tιποτα δεν υπαρχει.

Απλα πριν πει κανεις το μακρυ του και το κοντο του ας ρωτησει καναν που το εχει κανει και τι εχουν τραβηξει τα παιδια του και οι γονεις οι ιδιοι κατ´επεκταση και μετα τα λεμε...

Δεν ειμαστε Βρεττανια...

Tιποτα δεν υπαρχει.

Απλα πριν πει κανεις το μακρυ του και το κοντο του ας ρωτησει καναν που το εχει κανει και τι εχουν τραβηξει τα παιδια του και οι γονεις οι ιδιοι κατ´επεκταση και μετα τα λεμε...

Δεν ειμαστε Βρεττανια...

Προσπαθώ να φανταστώ τι εννοείς αλλά δεν... .

Σε γραφειοκρατικές συνθήκες, μήπως έτρεχε εκείνος που τράβηξε ό,τι τράβηξε, από τη μία μητρόπολη στην άλλη; Όπως και να έχει πάλι γραφειοκρατικό δεν είναι το θέμα που προκύπτει από τη σύσταση ενός νομικού προσώπου που αν θέλεις το χρησιμοποιείς αν θέλεις όχι;
Σήμερα τουλάχιστον, όχι πριν 50 χρόνια.

Status
Not open for further replies.