Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Δεν διαφωνώ, αλλά αυτά να τα λέμε και να ασκούμε κριτική πρώτα σε αυτούς που κυβέρνησαν....όχι βρήκαμε παπά να θάψουμε 5-6......(όπως είχε πει και κάποιος άλλος)....

Ας κυβερνήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ(χλωμο το κόβω) και τα ξαναλέμε, έτσι και αλλιώς κριτικά τα λεμε τα πράγματα, τουλάχιστον εγώ.

και εγώ τα ίδια! :tee:

"Σε κάθε περίπτωση, όπως άλλωστε ανάφερα και στην δευτερολογία μου, η όποια λύση για τη μισθοδοσία του κλήρου θα είναι προϊόν εξαντλητικού διαλόγου με την διοίκηση της εκκλησίας και με το σύνολο της κοινωνίας, ώστε όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με τον διαχωρισμού κράτους και εκκλησίας να προχωρήσουν με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση και βεβαίως με τις αναγκαίες αλλαγές του συντάγματος. Ακόμη και από τον γραμματέα του κόμματος και από εμένα αναφέρθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εγγυάται τη μισθοδοσία του κλήρου, ανεξάρτητα από τη λύση που θα προκριθεί.

Είναι εξάλλου αυτονόητο ότι στα πλαίσια της διαδικασίας διαχωρισμού Εκκλησίας από το Κράτος θα πρέπει να θεσμοθετηθεί μια διαδικασία χρονικής μετάβασης από το υπάρχον νομικό καθεστώς στο νέο ώστε να υπάρξει δυνατότητα ευχερούς προσαρμογής της Εκκλησίας στο καινούριο σύστημα μισθοδοσίας μέσα από κατάλληλη αξιοποίηση του τμήματος εκείνου της εκκλησιαστικής περιουσίας που πραγματικά της ανήκει, αφού προηγουμένως θα έχει ολοκληρωθεί και η συναφής διαδικασία αποσαφήνισης του περιεχομένου της (κτήματα, αστικά ακίνητα, μοναστηριακή περιουσία κλπ) ύστερα από συνεννόηση με την Πολιτεία και πάντοτε ως προϊόν κοινής προσπάθειας επακριβούς προσδιορισμού της.

Στο πλαίσιο μιας τέτοιας συνεννόησης σχετικά με το τμήμα της εκκλησιαστικής περιουσίας που θα συνεχίσει να ανήκει στην Εκκλησία και να το διαχειρίζεται αυτόνομα ύστερα από την ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων εντός μιας μικτής και αποτελούμενης και από τα δύο μέρη Επιτροπής διερεύνησης του θέματος, είναι προφανές ότι θα υπάρξει σε κάθε περίπτωση η κατάλληλη μέριμνα ούτως ώστε τα περιουσιακά στοιχεία που εν τέλει θα συμφωνηθεί να παραμείνουν υπό την κυριότητα της Εκκλησίας, να επαρκούν απολύτως για τη μισθοδοσία των ιερέων, ενώ σε περίπτωση που κάτι τετοιο συναντήσει πρακτικές δυσχέρειες να υπάρξει συνδρομή της Πολιτείας με βάση την προαναφερθείσα πρόταση για εθελοντική φορολογία των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας κατά τα δοκιμασμένα και επιτυχημένα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Ας φροντίσει λοιπόν η ΝΔ αντί να επιτίθεται σε κάθε ριζοσπαστική πρόταση που αρθρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διαστρεβλώνοντας μάλιστα το περιεχόμενό της, να λύσει την αντίφαση που προκύπτει στη ρητορική της από την αφενός συχνή και κατά το δοκούν επίκληση των ευρωπαϊκών αντιλήψεων και ιδεωδών, των οποίων αυτοπαρουσιάζεται υποκριτικά ως μονοπωλιακός και προνομιακός υπερασπιστής, και αφετέρου από τη λυσσαλέα αντίδραση της απέναντι σε κάθε νεωτερική πρόταση που στοχεύει στη διεύρυνση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών θέτοντας παρακαταθήκες για τη θεμελίωση και την εμπέδωση σύγχρονων δημοκρατικών θεσμών και αξιών.

Συνεπώς, οι κατά κανόνα φτωχές οικογένειες των ιερωμένων της Ελλάδας, που μαζί με τον υπόλοιπο λαό βιώνουν τη φτώχεια και την εξαθλίωση εξαιτίας των περικοπών της συγκυβέρνησης, δεν κινδυνεύουν από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά από τις μνημονιακές πολιτικές που προωθεί και εφαρμόζει η Ν.Δ. με τους κομματικούς συνεταίρους της”."

http://ysterografa.gr/politics/επίθεση-κουράκη-κατά-της-νέας-δημοκρα

Ξεκάθαρα πράγματα....

Στην Αυστρία δεν φορολογείσαι καν για Εκκλησία. Συνδράμεις αν είσαι μέλος, βάσει εισοδήματος και μέσω τραπέζης.....

Κάθε χώρα έχει τα δικά της.
Δεν έχω επαφή με Αυστρία για να ξέρω τι συμβαίνει εκεί, αλλά προφανώς η εκκλησία δεν έχει μπει τόσο βαθιά στο κράτος.

Ας ξεκινήσουν από τα απλά, δηλαδή τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας και ας αφήσουν τους πολίτες ήσυχους και μακριά από καινούργιους φόρους!

Δεν μίλησε κανείς για νέους φόρους......

"Κατά συνέπεια, είναι αστείο να δηλώνει η ΝΔ σε δελτίο Τύπου ότι η ανωτέρω θέση συνιστά επιπλέον φορολόγηση των Χριστιανών Ορθοδόξων και ότι τάχα αυτή η φορολόγηση συνιστά διωγμό των πιστών. Μιλάμε για χρήματα που ούτως ή άλλως συνεισφέρουν οι πολίτες μέσω της φορολογίας, απλώς αλλάζει ο τρόπος είσπραξής τους, αναλόγως των θρησκευτικών πεποιθήσεις των πολιτών. Άλλωστε εάν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε αυτός ο διαχωρισμός και ο διωγμός θα αφορούσε την πλειονότητα των ευρωπαϊκών λαών, πράγμα εξ’ ολοκλήρου ανυπόστατο. "

A church tax is a tax imposed on members of some religious congregations in Austria, Denmark, Finland, Germany, Iceland, Italy, Sweden, some parts of Switzerland and several other countries.

https://en.wikipedia.org/wiki/Church_tax

BBpW_L-CQAAUh4R.png:large

Ο εγγεγραμμένος σε εκκλησία πληροφορείται για το ποσό που πληρώνει προς ενίσχυση της....

Αφού εμείς δεν μπορούμε, καλά είναι να το αφήσουμε ως έχει...... Δεν πειράζει....έχουμε τους γιατρούς, τους δασκάλους, κλπ...

Last edited:
Δεν μίλησε κανείς για νέους φόρους......

Ok...
Άρα όποιος δεν βάλει τικ στο τετραγωνάκι "Θέλετε να συνεισφέρετε το 5% του εισοδήματός σας στην εκκλησία" θα πληρώσει λιγότερο φόρο από ότι πέρυσι που δεν τον ρώτησαν;
Έτσι απλά;
Και αυτό το μέτρο θα το πάρουν μετά από συζήτηση με την εκκλησία, η οποία θα το δεχθεί μέσα στη τρελή χαρά!
Ως τώρα σου ακούγεται σαν ρεαλιστικό σενάριο, ε; :p

Και γιατί, αν σαν πιστός θέλω να δώσω κάποια λεφτά στην εκκλησία, να τα δώσω στο κράτος και όχι στην γειτονική μου εκκλησία;
Και θα τα βάλω στη φορολογική μου δήλωση, ενώ αν βάλω στο παγκάρι λιγότερα θα μου πουν και ευχαριστώ.
Να πάρω βρε παιδί μου αυτά που θα γλυτώσω και να πάω να τα δώσω hand to hand να κάνω και το κομμάτι μου...

Και άντε και έγινε...
Δεν συζητάω ότι πάλι πάει το μπαλάκι στους πολίτες.
Δεν θα φταίει η κυβέρνηση που ο παππάς της ενορίας παίρνει 300 ευρώ λιγότερα, αλλά ο κόσμος που δεν έβαλε ένα τσεκ στη φορολογική του δήλωση.
Στη κόλαση η γιαγιά που της συμπλήρωσε η εγγονή τη δήλωση! :flipout:
Ε ρε γλέντια...
Πάμε ένα καλαματιανό!

Το γιό μου θα τον κάνω Χάρε Κρίσνα. Άμα πάρει και από τον μπαμπά του δε θα χρειάζεται και ξύρισμα...

A church tax is a tax imposed on members of some religious congregations in Austria, Denmark, Finland, Germany, Iceland, Italy, Sweden, some parts of Switzerland and several other countries.

Από το link σου...

Some communities refuse to administer marriages and burials of (former) members who had declared to leave it.

Στην Ελλάδα έχουμε πολλές επιλογές...
Αν δε σε θάψει η εκκλησία πας φούντο για το τζάκι να ζεσταίνεις τα εγγόνια σου...

Ok...
Άρα όποιος δεν βάλει τικ στο τετραγωνάκι "Θέλετε να συνεισφέρετε το 5% του εισοδήματός σας στην εκκλησία" θα πληρώσει λιγότερο φόρο από ότι πέρυσι που δεν τον ρώτησαν;
Έτσι απλά;
Και αυτό το μέτρο θα το πάρουν μετά από συζήτηση με την εκκλησία, η οποία θα το δεχθεί μέσα στη τρελή χαρά!
Ως τώρα σου ακούγεται σαν ρεαλιστικό σενάριο, ε; :p

Και γιατί, αν σαν πιστός θέλω να δώσω κάποια λεφτά στην εκκλησία, να τα δώσω στο κράτος και όχι στην γειτονική μου εκκλησία;
Και θα τα βάλω στη φορολογική μου δήλωση, ενώ αν βάλω στο παγκάρι λιγότερα θα μου πουν και ευχαριστώ.
Να πάρω βρε παιδί μου αυτά που θα γλυτώσω και να πάω να τα δώσω hand to hand να κάνω και το κομμάτι μου...

Και άντε και έγινε...
Δεν συζητάω ότι πάλι πάει το μπαλάκι στους πολίτες.
Δεν θα φταίει η κυβέρνηση που ο παππάς της ενορίας παίρνει 300 ευρώ λιγότερα, αλλά ο κόσμος που δεν έβαλε ένα τσεκ στη φορολογική του δήλωση.
Στη κόλαση η γιαγιά που της συμπλήρωσε η εγγονή τη δήλωση! :flipout:
Ε ρε γλέντια...
Πάμε ένα καλαματιανό!

Το γιό μου θα τον κάνω Χάρε Κρίσνα. Άμα πάρει και από τον μπαμπά του δε θα χρειάζεται και ξύρισμα...

Άρα σε ενδιαφέρει οτι η εκκλησία θα αντισταθεί στο μέτρο....όπως έχει κάνει άπειρες φορές, κατεβάζοντας στους δρόμους τους "πιστούς"-πρόβατα......ή οτι το μέτρο είναι σωστό??

Τα λεφτά που θα δώσεις θα πάνε και στην "γειτονική" σου εκκλησία, μέσω του Κράτους το οποίο θα έχει τους μηχανισμούς(εισπρακτικούς, κλπ) για να το κάνει.... Αν τα βάλεις στο παγκάρι ξέρουμε πολύ καλά το μεγαλύτερο μέρος που πάει...

Επίσης δεν νομίζω οτι απο αυτά που θα γλυτώσεις, θα πας να τα δώσεις hand to hand, όπως λες....(στην υποθετική περίπτωση που αναφέρεις)... Μάλλον για σουβλάκια το βλέπω....

Από το link σου...

Some communities refuse to administer marriages and burials of (former) members who had declared to leave it.

Στην Ελλάδα έχουμε πολλές επιλογές...
Αν δε σε θάψει η εκκλησία πας φούντο για το τζάκι να ζεσταίνεις τα εγγόνια σου...

Αρα καλά είμαστε....Αμα σου λεώ εγώ....

Γεγονός παραμένει το εξής:
Η προσωπική άποψη του Κουράκη που εκφράζεται σε ένα συνέδριο, συνδέεται, σώνει και καλά, με το ΣΥΡΙΖΑ.
Η προσωπική άποψη του Βορίδη περί θανατικής ποινής, παραμένει προσωπική και ουδεμία σύνδεση γίνεται με το κόμμα του.

Υπάρχει ποσοτική κυρίως διαφορά,στο ποιοί , πόσοι και πώς αντιδρούν σε κάθε ζήτημα...

Γεγονός παραμένει το εξής:
Η προσωπική άποψη του Κουράκη που εκφράζεται σε ένα συνέδριο, συνδέεται, σώνει και καλά, με το ΣΥΡΙΖΑ.
Η προσωπική άποψη του Βορίδη περί θανατικής ποινής, παραμένει προσωπική και ουδεμία σύνδεση γίνεται με το κόμμα του.

επίσης η προσωπική άποψη του Ψωμιάδη περί αδερφού κόμματος ΧΑ, παραμένει προσωπική.

Παντως εγω ενα δεν καταλαβαινω...

Υπαρχει κανεις που διαφωνει με το διαχωρισμο κρατους εκκλησιας;

Αν οχι, τοτε πολυ κακο για το τιποτα, πυροτεχνηματα και μονο.

Η προταση αυτη του Κουρακη εχει μια βαση. Αλλα προφανως δεν μπορει κανεις να την κρινει απο μονη της. Σε ενα πληρες σχεδιο διαχωρισμου ομως θα μπορουσε να εχει θεση. Αλλα δεν πιστευω κανεις να θελει σε ενα τετοιο συνεδριο να παρουσιαστει μια ενδελεχης αναλυση του πως μπορει να γινει ο διαχωρισμος αυτος.

Επισης δεν μπορω να καταλαβω τι σημασια εχουν οι οποιες αντιδρασεις μπορει να προκυψουν με το αν εχει βαση καποια προταση.

Ωρες ωρες η λογικη αυτη με ξεπερναει... συγνωμη...

...Η προσωπική άποψη του Βορίδη περί θανατικής ποινής, παραμένει προσωπική και ουδεμία σύνδεση γίνεται με το κόμμα του.
Πρόσεχε τι λες!
Αν συνδεθεί η άποψη Βορίδη με το κόμμα, πάει για 40% χαλαρά... :twoguns:

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Τα λεφτά που θα δώσεις θα πάνε και στην "γειτονική" σου εκκλησία, μέσω του Κράτους το οποίο θα έχει τους μηχανισμούς(εισπρακτικούς, κλπ) για να το κάνει.... Αν τα βάλεις στο παγκάρι ξέρουμε πολύ καλά το μεγαλύτερο μέρος που πάει...

Αχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχα
χαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχα

Να 'σαι καλά. Ήταν σειρά μου να γελάσω. Ποιο κράτος; Δλδ τα τέλη κυκλοφορίας πηγαίνουν ....στους δρόμους; Οι ασφαλιστικές μας εισφορές πήγαιναν στις συντάξεις μας ή σε ομόλογα, άτοκα δάνεια στις βιομηχανίες κλπ; Σε 100 χρόνια και εάν δώσει ανάλογα δείγματα γραφής το Ελληνικό κράτος, το συζητούμε. Με το ποινικό του μητρώο.... δεν πείθει παρά όσους πασχίζουν να πεισθούν.

Και βάσει ποιας αρχής θα πρέπει να εισπράττει τέτοιο φόρο το κράτος εάν μιλάμε για διαχωρισμό; Διαχωρισμός σημαίνει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

Μα ακριβως η προταση αυτη του Κουρακη ακυρωνει την προοπτικη διαχωρισμου κρατους Εκκλησιας. Τι δουλεια εχει το κρατος να μαζευει φορους να πληρωνει παπαδες και λοιπα εξοδα... Μεγα foul που απορω γιατι καποιοι προσπαθουν να το στηριξουν. Δεν χαλασε και ο κοσμος ενα πολιτικο προσωπο να λεει και καμμια ανοησια.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Αχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχα
χαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχαχαχαχαχααχα

Να 'σαι καλά. Ήταν σειρά μου να γελάσω. Ποιο κράτος; Δλδ τα τέλη κυκλοφορίας πηγαίνουν ....στους δρόμους; Οι ασφαλιστικές μας εισφορές πήγαιναν στις συντάξεις μας ή σε ομόλογα, άτοκα δάνεια στις βιομηχανίες κλπ; Σε 100 χρόνια και εάν δώσει ανάλογα δείγματα γραφής το Ελληνικό κράτος, το συζητούμε. Με το ποινικό του μητρώο.... δεν πείθει παρά όσους πασχίζουν να πεισθούν.

Και βάσει ποιας αρχής θα πρέπει να εισπράττει τέτοιο φόρο το κράτος εάν μιλάμε για διαχωρισμό; Διαχωρισμός σημαίνει τα του Καίσαρος τω Καίσαρι.

+10000

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Μα το είπε βρε, μέχρι να γίνει ο διαχωρισμός...

να μην μπει φόρος ...

να κόβουν εισητήρια .............

online κρατήσεις, προκρατήσεις, διαρκείας και τα ρέστα ..............

Status
Not open for further replies.