Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
ή αν δουμε δεν θα ειναι για πολυ...

Και εγώ προς αυτήν την εκτίμηση συγκλίνω. Άλλωστε το έχω γράψει παραπάνω.
Αλλά περιμένω από τώρα με μεγάλη αγωνία τους "δικαιωμένους".
Αυτόυς που αφού έβαλαν και θα βάλουν ένα κάρο τρικλοποδιές, θα μας πουν εκ των υστέρων "εμείς σας τα λέγαμε"! :BDGBGDB55:

Εσένα θα σε χτυπάω με σουβλάκια από τον Δραμινό... :p

Ο οποιος παρεπιπτοντως ειναι πολυ αξιολογος μαστορας, τουλαχιστον στα κεμπαπ, αλλα οπως καταλαβαινεις δεν ξερω να ξαναπω και δεν εχω ξαναφαει απο την εκθεση... (Περισσος = Black Box, κι ας μενω στο Γαλατσι)

Και εγώ προς αυτήν την εκτίμηση συγκλίνω. Άλλωστε το έχω γράψει παραπάνω.
Αλλά περιμένω από τώρα με μεγάλη αγωνία τους "δικαιωμένους".
Αυτόυς που αφού έβαλαν και θα βάλουν ένα κάρο τρικλοποδιές, θα μας πουν εκ των υστέρων "εμείς σας τα λέγαμε"! :BDGBGDB55:

Ας λεει ο καθενας οτι θελει, αλλα τουλαχιστον να φοραει παντελονια και να δηλωνει μια αλλη (οποια αλλη) πολιτικη προτιμηση εχει που θεωρει οτι δινει αποτελεσματα στα προβληματα.
Διαφορετικα everyone can fart in the wind...

Ο οποιος παρεπιπτοντως ειναι πολυ αξιολογος μαστορας, τουλαχιστον στα κεμπαπ, αλλα οπως καταλαβαινεις δεν ξερω να ξαναπω και δεν εχω ξαναφαει απο την εκθεση... (Περισσος = Black Box, κι ας μενω στο Γαλατσι)

Μπα... Το βράδυ τα κάνει χάλια (σε σχέση με το απόγευμα) :p

Ας λεει ο καθενας οτι θελει, αλλα τουλαχιστον να φοραει παντελονια και να δηλωνει μια αλλη (οποια αλλη) πολιτικη προτιμηση εχει που θεωρει οτι δινει αποτελεσματα στα προβληματα.
Διαφορετικα everyone can fart in the wind...

Μην το λες.
Το να ρωτάς πλέον τον κόσμο "Ποιό κόμμα θα σώσει την Ελλάδα" πλέον είναι ίδιο με το να τον ρωτάς αν προτιμάει να τρώει τα σκατά μελάτα ή σφιχτά...
Including me...

Re: Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Λές να είναι εντολή άνωθεν;;;

Εξαρταται τι εννοεις "άνωθεν" .....

Αν εννοεις απο ξενα κεντρα εξουσιας το πιστευω.

Αν εννοεις απο εσωτερικα κεντρα "εξουσιας" παλι το πιστευω.

Το πιθανοτερο παντως ειναι οτι δεν τους χρησιμευει σε τιποτα να φανε τον ΓΑΠ κι αλλο....

Δεν προκειται να μας ξαναπασχολησει για τα επομενα 10 χρονια (συγκρατουμαι και δεν λεω οτι τελειωσε για παντα γιατι αυτες οι φαμελιες ποτε δεν ξερεις .....)

Παρά τις όποιες εκφρασμένες επιφυλάξεις μου, είναι διασκεδαστικό ότι οι πιο σκληροπυρηνικοί επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που τόσα χρόνια ψήφιζαν την πασοκονουδού.
Δεν πείθει, σου λένε...ενώ οι άλλοι έπειθαν...
Δεν έχει πρόγραμμα, σου λένε...ενώ οι άλλοι είχαν και μάλιστα το είχαν ξεσκονίσει από την πολλή μελέτη...
Αν έδειχναν τον ίδιο σκεπτικισμό κάπου, κάποτε, ίσως να μην είχαμε φτάσει εδώ.
Τέλος πάντων...

Δηλαδη οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κανουν πολυ σκληρη κριτικη κι αυτοι πασοκονουδου ψηφιζαν ?

Γενικα περασε πολυ στο ντουκου η πρωτη σοβαρη κριτικη ενος συμμαχικου με τον Συριζα αριστερου κομματος που στις τελευταιες εκλογες η εκουσια ενισχυση του στην προσπαθεια του Συριζα του στοιχισε πιστευω και την εμφανιση για πρωτη φορα στην Βουλη.

Για ριξε μια ματια .....

Ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει όλο και πιο γρήγορα από συμβιβασμό σε συμβιβασμό.

Στο όνομα της κυβερνητικής του προοπτικής εμφανίζεται ως η κατ’ εξοχήν «ευρωπαϊκή δύναμη».

Αναγνωρίζει το χρέος και τις αποικιοκρατικές δανειακές συμβάσεις.

Αποκηρύσσει τις «μονομερείς» ενέργειες, διακηρύσσει ανοιχτά ότι απλώς δεν θα πάρει μέτρα παραπέρα χειροτέρευσης της κατάστασης των εργαζόμενων!

Μία μέρα μετά τις αποφάσεις του Eurogroup έσπευσε να συναντηθεί με τους πρεσβευτές της ΕΕ. Το άνοιγμα του προς τις πιο φθαρμένες δυνάμεις της πασοκικής συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας και των ηγετικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ, επιτείνουν την πορεία του «ενιαίου κόμματος» προς τις λογικές διαχείρισης.

Καμιά απ’ τις «αντιμνημονιακές» η φιλολαϊκές διακηρύξεις του δεν είναι υλοποιήσιμη χωρίς τη ρήξη με το Ευρώ και την Ε.Ε.

Οι ριζοσπαστικές φωνές στο εσωτερικό του είναι καταδικασμένες να περιθωριοποιούνται ή και να λειτουργούν σαν άλλοθι της ηγεσίας όσο δίνουν μάχες χαρακωμάτων εντός του. Συνολικά, όχι χωρίς σημαντικές αντιφάσεις και προβλήματα, προσανατολίζεται στην διαχείριση και όχι στην ανατροπή της μνημονιακής λιτότητας.

Μην το λες.
Το να ρωτάς πλέον τον κόσμο "Ποιό κόμμα θα σώσει την Ελλάδα" πλέον είναι ίδιο με το να τον ρωτάς αν προτιμάει να τρώει τα σκατά μελάτα ή σφιχτά...
Including me...

Ναι ρε φιλε, ΟΚ, αλλα οχι να εισαι ψηφοφορος της Πασοκονουδουλας και να βγαινεις να κουνας και δαχτυλο, σαν πολυ δεν παει δε νομιζεις;

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Παρά τις όποιες εκφρασμένες επιφυλάξεις μου, είναι διασκεδαστικό ότι οι πιο σκληροπυρηνικοί επικριτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτοί που τόσα χρόνια ψήφιζαν την πασοκονουδού.
Δεν πείθει, σου λένε...ενώ οι άλλοι έπειθαν...
Δεν έχει πρόγραμμα, σου λένε...ενώ οι άλλοι είχαν και μάλιστα το είχαν ξεσκονίσει από την πολλή μελέτη...
Αν έδειχναν τον ίδιο σκεπτικισμό κάπου, κάποτε, ίσως να μην είχαμε φτάσει εδώ.

Τέλος πάντων...

Πάντως οι συμπαθέστατοι φίλοι του ΑΝΤΑΡΣΥΑ που μάλιστα σε τοπικο επίπεδο,αλλά και σε κινηματικό-δικαιωματικό (και στο θέμα''Υπατία'' αλλά και στο αντιφασιστικό μέτωπο)έχουν συνεργαστεί πολυ καλά με μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει νάχουν υποστεί σόκ βλέποντας πώς φασιστοειδή που είναι υπέρ
της εκδιώξεως τών μεταναστών γιατί η ''φυλή των ελλήνων'' έχει προβλήματα αλλά και που θεωρούν τούς αντιφασίστες που αποκρούουν επιθέσεις τών Χρυσαύγουλων 'ζώα'' ,μεταμφιέζονται σε φίλους τους...:flipout::flipout::flipout:

Τα περισσοτερα απο οσα αναφερονται ως αρνητικα στον ΣΥΡΙΖΑ, τα εχουν κανει τα δυο κομματα σωρηδον επι 4 δεκαετιες.

Το οτι πηρε τον κοσμο του ΠΑΣΟΚ, οκ ειναι κακο, αλλα το να το λενε ΠΑΣΟΚΟΙ ειναι αστειο.
Το οτι υπαρχουν συνιστωσες που εχουν αλλη γραμμη, ειναι μαλλον σωστο, αλλα μηπως στη ΝΔ δεν υπαρχουν συνιστωσες? Τοσα δεξια κομματα εχουν εμφανιστει και ξαναενσωματωθει στη ΝΔ.
Το οτι υπαρχουν στελεχη που "δεν κανουν" ειναι προφανες, αλλα τοσα χρονια πηξαμε στους Παυλοπουλους, τους Ψωμιαδηδες και τις Φωφες. Για να μην πιασουμε στελεχη με πιο βαρια εικονα που τελικα ξεφτιλιστηκαν.

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Εδώ ξέρουν καλύτερα τα του σύριζα από τους ίδιους τους συριζέους.... μη σου τύχει πραγματικά...

Τα ξέρουν απο τά ''Παραπολιτικα'',το ''Πρώτο Θέμα'' ,το defencenet και την φασιστοφυλλάδα του Κοττάκη την ''Δημοκρατία'':flipout::flipout::flipout:

Ναι ρε φιλε, ΟΚ, αλλα οχι να εισαι ψηφοφορος της Πασοκονουδουλας και να βγαινεις να κουνας και δαχτυλο, σαν πολυ δεν παει δε νομιζεις;

Καλά, αυτοί είναι από άλλο ανέκδοτο...
Δεν μιλάω για αυτούς.
Μιλάω για τον κόσμο που πάει και ψηφίζει σκεπτόμενος και κατά συνείδηση.
Αυτός ρε αδερφέ που κάθεται και ακούει τα προγράμματα των κομμάτων, επιλέγει αυτό που θεωρεί σωστό και εφαρμόσιμο και αφού πειστεί ότι το τάδε κόμμα θα το εφαρμόσει, ρίχνει την ψήφο του στη κάλπη.
Αυτούς λοιπόν κατά τη γνώμη μου δεν τους πείθει κανένα κόμμα από αυτά που έχουμε αυτή τη στιγμή.
Ο ενθουσιασμός τους είναι αντιστρόφως ανάλογος των ποσοστών τους.
Με το φτωχό μου μυαλό σκέφτομαι δύο πράγματα...
1) Βλέπουν πόσο δεμένοι είμαστε και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα, οπότε αρχίζουν τα κοκοκο
2) Όσοι ανεβαίνουν τους σπρώχνουν δυνάμεις οι οποίες επιθυμούν το status quo.

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με θέμα τις απολύσεις απεργών στην αλυσίδα supermarket Αρβανιτίδης κατέθεσαν έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, κκ Στρατούλης Δημήτρης, Σταθάς Γιάννης, Καραγιαννίδης Χρήστος, Μπάρκας Κώστας, Μπόλαρη Μαρία και Χαραλαμπίδου Δέσποινα.

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση:

"Η αλυσίδα supermarket Αρβανιτίδης προχώρησε στην απόλυση οχτώ εργαζομένων από το κατάστημά της στην Παραλία Κατερίνης επειδή συμμετείχαν στην 24ωρη απεργία που είχε προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στις 30 Δεκέμβρη διαμαρτυρόμενη εναντίον της απόφασης της κυβέρνησης να παραμείνουν ανοιχτά τα καταστήματα την τελευταία Κυριακή του χρόνου.

Η απόλυση των οχτώ εργαζομένων αποτελεί την απάντηση της εταιρείας στην απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου των εργαζομένων να προχωρήσουν σε αγωνιστικές κινητοποίησεις για την καταβολή των δεδουλευμένων τους.

Επειδή η συμμετοχή στην απεργία είναι νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζομένων.

Επειδή οι απολύσεις αυτές είναι παράνομες και καταχρηστικές.

Επειδή οι εργαζόμενοι στην αλυσίδα supermarket Αρβανιτίδης έχουν να πληρωθούν από τον Οκτώβριο του 2012.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες θα προχωρήσει το Υπουργείο που εποπτεύει για την ανάκληση των παράνομων και καταχρηστικών απολύσεων των εργαζομένων, για την εφαρμογή τα εργατικής νομοθεσίας και του Συντάγματος και για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων στη συγκεκριμένη επιχείρηση;".

http://www.alterthess.gr/content/er...eis-apergon-stin-alysida-supermarket-arbaniti

Υ.Γ χααχαχαχ!! Ρε κοίτα που εξισώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ......

Ναι ρε Μιχαλη αλλα, αν δεις και απο το φορουμ, που οσο να 'ναι ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας, οι εντονοτεροι επικριτες του Συριζα ειναι ψηφοφοροι των αυτων και περιξ συνδιασμων. Η πλειοψηφια τουλαχιστον.
Σαν να μην εφτανε αυτο η κριτικη τους ειναι νηπιαγωγειου, to say the least. Αντι πραγματικα να επικεντρωθουν σε καιρια ζητηματα εκτονωνονται με πυροτεχνηματα.
Ο λογος βεβαια ειναι προφανης...

Και μη μου πεις οτι εχω αδικο.

Ναι ρε Μιχαλη αλλα, αν δεις και απο το φορουμ, που οσο να 'ναι ειναι μια μικρογραφια της κοινωνιας, οι εντονοτεροι επικριτες του Συριζα ειναι ψηφοφοροι των αυτων και περιξ συνδιασμων. Η πλειοψηφια τουλαχιστον.
Σαν να μην εφτανε αυτο η κριτικη τους ειναι νηπιαγωγειου, to say the least. Αντι πραγματικα να επικεντρωθουν σε καιρια ζητηματα εκτονωνονται με πυροτεχνηματα.
Ο λογος βεβαια ειναι προφανης...

Ορίστε και κάποια του "Λύκείου"......χαχααχαχαχ!!!

"Απογοήτευση και θλίψη προκαλούν ανεύθυνες δηλώσεις βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως του κ. Σκουρλέτη πριν από λίγες ημέρες και του κ. Καραγιαννίδη σήμερα, με τις οποίες νομιμοποιούν πολιτικά την χρησιμοποίηση ροπάλων, αντιασφυξιογόνων μασκών και υλικών παραγωγής μολότοφ", τονίζει σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟκ, κα Φώφη Γεννηματά.

"Τέτοιου είδους δηλώσεις και ύφους από κοινοβουλευτικά και υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστούν δυστυχώς πολιτική ενθάρρυνση πράξεων βίας.
Τους καλούμε να αναλογιστούν το μήνυμα που εκπέμπουν στην ελληνική κοινωνία", επισημαίνεισ τη συνέχεια, προσθέτοντας: "Μήνυμα πολιτικής αποδοχής της γενικευμένης βίας και των αντικοινωνικών συμπεριφορών, που τραυματίζουν την Δημοκρατία και απαξιώνουν το αναφαίρετο δικαίωμα των πολιτών να διαμαρτύρονται και να διαδηλώνουν για τα δικαιώματα τους με ειρηνικό τρόπο".

"Ας μην ευτελίζουν με τη θεσμική και πολιτική τους ανευθυνότητα τους αγώνες του ελληνικού λαού", καταλήγει η κα Γεννηματά.

http://www.alterthess.gr/content/pa...loyn-aneythynes-diloseis-boyleyton-toy-syriza

Εμ ειναι οτι φοβαται οτι δεν θα εχει θεση στο ελικοπτερο Αιμιλιε... αλλα φευ... δεν το βλεπω να ερχεται...

Ακριβώς το έχουμε ξεπεράσει το στάδιο αυτό...... Τώρα είμαστε στο κοίταγμα με το βλέμμα της Αγελάδας.....στο "άπειρο".....

Υ.Γ Μην βάζεις πολλές τελίτσες......."Κουράζει....."....

Δεν σου λέω ότι έχεις άδικο. Απλά δεν με απασχολεί τι έχουν ψηφίσει ή τι θα ψηφίσουν.
Από τη δημοκρατία πλέον έχει μείνει μόνο το όνομα.
Γιατί λοιπόν να πιστέψω ότι θα αλλάξει κάτι με κάποιες ψήφους;
Δεν με έχει πείσει κανείς τους.

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Για μένα αυτό δεν θάχε νόημα με εναμιση εκατομύριο ανέργους..και όσους εργάζονται στον ιδιωτικο τομέα εντελώς απροστάτευτους απο εκβιασμούς απολύσεως ..

Μια γενική απεργία θα μπορούσε να ξεκινήσει από το Δημόσιο. Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, αν η απεργία γίνεται μόνο όταν υπάρχει πλήρης εξασφάλιση, τότε ...

Γενικότερα, δεν βλέπω τι θα μπορούσε να επιτύχει μια 24 ωρη απεργία ή μια πορεία, έστω και στο καλύτερο σενάριο. Και 24 ωρες γίνονται συνέχεια. Για ποιο λόγο; Απεργία σημαίνει διαρκείας ... μόνο τότε θα είχε κάποιο νόημα.

Νομίζω ότι απλώς έχουμε μείνει στην εποχή του 2005 που όλα γινόταν "για το θεαθήναι", ενώ οι συνθήκες έχουν πλέον αλλάξει ριζικά.

Όσο για το θέμα με τη λίστα, νομίζω ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος και των νόμων ώστε πλέον να μην προστατεύουν τόσο πολύ τους πολιτικούς. Αλλά και γι αυτό το θέμα δεν βλέπω να ενδιαφέρεται κανείς ιδιαίτερα.

Κουλάρετε ρε σεις!
Αριστερότερα στρίβει...
Δεξιότερα δεν στρίβει, έχουμε πιάσει κλιπάρισμα!
Αμα στρίψει κι άλλο θα καούν όλα...

Αν υπήρχε τοίχος θα είχαμε βρει εδώ και καιρό.
Έλα ντε που από το πολύ δεξιά έχουμε βρεθεί να πηγαίνουμε ανάποδα, ολοταχώς για το 1950!
Και τώρα προς τα που να στρίψεις χωρίς να πέσεις στη θάλασσα;

Status
Not open for further replies.