Σπύρος Σούρλας
AVClub Fanatic
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;
Οι 24ωρες Νίκο ,κούρασαν...Και στο Δημόσιο ακόμα,με τις μειώσεις μισθών δεν θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή..Αν θες την γνώμη μου ,δεν θα πετύχαινε σήμερα μια Γενική απεργία..
Καλά για το θέμα του Νόμου περί ''Ευθύνης υπουργών'' ούτε λόγος..Μια σχετικά ορθολογική κυβέρνηση οφείλει να το κάνει απο τις πρώτες μέρες..
Μια γενική απεργία θα μπορούσε να ξεκινήσει από το Δημόσιο. Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, αν η απεργία γίνεται μόνο όταν υπάρχει πλήρης εξασφάλιση, τότε ...
Γενικότερα, δεν βλέπω τι θα μπορούσε να επιτύχει μια 24 ωρη απεργία ή μια πορεία, έστω και στο καλύτερο σενάριο. Και 24 ωρες γίνονται συνέχεια. Για ποιο λόγο; Απεργία σημαίνει διαρκείας ... μόνο τότε θα είχε κάποιο νόημα.
Νομίζω ότι απλώς έχουμε μείνει στην εποχή του 2005 που όλα γινόταν "για το θεαθήναι", ενώ οι συνθήκες έχουν πλέον αλλάξει ριζικά.
Όσο για το θέμα με τη λίστα, νομίζω ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος και των νόμων ώστε πλέον να μην προστατεύουν τόσο πολύ τους πολιτικούς. Αλλά και γι αυτό το θέμα δεν βλέπω να ενδιαφέρεται κανείς ιδιαίτερα.
Οι 24ωρες Νίκο ,κούρασαν...Και στο Δημόσιο ακόμα,με τις μειώσεις μισθών δεν θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή..Αν θες την γνώμη μου ,δεν θα πετύχαινε σήμερα μια Γενική απεργία..
Καλά για το θέμα του Νόμου περί ''Ευθύνης υπουργών'' ούτε λόγος..Μια σχετικά ορθολογική κυβέρνηση οφείλει να το κάνει απο τις πρώτες μέρες..