Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Μια γενική απεργία θα μπορούσε να ξεκινήσει από το Δημόσιο. Αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, αν η απεργία γίνεται μόνο όταν υπάρχει πλήρης εξασφάλιση, τότε ...

Γενικότερα, δεν βλέπω τι θα μπορούσε να επιτύχει μια 24 ωρη απεργία ή μια πορεία, έστω και στο καλύτερο σενάριο. Και 24 ωρες γίνονται συνέχεια. Για ποιο λόγο; Απεργία σημαίνει διαρκείας ... μόνο τότε θα είχε κάποιο νόημα.

Νομίζω ότι απλώς έχουμε μείνει στην εποχή του 2005 που όλα γινόταν "για το θεαθήναι", ενώ οι συνθήκες έχουν πλέον αλλάξει ριζικά.

Όσο για το θέμα με τη λίστα, νομίζω ότι είναι επιτακτική η ανάγκη αλλαγής του Συντάγματος και των νόμων ώστε πλέον να μην προστατεύουν τόσο πολύ τους πολιτικούς. Αλλά και γι αυτό το θέμα δεν βλέπω να ενδιαφέρεται κανείς ιδιαίτερα.

Οι 24ωρες Νίκο ,κούρασαν...Και στο Δημόσιο ακόμα,με τις μειώσεις μισθών δεν θα υπάρχει μεγάλη συμμετοχή..Αν θες την γνώμη μου ,δεν θα πετύχαινε σήμερα μια Γενική απεργία..

Καλά για το θέμα του Νόμου περί ''Ευθύνης υπουργών'' ούτε λόγος..Μια σχετικά ορθολογική κυβέρνηση οφείλει να το κάνει απο τις πρώτες μέρες..

Δηλαδη οι της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που κανουν πολυ σκληρη κριτικη κι αυτοι πασοκονουδου ψηφιζαν ?

Γενικα περασε πολυ στο ντουκου η πρωτη σοβαρη κριτικη ενος συμμαχικου με τον Συριζα αριστερου κομματος που στις τελευταιες εκλογες η εκουσια ενισχυση του στην προσπαθεια του Συριζα του στοιχισε πιστευω και την εμφανιση για πρωτη φορα στην Βουλη.

Για ριξε μια ματια .....

Την "όλα σπάστα όλα καύτα" ΑΝΤΑΡΣΥΑ κατάλαβες ότι εννοούσα;
Η οποία δεν είναι συμμαχικό σχήμα του ΣΥΡΙΖΑ.
Και η οποία ως κεντρική γραμμή πριν τις δεύτερες εκλογές δεν είχε τη στήριξη στο ΣΥΡΙΖΑ αλλά την αυτόνομη κάθοδο.
Άλλο αν αρκετοί ψηφοφόροι της, ψηφίζοντας κατά συνείδηση, προτίμησαν την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ με την προοπτική μιας αριστερής κυβέρνησης.
Το ίδιο θα έπρατταν αν τη δυσαρέσκεια του κόσμου κατάφερνε να την εκφράσει το ΚΚΕ.
Τα ζητήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πρωτίστως οργανωτικά και δευτερευόντως ιδεολογικά. Εκεί είναι σχετικά ξεκάθαρη.

Τα ζητήματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι πρωτίστως οργανωτικά και δευτερευόντως ιδεολογικά. Εκεί είναι σχετικά ξεκάθαρη.

Χμ.....τα κατωθι που επισημαινει για το ΣΥΡΙΖΑ δεν μου φαινονται παρα μονο ιδεολογικα.....και καθολου οργανωτικα.

Αναγνωρίζει το χρέος και τις αποικιοκρατικές δανειακές συμβάσεις.

Αποκηρύσσει τις «μονομερείς» ενέργειες, διακηρύσσει ανοιχτά ότι απλώς δεν θα πάρει μέτρα παραπέρα χειροτέρευσης της κατάστασης των εργαζόμενων!

Καμιά απ’ τις «αντιμνημονιακές» η φιλολαϊκές διακηρύξεις του δεν είναι υλοποιήσιμη χωρίς τη ρήξη με το Ευρώ και την Ε.Ε.

Συνολικά, όχι χωρίς σημαντικές αντιφάσεις και προβλήματα, προσανατολίζεται στην διαχείριση και όχι στην ανατροπή της μνημονιακής λιτότητας.

Αντιλαμβανομαι οτι ειναι δυσκολο να στην λενε (ως κομμα) αυτοι που θες να σε στηριξουν και να κανεις αβαβα .

Αληθεια δεν πιστευω να σχολιασε ο ΣΥΡΙΖΑ την κριτικη που δεχθηκε απο τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ ε ?

Last edited:
Χμ.....τα κατωθι που επισημαινει για το ΣΥΡΙΖΑ δεν μου φαινονται παρα μονο ιδεολογικα.....και καθολου οργανωτικα.

Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε...
Εννοώ ότι τα προβλήματα της ίδιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα ενδοκομματικά της και μόνο, είναι πρωτίστως οργανωτικά και ουχί ιδεολογικά. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κριτική της στο ΣΥΡΙΖΑ που, κατά τη γνώμη μου, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και μόνο καλό μπορεί να κάνει στην Κουμμουνδούρου.

Νομιζα οτι εννοουσες οτι τα ζητηματα που θετει για τον Συριζα οχι τα δικα του.

Οτι ειναι προς την σωστη κατευθυνση και μονον καλο μπορει να κανουν στην Κουμουνδουρου συμφωνω απολυτως.

Θα δουμε σε λιγο πιστευω καιρο....

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Εννοώ ότι τα προβλήματα της ίδιας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα ενδοκομματικά της και μόνο, είναι πρωτίστως οργανωτικά και ουχί ιδεολογικά. Αυτό δεν έχει καμία σχέση με την κριτική της στο ΣΥΡΙΖΑ που, κατά τη γνώμη μου, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση και μόνο καλό μπορεί να κάνει στην Κουμμουνδούρου.

Δεν είναι θέσφατο η κριτική της ΑΝΤΑΡΣΥΑ,αλλά έχει ενδιαφέρον..

Την επόμενη φορά,μπορεί πάντως να χρησιμοποιηθεί και προκήρυξη τών ''Πυρήνων της Φωτιάς'' ως ''κριτική''..:flipout::flipout::flipout:

Σοβαρά τώρα, υπάρχει κανείς ακόμα που θεωρεί το σύριζα αριστερό οπορτουνιστικό κόμμα;

Ο Τσίπρας μας είπε πως πήγε κάτω, για να βρει τρόπους να βγει η ΕΕ από την κρίση. Ούτε τα μαντρόσκυλά της, ο Μπαρόζο και ο Ρεν δεν κάνουν έτσι.

Σήμερα μάλιστα έβγαλε και ανακοίνωση απαιτώντας όλοι οι καπιταλιστές να παίρνουν δάνεια με τους όρους του Μπόμπολα.

Από τη μια η ΝΔ υποστηρίζει τους κεφαλαιοκράτες που δεν μπορούν να σταθούν στα πόδια τους χωρίς βοήθεια από την ΕΕ και από την άλλη ο σύριζα έχει βρει υποστήριξη από όσους ήταν ριγμένοι όλα αυτά τα χρόνια. Αν κάποιος θεωρεί, ότι έχει να κερδίσει κάτι ψηφίζοντας έναν εκ των δυο είναι πολύ γελασμένος. Τώρα, αν κάποιος που εχει ζήσει όλα αυτά τα χρόνια τα ψέματα των πασόκων περιμένει πως αν κάνεις κριτική στο σύριζα αυτός θα στρώσει, είναι άξιος της μοίρας του. Εδώ το έξω το ΝΑΤΟ, έγινε πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική του πασόκ.

Ηδη ο Τσίπρας μας έκανε μαθήματα πως θα μας φέρει το αριστερό μνημόνιο του Λούλα.

Άκου οπορτουνιστικό κόμμα ο σύριζα. Καρα-αστικό, ο μπερλουσκόνι μπροστά του φαντάζει ριζοσπάστης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΛΑ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.

ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ.

ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΠΟΝΕΙΡΑΔΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.

ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.

Έχω ίντερνετ και τηλέφωνο ρεεεεεεεεε
άνοιξα και φιάλη ΤζονΥ που την μοναξιά σκοτώνει

ΠΌΤΕ ΝΑ ΤΑ ΧΏΣΩ Πείτε ΜΟΥ ..

της μοδός τα κεφαλαία

ωραίο νήμα ....... τελίστες

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΑΠΛΑ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ.

ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ.

ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΗ ΠΟΝΕΙΡΑΔΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ.

ΔΙΟΤΙ ΠΕΡΙ ΚΑΤΟΡΘΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ.

Αν και ειμαι ο τελευταιος που θα χαλασει ενα καλο...

RedWheelPA_468x313.jpg

Εχουμε καποια παραπανω αναλυση ή πιστευεις οτι βρισκομαστε στο twiter?

Αντε βρε μανα μου και νόμιζα οτι σε μπαγλάρωσαν......

Μην ανησυχείς. Την ώρα που έφτιαχνε καφέ μπήκε ένας ΜΑΤατζής στο σπίτι και χτύπησε το router με το γκλομπ. :flipout:

Τι ωραία!

Κάτω απο μια ετικέττα...καπιταλισμός...όλα τα σκατά κι αφοριστικά αφού τα γουστάρετε (???)να κάτσετε να τα πιείτε...Αλλιώς άν δεν γουστάρετε ΚΚΕ...Πάλι καλά που μας δίνει κι ...εναλλακτική.

Καλά τάλεγε κι ο άλλος μέγιστος διανοητής,πρόεδρος των απανταχού σοσιαληστών,λέκτορας κυλικείου Χάρβαρντ και παιδί της Μάργκαρετ...Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα...:Banane0:

Απάντηση: Re: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

http://www.youtube.com/watch?v=Cd2qqfZ2rfo#feature=player_embedded&

Η "διανόηση" της χώρας εν έτη 2013.....σε μια αποκαλυπτική "πολιτική" ανάλυση εκ βαθέων......

Υ.Γ Δυστυχώς κ.Αθερίδη ο Καπιταλισμός εκτρέφει και εσάς ως "διανοητή"......

Aυτό το πόστ να διαγραφεί πάραυτα!!!!
Έ όχι και η φάτσα του Κωστόπουλου στο AVCLUB!

Status
Not open for further replies.