Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Status
Not open for further replies.
Μάλιστα...

Δηλαδή όλοι αυτοί οι γερμανοί,που μετά τον πόλεμο,δεν "ήξεραν"...τίποτα για το τι γινόταν στην χώρα τους,στα στρατόπεδα συγκέντρωσης,για τον εβραίο γείτονά τους που τον εκτέλεσαν,τι ήταν οι ναζιστές που ψήφιζαν,θαύμαζαν και ζητωκράυγαζαν....Ολοι αυτοί τι ήταν;

Παραπλανημενοι;

Οι κατηγοριοποιήσεις,μπορεί να μην αρέσουν,γιατί περιγράφουν πραγματικότητες όπως κι η ιστορία,αλλά έτσι έχουν τα πράγματα.
Στη χώρα μας οι συνεργάτες των γερμανών,οι μαυραγορίτες κι οι απόγονοι όλων αυτών πολλαπλασιάστηκαν κι είναι αυτοί που έστησαν το κράτος αυτό με το παρακράτος και τους οπαδούς τους...

Οι ταμπέλα της ΝΔ για παράδειγμα δεν αθωώνει τον καραφασίστα Μπαλτάκο,τον Αδωνη ή τον Βορίδη.Είναι παντού και δεν είναι μόνο οι ψηφοφόροι της ΧΑ.
Είναι περισσότεροι...

Last edited:
Διονύση όλα αυτά που περιγράφεις είναι γεγονότα αδιαμφισβήτητα όμως imo αφορούν πολύ μικρό ποσοστό πληθυσμού και λόγω κάποιας διαταραχής ή τραύματος.......
Καμία σχέση με τα ποσοστά που βλέπουμε να αγγίζουν 10πλάσια νούμερα.

Αδυνατώ να πιστέψω πχ ότι οι ψηφοφόροι των νεοναζί υποστηρίζουν την φυσική εξόντωση ανθρώπων. Πρόσθεσε τους συνειδητοποιημένους ΝΔ-Πασόκους οι οποίοι ανέχονται την εξαθλίωση έως αυτοκτονίες συνανθρώπων μας και εύκολα καταλαβαίνεις ότι αν ισχύει κάτι τέτοιο (συνειδητή επιλογή και όχι παραπλάνηση/παρεκκλίνουσα απο το μ.ο. συμπεριφορά (το λέμε και ηλιθιότητα μεταξύ μας...),,, έχουμε ανάλογο ποσοστό ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ στη κοινωνία μας.

Δεν ξέρω, αυτή είναι η γνώμη μου, μπορεί οι συνεπαγωγές μου να είναι λάθος. Απλά αρνούμαι να πιστέψω πως οι 3-4 στους 10 που συναντώ καθημερινά, είναι συνειδητοί δολοφόνοι.

Ο φασίστας και μάλιστα ο συνειδητός,δεν είναι ανάγκη να είναι κι ο ίδιος πάντα δολοφόνος.Τουλάχιστον όχι άμεσα.

Ο Αδωνης για πόσες ψυχές,που έφυγαν είναι υπέυθυνος,επειδή ακριβώς είναι φασίστας;

Ομως το θέμα μας έιναι οι ψηφοφόροι της ΧΑ.Προσωπικά,όσους ξέρω είναι τουλάχιστον φασιστοείδή,όπως το περιγράφω παραπάνω.
Ρατσιστές,λούμπεν,τραμπούκοι,θαυμαστές της χούντας κλπ....

Λόγω επαγγέλματος,ξέρω πολλούς απο το Πέραμα,Κερατσίνι,Δραπετσώνα...Φτωχοί,εργάτες...Αλλά φασίστες έτοιμοι να σπάσουν κεφάλια...και δεν είναι κάν οργανωμένοι οι περισσότεροι στην ΧΑ...

Last edited:
Να δεχτώ τη θέση σου (έτσι κι αλλιώς ούτε ειδικοί είμαστε ούτε παντογνώστες).
Το επόμενο βήμα για να καθαρίσουμε ποιο θα είναι?
επιλογή 1) διαπαιδαγώγηση (άρα τους πλησιάζουμε ως κοινωνία βέβαια γιατί ως άτομα είναι κομμάτι δύσκολο έως επικίνδυνο)
επιλογή 2) εξαφάνιση (δηλ φυλάκιση ή δολοφονία... χωρίς σχόλια αυτό)
επιλογή 3) ?

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Αδυνατώ να πιστέψω πχ ότι οι ψηφοφόροι των νεοναζί υποστηρίζουν την φυσική εξόντωση ανθρώπων.

Μα όταν θέλεις να είναι στα πράγματα αυτοί που υποστηρίζουν τη φυσική εξόντωση ανθρώπων, εσύ τι υποστηρίζεις; Τον John Lennon;

Κοινωνικοπολιτικές είναι οι αιτίες.
Σύμφυτες με τον καπιταλισμό και τις κρίσεις του...Με εξάρσεις και υποχωρήσεις του φαινομένου.
Παγκόσμια στις μέρες μας είμαστε σε έξαρση...

Απλά πρέπει πάντα να αποκαλύπτονται ποιοί και γιατί είναι φασίστες, να τους δέιχνουμε,να τους κράζουμε,να τους αντιμετωπίζουμε με τους κατάλληλους κάθε φορά τρόπους.

Οχι να τους χαίδεύουμε ή να τους βάζουμε ταμπέλες που κρύβουν την ουσία,το ποοί έιναι πραγματικά.

Μα όταν θέλεις να είναι στα πράγματα αυτοί που υποστηρίζουν τη φυσική εξόντωση ανθρώπων, εσύ τι υποστηρίζεις; Τον John Lennon;

Γιατί ρε συ λες "ότι θέλω να είναι στα πράγματα"? Που είπα κάτι τέτοιο?

Η γνώμη μου ότι ως κοινωνία πρέπει να τους ενημερώσουμε - διαπαιδαγωγήσουμε - θεραπεύσουμε, οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα?
Αλίμονο!

Η ερώτηση είναι συγκεκριμένη πάντως και εύκολη. Η θεωρία μου ίσως είναι λάθος.
Η άλλη θεωρία υποδεικνύει 30-40% του πληθυσμού ως ενεργούς δολοφόνους (άμεσα ή έμμεσα).

Πως θα λυθεί το ζήτημα? αντί για εύκολες περιγραφές μόνον, ας συζητήσουμε και τις πιθανές λύσεις...
Ψηφίζουμε κάποιους για λύσουν και αυτό το θέμα και εμείς δεν έχουμε άποψη? ότι μας πουν οι αρχηγοί, επειδή είναι σύντροφοι στην ιδεολογία?
Σε τι μας ξεχωρίζει αυτό απο τα "πρόβατα" ή τους μονίμως αντιρρησίες?

Η γνώμη μου ότι ως κοινωνία πρέπει να τους ενημερώσουμε - διαπαιδαγωγήσουμε - θεραπεύσουμε, οδηγεί σε τέτοιο συμπέρασμα?
Αλίμονο!

Η ερώτηση είναι συγκεκριμένη πάντως και εύκολη. Η θεωρία μου ίσως είναι λάθος.
Η άλλη θεωρία υποδεικνύει 30-40% του πληθυσμού ως ενεργούς δολοφόνους (άμεσα ή έμμεσα).

Πως θα λυθεί το ζήτημα? αντί για εύκολες περιγραφές μόνον, ας συζητήσουμε και τις πιθανές λύσεις...
Ψηφίζουμε κάποιους για λύσουν και αυτό το θέμα και εμείς δεν έχουμε άποψη? ότι μας πουν οι αρχηγοί, επειδή είναι σύντροφοι στην ιδεολογία?
Σε τι μας ξεχωρίζει αυτό απο τα "πρόβατα" ή τους μονίμως αντιρρησίες?

Σε τρίτο πρόσωπο μιλάει.
Δεν εννοεί εσένα.

Κοινωνικοπολιτικές είναι οι αιτίες.
Σύμφυτες με τον καπιταλισμό και τις κρίσεις του...Με εξάρσεις και υποχωρήσεις του φαινομένου.
Παγκόσμια στις μέρες μας είμαστε σε έξαρση...

Απλά πρέπει πάντα να αποκαλύπτονται ποιοί και γιατί είναι φασίστες, να τους δέιχνουμε,να τους κράζουμε,να τους αντιμετωπίζουμε με τους κατάλληλους κάθε φορά τρόπους.

Οχι να τους χαίδεύουμε ή να τους βάζουμε ταμπέλες που κρύβουν την ουσία,το ποοί έιναι πραγματικά.

Α δηλαδή τα τελευταία χρόνια που μέχρι και οι κρυφοφασίστες σαν τον Άδωνη κτλ τους κράζουν και η πλειοψηφία της κοινωνίας τους περιθωριοποιεί είδαμε κάποια μείωση...

τρόπο... το τρόπο θέλω να μου πείτε... κάτι που δεν έχει γίνει βέβαια, γιατί τα ποσοστά τους δεν πέφτουν!

Σε τρίτο πρόσωπο μιλάει.
Δεν εννοεί εσένα.

Το ελπίζω γιατί δεύτερο πρόσωπο χρησιμοποίησε. αγράμματος είμαι αλλά το "θέλεις" ξέρω τι πρόσωπο είναι.

Το ελπίζω γιατί δεύτερο πρόσωπο χρησιμοποίησε. αγράμματος είμαι αλλά το "θέλεις" ξέρω τι πρόσωπο είναι.

Δεύτερο χρησιμοποίησε, αλλά, εννοούσε:

''Μα όταν θέλεις να είναι στα πράγματα αυτοί που υποστηρίζουν τη φυσική εξόντωση ανθρώπων, εσύ τι υποστηρίζεις (κυρ ψηφοφόρε της ΧΑ); Τον John Lennon;''

Για τους ψηφοφόρους της ΧΑ δεν συζητάτε?

Ρε παιδιά, εδώ πιστεύουμε και υποστηρίζουμε στο σωφρονισμό και επανένταξη αποδεδειγμένα δολοφόνων... θα αντιμετωπίσουμε αλλιώς τους ψηφοφόρους των χρυσάβγουλων και μάλιστα βάση θεωριών που ο καθένας μας, ως μη ειδικός, έχει?

Πολύ πέραση έχει ο ΓΔ... :flipout:

άλλη φορά να γράφει καλύτερα γιατί είμαστε και παρεξηγισιάρηδες :ADFADF1:

Σαν γενίκευση το βλέπω αυτό. Μπορεί η χα να προιδεάζει για τέτοια αντιμετώπιση εις βάρος της, αλλά δεν ξέρω αν σε επίπεδο συζήτησης είναι δίκαιο. Γιατί τηρουμένων των αναλογιών, το σχεδόν 40% που υποστηρίζει αριστερά κόμματα, θέλουν πχ. να ανοίξουν τα σύνορα για τους λαθρομετανάστες ? Προσωπικά αμφιβάλω, αν υπάρχει ενα 5-10% που θα συμφωνούσε... Με το ίδιο σκεπτικό, δεν δέχομαι οτι το 16% των αθηναίων θα έβγαιναν στους δρόμους να εξοντώσουν όποιον σκουρόχρωμο βρουν μπροστά τους...

Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Αλίμονο!

Ψηφοφόρος της ΧΑ είσαι βρε; :flipout:
Άντε, να το πάω αλλιώς...
Όταν κάποιος (όχι απαραίτητα εσύ) θέλει τη ΧΑ στα πράγματα (όχι απαραίτητα εσύ) ψηφίζοντάς την (όχι απαραίτητα εσύ), δεν επικροτεί τον τρόπο που συμπεριφέρεται (όχι απαραίτητα εσύ);

Καλύτερα έτσι; :p

Σαν γενίκευση το βλέπω αυτό. Μπορεί η χα να προιδεάζει για τέτοια αντιμετώπιση εις βάρος της, αλλά δεν ξέρω αν σε επίπεδο συζήτησης είναι δίκαιο. Γιατί τηρουμένων των αναλογιών, το σχεδόν 40% που υποστηρίζει αριστερά κόμματα, θέλουν πχ. να ανοίξουν τα σύνορα για τους λαθρομετανάστες ? Προσωπικά αμφιβάλω, αν υπάρχει ενα 5-10% που θα συμφωνούσε... Με το ίδιο σκεπτικό, δεν δέχομαι οτι το 16% των αθηναίων θα έβγαιναν στους δρόμους να εξοντώσουν όποιον σκουρόχρωμο βρουν μπροστά τους...

Η ιδεολογία δεν έχει καμία σχέση με τον τρόπο δράσης ενός ατόμου/κόμματος.
Άλλο πράγμα να φέρεις στη βουλή ένα νομοσχέδιο που να διώχνει τους μετανάστες, άλλο το να τους κυνηγάς να τους σκοτώσεις όπου τους βρεις!

Γιατί? οι Πασοκονουδούδες ψηφίζουν επειδή τα καταφέρνουν καλά? ή επειδή ελπίζουν ότι θα μας σώσουν αυτοί που μας κατέστρεψαν?
Και υπάρχουν ίσως δεκάδες άλλα επιχειρήματα που συντείνουν στο ίδιο...

Η ουσία είναι η ίδια, ότι έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε ως κοινωνία πολιτισμένα και με κυρίαρχα τα ανθρωπιστικά ιδεώδη.
Αυτά τα πράγματα δεν είναι κατα περίσταση και όπως μας καθοδηγήσουν. Ή τα πιστεύεις ή άστα να πάνε στο διάολο και έγινες έρμαιο των καθοδηγητών και πιο κωλοτούμπας πεθαίνεις (γιατί οι καθοδηγητές αλλάζουν συχνά γνώμη).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τι συμβαίνει με τον ΣΥΡΙΖΑ ;

Ψηφοφόρος της ΧΑ είσαι βρε; :flipout:
Άντε, να το πάω αλλιώς...
Όταν κάποιος (όχι απαραίτητα εσύ) θέλει τη ΧΑ στα πράγματα (όχι απαραίτητα εσύ) ψηφίζοντάς την (όχι απαραίτητα εσύ), δεν επικροτεί τον τρόπο που συμπεριφέρεται (όχι απαραίτητα εσύ);

Καλύτερα έτσι; :p

Ναι μωρέ αφού το κατάλαβαν δύο άλλοι, προφανώς παρεξήγησα.
Απλά με τα συγκαλυμμένη χυδαιότητα που εκτοξεύεται εδώ μέσα φαίνεται ότι απόκτησα κουσούρι και ότι πετάει είναι μύγα...

:ernaehrung004:

Status
Not open for further replies.