Τι θα γινει με τις απαντρευτες νεες καρτες Νοβα?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα γινει με τις απαντρευτες νεες καρτες

Απαντάω πρώτα στο δεύτερο. Η παράβαση όρων χρήσης έχει να κάνει με παράβαση συμφωνίας. Πχ, σου πουλάω ένα αυτοκίνητο και σου λέω πως για να ισχύει η εγγύηση, θα πρέπει να κάνεις τα service σε μένα. Αν εσύ κάνεις τα service αλλού, παραβιάζεις τους όρους της συμφωνίας. Δεν είσαι παράνομος.
Αχ εσυ αυτο το π.χ ειναι ολα τα χρηματα, σωστος ο φιλος Πανος. Αρα το αμαξι μπορω να βρω που εχει εργαλεια να του κανω το σερβις, αλλα το διαζυγιο ρε γμτ πως θα το κανω? εδω σε θελω μαστορ αμου τωρα!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα γινει με τις απαντρευτες νεες καρτες

Απαντάω πρώτα στο δεύτερο. Η παράβαση όρων χρήσης έχει να κάνει με παράβαση συμφωνίας. Πχ, σου πουλάω ένα αυτοκίνητο και σου λέω πως για να ισχύει η εγγύηση, θα πρέπει να κάνεις τα service σε μένα. Αν εσύ κάνεις τα service αλλού, παραβιάζεις τους όρους της συμφωνίας. Δεν είσαι παράνομος.

Όσο για το πρώτο, το τι θεωρεί η Nova παράνομο είναι παντελώς αδιάφορο. Η Nova θεωρεί παράνομο ακόμα και το να γράφεις σε video vhs (γι' αυτό έχουν macrovision οι δέκτες της). Υπάρχει το fair use που προστατεύει τον καταναλωτη.

Το συνδρομητικό πακέτο της nova,μπορεί να το διαχειρίζεται όπως επιθυμεί η εταιρία,σου δίνουν να υπογράψεις συμβόλαιο-όρους χρήσης(δεν θα παίζουμε με τις λέξεις)και για να γίνεις συνδρομητής πρέπει να το υπογράψεις,αναφέρεται και για το θέμα ''πάντρεματος''της κάρτας με τον δέκτη,αναφέρει ότι:....Σε περίπτωση που η Αδειούχος επιλέξει οποτεδήποτε να χρησιμοποιεί, για
την πρόσβαση στις Συνδρομητικές Υπηρεσίες, Ψηφιακό Αποκωδικοποιητή
εφοδιασμένο με την τεχνολογία Secure Silicon (όπως, ενδεικτικά, τον
αποκωδικοποιητή τύπου NOVA PANASAT 1110 ή άλλου τύπου που φέρει
όμως τη συμβατή τεχνολογία Secure Silicon), τότε ο Συνδρομητής υποχρεούται,
καθ’όλη τη διάρκεια της παρούσας, να χρησιμοποιεί την κάρτα πρόσβασης
για πρόσβαση στις Συνδρομητικές Υπηρεσίες σε συνδυασμό με έναν μόνο
συγκεκριμένο ψηφιακό αποκωδικοποιητή, τον τύπο του οποίου οφείλει να
γνωστοποιήσει στη MCH κατά το στάδιο ενεργοποίησης της κάρτας
πρόσβασης, O Συνδρομητής γνωρίζει και αποδέχεται ότι: 1) η MCH δικαιούται
οποτεδήποτε να ενεργοποιήσει εξ αποστάσεως από το μηχανογραφικό της
κέντρο την εφαρμογή της τεχνολογίας Secure Silicon στους Ψηφιακούς
Αποκωδικοποιητές που είναι ήδη εφοδιασμένοι με την τεχνολογία αυτή,
προκειμένου να είναι εφικτή η πρόσβαση στις Συνδρομητικές Υπηρεσίες
και 2) σε περίπτωση που συντρέξει η ανωτέρω περίπτωση, η χρήση της κάρτας πρόσβασης με αποκωδικοποιητή που δεν φέρει ή δεν είναι συμβατός
με την τεχνολογία Secure Silicon ή/και με επιπρόσθετους ψηφιακούς
αποκωδικοποιητές, ακόμα κι αν αυτοί είναι εφοδιασμένοι με την τεχνολογία
Secure Silicon αλλά είναι διαφορετικοί από αυτόν που ο Συνδρομητής έχει
γνωστοποιήσει στη MCH δεν θα καθιστά τεχνικά εφικτή την πρόσβαση στις
Συνδρομητικές Υπηρεσίες.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα γινει με τις απαντρευτες νεες καρ

Το συνδρομητικό πακέτο της nova,μπορεί να το διαχειρίζεται όπως επιθυμεί η εταιρία,σου δίνουν να υπογράψεις συμβόλαιο-όρους χρήσης(δεν θα παίζουμε με τις λέξεις)και για να γίνεις συνδρομητής πρέπει να το υπογράψεις,αναφέρεται και για το θέμα ''πάντρεματος''της κάρτας με τον δέκτη,αναφέρει ότι:....Σε περίπτωση που η Αδειούχος επιλέξει οποτεδήποτε να χρησιμοποιεί, για
την πρόσβαση στις Συνδρομητικές Υπηρεσίες, Ψηφιακό Αποκωδικοποιητή
εφοδιασμένο με την τεχνολογία Secure Silicon (όπως, ενδεικτικά, τον
αποκωδικοποιητή τύπου NOVA PANASAT 1110 ή άλλου τύπου που φέρει
όμως τη συμβατή τεχνολογία Secure Silicon), τότε ο Συνδρομητής υποχρεούται,
καθ’όλη τη διάρκεια της παρούσας, να χρησιμοποιεί την κάρτα πρόσβασης
για πρόσβαση στις Συνδρομητικές Υπηρεσίες σε συνδυασμό με έναν μόνο
συγκεκριμένο ψηφιακό αποκωδικοποιητή, τον τύπο του οποίου οφείλει να
γνωστοποιήσει στη MCH κατά το στάδιο ενεργοποίησης της κάρτας
πρόσβασης, O Συνδρομητής γνωρίζει και αποδέχεται ότι: 1) η MCH δικαιούται
οποτεδήποτε να ενεργοποιήσει εξ αποστάσεως από το μηχανογραφικό της
κέντρο την εφαρμογή της τεχνολογίας Secure Silicon στους Ψηφιακούς
Αποκωδικοποιητές που είναι ήδη εφοδιασμένοι με την τεχνολογία αυτή,
προκειμένου να είναι εφικτή η πρόσβαση στις Συνδρομητικές Υπηρεσίες
και 2) σε περίπτωση που συντρέξει η ανωτέρω περίπτωση, η χρήση της κάρτας πρόσβασης με αποκωδικοποιητή που δεν φέρει ή δεν είναι συμβατός
με την τεχνολογία Secure Silicon ή/και με επιπρόσθετους ψηφιακούς
αποκωδικοποιητές, ακόμα κι αν αυτοί είναι εφοδιασμένοι με την τεχνολογία
Secure Silicon αλλά είναι διαφορετικοί από αυτόν που ο Συνδρομητής έχει
γνωστοποιήσει στη MCH δεν θα καθιστά τεχνικά εφικτή την πρόσβαση στις
Συνδρομητικές Υπηρεσίες.

Πολύ ωραία όλα τα παραπάνω. Η παρανομία που συνίσταται; Η παράβαση όρων συμφωνίας/συμβολαίου δεν είναι παρανομία, όπως είναι πχ η θέαση χωρίς άδεια. Η παράβαση όρων συμβολαίου απλώς κάνει το συμβόλαιο να καταπέσει και δίνει δικαίωμα στη Nova να σου κόψει τη σύνδεση.

Παρανομία δεν είναι να χρησιμοποιείς την κάρτα σου για "fair use" και σύμφωνα με τη νομολογία fair use πχ είναι η δυνατότητα να γράφεις τις εκπομπές. Αφού λοιπόν η Nova δε σου επιτρέπει να γράφεις τις εκπομπές με το δέκτη της, έχεις κάθε δικαίωμα κάνοντας χρήση της νομολογίας περί fair use να "ξεπαντρέψεις" την κάρτα και να την χρησιμοποιείς σε ένα pvr δέκτη. Επιπλέον, αν σου διακόψει τη σύνδεση η Nova έχεις κάθε δικαίωμα να κινηθείς δικαστικά εναντίον της.

Το θέμα του fair use έχει κριθεί εδώ και πολλά χρόνια στα δικαστήρια και αποτελεί ισχυρή νομολογία.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα γινει με τις απαντρευτες νεες καρτες Νοβα?

Υπάρχει το fair use που προστατεύει τον καταναλωτη.

Μου επιτρέπεις να το μεταφέρω στο νήμα "Το ανέκδοτο της ημέρας" Πάνο ??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τι θα γινει με τις απαντρευτες νεες καρτες Νοβα?

Μου επιτρέπεις να το μεταφέρω στο νήμα "Το ανέκδοτο της ημέρας" Πάνο ??

Δε ξέρω αν σου φαίνεται αστείο, πάντως η νομολογία που πρωτοξεκίνησε για τα video vhs παραμένει απόλυτα σε ισχύ.

Να συμπληρώσω επίσης πως αν ένας συνδρομητής κινηθεί δικαστικά εναντίον της Nova στη λογική ότι η υπηρεσία που του παρέχεται είναι υποδεέστερη και με λιγότερες δυνατότητες από την ίδια υπηρεσία στην ίδια τιμή που παρέχεται σε συνδρομητή σκέτης κάρτας, είναι εξαιρετικά πιθανό να κερδίσει και να αναγκαστεί η Nova να του ξεπαντρέψει την κάρτα. Δε μπορείς να πουλάς μία υπηρεσία στην ίδια τιμή αλλά διαφοροποιημένη ανάλογα με το πότε εγγράφηκε ο συνδρομητής.

Re: Απάντηση: Τι θα γινει με τις απαντρευτες νεες καρτες Νοβα?

Να και ο mouratos τωρα.... απαντηστε μου ποιο πανω σε μια απορια που εχω η δυο σας. Και μετα θα σας κανω αλλη μια ερωτηση για να μου λυθουν πλεον ολες η αποριες μου.

Εγώ δεν έχω καταλάβει τι ρωτάς.

1)δεν θα μπορεσουμε να παραβιασουμε ουτε να παρανομησουμε. Διοτι μολις το παρουν χαμπαρη δεν θα μας στελνουν κλαδια απο τον ουρανο, ετσι δεν ειναι?
2)ρουφιανα η καρτα μολις την βγαλουμε απο τον ρουφιανο δεκτη, και την βαλουμε στον dream που θα εχει εντολη Secure Silicon θα παιξη?

1)δεν θα μπορεσουμε να παραβιασουμε ουτε να παρανομησουμε. Διοτι μολις το παρουν χαμπαρη δεν θα μας στελνουν κλαδια απο τον ουρανο, ετσι δεν ειναι?
2)ρουφιανα η καρτα μολις την βγαλουμε απο τον ρουφιανο δεκτη, και την βαλουμε στον dream που θα εχει εντολη Secure Silicon θα παιξη?

Πως να το πάρουν χαμπάρι; Δεν έχει feedback το σύστημά τους.
Αν καταφέρεις να την ξεπαντρέψεις, θα παίζει μέχρι να αλλάξουν σύστημα (ή patch level).
2. dreambox με αυθεντικό irdeto και μάλιστα secure silicon; Δε το βλέπω να συμβαίνει.

Με χουμαξ και με μια μοντουλα λεω εγω τωρα ετσι......

Αυτή τη στιγμή ΔΕΝ υπάρχει δέκτης που να κυκλοφορεί σε μαζική παραγωγή και να δέχεται CI+ modules...
Ούτε απο τη Humax κυκλοφορεί κάτι ούτε απο την Dream Multimedia ...

Η χρήση κάρτας με CI+ module δεν έχει και πολύ νόημα γιατί αν θέλει ο provider θα σου κόβει εγγραφές, θα σου κόβει δυνατότητα timeshift, θα σου κόβει δυνατότητα άλλο να βλέπεις και άλλο να γράφεις ή να στριμάρεις. Συνεπώς, το μόνο που κερδίζεις μετά είναι απλώς να χρησιμοποιείς έναν δέκτη της αρεσκείας σου αλλά χωρίς τις πολλές extra δυνατότητες που μπορεί αυτός να έχει.

Η χρήση κάρτας με CI+ module δεν έχει και πολύ νόημα γιατί αν θέλει ο provider θα σου κόβει εγγραφές, θα σου κόβει δυνατότητα timeshift, θα σου κόβει δυνατότητα άλλο να βλέπεις και άλλο να γράφεις ή να στριμάρεις. Συνεπώς, το μόνο που κερδίζεις μετά είναι απλώς να χρησιμοποιείς έναν δέκτη της αρεσκείας σου αλλά χωρίς τις πολλές extra δυνατότητες που μπορεί αυτός να έχει.

Γιατί να σου τις κόψει όμως;

Γιατί να σου τις κόψει όμως;

Γιατί μπορεί!

Γιατί τώρα έχει macrovision στην αναλογική έξοδο του ιδιοκτησιακού δέκτη; Νομίζω τους αναγκάζουν οι ιδιοκτήτες περιεχομένου, αλλά και αυτοί δεν κάνουν τίποτα για να αντισταθούν (και όχι μόνο η Nova, παντού έτσι είναι).

Γιατί μπορεί!

Γιατί τώρα έχει macrovision στην αναλογική έξοδο του ιδιοκτησιακού δέκτη; Νομίζω τους αναγκάζουν οι ιδιοκτήτες περιεχομένου, αλλά και αυτοί δεν κάνουν τίποτα για να αντισταθούν (και όχι μόνο η Nova, παντού έτσι είναι).

Αν όμως κάποιος πληρώνει για αυτό δεν έχουν λόγο να το κόψουν. Αλλά μάλλον πάει για πάντρεμα με δέκτη το πράγμα.

Για τον παραπάνω λόγο ο pvr δέκτης της nova,δεν σε αφήνει να μεταφέρεις το περιεχόμενο του σκληρού σε υπολογιστικό σύστημα,και ακόμα μάλιστα να τα δεις εάν δεν έχεις πληρώσει την συνδρομή του prv.