Τι θα γινει με τις απαντρευτες νεες καρτες Νοβα?

islandero

Established Member
27 August 2007
248
Ανοιγω αυτο το thread για να ακουστουν αποψεις για τα "κολληματα" που εχουν στους διαφορους δεκτες οι νεες καρτες version kappa.
Προσωπικα απο τοτε που πηρα την νεα καρτα δεν λεει να παιξει σωστα με τιποτα. Στον Αzbox καθε λιγο κολλαει και πρεπει να την μεταφερω απο το ενσωματωμενο reader στην μοντουλα irdetο ή το αντιστροφο για να ξαναπαιξει. Ακομα καποιες φορες μπορει να κολλησει εντελως και να "κλειδωσει" και να πρεπει να την βαλω στον commander (ενσωματωμενο irdetο) και να την αφησω λιγα λεπτα για να ξεμπλοκαρει.
Ειχα λοιπον την εντυπωση οτι εφταιγε ο δεκτης και ετσι την εβαλα στον commander που εχω εδω και 6-7 χρονια και παντα επαιζε την παλια καρτα αβιαστα χωρις κανενα προβλημα ολα αυτα τα χρονια. Ε και στον commander το ιδιο προβλημα παλι. Μετα απο καποιο διαστημα κολλαει και πρεπει να βγαλεις και να ξαναβαλεις την καρτα ή να βγαλεις τον δεκτη απο την μπριζα για να την ξαναπαιξει.

Εχω εκνευριστει με τα αυτα τα κολπακια της εταιρειας, που αποσκοπουν στο να αγορασουμε τον ιδιοκτησιακο της δεκτης με ολα τα μειονεκτηματα που ξερουμε ολοι (χαλια ποιοτητα εικονας, ελαχιστες εξοδοι, λιγοστες δυνατοτητες κ.α.)

Απο την οικογενεια ακουω συνεχως παραπονα για τα κολληματα κτλ μεχρι που σκεφτονται να παρουν τον πατατασατ.

Τελειως αντιεπαγγελματικη συμπεριφορα απεναντι στους συνδρομητες με μη παντρεμενη καρτα και ιδιοκτησιακο δεκτη απο την εταιρεια.

Το ιδιο προβλημα εχουν και καποιοι γνωστοι μου που το λυνουν μπαινοβγαζοντας την καρτα.
Υπαρχει λυση αραγε?

Εγώ σε dreambox 500 με cccam δεν έχω απολύτως κανένα πρόβλημα. Κολλάει μόνο το βράδυ εάν το αφήσει η γυναίκα στο Nova3, που βλέπει τις σειρές, την ώρα που ξεκινάει η τσόντα.
Σε dream 800 μου κάνει τρελά κολλήματα.

Εχω τον 6000. Δεν εχω περασει αναβαθμιση.
Το θεμα ειναι οτι τον Αzbox χρησιμοποιω και εκει θελω να παιζει. Τον commander τον εβαλα δοκιμαστικα.
Το κολλημα ακομα και σε Irdeto cam πως το εξηγειτε?

Ο azbox απ' ότι θυμάμαι έχει newcs. Εσύ με ποιο cam τον δουλεύεις;

Το irdeto cam τι χρώματος είναι;

Ειναι το μπλε, και ξερω οτι θα προτεινετε το μωβ αλλα οποτε αλλαζει version πρεπει να δινουμε και χρηματα για καινουριο cam? Και πως ειμαι σιγουρος οτι θα παιζει το μωβ χωρις κανενα προβλημα? Και ενταξει με καποιον που ειναι εξοικιωμενος με αναβαθμισεις και emulators κτλ αλλα για καποιον που δεν ειναι? Πρεπει να εχει 2 δεκτες? Εναν για την νοβα και εναν για τα υπολοιπα (HD, πολλοι δορυφοροι, moter κτλ)?

σε μενα με την kappa το μονο "κολλημα" που τρωει ειναι οταν ανοιγω τον δεκτη να ειναι τα καναλια κωδικοποιημενα για ενα λεπτo. και οχι παντα. τις περισσοτερες φορες.

Αγαπητε.. φασκεις και αντιφασκεις.
Ολα τα μοντερνα τεχνολογικα πραγματα εξελισσονται, με αποτελεσμα να χρειαζονται γενικως αναβαθμισεις.
Οποτε η επιλεγεις τον δρομο του ασχετου και περνεις panasat η ασχολεισαι λιγο, κανεις τα update που πρεπει και εισαι αρχοντας....

Φιλε μου, εγω μπορει να γνωριζω το αθλημα αλλα οι υπολοιποι στο σπιτι οχι.
Και επειδη λειπω συχνα, πολλες φορες και για αρκετο διαστημα (2-3 μηνες) δεν μπορω να ειμαι συνεχεια απο πανω.
Με ενοχλει το οτι η επιλογη ενος ιδιοκτησιακου δεκτη με ολα τα μειονεκτηματα που επιφερει η αποκτηση του εναντι σε καποιον καλυτερο ποιοτητικα και με περισσοτερες δυνατοτητες ειναι μονοδρομος για καποιον καινουριο στον χωρο.

Θα επρεπε να θεωρεις ευατον ευνοημενο μιας και εχεις τη δυνατοτητα να διαλεξεις σε τι δεκτη θα βλεπεις νοβα. Οι νεοι συνδρομητες δεν εχουν καν το δικαιωμα επιλογης.
Απο κει και περα, ειναι γνωστο οτι η nova πηγε σε νεες καρτες και αυτο σιγουρα επιφερει μια "αναστατωση"..
Ειδικοτερα παλαιοτερα software εμφανιζουν περιοδικα σοβαρα προβληματα (σκανε)... Τωρα αν αυτο γινεται επιτηδες ή ειναι αναγκαιο κακό, μονο η νοβα το γνωριζει.
Συνηθως τα latest and greatest updates δουλευουν μια χαρα....

Παιδιά, εγώ την τρέχω σε DM 8000 overclocked στα 8mhz και δουλεύει μια χαρά, κανένα σπάσιμο, κανένα κόλλημα, γρήγορο ζάππινγκ. Ζεσταίνεται λιγάκι αλλά μην φανταστείτε τίποτα τρομερό!!! Σε σχέση με την παλιότερη κάρτα έχω προσέξει ότι είναι φοβερά ευαίσθητη στο θέμα "ενημέρωση", λίγο να γυρίσω στο κανάλι της βουλής και μετά θα χρειαστεί 10-15 δεύτερα για να ανοίξει κανάλι. Συχνά δε που με παίρνει ο ύπνος βλέποντας τον 902 αριστερά στον Hellasat πρέπει να τους πάρω το πρωί τηλ. ώστε να την ξεμπλοκάρουν.

δηλαδή ρε παιδιά εγώ τι πρέπει να κάνω που έχω ακόμα zeta; να κλαίω ή να γελάω; θα μου στείλουν κάποια στιγμή kapa; όσο για τον panasat 990 τον έχω ξεχάσει. Τι μου ξημερώνει άραγε?

Η κάρτα μου (start pack) παίζει άψογα σε topfield 4000 με ενσωματωμένο irdeto και clarke tech 5100. Να σημειώσω ότι τα προβλήματα σε commander οφείλονται στο ότι δεν έχει αυθεντικό irdeto.

κι εγω με zeta βλέπω σε inetbox 300s και χωρις κανενα προβλημα...Υπάρχει περιπτωση να μου την αλλάξουν?Περισυ την άλλαξα επειδη ειχα v2 6αετιας

κι εγω με zeta βλέπω σε inetbox 300s και χωρις κανενα προβλημα...Υπάρχει περιπτωση να μου την αλλάξουν?Περισυ την άλλαξα επειδη ειχα v2 6αετιας

Την καινούργια έχεις οπότε δεν θα στην αλλάξουν....

Κάρτα NOVA σε AZBox Premium. Δυο-τρεις ερωτήσεις

Ως συνδρομητής NOVA έχω την - νεότερη, υποθέτω - κάρτα τους, η οποία μάλιστα αναφέρει γραπτώς επάνω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ με αποκωδικοποιητές της Multichoice για να έχω πρόσβαση στις υπηρεσίες τους.

Ήγγικεν η ώρα να προσπαθήσω να την χρησιμοποιήσω στον AZ Box Premium, που έχω, είτε στο ενσωματωμένο Card Reader είτε σε ένα irdeto CAM, που έχω από παλιά, χρώματος μπλε, P/N 901275.

Πρώτη Ερώτηση

Με αυτά που διάβασα σχετικά με το πάντρεμα των καρτών με τους δέκτες, υπάρχει λύση;

Και εννοώ τεχνολογικά αν υπάρχει λύση.

Προσπάθησα να παρακολουθήσω τις απόψεις που αναπτύχθηκαν σχετικά με το θέμα του παντρέματος κάρτας-αποκωδικοποιητή και είδα ότι κάποιοι μίλησαν για παρανομία.

Δεύτερη Ερώτηση

Αν υπάρχει τεχνολογική λύση, αυτή είναι παράνομη; Και αν είναι παράνομη, πώς στοιχειοθετείται η παρανομία σε κάποιον που πληρώνει κανονικά την συνδρομή του και έχει ήδη αγοράσει τον εξοπλισμό της εταιρείας;

Τρίτη Ερώτηση

Εάν απαντηθούν οι παραπάνω 2 ερωτήσεις (ειδικά η πρώτη), ποιός τρόπος συνίσταται, η χρήση του ενσωματωμένου Card Reader ή η χρήση του irdeto CAM; Μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσω νεότερο CAM (κάπου διάβασα για χρώμα μώβ);

Ευχαριστώ.
-

Re: Κάρτα NOVA σε AZBox Premium. Δυο-τρεις ερωτήσεις

Ως συνδρομητής NOVA έχω την - νεότερη, υποθέτω - κάρτα τους, η οποία μάλιστα αναφέρει γραπτώς επάνω ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ΜΟΝΟ με αποκωδικοποιητές της Multichoice για να έχω πρόσβαση στις υπηρεσίες τους.

Ήγγικεν η ώρα να προσπαθήσω να την χρησιμοποιήσω στον AZ Box Premium, που έχω, είτε στο ενσωματωμένο Card Reader είτε σε ένα irdeto CAM, που έχω από παλιά, χρώματος μπλε, P/N 901275.

Πρώτη Ερώτηση

Με αυτά που διάβασα σχετικά με το πάντρεμα των καρτών με τους δέκτες, υπάρχει λύση;

Και εννοώ τεχνολογικά αν υπάρχει λύση.

Προσπάθησα να παρακολουθήσω τις απόψεις που αναπτύχθηκαν σχετικά με το θέμα του παντρέματος κάρτας-αποκωδικοποιητή και είδα ότι κάποιοι μίλησαν για παρανομία.

Δεύτερη Ερώτηση

Αν υπάρχει τεχνολογική λύση, αυτή είναι παράνομη; Και αν είναι παράνομη, πώς στοιχειοθετείται η παρανομία σε κάποιον που πληρώνει κανονικά την συνδρομή του και έχει ήδη αγοράσει τον εξοπλισμό της εταιρείας;

Τρίτη Ερώτηση

Εάν απαντηθούν οι παραπάνω 2 ερωτήσεις (ειδικά η πρώτη), ποιός τρόπος συνίσταται, η χρήση του ενσωματωμένου Card Reader ή η χρήση του irdeto CAM; Μήπως πρέπει να χρησιμοποιήσω νεότερο CAM (κάπου διάβασα για χρώμα μώβ);

Ευχαριστώ.
-

Δες λίγο στο νήμα Nova HD όπου μεταξύ των άλλων γίνεται αναφορά και για την παντρεμένη κάρτα που έχεις
Η δεύτερη ερώτησή σου πάντως μόνο απο κάποιον αρκετά εξειδικευμένο Νομικό μπορεί να απαντηθεί γιατι σε τέτοια θέματα αρκετά συχνά ο Νόμος ορίζει ως παρανομία κάτι το οποίο με την κοινή λογική θα έπρεπε να είναι απολύτως νόμιμο....