Tι θα γίνουν τα ευρώ σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή

η να στο πω αλλιώς:
δεν θα μου τα πάρει η τράπεζα να μου δώσει 50 δολάρια?

Το 32 είχαμε δραχμές ρε....αλλά κλειδωμένες με την λίρα(αναφέρω οτι ήταν σε στυλ Αργεντινής)....
Το 1932 ειχανε κλειδωμενη την ισοτιμια της δραχμης με την Αγγλικη Xρυση λιρα.
Οπως εγινε και με τον Μαρκεζινη που κλειδωσε την δραχμη με το δολλαριο με exchange rate 30 δρχμ.
Και απο τοτε αρχισε η ανοδος της Ελληνικης οικονομιας ....................

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Tι θα γίνουν τα ευρώ σε περίπτωση επιστροφής στη δραχ

δεν είναι εφικτό να μαζευτούν Δημήτρη.

Ως τουριστική χώρα έχουμε ένα αχταρμά απο κωδικούς και το ίδιο όλη η Ευρώπη.

Προσωπικά το βλέπω αδύνατο να μαζευτούν. Άσε που και να ακυρωθούν ποιός θα κοιτάει τους κωδικούς στις συναλλαγές?

Που να ξέρω ρε συ τι θα γίνει ..

Η κουβέντα γίνεται μεταξύ σοβαρότητας και επιστημονικής φαντασίας.

Πάντως οτι υπάρχουν διαφορετικά νούμερα για κάθε χώρα, είναι γεγονός.

Το γιατί υπάρχουν, πες μου εσύ.

Re: Απάντηση: Tι θα γίνουν τα ευρώ σε περίπτωση επιστροφής στη δραχμή

δηλαδή τι μου λες μωρε?
αύριο το πρωί μου λένε τέρμα το ευρώ.
τι σημαίνει αυτό ότι ο γερμανός δεν έχει ευρώ?
εγώ πχ θα έχω 40 ευρώ στην τσέπη.
Τι θες να μου πείς?
ότι δεν θα μου τα πάρει ο μπακάλης?
ή δεν θα μου τα πάρει η τράπεζα της ελλάδος να μου δώσει νέες δραχμές?

Θα περάσει καποιο διαστημα που θα εχουμε και ευρω και δραχμές
οπως περασε χρονικό διαστημα που ειχαμε δραχμές και ευρώ μέχρι να μεζεψουν τις δραχμές.
Η διαφορά ήταν οτι οι δραχμές δεν θα είχαν ισχύ
το ευρώ?????

άσχετο: πολλά καλοπαιδάκια μαζευτήκατε σε αυτό το νήμα... τι κάνετε μπρε?

χαιρετισμούς σε όλους

Θα περάσει καποιο διαστημα που θα εχουμε και ευρω και δραχμές
οπως περασε χρονικό διαστημα που ειχαμε δραχμές και ευρώ μέχρι να μεζεψουν τις δραχμές.
Η διαφορά ήταν οτι οι δραχμές δεν θα είχαν ισχύ
το ευρώ?????

τι το ευρώ?
πάνε στη φυρόμ, στην ιταλία, στην τουρκία και πλήρωσε μ αυτά.
το πρόβλημα πού είναι πες μου...
(δεν συζητώ για τις τράπεζες, τα νομισματοκοπεία, τον χρυσό της χώρας και άλλα ψιλά γράμματα άγνωστα για μας_)

καλά... ο μόνος λογικός στη συζήτηση είναι ο υπέρηχας μου φαίνεται..... θα σοβαρευτείτε :flipout: να ακούσουμε μια λογική απάντηση ή απλά κανείς δεν γνωρίζει τι πρόκειται να συμβεί αν φύγουμε από την ευρωζώνη? :BDGBGDB55:

Ηλία ακριβώς αυτό ρωτάω
και βλέποντας τις εκφράσεις των εξω οποτε μιλάνε για εξοδο μια χωρας η περιεργεια μου αυξάνεται

Ηλία ακριβώς αυτό ρωτάω
και βλέποντας τις εκφράσεις των εξω οποτε μιλάνε για εξοδο μια χωρας η περιεργεια μου αυξάνεται

οι όξω έχουν κλα μέντες.
διότι απλά δεν προβλέπεται.

ετσι απλά.

για αυτό μπαμπουλεύουν.

Εκτος οτι ολη αυτη η παραπληροφορηση ειναι σκοπιμη για καταστολη της παραγωγικης σκεψης.....η απαντηση ειναι απλη.Αν ειχαν σκοπο να μας διωξουν απο το ευρω(νομικο πλαισιο δεν υπαρχει που να το προβλεπει)σιγα μη μας το λεγανε.Θα πηγαινες ενα πρωι να παρεις κουλουρακι και θα σου ελεγε ο κουκουρας οτι πρεπει να πας στην τραπεζα να τ'αλλαξεις.Σιγα μη μας στειλουμ και e-mail!!!
Αν παλι θελησουμε εμεις να βγουμε εκτος, σιγα μη μας αφησουν!!!!Δεν τους συμφερει.Σταματειστε να παρακολουθειτε τα μεσα μαζικης αποχαυνωσης.Κανουν κακο στην υγεια

Εκτος οτι ολη αυτη η παραπληροφορηση ειναι σκοπιμη για καταστολη της παραγωγικης σκεψης.....η απαντηση ειναι απλη.Αν ειχαν σκοπο να μας διωξουν απο το ευρω(νομικο πλαισιο δεν υπαρχει που να το προβλεπει)σιγα μη μας το λεγανε.Θα πηγαινες ενα πρωι να παρεις κουλουρακι και θα σου ελεγε ο κουκουρας οτι πρεπει να πας στην τραπεζα να τ'αλλαξεις.Σιγα μη μας στειλουμ και e-mail!!!
Αν παλι θελησουμε εμεις να βγουμε εκτος, σιγα μη μας αφησουν!!!!Δεν τους συμφερει.Σταματειστε να παρακολουθειτε τα μεσα μαζικης αποχαυνωσης.Κανουν κακο στην υγεια

Δε διαφωνώ.
Πάντως αυτό με τους κωδικούς, είναι ένα ζήτημα.
Υπάρχει κάποιος άραγε που ασχολήται με τα οικονομικά να μας διαφωτίσει?

Ηλία ακριβώς αυτό ρωτάω

Γεια σου Νικόλα!

...έστειλα χαιρετίσματα σε ολους πιο πάνω βρε ακοινώνητοι ..... στείλτε ένα γεια έστω και τυπικά.... :BDGBGDB55:

συζητάμε χαζομάρες.
αν έχεις στο συρτάρι σου 50 δολάρια είναι το ίδιο με το να έχεις 40 ευρώ.

Για ένα διάστημα θα υπάρχει μεταβατική περίοδος και θα στα αλλάζουν με νέες δραχμές πχ.
προφανώς (υποθέτω) δεν θα στα αλλάζουν με δολάρια.
Αλλά δεν μπορούν να τα καταργήσουν διότι υπάρχουν πχ διασκορπισμένα σε 232 χώρες και τσέπες.
Αλλά όπως πχ θα έχεις δραχμές νέες με μιά υποθετική ισοτιμία λέμε τώρα 500 δραχμές, με την ίδια λογική θα μπορείς να τις δίνεις στην τράπεζα ιταλίας και να παίρνεις 1/500 ευρώ.
και να τα έχεις ξανά.
συνάλλαγμα θάναι.

''Αν παλι θελησουμε εμεις να βγουμε εκτος, σιγα μη μας αφησουν!!!!Δεν τους συμφερει.Σταματειστε να παρακολουθειτε τα μεσα μαζικης αποχαυνωσης.Κανουν κακο στην υγεια'' Leo

Αν τα παρακολουθούσαμε...δεν θα κάναμε τετοιες σκέψεις
Θα συζητάγαμε για την κανέλλη
Προφανώς δεν θα μας το πουνε
γιαυτό το συζητάμε
εκτός αν θέλεις να το συζητήσουμε μετά.

Last edited:
FUD: Fear Uncertainty and Dough

Όλα αυτά ξεφεύγουν και από την έννοια του πειράματος
Όταν έχουν βάλει στο μάτι το εικοσάρικο που κρύβει η γιαγιά στο πάπλωμα
Και πως θα τις το πάρουν
Κάτι δε πάει καθόλου καλά

Χίλια δυο αποκρουστικά σχέδια ακούω
Όλα τα Υ θα υποτιμηθούν, πάλι καλά στη λαϊκή αγορά ακόμα τα δέχονται, για σκεφθείτε τι θα γινόταν εάν στη λαϊκή μια μέρα κάποιοι άρχιζαν να δίνουν ρέστα μόνο τα Υ και να καβατζάρουν τα άλλα… μια φήμη που μπορεί να γίνει πανικός… και να τρέχουν οι γιαγιάδες να αλλάξουν τα χαρτονομίσματα.
Ενώ θα μας βγάλουν και από Σεγκεν, και θα δηλώνεις συνάλλαγμα στις εξόδους εισόδους από τη χώρα – για το αεροδρόμιο έστω…
Αλλά εδώ και εάν συζητάμε για πειράματα και σενάρια τρόμου και γέλιου, να βοηθήσει λέει ο στρατός, να περιπολεί ιόνιο και αιγαίο να μη φύγουν βαλίτσες με λεφτά. Ποιος φαντάζετε κορβέτα να σταματά γιοτ ?! … αυτά ούτε σε επιστημονική φαντασία…

Γενικά όποιος νομίζει ότι ξέρει τι θα επακολουθήσει ας το πει τώρα
Εδώ δε συμφωνούν νομπελίστες οικονομολόγοι κ.α. Δε συμφωνούν αναλυτές
Αλλά τελικά κάποιοι νομίζουν ότι έχουν κρυστάλλινες σφαίρες και έχουν προβλέψει τα πάντα – έχουν λέει προβλέψει τα μέτρα (και τα πάντα όλα και τα ρέστα) που θα χρειαστούν και θα γίνουν....

...για να κλέψουν το εικοσάρικο κάτω από το πάπλωμα.

Γεια σου Νικόλα!

...έστειλα χαιρετίσματα σε ολους πιο πάνω βρε ακοινώνητοι ..... στείλτε ένα γεια έστω και τυπικά.... :BDGBGDB55:

όχι ρε
δε σου λεμε γειά.
σοβαρά μιλάμε εδώ.....
θες και χαιρετούρες...:grinning-smiley-043

Για σου Ηλία, αν και έφτασα μετά από του υπόλοιπους.

Ας μου λύσει κάποιος μια απορία, τα περισσότερα ευρώ που είδα πέραν των Υ(συχνότατο), είναι Χ
Από ποια χώρα είναι τα Χ ?
Να παίξουμε κάνα ΠΡΟΠΟ?

Για σου Ηλία, αν και έφτασα μετά από του υπόλοιπους.

Ας μου λύσει κάποιος μια απορία, τα περισσότερα ευρώ που είδα πέραν των Υ(συχνότατο), είναι Χ
Από ποια χώρα είναι τα Χ ?
Να παίξουμε κάνα ΠΡΟΠΟ?

Γερμανία, δεν είπαμε?
Η Ελλάδα δεν εκδίδει πλεόν χαρτονομίσματα (τουλάχιστον τα μεγάλα)