νομιζω οτι ο θεός θα πρεπει να μας παραδώσει κατι πιο σύγχρονο. Μετα απο τοσες χιλιάδες χρονια πιστεύω μπορούμε να κατανοήσουμε περισσοτερα , απο το να μας μπερδεύουν οι αλληγορίες και να δημιουργούν περισσότερες απορίες απο γνώσεις. Η εποχή που ο άνθρωπος ήθελε παραβολές και παραμύθια για να αποκτήσει γνώση δεν ξανα γυρνάει , εκτός εν ο θεός εχει σχεδιάσει ενα reboot στο πολιτισμό με κάποια βιβλική καταστροφή πάλι και η ιστορία του καιν και του Αβελ θα ειναι το μονο που θα μπορει η ανθρωπότητα να κατανοήσει... Αλλα αυτο θα είχε νόημα οπως ειπα αν υπαρχει σχέδιο για νεα κιβωτό.
ΥΓ θυμήθηκα την ταινία the book of Eli την ωρα που σου απαντούσα .
Ειστε ολοι γατακια .....roud:
![]()
Erectus, Habilis, Neaderthal .... και κουραφεξαλα !roud:
ENAΣ ειναι ο Αρχηγος .... :Banane0:.... η Απαρχη !
"εν απουσια μας τα παντα ειναι αποντα"
Θα μπορούσες να μου επισημάνεις κάποιες σελίδες για να μη διαβάσω και τις 38?
ΟΧΙ .... εχει δικιο εδω ο Σταυρος.
Οταν καποιος σε ρωταει 2-3 πραγματα .... δεν του λες "κατσε διαβασε 20-30 σελιδες".
Του απαντας με 2-3 σειρες .... και μετα ... αν το σηκωνει ο οργανισμος του, τον παραπεμπεις σε βιβλιοθηκες.
Δεν ειμαστε Δασκαλοι και Μαθητες εδω μεσα .... συζητητες ειμαστε.
Ποτε δεν θα ειχα ερωτευθει την Γνωση .... αν για καθε ερωτηση καποιος μου λεγε "διαβασε αυτο το βιλβλιο".
Η φυσιολογικη πορεια για οποιοδηποτε εγκεφαλο ειναι απο το ασαφες και γενικο στο σαφεστερο και ειδικοτερο.
Οχι το αναποδο (που υποφεραμε ολοι μεσα στα σχολεια). Το σχολειο σε ξεκιναει απο το ειδικο και φαινομενικα
αχρηστο επειδη πρεπει σε 12-16 χρονια να σε παραδοσει γραναζι μιας μηχανης που λεγεται ... αγορα εργασιας.
Αλλιως, τιποτα δεν θα λειτουργουσε.
Και μια και το φερε η κουβεντα .... μαθαινω ΓΙΑ ΜΕΝΑ (δηλαδη, αυτο που ιντριγκαρει εμενα, με τον τροπο που
θελω εγω, και με τον ρυθμο που θελω εγω) ...... απο τα 35 και μετα. Πιο πριν, οτι και αν αποστηθισα, η μνημη μου
ειτε τα εσβησε ειτε τα απωθησε.
Δεν γίνεται.
Η λογική χτίζεται, αλλιώς δεν λειτουργεί.
Είναι η φύση της τέτοια.
Το διάβασα όλο. Εξαιρετικό! Θα το διαβάσω και αύριο.
Χαίρομαι, γιατί στο γυμνάσιο δεν τα πήγαινα καθόλου καλά με τα αρχαία ούτε με τους φιλόσοφους.
Πιστεύω ότι συναντά κανείς μεγάλες αλήθειες μέσα σ' αυτό το κείμενο...
Αυτή η πρόταση είναι όλα τα λεφτά.Respect!Αλλά να ξέρεις η πληροφορία από μόνη της χωρίς τη γνώση είναι φαύλη και επικίνδυνη.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.