Τι θα συνέβαινε αν οι άνθρωποι εξαφανίζονταν από τη Γη;

Στη Βιολογία με τον όρο μετάλλαξη ή μεταλλαγή (mutation), χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε μεταβολή που μπορεί να συμβεί στο γενετικό υλικό ενός οργανισμού.

Στους πολυκύτταρους ευκαρυωτικούς οργανισμούς, αν η μεταβολή προσβάλλει κύτταρα γαμετών, χαρακτηρίζεται γενετική μεταλλαγή και μπορεί να κληρονομηθεί. Αντίθετα, αν προσβληθούν σωματικά κύτταρα (μη φυλετικά), η μεταλλαγή αυτή ονομάζεται σωματική μεταλλαγή η οποία δεν κληρονομείται. Οι μεταλλάξεις που έχουν ως αποτέλεσμα αλλαγές γονιδίων (γονιδιακές μεταλλάξεις), είναι αλλαγές στην αλληλουχία βάσεων μόνο σε ένα γονίδιο παράγοντας ένα διαφορετικό αλληλόμορφο.

Η μετάλλαξη μπορεί επίσης να προσβάλλει τον αριθμό των χρωμοσωμάτων, οπότε και παρατηρείται η χρωμοσωμική μετάλλαξη. Αλλαγές στο μονοπάτι από το DNA του γονιδίου μέχρι τα αμινοξέα ή τα πολυπεπτίδια του φαινοτύπου περιλαμβάνονται επίσης στις μεταλλάξεις.

Οι μεταλλάξεις συμβαίνουν με τυχαίο τρόπο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπόκεινται και στην επίδραση του περιβάλλοντος. Ειδικότερα, είναι τυχαίες με την έννοια ότι η πιθανότητα να εμφανιστεί μια μεταλλαγή δε σχετίζεται με το βαθμό χρησιμότητάς της. Ανάλογα με τη σημασία τους στην εξέλιξη, διακρίνονται σε ευνοϊκές, επιβλαβείς ή ουδέτερες. Οι ευνοϊκές μεταλλάξεις στο γονότυπο ενός οργανισμού είναι σπανιότερες και ευνοούνται από τη φυσική επιλογή. Συχνότερες είναι οι ουδέτερες, οι οποίες δεν επηρεάζουν τον φαινότυπο. Οι επιβλαβείς μεταλλάξεις εξαλείφονται με το πέρασμα του χρόνου, μπορούν όμως να επιζήσουν αν είναι υπολειπόμενες.

Re: Απάντηση: Τι θα συνέβαινε αν οι άνθρωποι εξαφανίζονταν από τη Γη;

Εγώ δεν περιμένω τίποτε ,απλά δεν χαρακτηρίζω την εξέλιξη-προσαρμογή ώς μετάλλαξη .
Είναι απλούστατο Να υποθέσω ότι θεωρείς τον εαυτό σου μεταλλαγμένο Ελληνα[π.χ]

ΔΕΝ θεωρω τον εαυτο μου Ελληνα. Θεωρω τον εαυτο μου ΜΑΝΙΚΟ εραστη της Αληθειας (της σχετικης Αληθειας).
Και επειδη τα οσα διαβασα και διδαχτηκα στο σχολειο, "δειχνουν" οτι κατι τετοιο ισως να εκαναν και οι αρχαιοι
Ελληνες, τοτε .... ΙΣΩΣ να ανηκω στην νοερη κατηγοριοποιηση των Ελληνων. Κατι φυσικα που ΔΕΝ με καθιστα
φορεα καποιοι εκπληκτικου σουπερ-ντουπερ γονιδιου των Ελ (... να εξηγουμαστε για να μην παρεξηγουμαστε).

Οσον αφορα την διαφορα μεταλλαξης/προσαρμογης ... η πρωτη πυροδοτειται απο τα γονιδια ενω η δευτερη
απο το περιβαλλον. Πολλες φορες ειναι ασαφης η διαχωριστικη γραμμη που τα διαφοροποιει (στην ευφυια και
αντιληψη). Αλλες φορες δεν ειναι (μεσοπαγετωδης εποχη - λιγοτερες τριχες).

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

έχω σπουδάσει Ιατρική,πρώτη φορά το λέω

Καταφανηκε !!!! :2thumb22sup:

Περιπτερας .... δεν γραφει ΕΤΣΙ ! :laugh:

Μελέτες μάλιστα δείχνουν ότι αρχίζουν να ατροφούν τα δάχτυλα των ποδιών,αφού πλέον έχει υποβαθμιστεί ο ρόλος τους

ΔΕΝ θεωρω τον εαυτο μου Ελληνα. Θεωρω τον εαυτο μου ΜΑΝΙΚΟ εραστη της Αληθειας (της σχετικης Αληθειας).
Και επειδη τα οσα διαβασα και διδαχτηκα στο σχολειο, "δειχνουν" οτι κατι τετοιο ισως να εκαναν και οι αρχαιοι
Ελληνες, τοτε .... ΙΣΩΣ να ανηκω στην νοερη κατηγοριοποιηση των Ελληνων. Κατι φυσικα που ΔΕΝ με καθιστα
φορεα καποιοι εκπληκτικου σουπερ-ντουπερ γονιδιου των Ελ (... να εξηγουμαστε για να μην παρεξηγουμαστε).

Οσον αφορα την διαφορα μεταλλαξης/προσαρμογης ... η πρωτη πυροδοτειται απο τα γονιδια ενω η δευτερη
απο το περιβαλλον. Πολλες φορες ειναι ασαφης η διαχωριστικη γραμμη που τα διαφοροποιει (στην ευφυια και
αντιληψη). Αλλες φορες δεν ειναι (μεσοπαγετωδης εποχη - λιγοτερες τριχες).

Καταφανηκε !!!! :2thumb22sup:

Περιπτερας .... δεν γραφει ΕΤΣΙ ! :laugh:

Το πήρα από τ'αρχείο μου,δεν είναι δικό μου το κείμενο

Μελέτες μάλιστα δείχνουν ότι αρχίζουν να ατροφούν τα δάχτυλα των ποδιών,αφού πλέον έχει υποβαθμιστεί ο ρόλος τους

Να μην μιλησουμε για φαλακρα ..... (θα πεσει φωτια να μας καψει). :laugh:
Η Φυση βιαζεται να απελευθερωσει ολον τον ανδρικο πλυθησμο απο ... τα μαλλακια του.
(ευτυχως ανηκω στους υπερτυχερους .... αλλα για ποσο ακομα ....)

Βεβαια, ευθυνονται ισως και αλλοι παραγοντες (διατροφη, ανθυγιεινο περιβαλλον, ακτινοβολιες)
αλλα ΠΟΤΕ στο παρελθον δεν ειχαμε τοσους πολλους φαλακρους.

Το πήρα από τ'αρχείο μου,δεν είναι δικό μου το κείμενο

Oyτε εγω θυμομουν (απ'εξω) ποσα λαθη κανει ενα κυτταρο κατα την διαιρεση του -bye-
Ομως ... ηξερα οτι υφισταται .... και αυτο ηταν αρκετο στο να αναζητησω την πληροφορια.

Έχει να κάνει και με την τεστοστερόνη,κοίτα όλα θέμα μετάλλαξης είναι.
Εδώ επεμβαίνουν στο dna μας μέσω των εμβολιασμών...και βέβαια ανοίγεται μεγάλη κουβέντα

Να μην μιλησουμε για φαλακρα ..... (θα πεσει φωτια να μας καψει). :laugh:
Η Φυση βιαζεται να απελευθερωσει ολον τον ανδρικο πλυθησμο απο ... τα μαλλακια του.
(ευτυχως ανηκω στους υπερτυχερους .... αλλα για ποσο ακομα ....)

Βεβαια, ευθυνονται ισως και αλλοι παραγοντες (διατροφη, ανθυγιεινο περιβαλλον, ακτινοβολιες)
αλλα ΠΟΤΕ στο παρελθον δεν ειχαμε τοσους πολλους φαλακρους.

Oyτε εγω θυμομουν (απ'εξω) ποσα λαθη κανει ενα κυτταρο κατα την διαιρεση του -bye-
Ομως ... ηξερα οτι υφισταται .... και αυτο ηταν αρκετο στο να αναζητησω την πληροφορια.

Αλλοίμονο αν δεν έκανε λάθη,θα είχαμε τελειώσει από καιρό
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον μια συζήτηση για το ατόπημα του χίτλερ με την αρία φυλή

Γιά όσους απο εσάς ενδιαφέρεστε για τη σχέση του Χίτλερ με οτιδήποτε κουλό σας προτεΐνω το συγκλονιστικό βιβλίο του Peter Levenda "Unholly alliance",ή "Ναζί και αποκρυφισμός" όπως κυκλοφορεί στα Ελληνικά.Για το θέμα των δακτύλων Λεωνίδα επέτρεψέ μου να διαφωνήσω,καθώς η προσέγγιση που αναφέρεις είναι Λαμαρκική,θεωρία που ουδέποτε έχει αποδειχθεί ούτε στο ελάχιστο.Σε πείσμα των υποστηριχτών,ουδέποτε έχει γεννηθεί ντόπερμαν πχ χωρίς ουρά ή αυτιά.
ps
Πολύ θα ήθελα να ανοίξει η κουβέντα με τα εμβόλια.

Dont worry...

817CM4F3ayL._SL1428_.jpg

Be happy

Παιδες .... μια και το φερε η κουβεντα ....

Στην πολυκατοικια μου, πριν απο 6 μηνες ηρθε ενας αλμπινο (οχι ανω των 30-35 ετων)
μαζι με μια αφρικανη (!!!!!). Εχουν και ενα μικρο κοριτσακι το οποιο .... ειναι μιγακι.
Ο νεαρος αλμπινο ... λευκες τριχες παντου και ... φαλακρα .... και καταλευκο δερμα.
Οσο ασπρο ακριβως αναζητει μια αφρικανη ... και παραπανω ... ΠΟΛΥ παραπανω !!!

Ειναι ευτυχισμενοι μεταξυ τους, αλλα .... λειτουργουν μεσα απο παραλληλο συμπαν.
Και μονο το καθημερινο κοιταγμα του κοσμου (στον αλμπινο) τους κατατασσει ... σε γυαλα.
Τουλαχιστον σε γυαλα. Δεν τους συναντησα (μεχρι στιγμης) να φερνουν φιλους μαζι τους.
Ισως και να χουν .... αλλα περισσοτερη εντυπωση μου προξενει η αφρικανη που νιωθει σαν
να εχει βρει ... τον τελειο συντροφο. Ειναι και νιωθει αφορητα περηφανη για τον αντρα της.
Η υπαρξη του ... δειχνει ποσο λιγοτερο λευκοι ειμαστε ολοι οι υπολοιποι.

(βεβαια, δεν μπορω να το στοιχειοθετησω αυτο ....)

Ασχετο ...

human_evolution.jpg

Εχετε ψηλαφισει νοερα ΤΙ κοσμοχαλασμος επερχεται (τρομακτικα μεγαλυτερος παγκοσμιοποιησεων
και κουραφεξαλα) ..... ΑΝ ..... το πειραμα με τα VR κρανη, που τωρα ξεκιναει, γαντζωσει γερα στον
κοσμο των υπολογιστων ? Αν γινουν αναποσπαστη καθημερινη "πραγματικοτητα" .... τα VR glasses.

Μετα με ρωταει ο Σταυρος .... τι μορφη θα εχουν οι εξωγηινοι !!!! :laugh:
Σταυρο, αμα καλωδιωθει 1 δισεκατομμυριο κοσμος σε Virtual "Realities" ...
δεν θα περιμενεις πολυ για να δεις πως θα μοιαζουν.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ !!!!! :icon15:

Απο που ειναι η Αφρικανα ;

Δεν ρωταω τετοια πραγματα .... :smash:

Αν δεν συντρεχει ΣΟΒΑΡΟΣ λογος ... δεν γινομαι αδιακριτος.

Δεν ρωταω τετοια πραγματα .... :smash:

Αν δεν συντρεχει ΣΟΒΑΡΟΣ λογος ... δεν γινομαι αδιακριτος.

Κριμα, μπορει να εχει σχεση η αφοσιωση της σε αλμπινο. Μπορει να ειναι για αυτη ενα ειδος absolution.

E πιασε λιγο κουβεντα και συ...δεν ειναι ντροπη να ρωτησεις καποιον απο που ειναι.

Μεχρι τωρα .... θα πρεπε ηδη να ξερεις την αχιλλειο πτερνα μου .... τι με ιντριγκαρει για να γινω αδιακριτος !

Επειδη δεν μ'αρεσει το μυστηριο (σε συζητησεις anyway), θα γινομουν αφορητα αγενης με τον Hawking >
"ΠΩΣ ακριβως σας επηρεασε η αναπηρια σας ... ωστε να συλλαβετε νοητικα την κβαντικη λαιμητομο μιας
Μαυρης Τρυπας ?"

Και αν μου αρχιζε τα "δεν εχει σχεση η αναπηρια μου με την κβαντικη λαιμητομο" ... η επερωτηση θα ηταν
απλουστερη > "δεν εχει καμια σχεση το οτι μεγαλωσατε κατα 40 χρονια για να εξετασετε τουλαχιστον το
ενδεχομενο, οι Μαυρες Τρυπες .... να μην ειναι τελειως Μαυρες ?"

Οποτε, ειμαι ΚΑΙ διακριτικος ΚΑΙ αγενης .... αλλα με διαφορετικους ανθρωπους. Μαλιστα, με ορισμενους
δεν προκειται να βρεθω ποτε (απο κοντα) οποτε μαλλον .... το συνολικο ανυσμα τεινει στην διακριτικοτητα.

Απάντηση: Re: Τι θα συνέβαινε αν οι άνθρωποι εξαφανίζονταν από τη Γη;

Παιδες .... μια και το φερε η κουβεντα ....

Στην πολυκατοικια μου, πριν απο 6 μηνες ηρθε ενας αλμπινο (οχι ανω των 30-35 ετων)
μαζι με μια αφρικανη (!!!!!). Εχουν και ενα μικρο κοριτσακι το οποιο .... ειναι μιγακι.
Ο νεαρος αλμπινο ... λευκες τριχες παντου και ... φαλακρα .... και καταλευκο δερμα.
Οσο ασπρο ακριβως αναζητει μια αφρικανη ... και παραπανω ... ΠΟΛΥ παραπανω !!!

Ειναι ευτυχισμενοι μεταξυ τους, αλλα .... λειτουργουν μεσα απο παραλληλο συμπαν.
Και μονο το καθημερινο κοιταγμα του κοσμου (στον αλμπινο) τους κατατασσει ... σε γυαλα.
Τουλαχιστον σε γυαλα. Δεν τους συναντησα (μεχρι στιγμης) να φερνουν φιλους μαζι τους.
Ισως και να χουν .... αλλα περισσοτερη εντυπωση μου προξενει η αφρικανη που νιωθει σαν
να εχει βρει ... τον τελειο συντροφο. Ειναι και νιωθει αφορητα περηφανη για τον αντρα της.
Η υπαρξη του ... δειχνει ποσο λιγοτερο λευκοι ειμαστε ολοι οι υπολοιποι.

(βεβαια, δεν μπορω να το στοιχειοθετησω αυτο ....)

Ετσι όπως το παραθέτεις μοιάζει το κριτήριο της σχέσεως τους να είναι η ακραία χρωματική διαφορετικότητα του δέρματος τους και συγχρόνως φθάνεις στήν κατάληξη ότι η αφρικανή αναζητούσε ώς σύντροφο της ζωής της έναν λευκό έχοντας κυρίαρχο κριτήριο το χρώμα του δέρματος .Υπάρχει περίπτωση να συμβαίνει και αυτό ,αλλά έχεις τόσο αναπτυγμένες προσωπικές και κοινωνικές σχέσεις μαζί τους ,ώστε να βγάζεις τέτοιο συμπέρασμα ;
Εξ αυτής της στενής σχέσεως μαζί τους ,έβγαλες και το συμπέρασμα ότι είναι ευτυχισμένοι ;
Με λίγα λόγια όπως το παραθέτεις μοιάζει η σχέση αυτή [πού δημιούργησε και ένα παιδί] βασίζεται στην ακραία φυλετική και χρωματική διαφορετικότητα ,είσαι σίγουρος ότι είναι έτσι ;
Η απλώς η δική σου οπτική θέλει να το βλέπει έτσι ;