Τι θα συνέβαινε αν οι άνθρωποι εξαφανίζονταν από τη Γη;

Είπαμε εξωγήϊνοι δεν υπάρχουν, μην ανησυχείς.

Άλλο βέβαια οι "εξωγήϊνοι" της Χίλαρυ... :)
Πολλη ανθρωποκεντρικη και εγωιστικη αποψη :) Ετοιμασου να σου κουνησω το δακτυλο εκεινη τη στιγμη που θα εχουμε την πρωτη εισβολη :p

Εαν ημουν εξωγηινος θα απεφευγα λιγο ακομα (μερικες εκατονταδες χρονια) να εμφανιστω :p ....
Οι εξωγηινοι της Χιλαρυ, οι εξωγηινοι του Χοκινγκ, οι εξωγηινοι του Σπιλμπεργκ .... σκετη γιουρολιγκα !

Δεν θα παρω ... -bye-

Είπαμε εξωγήϊνοι δεν υπάρχουν

Το λες και το ξαναλές με απόλυτη βεβαιότητα. Έχεις (σοβαρές) αποδείξεις επ'αυτού;
Προφανώς η ανθρωποκεντρική σου θεώρηση επεκτείνεται και σε συμπαντικό επίπεδο εκτός από το πλανητικό.

Αφού το πιστεύω, τι να πω. Αυτό που θέλετε να ακούσετε με το ζόρι? :)

Αν είχα αποδείξεις, θα υπήρχε κανείς που θα πίστευε στους εξωγήϊνους?

Ναι, πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι η αιτία ύπαρξης όλου του ορατού / υλικού κόσμου...

Και ότι δεν υπάρχουν εξωγήϊνοι.

Και το γεγονός ότι το σύμπαν είναι αχανές δεν συνεπάγεται και αυτόματα ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν!

Απλά αυτό είναι αχανές για άλλο λόγο απ' αυτόν που φαντάζεται κανείς...

Αφού το πιστεύω, τι να πω.

Τώρα το εξηγείς καλύτερα. Πιστεύεις διότι έτσι θέλεις να πιστεύεις. Ακόμη κι αν δεν υπάρχουν αποδείξεις για την μη ύπαρξή τους (όπως δεν υπάρχουν αποδείξεις και για την ύπαρξή τους) προτιμάς να έχεις τη (πιθανώς αβάσιμη) βεβαιότητα τη μιας πλευράς. Καθόλου επιλήψιμο. Εγώ προτιμώ να κρατάω ίσες αποστάσεις μέχρι να αποδειχθεί η μία ή η άλλη θέση. Είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας.

Θα τολμούσα να προκαλέσω οποιονδήποτε να μου παρουσιάσει σοβαρά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξή τους (και εγώ θα προσπαθήσω να αναθεωρήσω)... :)

...ή για να το προσεγγίσουμε πιο εύκολα. Γιατί είναι πιθανό να υπάρχουν εξωγήϊνοι? Τι ξέρουμε ως τώρα?

Last edited:
Το περίμενα... :)

Μάλλον δεν μπορώ να κάνω κάτι για σένα.

Εμπιστεύτηκες όλες τις αισθήσεις σου αλλά δεν τα κατάφερες...

Θα τολμούσα να προκαλέσω οποιονδήποτε να μου παρουσιάσει σοβαρά στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξή τους (και εγώ θα προσπαθήσω να αναθεωρήσω)... :)

...ή για να το προσεγγίσουμε πιο εύκολα. Γιατί είναι πιθανό να υπάρχουν εξωγήϊνοι? Τι ξέρουμε ως τώρα?

Στον πατο του ωκεανου .... τα καβουρια ξερουν οτι υπαρχεις ? Σε εχουν δει ποτε ?
Εφοσον δεν σε εχουν δει ... δεν υπαρχεις ! Σωστα ?
Εστω οτι βλεπουν ενα βαθυσκαφος (δηλαδη, ενα πολυ δυνατο φως).
Καθε ποτε βλεπουν ενα τετοιο "θαυμα" ? Το βλεπει καθε καβουρι της βενθικης ζωνης ?
Η μηπως ελαχιστα .... τα οποια, ποτε ακριβως θα σε ξαναδουν ? (του αγιου βαφτιστου :laugh:)
Και τι ακριβως θα πουν στα αλλα ? Ενα δυνατο φως που μοιαζει με εκροη λαβας ?

Μεχρι εδω κατανοητα ? (ευχομαι πως ναι ....)

Εαν εγω ειμαι χιμπατζης και τρωω την μπανανα μου πανω σε ενα κλαδι
υπαρχει περιπτωση να συλλαβω μια ραδιοφωνικη η τηλεοπτικη εκπομπη
ωστε να καταλαβω οτι υπαρχει ενα ειδος επικοινωνιας περα απο ... κραυγες των ζωων ?
Κατα πασα πιθανοτητα .... ΟΧΙ .... δεν θα συλλαβω τιποτα. Γιατι ακομα και αν ημουν δελφινι,
φαλαινα η περιστερι (να πιανω συχνοτητες) .... απλα δεν θα μπορουσα να τις πιασω ΟΛΕΣ.
Οποτε παλι θα μου διεφευγαν καναλια επικοινωνιας (και παει παραπερα το πραμα, αν ειναι
να εκπεμπω μεσα απο νετρινικες εκπομπες .... αλλα ας μην το ξεφτιλισουμε).

Εφοσον λοιπον, ολα οσα αντιλαμβανομαι δεν ειναι ολα οσα υπαρχουν ... τοτε ειναι ευλογο να υποθεσω
οτι ολα οσα υπαρχουν δεν ειναι ολα οσα βλεπω .... δηλαδη, οι εξωγηινοι εχουν φτασει σε ενα σημειο
... που δεν χρειαζονται οργανικα σωματα ΑΠΟ ΜΑΖΑ. Πως θα τους αντιληφθω για να ανακραξω "νατοι" ?
Δεν υπαρχουν μεσα στον αισθητηριακο μου κοσμο (ουτε στον τεχνολογικο μου, αυτον που μετρανε τα
οργανα μου, τα χιμπατζιδικα οργανα μου). Πολυ far fetched υποθεση ? .....

Θα πω αυτο (και κλεινω ...)
Οταν πεθανεις (οργανικα), ενα μερος της συνειδησης σου θα συνεχισει να διατρεχει το internet ?
Αυτο το ιχνος .... ειναι οργανικο ? Ειναι ο εγκεφαλος σου ? Ειναι η ζωη σου, τα βιωματα σου ?
Πιστευω πως ΟΧΙ, δεν ειναι. Ομως, οποιος σε διαβασει .... θα κοινωνησει κατι απο Σταυρο Τρυπη.
Ετσι δεν ειναι ? Μα ο Σταυρος Τρυπης (ο οργανικος) ΔΕΝ υπαρχει πια ....

Πολλαπλασιασε αυτη την ιδεα επι 100 (σε αυλα μεσα που ακομα δεν γνωριζουμε) και εμβαθυνε
την επι 1000 (σε πολυπλοκοτητα υφης που επισης δεν γνωριζουμε) ... και εχεις τον εξωγηινο σου !
Τον Σταυρο Τρυπη .... τον αφαντο ! :SFGSFGS5: Πηγαινε και κανε χειραψια μαζι του ..... :laugh:

Last edited:
Αφού το πιστεύω, τι να πω. Αυτό που θέλετε να ακούσετε με το ζόρι? :)

Αν είχα αποδείξεις, θα υπήρχε κανείς που θα πίστευε στους εξωγήϊνους?

Ναι, πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι η αιτία ύπαρξης όλου του ορατού / υλικού κόσμου...

Και ότι δεν υπάρχουν εξωγήϊνοι.

Και το γεγονός ότι το σύμπαν είναι αχανές δεν συνεπάγεται και αυτόματα ότι δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν!

Απλά αυτό είναι αχανές για άλλο λόγο απ' αυτόν που φαντάζεται κανείς...
Γι αυτο υποστηριζεις οτι το τελος του ανθρωπου θα σημανει και το τελος αυτου του κοσμου; Λες το ιδιο να πιστευαν και οι δεινοσαυροι;
Απο τη στιγμη που υπαρχουμε εμεις οι πιθανοτητες ειναι υπερ του να υπαρχουν και αλλοι και οχι το αναποδο. Ειμαστε η αποδειξη δυνατοτητας ζωης σε αυτο το συμπαν. Και δεν μιλαω ανθρωποκεντρικα. Και μια μεδουσα ειναι ισαξια με τον ανθρωπο ως αποδειξη ζωης. Αλλο ομως η ζωη με νοημοσυνη...
Και ποιος ειναι ο λογος του αχανους συμπαντος;
Παντως εγω δηλωνω υπερ του τεχνίτου απο εξωγηινο πολιτισμο wow! signal :)