Tidal Hi-Res Streaming Service

Απάντηση: Re: Tidal Hi-Res Streaming Service

http://yabb.jriver.com/interact/index.php?topic=94269.0

Τελικά δεν πρόκειται να υπάρξει integration με το JRiver...

Και με το δίκιο τους από την πλευρά του JRiver αν είναι αλήθεια αυτά που ακούγονται για τις απαιτήσεις στο UI του.
Εδώ δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν το δικό τους προκοπής και θέλουν να ανακατευτούν και με αυτό του Jr;

Κατ' αρχάς αν και τα σχολια των "γκρινιάρηδων" εδώ στο νήμα έχουν βάση προσωπικά το TIDAL έστω και στην πρωτόγονη μορφή του σαν Webplayer μόνο για Chrome στο μάκ (αν θέλει κανείς lossless) με έχει καλύψει απολύτως και ηχητικά. Η μόνη διαφορά που ακούω σε σχέση με το Α+ (που είναι ο audio player της προτίμησής μου) είναι οτι το Tidal είναι πιό "γλυκό" και λιγότερο δυναμικό όσον αφορά τις μικροδυναμικές αντιθέσσείς κάτι που οπως παρατήρησα οφείλεται στους audio drivers της apple (core audio) που υποχρεωτικά χρησιμοποιεί το Chrome που δίνει ήχο απευθείας απο το σύστημα. Πέραν του οτι αυτό δεν είναι καθόλου εννοχλητικό το ίδιο "εφέ" μπορεί να επιτύχει κανείς και με το A+ απλά επιλέγοντας τους driver της apple (core audio) απο αυτούς που έχει το ίδιο ενσωματωμένους (iZotope) οι οποίοι δεύτεροι σαφώς υπερέχουν στην ακρίβεια.

Αυτό γαι εμένα σημαίνει τρία πράγματα.

Πρώτον οτι το Τidal όντως παίζει lossless και πολύ αποτελεσματικά και ηχεί υπέροχα και μουσικότατα.

Δεύτερον σαφώς και έχει πολλή δουλειά ακόμα σαν integration στο mac και σίγουρα δεν είναι το καταλληλότερο για να "Ξεζουμίσει" κανείς τον ντάκ του τουλάχιστόν απο το Μακ.

Τρίτον σαφώς και το 44.1/16 δέν είναι hires αλλα να μήν ξεχνάμε το πόσο δρόμμο έχει κάνει το χιλιοταλαιπωρημένο Redbook ως τις μέρες μας που πλέον παίζει εξαιρετικά και είναι ικανό για απόδοση υπέρ υψηλών απαιτήσεων. Οκ καλύτερα είναι τα Ηι Res - Dsd κλπ αλλα πέρα απο ότι το ευρύ κοινό είναι σε βαθύσκοτάδι και παντελώς αδιάφορο και εμείς οι μυημένοι πρέπει να παραδεχτούμε οτι δεν είναι και απολύτως απαραίτητα ούτε η μέρα με την νύχτα σε σχέση με το "στάνταρ"..

Τέλος να γράψω μια απορία που έχω.

Και στα δύο ντάκ μου (Mytek 192 DSD Dac, Ifi iDSDmicro) όταν παίζω Tidal απο το Chrome το ρολόι του ντάκ κλειδώνει στα 176/24. Στο iFi για την ακρίβεια ανάβει το λευκό λαμπάκι που σημαίνει τριψηφια ταχύτητα ρολογιού αλλα και στο Mytek γράφει ακριβώς το νούμερο. Ενοείται οτι το ίδιο συμβαίνει και όταν αναπαράγω ήχο μέσω των ντάκ απο υπολογιστή και απο άλλες πηγές όπως Youtube κλπ.

Δεν με εννοχλεί τίποτα και όλα δουλεύουν άψογα απλά είμαι περίεργος, μπορέι κάποιος να μου το εξηγήσει αυτό το φαινόμενο;

Δεν έχω ιδέα και να πώ την αλήθεια ούτε με νοιάζει. Απλά συμβαίνει και μου έκανε εντύπωση. Ήθελα να ρωτήσω εδώ και καιρό και τώρα μού ηρθε..

Λογικά κάτι/κάπου κάνει upsample.
Πού, δεν ξέρω να σου πώ.

Στο midi του mac, έχεις τσεκάρει;

Δεν έχω τσεκάρει. Πάντως στο κάνει και στο Mac Mini και στο Mac Book pro κάτι σίγουρα έχει να κάνει με το σύστημα.

Να σου πω δεν τα πολυειράζω γιατί μια δυό φορές που το έκανα τα ψιλοθαλασσωσα και μεχρι να επανέλθουν όλα σε τάξη είχαπελαγώσει. Είμαι πάντως ανοικτός σε προτάσεις.

Και εσύ απο μάκ δεν ακούς; Έχεις παρατηρήσει κάτι αντίστοιχο;

Πάει καιρός που είχα το Teac που έδειχνε πού κλείδωνε.
Το ODac δεν είχε τέτοιες πολυτέλειες ενώ άλλα ντακ που πέρασαν "επισκέπτες" δεν έπαιξαν κάτι απο youtube ή τύπου tidal.
Δεν έπεσε στην αντίληψή μου δλδ ενώ κάλλιστα θα μπορούσε να συμβαίνει... δεν το αποκλείω.

Αν το mixer λειτουργεί όπως στα win,με you tube και γενικά με ότι περνάει μέσα του λειτουργεί στο προκαθορισμένο από τον χρήστη βάθος bit και δειγματοληψία.

Πάντως γκρίνια-ξεγκρίνια,αν δεν φτιάξει μερικά πράγματα η Tidal,στην δική μας κοινότητα θα πάει άπατη,ευτυχώς ή δυστυχώς είμαστε κακομαθημένοι.
Το γεγονός ειδικά πως ενώ η JRiver είχε όλη την καλή διάθεση αυτοί παρουσίασαν τρελά κολλήματα δείχνει πολλά.

Δες λιγο εδω Μιχαλη, ειναι απο την press only παρουσιαση στο Μοναχο πριν μερικους μηνες

http://parttimeaudiophile.com/2015/05/22/high-end-2015-meridian-and-mqa/

Και εδω στο σχετικο νημα μας

http://avclub.gr/forum/showthread.php/121312-νεο-format-Meridian-MQA

Η προσωπική μου εμπειρία οταν έκανα την σχετικη ακρόαση ηταν θετική. Δεν μπορώ να πω οτι άκουσα την τεράστια διάφορα στον ηχο αλλα πακετάρει πιο πολλα δεδομένα σε μικρότερο χωρο χωρις να χάνει (εμφανώς τουλάχιστον). Οτι εξασφαλίζει την τεχνική γνησιότητα του αρχείου ειναι και παλι θετικό ενω το οτι δεν εχει κλείδωμα κατα των αντιγραφών επισης. Για streaming ειναι ιδανικό αλλα δεν είμαι σίγουρος ότι θα στηριχτεί τελικά απο τις εταιρίες.

Last edited:
Στην σελίδα download του Tidal αναφέρει το εξής:
"Currently lossless streaming with our Web player is supported in Chrome only"
Δλδ οι dedicated εφαρμογές για PC και Mac δεν παίζουν bit perfect;

Επίσης από όσο κατάλαβα δεν υπάρχει λειτουργία τύπο Spotify Connect όπου η mobile εφαρμογή μπορεί να λειτουργήσει ως remote για την desctop, έτσι δεν είναι ή δεν το έχω βρει;;

Από όσο καταλάβατε αποφάσισα να το ξαναδοκιμάσω...!!