Tidal Hi-Res Streaming Service

Σε καμια περίπτωση δεν υπαρχει το απαιτούμενο κοινο για κατι τετοιο. Οι λογοι ειναι οικονομικοί (ογκος χρέωσης server), αριθμος ενδιαφερομένων, μεγεθος βιβλιοθήκης (που για εμενα δεν αρκουν τα παραπάνω, θελω και κατι χιλιάδες ιστορικες ηχογραφήσεις κλασσικής> αδύνατον) και δεν προκειται να συμβει ποτε.

Αυτο που θα συμβει (σε λιγα χρονια) ειναι να μας συμπαρασύρει το ρευμα της Ποπ μουσικής με την μείωση τιμης του αποθηκευτικού ογκου+ αυξηση της ταχύτητας των συνδεσεων (LTE+, οπτικες κτλ). Χαρακτηριστικα εχθες πανω στην σκηνη δεν υπηρχε ουτε ενας μουσικος που δεν ειναι mainstream (τπτ απο Jazz, ποσο μάλλον απο κλασσική-οπερα)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

αυτα που εχουν σημασια για τους περισσοτερους ειναι το πρωτο
- Μεγαλύτερη βιβλιοθήκη
και μετα το
- Integration με ενισχυτες, network streamers, squeezebox, foobar κτλ

Τι να το κανω το Tidal 16/44.1 που εχω πανω απο ενα μηνα οταν το προγραμμα αναπαραγωγής δεν ειναι ικανοποιητικό (καπως θολο) και τελικα ακουγεται χειρότερα απο mp3 που παίζω με foobar? Σε ενα σοβαρο σύστημα αν δεν μπορω να ταισω το DAC μου με ιδανικο τροπο το ολο εγχείρημα ειναι άχρηστο. Οι μονοι που το κανουν σωστα ειναι οσοι εχουν Auralic Aries, Aurender κτλ.

Στον δρομο εχει τοση φασαρία και το σετ απ συνήθως ειναι τετοιο που αν καποιος ακουει διαφορες αναμεσα σε Spotify και Tidal να μου το πει (θα του κανουμε ανδριάντα εδω στον δικαναλο)

Απάντηση: Re: Tidal Hi-Res Streaming Service

Τι να το κανω το Tidal 16/44.1 που εχω πανω απο ενα μηνα οταν το προγραμμα αναπαραγωγής δεν ειναι ικανοποιητικό (καπως θολο) και τελικα ακουγεται χειρότερα απο mp3 που παίζω με foobar? Σε ενα σοβαρο σύστημα αν δεν μπορω να ταισω το DAC μου με ιδανικο τροπο το ολο εγχείρημα ειναι άχρηστο. Οι μονοι που το κανουν σωστα ειναι οσοι εχουν Auralic Aries, Aurender κτλ.

Στον δρομο εχει τοση φασαρία και το σετ απ συνήθως ειναι τετοιο που αν καποιος ακουει διαφορες αναμεσα σε Spotify και Tidal να μου το πει (θα του κανουμε ανδριάντα εδω στον δικαναλο)

+1
Επιπλέον νομίζω πως το μηνιαίο δεκάρικο μπορεί να πιάσει πιο πολύ τόπο σε κατασταλαγμένους ακροατές.
Αποκτούν αυτό που θέλουν στην καλύτερη ποιότητα αγοράζοντας το ή διαδικτυακά ή σε φυσική μορφή και το αναπαράγουν όσο μπορούν καλύτερα.
Τέτοιες υπηρεσίες είναι πολύ καλές για ακροάσεις-χαλί κατά την γνώμη μου,ως εργαλείο κριτικών ακροάσεων στην μορφή που είναι τώρα δεν μπορώ να τις φανταστώ.
Αργότερα,ίσως.

Σε καμια περίπτωση δεν υπαρχει το απαιτούμενο κοινο για κατι τετοιο. Οι λογοι ειναι οικονομικοί (ογκος χρέωσης server), αριθμος ενδιαφερομένων, μεγεθος βιβλιοθήκης (που για εμενα δεν αρκουν τα παραπάνω, θελω και κατι χιλιάδες ιστορικες ηχογραφήσεις κλασσικής> αδύνατον) και δεν προκειται να συμβει ποτε.

Αυτο που θα συμβει (σε λιγα χρονια) ειναι να μας συμπαρασύρει το ρευμα της Ποπ μουσικής με την μείωση τιμης του αποθηκευτικού ογκου+ αυξηση της ταχύτητας των συνδεσεων (LTE+, οπτικες κτλ). Χαρακτηριστικα εχθες πανω στην σκηνη δεν υπηρχε ουτε ενας μουσικος που δεν ειναι mainstream (τπτ απο Jazz, ποσο μάλλον απο κλασσική-οπερα)

διαφημιστικη καμπανια κανουν και απευθυνεται στο mainstream.. τι περιμενες να εχουν, συνθετες και τον merzbow.. ή να αναστησουν κανα θρυλο της jazz/κλασικης..

το θεμα ειναι να δημιουργηθουν αρκετες υπηρεσιες, ωστε ο ορθος ανταγωνισμος να οδηγει στην καλυτερευση, των υπηρεσιων που προσφερουν, και αξιοπρεπη αντιμετωπιση στους καλλιτεχνες (το οποιο δυστυχως δεν απασχολει το κοινο)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

+1
δεν νομιζω οτι διαφωνει καποιος ως προς αυτο.

σιγουρα καποιοι ακουν και ενδιαφερονται για την υψηλη αναλυση αλλα οι περισσοτεροι ουτε μπορουν να διακρινουν τις διαφορες, ουτε τους ενδιαφερει, ειδικα αν ειναι να πληρωσουν διπλασια αξια συνδρομης, απο οτι ζηταει το spotify premium.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Ναι... ειναι ανεκδοτο το θεμα. Κατι χρονια ψαχναμε DAC με 24/96, μετα 24/192, DSD και DXD για να ερθει η Tidal να μας πει οτι το hi res ειναι το CD

Εγώ πάλι νομίζω ότι η ποιότητα redbook είναι όντως hi res για υπηρεσία streaming.

Επιπρόσθετα μια τέτοια υπηρεσία δεν μπορεί να δώσει παραπάνω από 16/44.1, με δεδομένο ότι η συντριπτική πλειοψηφία της δισκογραφίας είναι σε αυτη την ποιότητα.

ποια η χρησιμοτητα της "ποιοτητας" 24/96, 24/192 κτλ, αν δεν ειναι ευρεως διαδεδομενη και υπαρχουν ελαχιστες ηχογραφησεις..;
ενω ακομα λιγοτεροι εχουν σωστο χωρο αναπαραγωγης και συστηματα που μπορουν να αναδειξουν τις οποιες διαφορες.

Κατανοητά τα πιο πάνω σχόλια... Αλλά όπως κ να έχει το 16/44,1 hi-rez δεν είναι...
Το προβάλουν ως τέτοιο για λόγους marketing...

Εννοείται οτι ειναι θεμα μάρκετινγκ το hi-res, συνδρομές θελουν και προσπαθούν να προσφέρουν κατι διαφορετικό απο τις ηδη υπάρχουσες υπηρεσίες streaming..

Προςωπικα συμφωνώ με τον needledrop και δυςκολα θα δωσει καποιος (με την παρούσα υπηρεσία, κατάλογο κτλ) παραπανω χρήματα για αυτα που προσφέρει το tidal.

Πιο δελεαστικό θα ειναι να "δεθούν" αυτες οι πλατφόρμες σε καθε λειτουργικο πχ το beats να ειναι δωρεάν ή με ελάχιστο κοςτος για iOS, το tidal να κανει συμφωνίες με android και Samsung κτλ καθως κυριως χρησιμοποιούνται on the go, τουλαχιςτον μεχρι τα smartphones να εχουν 1-2tb flash drives και να έχουμε ολη την μουςικη μας παντού..

Ειναι μεγάλη ευκολία να ανοίγεις μια τέτοια εφαρμογή και να κανεις ακρόαση οτι θελεις σε αναμονές ή για περπάτημα στο δρόμο..

Last edited:
Αν ηταν 1-2 παραπανω απο το spotify premium ακομα και αν καποιος δεν άκουγε τις οποίες διάφορες, θα έκανε συνδρομή στο tidal..

Τωρα με διπλάσια τιμη... ???