Tidal Hi-Res Streaming Service

Το tidal app (iOS) ειναι αρκετα καλύτερο απο το αντίστοιχο spotify app (iOS)

Αυτο που δεν μπόρεσα ειναι να κανω το tidal να δουλέψει με το squeezebox touch.

Απάντηση: Re: Tidal Hi-Res Streaming Service

Ρε παιδιά τι είναι αυτή η αντίστροφη μέτρηση που φαίνεται στο site; 6 μέρες και κάτι ώρες;

για καλο και για κακο,απομακρυνσου,κρατα μια αποσταση ασφαλειας,δε ξερεις τι γινεται.

Re: Απάντηση: Re: Tidal Hi-Res Streaming Service

Καλημέρα. Έκανα μία σύγκριση όχι σχολαστική χθές μεταξύ spotify premium & tidal και τα δύο να παίζουν μέσω jriver και ομολογώ ότι διαφορά δεν κατόρθωσα να ακούσω....

Καλημέρα. Έκανα μία σύγκριση όχι σχολαστική χθές μεταξύ spotify premium & tidal και τα δύο να παίζουν μέσω jriver και ομολογώ ότι διαφορά δεν κατόρθωσα να ακούσω....
Έπαιξε το tidal μέσω του jriver;;

Σε βλεπω να ερχεσαι να μου το φτιαξεις Αντωνιε γιατι εγω δεν σκαμπαζω :-)

Σε κινητο με 3G και το tidal app (iOS) σε stream quality HIFI, συνεχόμενα κολλήματα. Ακομα και σε ανοιχτά wifi που πετύχαινα και καθόμουν να το δοκιμάσω.

Θετικό το οτι μπορεις να τα εχεις offline σε ποιότητα HIFI και να τα ακούς.. Τωρα αν υπαρχουν ακούστες διάφορες ανάμεσα σε HIFI και HIGH με ακουστικά στο δρόμο.. Δεν νομιζω.. Ενω όλοι θα προτιμούν το HIGH λογο και της μικρότερης κατανάλωσης MB.

εχει γίνει καποια μέτρηση κατανάλωσης ΜB μεταξύ HIFI και HIGH;
Πχ το spotify premium ειναι περίπου 1mb για καθε ενα λεπτο stream..

Φαίνεται οτι εχει ακομα δρόμο το streaming σε ποιότητα HIFI για mobile χρηςη.

Παντως σε ποιότητα stream HIGH, δείχνει να μην υπαρχουν κολλήματα.

Last edited:

Δεν μπορώ να βρω κάτι... μάλλον κάτι άλλο εννοεί ο φίλος πιο πάνω.... (ούτε το Spotify)

η έκδοση 20 του ριβερ έχει ένα driver που παρακάμπτει τελείως τα windows και μιλάει κατ ευθείαν με το streaming service. Αν και φτιάχτηκε για το spotify έπαιξε και στο tidal.

η έκδοση 20 του ριβερ έχει ένα driver που παρακάμπτει τελείως τα windows και μιλάει κατ ευθείαν με το streaming service. Αν και φτιάχτηκε για το spotify έπαιξε και στο tidal.
Μπορείς σε παρακαλώ να δώσεις κάποιο λινκ με οδηγίες ή να γράψεις εδώ πως γίνεται;
Να υποθέσω πως στο jrmc for Mac δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο;

μάλλον κατάλαβα τι εννοείς... να έχεις μόνο ήχο μέσω του jrmc όχι και την διαχείριση της βιβλιοθήκης του Τινταλ, επιλέγοντας το jr ως sound output device του υπολογιστή!!

Για να ακούσετε διαφορές ανάμεσα σε flac και 320mp3 πρέπει το ηχοσύστημα σας να το "επιτρέπει".
Ακούγοντας από κινητό με ακουστικά στο δρόμο... για όνομα... δεν θα ακούσεις οχι διαφορές, ούτε την μουσική!!

Στο επιτραπέζιο σύστημα στο pc (με focal book και ifi dac) η διαφορά είναι ακουστή και ο ήχος από το tidal είναι πιο στρογυλλεμένος πιο γλυκός.

Στο καλό μου σύστημα η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Στο ερώτημα αν αξίζει τον κόπο η απάντηση είναι "απλή"

Για κάποιον που έχει καλό σύστημα και ακούει μουσική που αναδεικνύει ενα τέτοιο σύστημα (κλασσική, vocals , jazz, ) σίγουρα αξίζει. Οι υπόλοιπο δεν θα ακούσουν καμιά διαφορά παρα μόνο διαφορά στην τσέπη.

Να ρώτήσω ρε παιδιά... σε ποιούς έκαναν προσφορά ντεμο δωρεάν έναν μήνα;
Σε εμένα δεν... :(
Θα μου πεις τι σημασία έχει ... ε θα ήθελα να δω ας πούμε πόσο θα εμπλουτίσουν την βιλιοθήκη τους μέσα σε αυτό το διάστημα!

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Γιατί ΟΚ ο ήχος έχει ουσιαστική διαφορά απο το Σφάι αλλά από την άλλη είναι και η λειτουργικότητα και η επάρκεια αρχείων!

Για να ακούσετε διαφορές ανάμεσα σε flac και 320mp3 πρέπει το ηχοσύστημα σας να το "επιτρέπει".
Ακούγοντας από κινητό με ακουστικά στο δρόμο... για όνομα... δεν θα ακούσεις οχι διαφορές, ούτε την μουσική!!

Στο επιτραπέζιο σύστημα στο pc (με focal book και ifi dac) η διαφορά είναι ακουστή και ο ήχος από το tidal είναι πιο στρογυλλεμένος πιο γλυκός.

Στο καλό μου σύστημα η διαφορά είναι ακόμη μεγαλύτερη.

Στο ερώτημα αν αξίζει τον κόπο η απάντηση είναι "απλή"

Για κάποιον που έχει καλό σύστημα και ακούει μουσική που αναδεικνύει ενα τέτοιο σύστημα (κλασσική, vocals , jazz, ) σίγουρα αξίζει. Οι υπόλοιπο δεν θα ακούσουν καμιά διαφορά παρα μόνο διαφορά στην τσέπη.

Σε κινητο με 3G και το tidal app (iOS) σε stream quality HIFI, συνεχόμενα κολλήματα. Ακομα και σε ανοιχτά wifi που πετύχαινα και καθόμουν να το δοκιμάσω.

Θετικό το οτι μπορεις να τα εχεις offline σε ποιότητα HIFI και να τα ακούς.. Τωρα αν υπαρχουν ακούστες διάφορες ανάμεσα σε HIFI και HIGH με ακουστικά στο δρόμο.. Δεν νομιζω.. Ενω όλοι θα προτιμούν το HIGH λογο και της μικρότερης κατανάλωσης MB.
..

Καποιες παρατηρήσεις. Flac 16/44.1 στο web app μονο για Chrome. Με Firefox δεν.. οποτε και συγκριση μεταξυ web app - standalone app δεν μπορει να γινει (γιατι σε καμια περιπτωση δεν θα εγκαταστησω Chrome μονο για το Tidal)

Η βιβλιοθήκη θελει ακομα κάποια δουλειά. Δεν ειναι κακη αλλα δεν ειναι πλήρης. Ηθελα να ακουσω τον τελευταιο δισκο της Gin Wigmore αλλα δεν υπαρχει. Μου εκανε καποια εντύπωση μια που εχει κάνει κανα δυο καλές επιτυχίες.

H μηχανη αναζήτησης επισης θελει καποια δουλεια. Ψάχνοντας για την Sharon Kovacs δεν έβγαλα ακρη. Σκέτο Kovacs ναι.

Δεν μπορω να πω οτι με εχει κερδίσει 100% και εχω και ενα θέμα με το marketing του 16/44.1 σαν high res music.

Καποιες παρατηρήσεις. Flac 16/44.1 στο web app μονο για Chrome. Με Firefox δεν.. οποτε και συγκριση μεταξυ web app - standalone app δεν μπορει να γινει (γιατι σε καμια περιπτωση δεν θα εγκαταστησω Chrome μονο για το Tidal)

Η βιβλιοθήκη θελει ακομα κάποια δουλειά. Δεν ειναι κακη αλλα δεν ειναι πλήρης. Ηθελα να ακουσω τον τελευταιο δισκο της Gin Wigmore αλλα δεν υπαρχει. Μου εκανε καποια εντύπωση μια που εχει κάνει κανα δυο καλές επιτυχίες.

H μηχανη αναζήτησης επισης θελει καποια δουλεια. Ψάχνοντας για την Sharon Kovacs δεν έβγαλα ακρη. Σκέτο Kovacs ναι.

Δεν μπορω να πω οτι με εχει κερδίσει 100% και εχω και ενα θέμα με το marketing του 16/44.1 σαν high res music.
+1 σε όλα! Μόνο που εγώ εγκατέστησα τον Κρομ αν κ δεν το ήθελα μιας κ το μ. μίνι το θέλω όσο πιο light γίνεται...

Σαφώς το τελευταίο σου σχόλιο Παναγιώτη παρά πολύ σωστό!!!!!!!

Πλέον βέβαια δεν είμαι συνδρομητής... Θα δω στην πορεία!!!!

Μιχάλη αν και το εχω πάνω απο ενα μήνα δεν θα το κρατήσω, τουλάχιστον οχι για τώρα. Ο βασικός λογος ειναι το stand alone app, απέχει απο το επίπεδο που μου προσφέρει το Foobar, ποσο μάλλον το Raspberry Pi.

Απο εκει και περα οι μουσικές μου επιλογές ειναι δύσκολες οπως ξερεις και οι βιβλιοθήκες και του Tidal αλλα και του Spotify εχουν ελλείψεις.

Θεωρώ οτι εχει νοημα για χρηστες Aurender και αλλων παραπλήσιων συσκευων αφου το integration ειναι αψογο και η ποιοτητα ηχου εξασφαλισμένη.