Tidal Hi-Res Streaming Service

Εγώ 4 μέρες τώρα φτιάχνω εντατικά τη Library στο JRiver.
Mόλις ολοκληρώσω θα δοκιμάσω να κάνω integration του Tidal... κάπου εκεί που λέει για connected media πρέπει να παίζει η φάση...
Είδωμεν... εμένα σαν ιδέα μου αρέσει τρομερά το Tidal αλλά χωρίς dedicated app όντως χάνουν πολύ...

Προσωπικά όσον αφορά την jazz, δεν με καλύπτει. Ακούω http://www.jazz24.org/, δωρεάν, με χωρίς διαφημίσεις και πάρα πολύ καλή ποιότητα ήχου (ακούστε και θα το διαπιστώσετε), χρησιμοποιώντας foobar.

Αν και δεν ειναι της παρούσης θα συμφωνήσω με τον Γιωργο, υπάρχουν σταθμοι που κανουν streaming σε 320 και πρόσφατα ενας φιλος μου σφύριξε και το Czech Radio Classic που στριμαρει ελευθερα FLAC!

Απάντηση: Re: Tidal Hi-Res Streaming Service

Mόλις ολοκληρώσω θα δοκιμάσω να κάνω integration του Tidal... κάπου εκεί που λέει για connected media πρέπει να παίζει η φάση...
Είδωμεν... εμένα σαν ιδέα μου αρέσει τρομερά το Tidal αλλά χωρίς dedicated app όντως χάνουν πολύ...

Αντώνη κι'εγώ τις τελευταίες μέρες ασχολούμαι επίσης με τη βιβλιοθήκη του JRiver.
Έχω το εξής πρόβλημα: Κάποιες Όπερες είναι στο σκληρό σε 2-3 CD. Γνωρίζεις αν είναι δυνατό να ενσωματωθούν στη βιβλιοθήκη ,ούτως ώστε η ακρόαση να μη διακόπτεται;

Γιώργο,αν μπορείς κάνε edit στα metadata τους προσθέτοντας αριθμό cd και νούμερο του καθένα με την μορφή 1/3,2/3,3/3,κλπ.
Έτσι θα στα βγάζει με την σειρά.
Εννοείται βέβαια πως όλα τα υπόλοιπα (καλλιτέχνης,album,κλπ) θα πρέπει να είναι ίδια.

Προσωπικά όσον αφορά την jazz, δεν με καλύπτει. Ακούω http://www.jazz24.org/, δωρεάν, με χωρίς διαφημίσεις και πάρα πολύ καλή ποιότητα ήχου (ακούστε και θα το διαπιστώσετε), χρησιμοποιώντας foobar.

Ζητώ και γω συγνώμη για το offtopic. Η πρόταση του Jazzer είναι εκπληκτική. Από την πρώτη στιγμή που το πρότεινε σε κάποιο νήμα πριν μήνες μέχρι και σήμερα, αποτελεί μια από τις αγαπημένες μου streaming επιλογές. Όποιος θέλει να δοκιμάσει:

http://icy1.abacast.com:80/kplu-jazz24aac-64 (AAC 64ρι είναι το μαξ που δίνει και είναι μια χαρά για ραδιόφωνο)

Αντώνη δεν πρέπει να γίνεται, ακόμα τουλάχιστον, να ενσωματωθεί το Tidal στο JRiver.. Υποτίθεται πως το δουλεύουν αλλά κάπου τους κολλάει η συνταγή...

H συνταγή γενικα κολλάει στο παράνομο κατεβασμα. Αν ο κωδικας το επιτρέπει θα βρεθουν να κατεβάζουν ολόκληρες δισκογραφίες σε ποιότητα FLAC.

Τι εννοείς Πάνο;
Το Tidal έχει "τρύπες" που επιτρέπουν κατέβασμα;

Οχι, αλλα αν δώσουν integration εκει που ο κώδικας ειναι ανοιχτός (πχ Foobar) ή εκει που δεν εμπιστεύονται δεν θα ειναι και τοσο δύσκολο. Η μουσική για να αναπαραχθεί πρεπει να περάσει σε καποια cache, απο εκει ειναι σχετικά ευκολο να σωθεί τοπικα..

Άντε να δούμε.. Προσωπικά μου αρέσει και με καλύπτει. Άμα βγάλουν και application για το Macosx παίζει να το ερωτευτώ..

Σε λιγο αρχιζει το press conference του Jay Z για την παγκοσμιοποίηση του Tidal, τα βιντεο και το exclusive content που θα εχει η υπηρεσία πριν απο άλλους (αυτα θα ανακοινωθούν σε λιγο σύμφωνα με ενα φιλο)

Και τουλάχιστον στην Αμερικη θα ανακοινωθεί και μείωση τιμης -50% (δλδ απο $20 σε $10) (φημες θελουν η μειωμενη τιμη να ειναι για 320 και οχι 16/44.1) ...

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

ΟΚ, ο Jay Z εχει κανει το homework που επρεπε, στην σκηνη ειναι Madonna, Daft Punk, Rihanna, Jack White, Deadmau5, Kayne West ....

Δεν κάθισα να την δω ολόκληρη αλλα πέφτει ηδη πολυ κραξιμο για το press conference. Oι VIP καλεσμένοι υπέγραψαν και καποιο συμφωνητικό??

Δεν κάθισα να την δω ολόκληρη αλλα πέφτει ηδη πολυ κραξιμο για το press conference. Oι VIP καλεσμένοι υπέγραψαν και καποιο συμφωνητικό??
Γιατί πέφτει κράξιμο;

Δεν με έπεισε για την αντικειμενικότητα του...
Τα παραπανω λεφτά το tidal τα ζητάει λόγω καλύτερης ποιότητας σε σχέση με το spotify και όχι για τους λόγους που αναφέρει αυτός. Μου φαίνεται οτι υποβόσκει εμπάθεια και ιδιοτελεια

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

. They think you are willing to pay up to double the price of other streaming music services to pay for*their*streaming music service, because they are crazy

Σε αυτο εχεις δικιο, αλλα ειναι παρα πολυ λιγοι αυτοι που εκτος του χομπι μας θα καταλάβουν την διαφορά (θεωρητικά και πρακτικά) οποτε ετσι εξηγώ την θέση του. Παντως και στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης τα σχολια δεν ειναι θετικα (γιατι πολλοι περιμεναν μείωση της τιμης και οχι μια δεύτερη τιμολογιακή τοποθέτηση για Mp3 320). To exclusive content παλι θα ειναι ενα κομμάτι της Madonna που θα το εχουν μια εβδομάδα? πιο νωρίς απο τους άλλους..

Προσωπικά θα προτιμούσα

- Μεγαλύτερη βιβλιοθήκη
- Integration με foobar, Linux MPD Κτλ
- Πραγματικό hi res (24/96 ειναι η χρυσή τομη)

Με αυτα τα 3 (σε λογικη τιμη) θα γραφόμουν εχθές, προς το παρόν μένω εκτος.

Σε αυτο εχεις δικιο, αλλα ειναι παρα πολυ λιγοι αυτοι που εκτος του χομπι μας θα καταλάβουν την διαφορά (θεωρητικά και πρακτικά) οποτε ετσι εξηγώ την θέση του. Παντως και στα μεσα κοινωνικής δικτύωσης τα σχολια δεν ειναι θετικα (γιατι πολλοι περιμεναν μείωση της τιμης και οχι μια δεύτερη τιμολογιακή τοποθέτηση για Mp3 320). To exclusive content παλι θα ειναι ενα κομμάτι της Madonna που θα το εχουν μια εβδομάδα? πιο νωρίς απο τους άλλους..

Προσωπικά θα προτιμούσα

- Μεγαλύτερη βιβλιοθήκη

Θα συμφωνησω σε όλα. Φτανει να δουμε αν αυτές τις audiophile απαιτήσεις θα τις καλυψει κάποια απο τις ηδη υπάρχουσες υπηρεσίες ή θα έχουμε και άλλον παίχτη στο μέλλον.
Προσωπικά το θεωρώ δύσκολο οικονομοτεχνικα (έως ακατόρθωτο). Ανάλυση 24/96 θα σήμαινε και αύξηση στην τιμή. Πόσοι αλήθεια απο τους κοινούς ακροατές ( που είναι και η μερίδα του λέοντος) ακούνε αυτές τις διαφορές. Πόσοι είμαστε τελικά οι τρελαμενοι ωστε να μπορέσουμε να στηριξουμε μια τέτοια υπηρεσία; Εγω νομιζω...οχι αρκετοι :-(

Προσωπικά θα προτιμούσα

- Μεγαλύτερη βιβλιοθήκη

αυτα που εχουν σημασια για τους περισσοτερους ειναι το πρωτο
- Μεγαλύτερη βιβλιοθήκη
και μετα το
- Integration με ενισχυτες, network streamers, squeezebox, foobar κτλ

το τελευταιο
ειναι για λιγους και ακομα λιγοτεροι θα "ακουσουν" τις διαφορες.. πιο πολυ ψυχολογικο ειναι..

προσωπικα, αλλα και οι περισσοτεροι, προτιμουν να εχουν εναν πληρη μουσικο καταλογο (οσο το δυνατο μεγαλυτερο) και ενα ευχρηστο τροπο να την ακουν παντου, ολες τις ωρες, σε μια λογικη τιμη. Η ποιοτητα ερχεται τελευταια γιατι οι διαφορες ειναι δυσκολα ακουστες και μονο σε ενα πολυ καλο συστημα σπιτιου μπορουν να εντοπιστουν. ενω πλεον ακουμε περισσοτερη μουσικη on the go, στην δουλεια, στο αυτοκινητο.