Tidal Hi-Res Streaming Service

Σταύρο ελέγχεις από bubbleupnp κ ακούς από το ηχοσυστήμα ή από το tablet;;
Γιατί από το tablet το πέτυχα... Να κάνω όμως το τάμπλετ remote της εφαρμογής στο Mac όχι!

Για να γίνει αυτό που θες θα πρέπει το mac να γίνει UPNP/DLNA renderer. Επί της ουσίας διαλέγεις από το bubbleupnp ποια συσκευή θα είναι ο renderer (στην περίπτωσή μου udoo/archphile/upmpdcli, στην περίπτωση του Σταύρου rpi/moode/upmpdcli) και πλέον ότι παίζεις μέσα από αυτό το ακούς στο hifi σου. To bubbleupnp κάνει απλά το μεσάζοντα, στέλνοντας το σήμα εκεί που θες (προσοχή στις ρυθμίσεις του για να μην κάνει transcoding).

Όλο και κάποια γνωστή εφαρμογή θα υπάρχει σε Mac os X για UPNP/DLNA!

Βέβαια στην περίπτωση σου αυτό είναι λίγο αναποδιά μιας και μπορείς να παίξεις απευθείας από το mac σου. Το μόνο που θα κερδίσεις είναι ότι το κινητό σου εκτός από player θα είναι και remote.

Ώπα δλδ με αυτό τον τρόπο θα παίρνει σήμα από το τάμπλετ για να παίξει;
Όχι κανονικά από την σύνδεση στο δίκτυο;

Με αυτό που κάνει ο Σταύρος αντί να ακούει Tidal από το ηχείο του κινητού του, στέλνει το σήμα μέ πρωτόκολλο DLNA στο raspberry του και ακούει από το hifi του. O μεσάζοντας για τη διαδικασία αυτή ειναι το bubbleupnp ενώ στο OS του raspberry τρέχει ένας DLNA server/renderer που λαμβάνει το σήμα από το smartphone.

Τι ωραία που τα εξηγεί ο Μιχάλης στον Μιχάλη... :)

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Βασικά ακούω Tidal με τον πιο audiophile τρόπο.

[/COLOR]Βασικά ακούω Tidal με τον πιο audiophile τρόπο.

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποια διαφορά με το να άκουγες tidal από ένα laptop που στέλνει σε ένα dac πάντως. Δε νομίζω ότι στην περπτωση αυτή κάνει πολλά ο MPD. BTW ο renderer σου είναι αυτός:

http://www.lesbonscomptes.com/upmpdcli/

O ήχος του Tidal είναι κατά κανόνα ελαφρά "muffled" (για red book υλικό).

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες εξαιρέσεις που διαφοροποιούνται (κάποιες παραγωγές soundtrack, pop, κλπ.).

Δεν έχω διερευνήσει τη βιβλιοθήκη μουσικού υλικού σε βάθος παρά μόνο ανά genre.

Στο τέλος της περιόδου δοκιμής, θα πρέπει να μου λείπει "αυτό το κάτι" το οποίο και θα δικαιολογούσε το κάπως τσουχτερό αντίτιμο που απαιτείται μηνιαίως...

Καλή φάση για ακρόαση νέας μουσικής σε καλή, αποδεκτή ποιότητα.

Νομιζω πως αυτή είναι η ουσιώδης λειτουργια του.
Αλλα όπως λες, τα λεφτά είναι πολλά.
Ιδιαίτερα όταν υπάρχει και το δωρεάν spotify

Η αλήθεια είναι πως υστερεί πολύ σε σχέση με το s/fy σε υλικό!
Τουλάχιστον στα είδη που με ενδιαφέρουν
Αν υπολογίσεις κ το ότι δεν έχει remote app κλπ δεν θα το συνεχίσω 99%.
Το κυριότερο βέβαια είναι το κόστος

Στα θετικά (μέχρι τώρα):

- Αδιάλειπτη αναπαραγωγή χωρίς καθόλου διακοπές (βέβαια αυτό είναι σχετικό και εξαρτάται από το σετάπ και τη σύνδεση).
- Καλή, αποδεκτή ποιότητα (16/44.1).
- Πληρότητα υλικού (με βάση τη μέχρι τώρα αναζήτηση).

Ένα soundtrack π.χ. που μου κάνει εξαιρετική εντύπωση είναι το OST του Dawn of the Planet of the Apes.

Βέβαια δεν έχω ακούσει το cd / flac αλλά η Tidal εκδοχή ακούγεται πλήρες ηχητικά (δυναμικά, έκταση, τα πάντα)!

Το παραπάνω παράδειγμα σαν εξαίρεση του γενικού κανόνα περί "απλά καλής" απόδοσης...

Βέβαια επιστράτευσα το δίδυμο Hifiman HE-6 / Firstwatt F5 για να έχω μια καλύτερη εικόνα.

Η μόνη πιθανότητα για διακοπή κατά την αναπαραγωγή είναι όταν έχετε ήδη εγκαταστήσει το BubbleUPnP plugin για lyrics (musicXmatch app).

Επειδή τα lyrics προστίθενται και εμφανίζονται δυναμικά στην οθόνη του κινητού δύναται να παρενοχλήσουν τη ροή της μουσικής με τα γνωστά αποτελέσματα (διακοπές, κλπ.).

Attachments

• Screenshot_2015-10-25-19-09-03.jpg
    Screenshot_2015-10-25-19-09-03.jpg
    81.7 KB · Views: 147
Last edited:
Την πρώτη ημέρα αξιολόγησης βρήκα 4 - 5 αξιόλογα άλμπουμ. Πολύ καλό σημάδι...

Ξέρει κανείς αν μπορώ να τα κατεβάσω και να τα ακούω offline όποτε θέλω ή υπάρχει κάποιος περιορισμός?

Eάν είσαι σε κινητό/τάμπλετ μπορείς να κατεβάσεις και να ακούς offline λίστες και άλμπουμ χωρίς περιορισμό. Εάν είσαι σε PC/MAC όχι προς το παρόν.

Τidal Offline Mode

Και γι' αυτους που θα προτρεξουν η αποθηκευση στο κινητο γινεται σε proprietary format για ευνοητους λογους. Κανενα converter παιζει? :)

Μολις κατεβασα 4 αλμπουμ αρκετα γρηγορα παντως...

Η υπηρεσία Tidal HiRes δεν βγάζει πάντα 16/44.1.

Σε αναζήτηση Χατζηδάκη (Sweet Movie OST, "Ο Χορός της Σοκολάτας") μου το έβγαλε στη λίστα αλλά μόνο στα 192 kbit/s!

Είναι δυνατόν να βγάζει μόνο 5 άλμπουμ Χατζηδάκη (και να λείπει το Χαμόγελο της Τζοκόντας)??

Αυτό ακούγεται εξαιρετικά πάντως...

Attachments

• Screenshot_2015-10-27-00-04-12.jpg
    Screenshot_2015-10-27-00-04-12.jpg
    52.9 KB · Views: 70