Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Πηρα σημερα τον προγραμματιστη ir-50 για το pr-8200.
To προγραμματισα με το προγραμμα tele ευκολα οπως και το usb-300
Πολυ ευχρηστα πληκτρα vol+ vol- prog+ prog- καθως και του μενου κ exit που βρισκονται σε θεση που τα βρισκεις αμεσως κ δεν τα ψαχνεις
Επισης επειδη τα πληκτρα επιλογης συσκευης (tv, sat κτλ) ειναι στην κατω πλευρα και εγχωμα δεν μπορεις να τα μπερδεψεις οπως συμβαινει με το usb 300
Η διαφορα που βλεπω αμεσως εκτος απο τα πιο ευχρηστα πληκτρα του pr-8200 ειναι οτι ειναι πολυ απαλοτερα στο πατημα τα πληκτρα,ενω στο USB-300 ηταν πολυ σκληρα
Επισης παιρνει 2 μπαταριες ενω το usb-300 3 .
Εχοντας και τα 2 τηλεχειριστηρια μπορω να πω οτι το pr8200 κερδιζει σε ολα τα σημεια το usb300 (εμφανιση ,αισθηση πατηματος πληκτων , λειτουργικοτητα ) εκτος απο το κοστος ,
λογω της απαιτησης του προγραμματιστη ir-50 ,που και αυτο δεν ειναι μεγαλο , 5-6 ευρω εχει ο προγραματιστης
Τελικα προτεινω με 1000 την αγορα του pr-8200 αντι του usb-300 !

Γεια σας...και καλώς σας βρήκα μετά από πολύ καιρό απουσίας (χαμένοι κωδικοί) έγινα και πάλι (νέο) μέλος στο φόρουμ.
sweex_universal_remote_control_6in1_touchpanel.jpg

Αγόρασα πρόσφατα το εν λόγο τηλεχειριστήριο http://www.sweex.com/en/assortiment/sound-vision/remote-controls/ia120/ αλλά παρόλο της όποιες προσπάθειες δεν κατάφερα να το συνδέσω με καμιά συσκευή.
Ακολούθησα όλα τα βήματα και όλους τους τρόπους αλλά δεν έβγαλα άκρη.
Κάποιος φίλος μήπως τυχαίνει να έχει το ίδιο για να με καθοδηγήσει?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Λοιπόν, έχω το USB300. Περνάω σαν μοντέλο (από το search της εφαρμογής του τηλεκοντρόλ) το LIFEVIEW LV6TBOXHDA2 αλλά δεν λειτουργεί. Είχε κανείς από εσάς πρόβλημα;

Δεν νομίζω να έχει τον Α2 αλλά τον ΒΟΧ ν2.

GEORGE M, ο κάθε κατασκευαστής έχει δική του λίστα κωδικών που δεν έχουν σχέση με των άλλων.

καλησπερα στην παρεα.Σημερα αγορασα το tele usb-300.Περασα το προγραμμα,το ανοιξα αλλα δεν γινεται συγχρονισμος.Το πισι δεν το βλεπει μεσω USB.Εχω τα 8/ρια προ.Μπορειτε να βοηθησετε παρακαλω;:twoguns:

δοκιμασε το εξεις:
ανοιξε το προγραμμα και μετα συνδεσε το τ/κ με το usb καλωδιο.αν δεν στο βρει ξεσυνδεσε το usb και πατα στο τ/κ μια φορα το κουμπι on/off που ειναι τερμα πανω στο κεντρο.κλεισε το προγραμμα και ανοιξε το ξανα και μετα συνδεσε το τ/κ.

Γεια χαρα ξανα. Απεκτησα προσφατα οτε τιβι με αποκωδικοποιητή kaon media ns1110. Eπισης απεκτησα τηλεχειριστηριο all in one urc 6430 αλλα δε δουλευει κανεις απο τους κωδικους 1004, 1300, και 3695. Ενοειται οτι δε δουλευει το τηλεχειριστηριο του οτε (τι εκπληξη!!). Μπορει να προτεινει κανεις καποιο αλλο κωδικο για το all in one; Eυχαριστω προκαταβολικα.

Καλησπέρα! Πριν λίγο έπεσε στα χέρια μου ένα silvercrest πολυτηλεχειριστήριο 10 σε 1 και θα ήθελα να το προγραμματίσω.

Για αρχή θα ήθελα να καταχωρήσω μια 32PFL7562D/10 philips τηλεόραση και έναν αποκωδικοποιητή lifeview LV6TBOXHD v2. Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι αν υπάρχει κάποιος πιο εύκολος και σύντομος τρόπος να το προγραμματίσω για αυτές τις δυο συσκευές εκτός από το χειροκίνητο.

Επίσης αυτούς του κωδικούς που έχει σε ένα βιβλιαράκι στη συσκευασία δεν τους κατάλαβα, δηλαδή πως καταλαβαίνω ποιος κωδικός αντιστοιχεί στην κάθε συσκευή;; Ευχαριστώ

Εγώ για μια Philips 32PFL5403D χρησιμοποίησα την μέθοδο LEARN. Έβαλα το Silvercrest μπροστά από το ματάκι της TV και μετά από από λίγο ήτανε έτοιμο. Για τον Lifeview μάλλον θα πρέπει να το κάνεις χειροκίνητα. Εκτός και εάν υπάρχει κάποιος κλώνος του ΤΧ...αλλά και πάλι λίγο δύσκολο.

Τον κωδικό για το Philips θα πρέπει να το γράφει εκεί που μπαίνουν οι μπαταρίες.

Last edited by a moderator:
Για αυτό ρώτησα για τον κωδικό γιατί δεν τον βρήκα πουθενά και ούτε καν μέσα στο τηλεχειριστήριο..

Τι να πει κανείς, μου έχει σπάσει τα νεύρα αυτή η τηλεόραση.. Τέλος πάντων, ευχαριστώ πολύ για τις οδηγίες, με το learn έγινε μια χαρά αμέσως, μόνο το ok δεν δουλεύει αλλά εντάξει δεν καίγομαι κιόλας.

Λογικά σήμερα θα δω και τον αποκωδικοποιητή μήπως μπορέσω και τον φτιάξω και θα ενημερώσω

Last edited by a moderator:
Χαχαχα τελικά όλα καλά ούτε που μου πέρασε από το μυαλό να το κάνω αυτό με το οκ, ευχαριστώ. Κάτι τελευταίο, το κουμπί menu δεν προγραμματίζεται;; Αν όχι, ποια άλλα κουμπιά είναι αυτά που δεν έχουν την δυνατότητα να προγραμματίζονται;

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

To Menu προγραμματίζεται κανονικότατα. Το έχω σε τρεις συσκευές.
Δεν προγραμματίζονται σίγουρα το 'S' και το κάτω δεξιά για τον φωτισμό.

...δοκίμασα να προγραμματίσω ένα άλλο USB-300 που έχω. Του έχω φορτώσει μόνο τους έτοιμους κωδικούς που έχω φτιάξει και το έχω έτοιμο για ώρα ανάγκης. Προσπάθησα να διορθώσω σε αυτό τα περίεργα πλήκτρα που δεν δούλευαν καλά στο πρώτο, αλλά είδα ότι αυτό το δεύτερο δεν δεχόταν καμία αντιγραφή. Ούτε διόρθωση ούτε να αρχίσω από την αρχή καινούριο κωδικό. Τα υπόλοιπα δούλευαν μία χαρά, αλλά μόλις προσπάθησα να αντιγράψω πλήκτρο σε αυτό είδα ότι δεν δεχόταν τίποτα. Σας έχει τύχει εσάς αυτό; Μήπως έχει κανέναν περίεργο περιορισμό; Δοκίμασα και με το πρόγραμμα το original (κάπου το είχε ανεβάσει σε ένα link ο Kostas_Y), και με το πρόγραμμα της TELE που έχει προτείνει και ο talos_2002. Να το πάω πίσω;
Το είχα κάποιους μήνες το TELE USB-300, αλλά δεν το είχα χρησιμοποιήσει (γιατί το είχα για καβάντζα), και έτσι και αλλιώς ήταν στην εγγύηση. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια τίποτα γιατί σε Samsung τηλεόραση των γονιών μου χάλασε κάποτε (πέρυσι) το original τηλεκοντρόλ στους 11 μήνες, πήρα στο service να ρωτήσω που να το πάω, και μου είπαν ότι στα τηλεκοντρόλ δεν υπάρχει ούτε μία μέρα εγγύηση (γιατί είναι φορητή συσκευή και μπορεί να μου πέσει) και το καινούριο κάνει 40 ευρώ. Του είπα ότι φυσικά δεν θα πάρω καινούριο αλλά ένα έτοιμα προγραμματισμένο με 7 ευρώ. Δεν θα ξαναπάρω ποτέ κάτι Samsung (ψέμα, πήρα αργότερα κινητό Samsung), και θα κάνω καταγγελία σε γραμμή καταναλωτών (που φυσικά μετά βαρέθηκα να κάνω).
Τέλος πάντων, για το USB-300, το πήγα στο κατάστημα που το είχα πάρει (κοντά στην Ομόνοια), ο υπεύθυνος του καταστήματος μου είπε ότι του είχε ξανασυμβεί (αν και πολύ σπάνιο) και να το αφήσω. Μετά από μερικές μέρες μου έδωσε άλλο καινούριο. Δεν ξέρω ποια είναι η αντιπροσωπεία και από που το έφερε, αλλά το καινούριο είναι εντάξει. Όσοι παίρνουν καινούριο USB-300 ας του ρίχνουν πρώτα μία ματιά μήπως έχουν το ίδιο θέμα. Μην περιοριστούν μόνο σε φόρτωμα έτοιμου κωδικού, γιατί αν χρειαστεί να προγραμματίσουν κάτι μπορεί να δουν ότι δεν γίνεται. Δοκιμή προγραμματισμού ενός μόνο δοκιμαστικά πλήκτρου, και αν γίνει κανονικά τότε το ακυρώνουν και φορτώνουν τον έτοιμο κωδικό.

Καλημέρα σε όλους,
Κάτοχος κι εγω ΟΤΕ TV απο χθές και φυσικά το χειριστήριο του ΚΑΟΝ 1110 δεν δουλευει. Υπάρχει κάπου το αρχειο για το USB 300 η εάν το εχει κάποιος πρόχειρο...
Θα μου στείλουν λέει καινούριο την άλλη εβδομάδαλόγω φόρτου εργασίας....!!!!

Ευχαριστώ