Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Μια ερωτησούλα. Στου Lidl το silvercrest, αν βγουν οι μπαταρίες για ώρα, χάνει ό,τι έχει μάθει?

Σύμφωνα με το manual

Πραγματοποιείτε την αντικατάσταση των μπαταριών γρήγορα.
Οι διεξαχθείσες ρυθμίσεις παραμένουν αποθηκευμένες για περ. 1 λεπτό. Εάν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχουν τοποθετηθεί νέες μπαταρίες, τότε πρέπει να πραγματοποιηθεί το σύνολο των ρυθμίσεων εκ νέου.
Η ώρα και η ημερομηνία ωστόσο χάνονται σε κάθε περίπτωση.

Σύμφωνα με το manual

Πραγματοποιείτε την αντικατάσταση των μπαταριών γρήγορα.
Οι διεξαχθείσες ρυθμίσεις παραμένουν αποθηκευμένες για περ. 1 λεπτό. Εάν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν έχουν τοποθετηθεί νέες μπαταρίες, τότε πρέπει να πραγματοποιηθεί το σύνολο των ρυθμίσεων εκ νέου.
Η ώρα και η ημερομηνία ωστόσο χάνονται σε κάθε περίπτωση.

uploadfromtaptalk1415825297441.jpg

Το έλεγε στο πρώτο από τα 3 συνολικά που έχω, το οποίο το είχα ξεχάσει μία μέρα και δεν έχασε (εκτός ημερομηνίας και ώρας), το παραμικρό.
Η φωτογραφία είναι από το τελευταίο πριν περίπου 9-10 μήνες

Last edited by a moderator:
Παιδιά υπάρχει περίπτωση να δουλεύουν αυτά τα χειριστηρία με το raspberry pi ( με ir sensor ) ?

Βασικά για το USB-300 θέλω να μάθω και όταν λέω με το raspberry εννοώ με το XBMC-openelec(Lirc)

Έχω μία φορητή τηλεόραση TurboX από αυτές τις φορητές μοντέλο ptv 7000d. Το remote είναι κάπως προβληματικό. Μου το άλλαξαν μία φορά αλλά φοβάμαι μην μου μείνει και το δεύτερο στο χέρι. Μήπως ξέρει κάποιος αν υπάρχει κωδικός για το USB 300 της Tele.
Επειδή αυτά είναι φασόν καμιά άλλη μάρκα που να αντιστοιχεί η τηλεόραση αυτή ώστε να βρω τον κωδικό;

34rsocx.jpg

Ευχαριστώ.

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Μπορείς να αντιγράψεις το αυθεντικό στο USB-300, ακόμη και να σώσεις τους κωδικούς σε αρχείο στον υπολογιστή σου.

Για εξήγησε λίγο την διαδικασία ή αν ανφέρεται κάπου δώσε ένα link. Είχα προσπαθήσει παλαιότερα να το κάνω αυτό μεταξύ ενός remote ένος δικάναλου ενισχυτή tangent ΑΜP 100 με ένα remote του LIDL αλλά ένα ένα τα κουμπιά τα παράτησα χωρίς να ασχοληθώ περισσότερο.

Και με το USB-300 περνάς ένα-ένα τα πλήκτρα. Πατάς το κουμπί-εικονίδιο «Learning mode» (δεξιά του κόκκινου «Χ»), επιλέγεις στο πρόγραμμα το πλήκτρο του 300 που θέλεις να προγραμματίσεις, πατάς το πλήκτρο του αυθεντικού τηλεχειριστηρίου και το αντιγράφει.
Νομίζω μετά πατάς και το F9 για να περαστούν στο USB-300 οι κωδικοί που διάβασες.
Προαιρετικώς, κλικάροντας στο κίτρινο πεδίο μπορείς να ονομάσεις το κάθε πλήκτρο με το όνομα του αυθεντικού τηλεχειριστηρίου. Θα σου φανεί πολύ χρήσιμο όταν χρειαστείς στο μέλλον να θυμηθείς ποιά λειτουργία αντιστοίχισες σε κάθε πλήκτρο.
Για να σώσεις του κωδικούς σε αρχείο, πας από στο μενού File -> Save to IR file.
Με κάποια τηλεχ/ρια μπορεί να χρειαστεί να ψάξεις την σωστή απόσταση ή γωνία ώστε να διαβαστεί σωστά από το USB-300.
Τέλος, καλό θα ήταν αν ανοίξεις το IR αρχείο (.txt) γαι να ελέγξεις με το μάτι την ορθότητα των κωδικών. Π.χ. συνήθως οι κωδικοί είναι της μορφής «0051 0 FE 4», αλλά αντί αυτού περνιούνται με την μορφή «0005 0 FE 4». Η διαφορά είναι ότι ο δεύτερος προκαλεί επανάληψη της εντολή όσο διατηρείται πατημένο το πλήκτρο. Κάτι ανεπιθύμητο κατά την πληκτρολόγηση αριθμών καναλιού (το 1 γίνεται 11), αλλά επιθυμητό για την αλλαγή έντασης ήχου.

Σήμερα αποχαιρέτησα το 4ο ή 5ο USB-300. Δε λέω, καλό τηλεκοντρόλ αλλα πολύ ευαίσθητο.

Ευτυχώς που είναι τόσο φθηνό...

Σήμερα αποχαιρέτησα το 4ο ή 5ο USB-300. Δε λέω, καλό τηλεκοντρόλ αλλα πολύ ευαίσθητο.

Ευτυχώς που είναι τόσο φθηνό...

τουλαχιςτον τα δυο που αποχαιρέτησα εγω ηταν απο πεσίματα... ανοίγοντας τα πρόσεξα οτι ενα chip ξεκόλλαγε εύκολα με κτυπημα.. το ξανά κόλλησα με κολλητήρια και τουλαχιςτον το ενα επανηλθε στην ζωή...
τελικά πήρα ενα απο Lidl σε καποια φαςη που έφερε Silvercrest τρομερά ποιοτικό και κανω την δουλειά μου χωρις προβληματα.

Δυστυχώς με τα κολλήματα δεν τα πάω καλά.

Τελικά το τελευταίο "αναστήθηκε" προς το παρόν. Περιμένω και εγώ κανένα Silvercrest για backup.

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Υπάρχει πουθενά διαθέσιμο το Silvercrest ?

Δεν γνωρίζω αν εκτός από Lidl υπάρχουν και σε καταστήματα

Παιδιά, θα ήθελα τη βοήθεια σας:

Χάλαε το τηλεχειριστήριο ενός αποκωδικοποιητή Croner (κλώνος του Xoro/Strong/AMTC) που είχα πάρει για τη μάνα μου, και αυτή πήγε και αγόρασε από ένα γειτονικό μαγαζί ένα usb300 (αυτό της έδωσαν, αυτό πήρε).

Το πρόβηλμα είναι ότι αυτός που της προγραμμάτισε το τηλεχειριστήριο δεν έχει προγραμματίσει όλα τα πλήκτρα, και συγκεκριμένα λειπουν κάποια πλήκτρα για το χειρισμό των ταινιών που παίζει η μάνα μου από το usb stick. Εντάξει, το πρόβλημα δεν είναι και τόοοοοσο τραγικό, αλλά θα ήθελα να το διορθώσω.

Δυστυχώς, ο μαγαζάτορας δηλώνει ότι δε μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω, και εγώ δεν έχω το αυθεντικό τηλεχειριστήριο,για να "αντιγράψω" αυτά τα πλήκτρα στο νέο τηλεχειριστήριο.

Επειδή όμως απ' ότι κατάλαβα το χειριστήριο αυτό συνδέεται με mini-usb με το pc, και μπορεί να κατεβάσει έτοιμα αρχεία, σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ αν έχει κάποιος ήδη αντιγράψει το τηλεχειριστήριο του Croner/Xoro/Strong/AMTC, ώστε αν μπορεί να κάνει έναν κόπο να το ανεβάσει κάπου, και να μπορέσω να το κατεβάσω μετά εγώ :-)

Βάζω και ένα λινκ με μια φωτογραφία του παλιού τηλεχειριστήριου, ώστε να ξέρουμε για πιο χειριστήριο μιλάμε (το λινκ δείχνει το χειριστήριο του xoro, αλλά και ο croner έχει ακριβώς το ίδιο):
http://www.e-shop.gr/images/PER/ART2/PER.807297_2.jpg

Η βάση δεδομένων του USB-300 έχει αρκετούς Xoro\Strong\AMTC. Κατέβασε το πρόγραμμα και (αφού σώσεις τον τωρινό προγραμματισμό του) δοκίμασε τα μέχρι να βρεις αυτό που σε βολέυει.

Ποιά είναι η τελευταία βάση δεδομένων του USB 300;
Πατάω αναβάθμιση και μου λέει ότι έχω την τελευταία αλλά δεν το νομίζω. Έχω την Version. 3.3.1.2

Εγκατέστησα προχθές την ίδια έκδοση και έχει βάση δεδομένων απο τον Δεκέμβριο του 2013. Η προσπάθεια αναβάθμισης αποτυχαίνει αν και το ίδιο το πρόγραμμα λέει οτι υπάρχουν νέα αρχεία.

Το πρόγραμμα των Κινέζων έχει δεδομένα Σεπτεμβρίου 2014.

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Παιδιά, θα ήθελα τη βοήθεια σας:

Χάλαε το τηλεχειριστήριο ενός αποκωδικοποιητή Croner (κλώνος του Xoro/Strong/AMTC) που είχα πάρει για τη μάνα μου, και αυτή πήγε και αγόρασε από ένα γειτονικό μαγαζί ένα usb300 (αυτό της έδωσαν, αυτό πήρε).

Το πρόβηλμα είναι ότι αυτός που της προγραμμάτισε το τηλεχειριστήριο δεν έχει προγραμματίσει όλα τα πλήκτρα, και συγκεκριμένα λειπουν κάποια πλήκτρα για το χειρισμό των ταινιών που παίζει η μάνα μου από το usb stick. Εντάξει, το πρόβλημα δεν είναι και τόοοοοσο τραγικό, αλλά θα ήθελα να το διορθώσω.

Δυστυχώς, ο μαγαζάτορας δηλώνει ότι δε μπορεί να βοηθήσει περαιτέρω, και εγώ δεν έχω το αυθεντικό τηλεχειριστήριο,για να "αντιγράψω" αυτά τα πλήκτρα στο νέο τηλεχειριστήριο.

Επειδή όμως απ' ότι κατάλαβα το χειριστήριο αυτό συνδέεται με mini-usb με το pc, και μπορεί να κατεβάσει έτοιμα αρχεία, σκέφτηκα να ρωτήσω εδώ αν έχει κάποιος ήδη αντιγράψει το τηλεχειριστήριο του Croner/Xoro/Strong/AMTC, ώστε αν μπορεί να κάνει έναν κόπο να το ανεβάσει κάπου, και να μπορέσω να το κατεβάσω μετά εγώ :-)

Βάζω και ένα λινκ με μια φωτογραφία του παλιού τηλεχειριστήριου, ώστε να ξέρουμε για πιο χειριστήριο μιλάμε (το λινκ δείχνει το χειριστήριο του xoro, αλλά και ο croner έχει ακριβώς το ίδιο):
http://www.e-shop.gr/images/PER/ART2/PER.807297_2.jpg
Το αρχείο που ζητάς, βρίσκεται στο 1ο μήνυμα του θέματος. :smile: