Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Αν προγραμματισες και νεα συσκευη προσεξε οτι θα επρεπε να ειχες προγραμματισει και την παλια και την νεα συσκευη. Αλλιως χανεται η μνημη της παλιας συσκευης (του προηγουμενου προγραμματισμου).
Π.χ αν ειχες προγραμματισει την συσκευη "TV" και μετα προγραμματισες την συσκευη "DVD/VCR" (ή αλλη) τοτε οι μνημες της συσκευης "TV" χανονται...
Πρεπει να προγραμματισεις και τις δυο ή οσες θελεις (μεχρι 4) συσκευες ταυτοχρονα.
Γι`αυτο μετα απο λειτουργια εκμαθησης καλο ειναι να σωζεις το αρχειο, για μελλοντικη χρηση.
Οποτε δοκιμασε εχοντας γυρισει στην αλλη συσκευη.

Αν δεν ειναι αυτο τοτε μαλλον το Τ/Χ επεσε θυμα κακοποιησης, οπως το δικο μου απο το 2 ετων παιδι μου...
Το ανοιξα και μια κολληση ειχε χαλασει σε ενα SMD κατω αριστερα. Δεν αντεξε το χτυπημα βλεπεις και ξεκολλησε. Δεν επεσε απλως κατω, το πεταξε μερικα μετρα πιο κει.
Μολις επιασα το κολλητηρι ξαναζωντανεψε.
Συνδεσε το στον Η/Υ και αν η λειτουργια εκμαθησης λειτουργει και επισης λειτουργει η λειτουργια προγραμματισμου τοτε μαλλον κατι τετοιο συμβαινει.

Το συνδεσα στον Η/Υ και αναγνωρίζεται κανονικά και μαλιστα διατηρει και όλες τις συσκευές που ειχα προγραμματίσει.

Το προγραμμάτισα χωρίς προβλημα και λειτουργούσε άψογα για 15 ημέρες..τώρα αν το προβλημα οφείλεται λόγω πτώσης απο το τραπεζάκι τι να πω...... Δεν νομιζω. Αλλα ακομη και ετσι να ειναι ε τότε είναι πολυ ευαίσθητα !!
Και τι να πω και στο eshop?? Χάλασε και αυτο? ασε που πιο πολυ είναι το κόστος και η ταλαιπωρια να το στείλω παρα η αξία του..

Ποια είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για Τ/Χ ? κάπου διάβαζα εδω μεσα για το 7140. Ποια μάρκα είναι Philips ?

Πήρα και γω σήμερα το silvercrest απο το lidl για να το δοκιμάσω. Για τα λεφτά του μια χαρά φαίνεται, αν και δεν με χάλαγε να είναι λίγο πιο βαρύ να το ....καταλαβαίνεις στο χέρι.
Έβαλα με "έτοιμο" κωδικό την τηλεόραση Samsung, όλα OK. Για τον receiver που έχω, Pioneer VSX-921 δοκίμασα όλους τους κωδικούς που δίνει αλλά δεν βλέπω κάποια ιδιαίτερη λογική στα κουμπιά που αντιστοιχούν σε όσους απο τους κωδικούς δούλεψαν. Μάλλον θα πρέπει να βάλω χειροκίνητα τα κουμπιά εκεί που τα θέλω.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει κάποιο site που μπορώ να δω για τους έτοιμους κωδικούς πιο κουμπί κάνει τι για την εκάστοτε συσκευή?

Σε περιπτώσεις που το ON και OFF είναι σε διαφορετικά κουμπιά στο original τηλεκοντρολ, πως το κάνετε; Πιο κουμπί αντιστοιχείτε στο "extra" off ή on?

(Optoma HD33 και ένα ασύρματο φωτιστικό που έχω έχουν αυτό το θεματάκι...)

Last edited by a moderator:
Εχει δοκιμάσει κάποιος το silvercrest αν δουλεύει με τον dreambox 800;
Το έχει πάρει ένας φίλος και δεν τα κατάφερε ούτε με brand αλλά ούτε και με learning.

Αυτό που ήθελα να ρωτήσω, υπάρχει κάποιο site που μπορώ να δω για τους έτοιμους κωδικούς πιο κουμπί κάνει τι για την εκάστοτε συσκευή?
Δεν υπάρχει. Αυτός είναι και ο λόγος που προτρέπω όταν φτιάχνουν αρχεία txt για το TELE να ονομάζουν τα πλήκτρα σύμφωνα με το όνομα του πλήκτρου στο αυθεντικό τηλεχειριστήριο.

Σε περιπτώσεις που το ON και OFF είναι σε διαφορετικά κουμπιά στο original τηλεκοντρολ, πως το κάνετε; Πιο κουμπί αντιστοιχείτε στο "extra" off ή on?
Τα βάζεις σε όποιο επιθυμείς εσύ. Ένα από τα πλεονεκτήματα του USB-300 είναι ότι βάζεις ό,τι θέλεις, όπου θέλεις.

Ρε παιδια τι παιζει με το site της Longer;;!! Εχω δοκιμασει να κανω register 2 φορες, με διαφορετικους κωδικους, και τιποτα!!! Εχω εκνευριστει!!!

Εχει δοκιμάσει κάποιος το silvercrest αν δουλεύει με τον dreambox 800;
Το έχει πάρει ένας φίλος και δεν τα κατάφερε ούτε με brand αλλά ούτε και με learning.

Προσπάθησα και εγω σε έναν dm800 κλώνο και δεν μου δούλεψε ούτε σε εμένα, με κανέναν απο τους δύο τρόπους!! Αν βρει κάποιος κάτι...ενημερώνει :)

Παιδια έχω κλώνο dm800 και το usb -300 και το silvercrest. Στο silvercrest χρησιμοποιω τον κωδικό που είχε το βιβλιαράκι. Νομίζω ήταν 5443. Και τα δύο remote έχουν το ίδιο πρόβλημα. Πρεπει να κρατήσεις το κουμπί πατημένο για λιγο για να πιάσει. Επισης διαπίστωσα οτι στην εκμάθηση απο το dreambox στο silvecrest μετα απο καμια δεκαρια πλήκτρα μου εβγαλε memory full. Υποτίθεται οτι το silvecrest υποστηρίζει συνολίκά 150 πλήκτρα εκμαθησης. Ειχα δει στο αρχειο που είχα σώσει στο pc οταν προγραμματιζα το usb 300 οτι οι κωδικοι για κάθε πλήκτρο του dreambox έχουν πολύ περισσότερους χαρακτήρες απ'οτι οι συνιθισμένοι κωδικοί. Ισως έτσι να εξηγέιται και το ότι πρέεπει το πλήκτρο να μένει πατημένο και το το οτι έβγαλε memory full το silvercrest. Ελπίζω να βοήθησα.

κυρίως gegr, talos_2002 και όσοι έχουν One for all URC 7130 και LIFEVIEW BOXHD
καλησπέρα

έχω ένα τηλεχειριστήριο "One For All URC 7130" μπορείς να με βοηθήσεις; ποιός είναι ο κωδικός του LIFEVIEW BOXHD στο τηλεχειριστήριο;
δεν τον έχω βρει στο manual. εσυ το έκανες με τον κωδικό ή αντέγραψες όλα τα πλήκτρα ; πως το έκανες ;

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Last edited:
κυρίως gegr, talos_2002 και όσοι έχουν One for all URC 7130 και LIFEVIEW BOXHD
καλησπέρα

έχω ένα τηλεχειριστήριο "One For All URC 7130" μπορείς να με βοηθήσεις; ποιός είναι ο κωδικός του LIFEVIEW BOXHD στο τηλεχειριστήριο;
δεν τον έχω βρει στο manual. εσυ το έκανες με τον κωδικό ή αντέγραψες όλα τα πλήκτρα ; πως το έκανες ;

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Φίλε invas, εγώ έχω το URC 7140 και πράγματι αντέγραψα τα πλήκτρα του BOXHD (δεν υπάρχει κάποιος έτοιμος κωδικός για τον δέκτη της LIFEVIEW)

Αν καποιος μπορει να με βοηθησει παρακαλω:

Εχω το silvercrest. Προσπαθω με macro να του μαθω κατι σχετικα απλο: να ανοιγει την tv και τον αποδικωποιητη. Η tv μου ομως (panaconic px80) κανονικα για να ανοιξει χρειαζεται παρατεταμενο πατημα ειτε του on-off ειτε καποιο αριθμητικου πληκτρου. Πως μπορω να 'περασω´ το παρατεταμενο πατημα σε εντολη macro;

Αν το On/off του Silvercrest δεν μπορεί να προγραμματισθεί/απομνημονεύσει το παρατεταμένο αντί του απλού on/off της ΡΧ80, δεν νομίζω πως μπορεί να περαστεί αλλιώς στην μακροεντολή.

Η px80 ετσι κι αλλιως θελει παρατεταμενο πατημα για να ανοιξει, φανταζομαι οτι κι αλλες τηλεορασεις το εχουν αυτο. Μου φαινεται περιεργο που, εκτος και κανω λαθος, ποτε δεν εχει αναφερθει κατι τετοιο. Να ανοιγει δηλ, μεσω μακροεντολης. Αν και μου ρθε μια ιδεα τωρα: αν μπορεσω να κανω learn τον αριθμο 1 ως tv on και ετσι πατωντας macro και παρατεταμενο το 1 να ανοιγει και η tv και ο αποκωδικοποιητης...

Μια ακόμη ιδέα είναι να κάνεις μάκρο την επόμενη ακολουθία ον τv-on tv-on tv-on tv-on dvbt. Aν έχει ρύθμιση το Τ/Χ για το "κενό" ανάμεσα στις εντολές (το Χαρμονυ έχει) το βάζεις στο 0 και τότε το Τ/Χ στην ουσία θα δώσει τρεις φορές εντολή για άνοιγμα της τηλεόρασης και επομένως θα είναι σαν να έχεις παρατεταμένο πάτημα. Βέβαια αν έχει στάνταρ κάποιο κενό χρονικό ανάμεσα στις εντολές μάλλον δεν θα πιάσει αυτό το κόλπο.

Δυστηχως δεν επιασε τπτ απο τα 2.
Σε καθε εντολη macro, εχει ενα κενο και ετσι δεν πιανει ουτε αυτο κολπο.
Θα το προσπαθησω κι αλλο αν και δεν νομιζω οτι μπορει να γινει κατι
Παρ' ολα αυτα το τ/χ για τα λεφτα του, φαινεται καλο

Γεια σας!Εχει βρει ενας φιλος μου ενα setaki home cinema μτχ σε καλη τιμη αλλα εχει ενα μειον!δεν εχει τηλεκοντρολ!εχετε ανα προτεινετε καποιο οικονομικο αξιοπιστο να μην ανεβει στο συνολο η τιμη?Το σετ ειναι αυτο http://www.sony.gr/product/hch-systems-with-blu-ray-disc/bdv-e880
Ευχαριστω!

Με το USB-300 μπορείς να ψάξεις στην λίστα του για να βρεις κάποιους από τους κωδικούς του αυθεντικού τηλεχειριστηρίου, αν αυτοί είναι κοινοί με κάποιας άλλης συσκευής της βάσης δεδομένων του.

Και μόνο ένα να βρει, μπορούν να βρεθούν οι κωδικοί των υπολοίπων πλήκτρων. Δες τον τρόπο σε αυτό το μήνυμα:
http://www.avclub.gr/forum/showthre...ντολών?p=1056528711&viewfull=1#post1056528711

Last edited:
Σας έχει τύχει στο USB300 να περνάτε κάποιες εντολές μέσω άλλου τηλ/ρίου και ενώ μέσω του προγράμματος να δείχνει ότι τις διαβάζει κανονικά, αλλά κάνοντας δοκιμή στην συσκευή που προορίζονται να μην δουλεύουν;