Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Μπορει να αποθηκευσει εως 45 πληκτρα με εκμαθηση.
Δηλαδή για να το συνοψίσουμε για τους υπόλοιπους φίλους, το παλιό Crypto URC-601 έχει 20 ελεύθερες θέσεις εκμάθησης όπως ξέρουμε, αλλά στο νεότερο Crypto URC-601A αυτό το νούμερο έχει αλλάξει και έχει γίνει 45 ελεύθερες θέσεις προγραμματισμού; Δεν είναι κακό αυτό το νούμερο. Τα 2 αυτά τηλεκοντρόλ έχουν αρκετά καλή βάση δεδομένων (καλύτερη από άλλα τηλεκοντρόλ με στάνταρ βάση κωδικών που δεν δέχεται ανανέωση), και οι 45 θέσεις προγραμματισμού είναι πια αξιοπρεπές νούμερο. Είχα παλιότερα ένα τηλεκοντρόλ One For All με παρόμοιο αριθμό ελεύθερων θέσεων, και με κάποιους μισούς κωδικούς που είχα βρει, είχα καταφέρει να χωρέσω 3 δέκτες. Ακόμα και χωρίς κωδικό τώρα πια χωράει πλήρως έναν ολόκληρο δέκτη με αντιγραφή πλήκτρων. Στο παλιότερο 601 οι 20 θέσεις δεν έφταναν σε τίποτα, και ήταν απαραίτητο να είχε βρεθεί και ένας κωδικός, έστω ελλιπής.
Βέβαια εξακολουθώ να πιστεύω ότι ο βασιλιάς είναι το TELE USB-300 που δέχεται εξωτερικούς κωδικούς που μπορεί να έχουν φτιάξει άλλοι χρήστες.

Αποδειχθηκε αρκετα βολικο.αντεγραψα απ την τβ τα πληκτρα on/off,av,mute,volume,16:9 και το μενου μαζι με τα βελακια αλλα σε αλλες θεσεις γιατι στα κανονικα βελακια εβαλα τη νοβα.καλη πατεντα αφου απ τα παλια κοντρολ δεν χρησιμευαν ουτε τα μισα απ το καθενα και τωρα τα εχω σε ενα και μονο τα χρησιμα.σχετικα με το tele usb 300 γνωριζει κανεις αν υποστηριζει το philips dvdr 3450h?επισης αν το ζητησω μπορουν να το στειλουν προγραμματισμενο?

Last edited by a moderator:
Ναι, υπάρχει στην βάση του. Μπορείς να δεις τις υποστηριζόμενες συσκευές απλώς κατεβάζοντας το πρόγραμμα, αφού δεν χρειάζεται το τηλεχειριστήριο για να δουλέψει.
Καλύτερα να μην το πάρεις προγραμματισμένο. Θα σου το κάνει ο «μάστορας» της γειτονιάς, αλλά και θα σε χρεώσει για το τίποτα και καλύτερα να το κάνεις όπως βολεύει εσένα.

Συμφωνώ και εγώ. Έχω πάει παλιότερα σε κατάστημα ηλεκτρονικών για να μου φτιάξει τηλεκοντρόλ για το DVD μου, που δεν υπήρχε έτοιμο. Τελικά το τηλεκοντρόλ αποδείχτηκε της TELE προγραμματιζόμενο με υπολογιστή, αλλά όχι με καλώδιο USB, αλλά με δέκτη υπερύθρων. Ο μάστορας έβαλε όπως νάναι τα κουμπιά, και προς στιγμήν σκέφτηκα να αγοράσω και τον δέκτη υπερύθρων για να το προγραμματίσω όπως θέλω. Αλλά όταν πήρα το TELE USB το προγραμμάτισα μόνος μου όπως ακριβώς το ήθελα.

Δεν το χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου το δικό μου, οπότε δεν έχω πρόβλημα. Άσε που χρησιμοποιώ ότι καλύτερο βρω από μπαταρίες. Ίδια αναλογία τιμή/διάρκεια, αλλά ξεμένεις/ξενερώνεις λιγότερο συχνά.

Αν είναι καλές (π.χ. Sanyo Eneloop) ώστε να μην έχουν έντονες τις αδυναμίες των επαναφορτιζόμενων, φυσικά.
Αλλά αν ως τώρα έχεις δοκιμάσει κινέζικες μπαταρίες, κάνε μια δοκιμή με καλές αλκαλικές. Είναι ακριβές και λες «μα τόσα χρήματα για μπαταρίες;» αλλά βγάζουν τα χρήματά τους λόγω της πολλαπλάσιας διάρκειάς τους αλλά και της καλύτερης απόδοσής του αυτό το διάστημα.

Αν έχεις χέρια που ιδρώνουν πολύ και συνηθίζεις να έχεις κρατημένο το τηλεχειριστήριο στο χέρι, ίσως έχει μαζέψει υγρασία, οπότε θέλει άνοιγμα για να το στεγνώσεις.

Είναι καινούριο. Μίας εβδομάδας. Τώρα έβαλα τις μπαταρίες του δεύτερου USB300 που έχω και πάλι δεν παίζει. Οπότε είναι προβληματικό.

Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

καλησπερα μηπως εχουμε για schaub lorenz sl 500 τους κωδικους απο το αυθεντικο τηλεχειρηστηριο για να το περασω στο tele usb-300?ευχαριστω.

Έχει πολλούς κωδικούς της Schaub Lorenz το TELE, δοκίμασε ποιός ταιριάζει με τη λειτουργία Transmit search.
(Κι αν τον ανοίξεις καμιά μέρα, στείλε μου φωτό της πλακέτας του :smile:)

Από μια πρόχειρη ματιά στη βάση, δε βρήκα κάποιο κωδικό για το Samsung HT-P1200 home cinema. Υπάρχει κάτι ή έστω κάτι παραπλήσιο ή πρέπει να το κάνω ένα-ένα κουμπάκι;

Kαλημερα και καλες γιορτες σε ολους
πηρα σημερα απο το lidl ενα πολυ-τηλεκοντρολ
Δεν εχει ομως τον κωδικο απο lifeview BOXHD
μηπως υπαρχει καποιος συμβατος απο αλλη συσκευη που μπορω να δοκιμασω?

Έχω ένα προενισχυτή Advance Acoustic και τον έχω περάσει με Learn στο USB300.
Ενώ όμως αναβοσβήνει ένα λαμπάκι πάνω στον προ όταν στέλνω κάποια εντολή απο το USB300, ο προ δεν ανταποκρίνεται.
Το ίδιο συμβαίνει και με ένα AirCondition

Σε κανένα από τα πλήκτρα που προγραμμάτισες δεν ανταποκρίνονται οι συσκευές;
Δεν θυμάμαι να έχει ξαναναφερθεί τέτοιο πρόβλημα :(

Σε δύο air condition δεν μπορούσα να βάλω τις εντολές μέσω learn.
Τις παίρνει αλλά δεν γράφει successful και κάνει κόκκινο check.
Στον προενισχυτή γίνεται κανονικά όλη η διαδικασία και δέχεται το σήμα ο προ αλλά δεν κάνει τίποτα.

Μου είχε τύχει πριν λίγους μήνες ένα κομμάτι TELE USB-300 που δεν δεχόταν προγραμματισμό. Δεν θυμάμαι πια τι έγραφε την στιγμή του προγραμματισμού, αν έβγαζε κόκκινο check ή αν δεν αντιδρούσε καθόλου. Πάντως ήταν θέμα του συγκεκριμένου κομματιού γιατί το πήγα στο κατάστημα της Ομονοίας που το αγόρασα, και μου είπαν ότι μερικά κομμάτια εμφανίζουν αυτό το πρόβλημα. Και μου το άλλαξαν. Οπότε αν είσαι σίγουρος ότι γίνεται σωστά η διαδικασία, τότε μπορεί να είναι θέμα του συγκεκριμένου κομματιού.