Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Για το τηλεχειριστήριο CRYPTO URC-601 δεν κατάφερα να βρω κωδικό (από αυτούς που δίνει η Crypto) που να δουλέψουν όλα τα πλήκτρα με HDTV monitor Samsung. Επίσης δεν κατάφερα (ακολουθώντας τις οδηγίες της Crypto) να προγραμματίσω μεμονομένα πλήκτρα. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Εγώ έχω προγραμματίσει πλήκτρα από τηλεόραση, DVD player, ψηφιακό δέκτη χωρίς πρόβλημα. Μόνο που αν έχεις το 601 και όχι τον αντικαταστάτη 601Α, έχει μόνο 20 θέσεις προγραμματισμού. Αν έχεις ήδη προγραμματίσει 20 θέσεις δεν δέχεται άλλο προγραμματισμό. Και δεν δείχνει γιατί. Δείχνει μόνο σαν να αποτυγχάνει στον προγραμματισμό.
Επίσης είναι πολύ τζαναμπέτικο στον προγραμματισμό. Μερικές φορές δεν πετυχαίνει ένα πλήκτρο. Την πρώτη φορά που προγραμμάτισα μία συσκευή μόνο τα μισά πλήκτρα δούλευαν. Κατάλαβα ότι μερικές φορές δεν πετυχαίνει κάποιο πλήκτρο και θέλει δεύτερο προγραμματισμό. Μερικά κουμπιά χρειάστηκαν 4-5 προσπάθειες για να πετύχει η αντιγραφή. Και μετά συμπλήρωσα τις 20 θέσεις και κατάλαβα ότι από εκεί και πάνω όσες προσπάθειες και να κάνω δεν δέχεται τίποτα άλλο πια.

Έχω δοκιμάσει να προγραμματισω (αντιγράψω) το πλήκτρο INFO αρκετές φορές και πάντα δεν δουλεύει.

Last edited by a moderator:
Μερικά πλήκτρα εξορισμού δεν προγραμματίζονται, αλλά το INFO δεν έχει τέτοιο πρόβλημα. Προγραμματίζεται κανονικά. Και αν έχεις προγραμματίσει άλλα πλήκτρα από το monitor σου, τότε δεν θα πρέπει να υπάρχει πρόβλημα και με το INFO. Μόνο τα δύο θέματα που σου είπα. Πρώτον να μην έχεις συμπληρώσει τα 20 πλήκτρα που έχεις ήδη προγραμματίσει. Δεύτερον να μην πετυχαίνει ο προγραμματισμός. Κυρίως λόγω του ότι το ματάκι έχει μικρό άνοιγμα στον κάθετο άξονα. Και μπορεί να μην πετυχαίνεις την ορατότητα. Όπως είπα εγώ μερικές φορές χρειάστηκα πολλές προσπάθειες για να πετύχω τον προγραμματισμό σε μερικά πλήκτρα. Θυμάμαι ένα volume της τηλεόρασης μου με είχε παιδέψει πολύ. Γιατί είχε μία κούρμπα το original τηλεκοντρόλ και το έπιανα περίεργα, και δεν μπορούσα να πετύχω την ευθυγράμμιση.

Εχω το τηλεχειριστήριο silvercrest SFB 10.1 C3
Μπορεί κάποιος να μου πει κωδικούς
1.για τον αποκωδικοποιητη του ΟΤΕ τον kaonmedia τον combo
2. Για τον pace 831HD
3. Για την τηλεόραση pioneer 427xd
Ευχαριστω....

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Καλησπερα παιδια,

εχω ενα αποκωδικοποιητη HD-2000 (turbo-x) και εχω χασει το Τ/Χ. Μπορω να προγραμματισω καπως το silvercrest να εκτελει τουλαχιστον τις βασικες λειτουργιες?

Κωδικο δεν βρισκω στην database του manual (ρωτησα και στο πλαισιο και δεν υπαρχει)

Το Silvercrest δουλεύει με την βάση του ή απομνημονεύοντας από άλλο τηλεχειριστήριο. Αν κάτι δεν υπάρχει στην βάση ή δεν λειτουργεί το αυθεντικό τηλεχειριστήριο, δεν βοηθάει το Silvercrest.
Αν κάποιος φίλος σου έχει το USB-300 ή κάποιο Logitech, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να προγραμματίσεις το Silvercrest.

ευχαριστω talos.

To USB-300 πως θα το προγραμματισω χωρις το οριτζιναλ Τ/Χ?

Καλή ερώτηση... Νόμιζα ότι έχουμε αρχείο IR αλλά δεν το βρήκα. Οι Turbo-X είχαν κλώνους (π.χ. SAB, Manhattan), οπότε με τη λειτουργία transmit search θα βρεθεί κάποιος στην βάση του. Ακόμη κι αν βρεθεί ένα πλήκτρο από άλλο δέκτη, μπορούν να βρεθούν τα υπόλοιπα (χρονοβόρο, αλλά γίνεται).

Βρηκα στην database του www.clurc.net, ενα τχτ αρχειο για τον HD-2000. Λογικα αυτο θα κανει.

Μενει μονο να αγορασω το USB-300 και ενα mini usb καλωδιο.

Να το προσέχεις μόνο να μην σου πέσει. Δεν του αρέσει καθόλου. Έτσι απεβίωσε το πρώτο μου και αυριο-μεθαύριο παραλαμβάνω το καινούριο.

Ναι, οπως ειδα σε κριτικες στο σαιτ του eshop, ειναι πολυ ευαισθητο σε πτωσεις, θελει προσοχη.

Το USB-300 δεν παίζει με όλες τις συσκευές πάντως. Καλό θα ήταν να μπορούσες να το τσεκάρεις πριν.
Εμένα σε προενισχυτή Advance Acoustics δεν παίζει.
Όπως και σε 2 AirConditions.

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Να το προσέχεις μόνο να μην σου πέσει. Δεν του αρέσει καθόλου. Έτσι απεβίωσε το πρώτο μου και αυριο-μεθαύριο παραλαμβάνω το καινούριο.
Χα, εμένα έτσι έστρωσε. Είχε αρχίσει να κολλάει ένα πλήκτρο από όλα, αρκετό όμως για να μου σπάει τα νεύρα. Μία μέρα το πέταξα νευριασμένος πάνω στο τραπέζι, αν και ήμουν νευριασμένος για άλλο πράγμα. Αλλά έτσι και αλλιώς δεν το είχα και πολύ σε εκτίμηση, αφού ήδη σκεφτόμουν να το αλλάξω λόγω του συγκεκριμένου πλήκτρου. Με το πέταμα όμως περιέργως έστρωσε! Το πλήκτρο ξεκόλλησε.
Πάντως είναι αλήθεια ότι πολλοί λένε ότι με το παραμικρό χτύπημα χαλάει.

Το πρώτο USB-300 κάποια στιγμή νέκρωσε. Μου το αντικατέστησαν αλλά το νέο αν και αποκρίνεται δε το βλέπουν με τίποτα 2 PC με Windows 7 που έχω δοκιμάσει...Καμμιά ιδέα κανείς;

Γεια σας παιδιά, μετά από αρκετό καιρό. (ευτυχώς ο LifeView LV6TBOXHD με το δωράκι, ζει και βασιλεύει)!!! Έχω το Samsung S4 και εγκατέστησα τις προάλλες αυτό το software remote control https://play.google.com/store/apps/details?id=com.remotefairy που δουλεύει αρκετά καλά με 2-3 τηλεοράσεις που δοκίμασα. Εχει μια τεράστια λίστα με συσκευές (λέει 600.000) και επιχείρησα να βρω στη κατηγορία set-up-box τον ...ιστορικό μας δέκτη! Αλλά φυσικά μάταια, ούτε ως lifeview ούτε ως Νοτ ονλυ τιβι. Όπως είπα χρησιμοποιώ το δωράκι σαν firmware. Υπάρχει κάποια μάρκα που να ταιριάζει στο τηλεχειριστήριο με αυτό? (για να την επιλέξω αντ' αυτού) Λέει ότι δέχεται και κωδικούς Pronto HEX για τις διαφορες εντολές. Υπάρχουν πουθενά για τον δέκτη μας; Ή κάποιος άλλος τρόπος να τους "πάρουμε" από το τηλεχειριστήριο κλπ.?

Το πρώτο USB-300 κάποια στιγμή νέκρωσε. Μου το αντικατέστησαν αλλά το νέο αν και αποκρίνεται δε το βλέπουν με τίποτα 2 PC με Windows 7 που έχω δοκιμάσει...Καμμιά ιδέα κανείς;
Ανάβει το λαμπάκι του;

Γεια σας παιδιά, μετά από αρκετό καιρό. (ευτυχώς ο LifeView LV6TBOXHD με το δωράκι, ζει και βασιλεύει)!!! Έχω το Samsung S4 και εγκατέστησα τις προάλλες αυτό το software remote control https://play.google.com/store/apps/details?id=com.remotefairy που δουλεύει αρκετά καλά με 2-3 τηλεοράσεις που δοκίμασα. Εχει μια τεράστια λίστα με συσκευές (λέει 600.000) και επιχείρησα να βρω στη κατηγορία set-up-box τον ...ιστορικό μας δέκτη! Αλλά φυσικά μάταια, ούτε ως lifeview ούτε ως Νοτ ονλυ τιβι. Όπως είπα χρησιμοποιώ το δωράκι σαν firmware. Υπάρχει κάποια μάρκα που να ταιριάζει στο τηλεχειριστήριο με αυτό? (για να την επιλέξω αντ' αυτού) Λέει ότι δέχεται και κωδικούς Pronto HEX για τις διαφορες εντολές. Υπάρχουν πουθενά για τον δέκτη μας; Ή κάποιος άλλος τρόπος να τους "πάρουμε" από το τηλεχειριστήριο κλπ.?
Οι κωδικοί υπάρχουν στα IR (txt) αρχεία που φτιάχνει το TELE USB-300. Κοίτα την 1η σελίδα του θέματος των τηλεχειριστηρίων.