Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Ευχαριστώ. Τα βρήκα. Θα τα δοκιμάσω να δω αν περνάνε και θα ενημερώσω!

Επεξεργασία:
8-( Δυστυχώς δεν φαίνεται να ναι αυτού του format. Δοκίμασα τα κανάλι + και το standby και από τα 2 διαθέσιμα αρχεία, και δεν λειτουργούν. Π.Χ. δοκίμασα 1,STANDBY=0051 0 BF 59. Έβαλα το 0051 0 BF 59. Αλλά δεν έκανε τίποτα. Το πεδίο είναι μεγάλο που βάζεις τον κωδικό στο πρόγραμμα. (αν θέλετε ανεβάζω και screenshot). Δίνει την εντύπωση ότι είναι πολύ μεγαλύτερος σε μήκος/χαρακτήρες ο κωδικός.

Είναι αυτοί το τελε-300 κωδικοί Pronto HEX που ζητάει? Καμιά άλλη ιδέα?

Last edited by a moderator:
Re: Απάντηση: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Ανάβει το λαμπάκι του;

Το ότι λειτουργεί σαν συσκευή, λειτουργεί (ανάβει κανονικά). Το θέμα είναι ότι σε 2 PC και σε 6 USB θύρες που δοκίμασα, είτε δε το βλέπει καθόλου ή το βλέπει σαν άγνωστη συσκευή, οπότε προφανώς και δε το βλέπει το πρόγραμμα...

Αν δεν το βλέπει ως USB input device αλλά ως άγνωστη συσκευή, μπορεί τα Windows είναι να πειραγμένα ή προβληματικό καλώδιο. Αν μόνο στον ένα υπολογιστή το βλέπει ως άγνωστη συσκευή και στον άλλο καθόλου, θα υπέθετα ότι φταίνε τα Windows.
Δοκίμασέ το σε laptop ή άλλο υπολογιστή για τον οποίο είσαι σίγουρος για την ακεραιότητα των Windows.

Δοκίμασε να αγνοήσεις εντελώς το 0051 ή να το αντικαταστήσεις με 0.
Δυστυχώς δοκίμασα διάφορους συνδυασμούς χωρίς αποτέλεσμα. Το ένα αρχείο έλεγε 1,STANDBY=0051 0 BF 59 Το άλλο 1,STANDBY=0051 DF 0 2 Το πεδίο είναι μεγαλο. Με πολλά δεκαεξαδικά ανά τέσσερα: 0000 0000 0000 0000 ...κ.ο.κ. Διάβασα ότι το πρώτο πρέπει να ναι 0000 και σημαίνει raw data. Δοκίμασα λοιπόν: 0000 0000 00ΒF 0059 κλπ. 0000 00DF 0000 0002 κλπ. και χωρίς τα πρώτα 0000. Με προβληματίζει λίγο ότι φαίνεται σαν να έχει πολλά σετ των 4 δεκαεξαδικών. Όχι μόνο 3 ή 4 που δοκίμαζα. Καμιά άλλη ιδέα? (ή Άγγελε να το δοκιμάσεις κι εσύ που χεις τον δέκτη, αν έχεις smartphone με υπέρυθρες) (αν θες σου στέλνω και την εφαρμογή!)

Δύσκολα θα βρω smartphone με υπέρυθρες... Ρώτησα όμως τον δημιουργό του προγράμματος αν και πως θα μπορούσε να γίνει μετατροπή.
Με την ευκαιρίαμ στην πρώτη σελίδα δεν υπήρχε το αρχείο για τον BOXHD, οπότε το πρόσθεσα πριν λίγο.

Τα κατάφερα!!!!! Έφτιαξα το κουμπί που ανοίγει κλείνει. Μένουν άλλα ...45. Δεν έχω χρόνο τώρα θα επανέλθω!!

Τελικά κάθισα και έφτιαξα και τα καναλια + - και φωνή + - . Αλλά πολύς κόπος. Και απ' ότι θυμάμαι το δωράκι, είχε και κάποιες αναντιστοιχίες σεκάποια πλήκτρα.

Με ποιόν τρόπο κάνεις την μετατροπή ώστε να αναγνωρίζει σωστά τους κωδικούς το πρόγραμμα; Ίσως μπορεί να αυτοματοποιηθεί.

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Το πρώτο USB-300 κάποια στιγμή νέκρωσε. Μου το αντικατέστησαν αλλά το νέο αν και αποκρίνεται δε το βλέπουν με τίποτα 2 PC με Windows 7 που έχω δοκιμάσει...Καμμιά ιδέα κανείς;
Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πρόβλημα, αλλά κάτι παρόμοιο αντιμετώπισα και εγώ. Το παλιό μου TELE USB-300 χάλασε και πήρα καινούριο.
Όταν το έβαλα στον υπολογιστή, το πρόγραμμα (όχι της TELE, χρησιμοποιώ το άλλο, το original) μου έβγαζε παράθυρο ότι δεν μπορούσε να το αναγνωρίσει. Και μία μπάρα που έδειχνε πρόοδο της αναγνώρισης. Αλλά καμία πρόοδος. Προσπάθησα αρκετές φορές, αλλά πάντα το ίδιο.
Δίπλα (αριστερά) όμως έβλεπα την εικόνα (μάλλον σχέδιο) του τηλεκοντρόλ. Και φαινόταν να το έβλεπε κανονικά.
Οπότε απλά προσπέρασα το παράθυρο που έλεγε ότι δεν το αναγνωρίζει. Πάτησα το κουμπί cancel και το παράθυρο έκλεισε. Λογικά αυτό σημαίνει ότι δεν το είχε αναγνωρίσει ο υπολογιστής. Αλλά όπως υποπτεύθηκα από την εικόνα του τηλεκοντρόλ που έβλεπα, το είχε αναγνωρίσει κανονικά.
Έκανα κανονικά τον προγραμματισμό με τους έτοιμους κωδικούς που έχω, έκανα αποθήκευση και έκλεισα το πρόγραμμα.
Δοκίμασα το τηλεκοντρόλ στην τηλεόραση και τους δέκτες μου, και δούλευε κανονικά.
Οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα αναγνώρισης, παρά το παράθυρο που έλεγε ότι δεν το αναγνωρίζει. Απλά παρέκαμψα το μήνυμα του παραθύρου.

Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο πρόβλημα, αλλά κάτι παρόμοιο αντιμετώπισα και εγώ. Το παλιό μου TELE USB-300 χάλασε και πήρα καινούριο.
Όταν το έβαλα στον υπολογιστή, το πρόγραμμα (όχι της TELE, χρησιμοποιώ το άλλο, το original) μου έβγαζε παράθυρο ότι δεν μπορούσε να το αναγνωρίσει. Και μία μπάρα που έδειχνε πρόοδο της αναγνώρισης. Αλλά καμία πρόοδος. Προσπάθησα αρκετές φορές, αλλά πάντα το ίδιο.
Δίπλα (αριστερά) όμως έβλεπα την εικόνα (μάλλον σχέδιο) του τηλεκοντρόλ. Και φαινόταν να το έβλεπε κανονικά.
Οπότε απλά προσπέρασα το παράθυρο που έλεγε ότι δεν το αναγνωρίζει. Πάτησα το κουμπί cancel και το παράθυρο έκλεισε. Λογικά αυτό σημαίνει ότι δεν το είχε αναγνωρίσει ο υπολογιστής. Αλλά όπως υποπτεύθηκα από την εικόνα του τηλεκοντρόλ που έβλεπα, το είχε αναγνωρίσει κανονικά.
Έκανα κανονικά τον προγραμματισμό με τους έτοιμους κωδικούς που έχω, έκανα αποθήκευση και έκλεισα το πρόγραμμα.
Δοκίμασα το τηλεκοντρόλ στην τηλεόραση και τους δέκτες μου, και δούλευε κανονικά.
Οπότε δεν υπήρχε πρόβλημα αναγνώρισης, παρά το παράθυρο που έλεγε ότι δεν το αναγνωρίζει. Απλά παρέκαμψα το μήνυμα του παραθύρου.

Εμένα ότι και να έκανα, δε το έβλεπε (άσχετα από το μήνυμα, ούτε διάβαζε ούτε έγραφε σε αυτό). Τελικά, βρήκα υπολογιστή με XP, ο οποίος και το αναγνώρισε κανονικά και όλα καλά (μέχρι στιγμής)

Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Aυτό εδώ έχει ίδιο σχήμα με του nova και πρέπει να είναι απλό .. 20 ευρώ όμως.
ONE FOR ALL URC 1665

http://www.mediamarkt.gr/mcs/product/ONE-FOR-ALL-URC-1665,99452,484518,1227687.html?langId=-18

Δεν ξέρω κάτι αλλά θα ήθελα πληροφορίες αν το έχει κανείς, είναι τεράστιο προσόν το σχήμα λόγο συνήθειας

Τηλεχειριστήριο URC 1665 της One for all

Διαθέτει τη λειτουργία Combi Control για να χειρίζεστε τη τηλεόραση και το δορυφορικό σας δέκτη ταυτόχρονα σαν μια ενιαία συσκευή. Μπορείτε να έχετε τον Πλήρης έλεγχο των λειτουργιών PVR, ένω διαθέτει και λειτουργία εκμάθησης από το γνήσιο τηλεχειριστήριο.

Χαρακτηριστικα συσκευης

Συμβατό με: TV, SAΤ Απόσταση λειτουργίας:15 m
Ειδικά χαρακτηριστικά:Υποστήριξη Nova, OTE , Hol TV, On Telecoms, Λειτουργία Combi Control
Χρώμα: Μαύρο , Εγγύηση κατασκευαστή 2 Έτη

ONE-FOR-ALL-URC-1665

Last edited by a moderator:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Εμένα ότι και να έκανα, δε το έβλεπε (άσχετα από το μήνυμα, ούτε διάβαζε ούτε έγραφε σε αυτό). Τελικά, βρήκα υπολογιστή με XP, ο οποίος και το αναγνώρισε κανονικά και όλα καλά (μέχρι στιγμής)
Και εγώ XP έχω. Έβγαζε μεν το μήνυμα αλλά όπως είπα δεν είχε πρόβλημα. Τελικά ίσως να συνεργάζεται καλύτερα με τα XP.

Έχω 7. Θυμάμαι ότι είχα πρόβλημα με το πρόγραμμα, αλλά επέμεινα μερικές φορές και στο τέλος όλα καλά, αλλά δεν θυμάμαι τι ακριβώς έκανα...

Μήπως έχει κανείς όρεξη να μου γράψει τα βήματα προγραμματισμού για το USB-300;

Έχω κατεβάσει κανονικά το πρόγραμμα του τηλεκοντρόλ και το αρχείο για το
Lifeview LV6TBOXHDA1 στο PC. Από εκεί και πέρα δεν βγάζω άκρη... :/

File -> Open from IR file, ή Ctrl+O. Επιλέγεις το αρχείο για τον δέκτη σου, το οποίο βρίσκεται στην 1η σελίδα αυτού του θέματος. Μετά πάτα F9 ή το 2ο εικονίδιο.

File -> Open from IR file, ή Ctrl+O. Επιλέγεις το αρχείο για τον δέκτη σου, το οποίο βρίσκεται στην 1η σελίδα αυτού του θέματος. Μετά πάτα F9 ή το 2ο εικονίδιο.

Ευχαριστώ πολύ! :)

Να'σαι καλά Σταύρο. Και μη ξεχνάς ότι μπορείς να μετακινήσεις όποια λειτουργία θέλεις σε όποιο πλήκτρο του Tele επιθυμείς, αλλά και να βάλεις μαζί ανακατωμένα πλήκτρα/λειτουργίες διαφορετικών συσκευών.