Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Είχα αγοράσει πριν κανα 2 μήνες , δύο προγραμματιζόμενα τηλεχειριστήρια USB-300. Πριν λίγες μέρες που δοκίμασα το πρώτο έμεινα αρκετά ευχαριστημένος ! Πέρασα πρώτα στον υπολογιστή το πρόγραμμα που είναι και στα Ελληνικά (" Προγραμματιζόμενο Τηλεχειριστήριο Version 3.3.1.2 ") , και μέσα απο μια λίστα δεδομένων του προγράμματος που έχει μέσα αρκετές χιλιάδες τηλεκοντρόλς απο διάφορες μάρκες, βρήκα τελικά το τηλεκοντρολ της παλιάς Philips CRT τηλεόρασης που έχω απο το 1994 και μου είχε χαλάσει το τηλεκοντρόλ της, και πέρασα μέσα σε δευτερόλεπτα τα δεδομένα απο την βάση δεδομένων προς το USB-300, και αμέσως το τηλεκοντρόλ λειτούργησε άψογα χωρίς προβλήματα ! (Επίσης απ'οτι νομίζω μπορούσα να τροποποιήσω χειροκίνητα τις θέσεις κάποιων κουμπιών μέσα απο το πρόγραμμα , προς την επιθυμητη θέση που ήθελα εγώ, αλλά δεν πειράζει γιατί σχεδόν όλα τα κουμπιά είχαν βγει σε καλές θέσεις επάνω στο USB-300)

Πολύ καλή αγορά και σε τιμή σπέσιαλ ! (γι' αυτο αγόρασα 2..)

Δηλαδή αν μάθεις το εύκολο προγραμματάκι (έχει μέσα οδηγίες) μέσα σε 1 λεπτό έχεις κάνει αντιγραφή απο την βάση δεδομένων προς το τηλεκοντρόλ !

Τώρα για να αντιγράψω κάποιο τηλεκοντρόλ (που δεν υπάρχει στην λίστα δεδομένων) χειροκίνητα με την λειτουργία εκμάθησης, ακόμα δεν έχω δοκιμάσει αλλά απο ότι έχω διαβάσει απο τις οδηγίες είναι εύκολο..

Απάντηση: Re: Τηλεχειριστήρια με δυνατότητα εκμάθησης εντολών

Ξέρει κανείς αν το USB-100 (το 300 το βλέπω εξαντλημένο) υποστηρίζει τον δέκτη Manta Dvbt012;
Πάτα στο κουμπί προσθήκης στη wish-list ώστε να σε ενημερώσουν μέσω e-mail όταν το ξαναπρομηθευτούν :smile:

Δεν είναι για μένα, οπότε το θέμα μου δεν είναι τόσο αν πάρει ο φίλος το 100 ή το 300 αλλά αν υποστηρίζεται ο συγκεκριμένος δέκτης...

εχω το tele usb-300 και ξαφνικα δε δουλευει, στην ουσια ειναι νεκρο, δε αναβει το λαμπακι power οταν επιλεγω καποιο κουμπι, εχω αλλαξει τις μπαταριες και παλι τιποτα, οταν το συνδεω ομως στο pc δουλευει κανονικα , που οφειλετε αυτο? γνωριζει καποιος?

Εγώ έχω το USB-300 εδώ και περίπου 10 μέρες σεταρισμένο για να παίζει σε μια παλιά CRT TV και παίζει χωρίς προβλήματα..Εντάξει δεν το πολυ δουλέυω, απλά το έχω για αναλογικό UHF band scan και δεν ξέρω αν μετά απο καιρό βγάλει κάποιο πρόβλημα και σε'μένα, αλλά μέχρι στιγμής δουλεύει εντάξει..

Όταν πατάς το shift το κόκκινο φωτάκι ανάβει ? Μήπως το τηλεκοντρόλ το έχεις απενεργοποιήσει κατα λάθος? Επάνω έχει τέσσερα κουμπιά στην σειρά : ( TV / DVD VCR / SAT DTT / AUX )
Άν δηλαδή έχεις προγραμματίσει κάποιο τηλεκοντρόλ στην θέση "TV" , και εσύ μετά κατα λάθος πατήσεις π.χ. το "DVD VCR" , ή κάποιο άλλο απο τις τρείς επόμενες θέσεις , τότε απενεργοποιείται το τηλεκοντρόλ , και αυτόματα ενεργοποιείται μια άδεια θέση απο αυτή που πάτησες.. (και εγώ στην αρχή είχα μπερδευτεί με αυτά τα τέσσερα κουμπιά)

Για κάνε και ένα τεστ να δεις αν λειτουργεί το τηλεκροντρόλ .. Άνοιξε την φωτογραφική μηχανή απο το κινητό σου τηλ. , και βάλε απο πίσω το τηλεκοντρόλ και πάτα συνεχόμενα ένα κουμπί. Θα πρέπει μέσα απο την οθόνη του κινητού σου να βλέπεις το λεντάκι υπερύθρων να αναβοσβήνει.. δες και το βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=UMPoifERrNs

Last edited:

Όταν ασκήσεις πίεση σε διάφορα σημεία του τηλεχειριστηρίου, βλέπεις κάποιες εκλάμψεις περιοδικής λειτουργίας;

οχι φιλε , δε κανει κατι , ευχαριστω για τον χρονο σου

Εγώ έχω το USB-300 εδώ και περίπου 10 μέρες σεταρισμένο για να παίζει σε μια παλιά CRT TV και παίζει χωρίς προβλήματα..Εντάξει δεν το πολυ δουλέυω, απλά το έχω για αναλογικό UHF band scan και δεν ξέρω αν μετά απο καιρό βγάλει κάποιο πρόβλημα και σε'μένα, αλλά μέχρι στιγμής δουλεύει εντάξει..

Όταν πατάς το shift το κόκκινο φωτάκι ανάβει ? Μήπως το τηλεκοντρόλ το έχεις απενεργοποιήσει κατα λάθος? Επάνω έχει τέσσερα κουμπιά στην σειρά : ( TV / DVD VCR / SAT DTT / AUX )
Άν δηλαδή έχεις προγραμματίσει κάποιο τηλεκοντρόλ στην θέση "TV" , και εσύ μετά κατα λάθος πατήσεις π.χ. το "DVD VCR" , ή κάποιο άλλο απο τις τρείς επόμενες θέσεις , τότε απενεργοποιείται το τηλεκοντρόλ , και αυτόματα ενεργοποιείται μια άδεια θέση απο αυτή που πάτησες.. (και εγώ στην αρχή είχα μπερδευτεί με αυτά τα τέσσερα κουμπιά)

Για κάνε και ένα τεστ να δεις αν λειτουργεί το τηλεκροντρόλ .. Άνοιξε την φωτογραφική μηχανή απο το κινητό σου τηλ. , και βάλε απο πίσω το τηλεκοντρόλ και πάτα συνεχόμενα ένα κουμπί. Θα πρέπει μέσα απο την οθόνη του κινητού σου να βλέπεις το λεντάκι υπερύθρων να αναβοσβήνει.. δες και το βίντεο.

https://www.youtube.com/watch?v=UMPoifERrNs

μολις το δοκιμασα και αυτο φιλε αλλα δε βλεπω κατι ,δε στελνει σημα, το εχω προγραμματισει ξανα μηπως και επαθε καμια φλασια αλλα τιποτα παλι, οταν το συνδεω στο pc με usb αναβει κανονικα, τι να πω δε ξερω, ευχαριστω

Αφού δεν αναβοσβήνει το λεντάκι τότε ίσως να είναι κάποιο πρόβλημα τροφοδοσίας απο τις μπαταρίες προς το κύκλωμα, και μάλλον δεν υπάρχει το ίδιο πρόβλημα απο τροφοδοσία μέσω USB, αφού όπως είπες απο εκεί ανάβει κανονικά ..

Μήπως σου έπεσε κάτω ? Γιατί το συγκεκριμένο τηλεκοντρόλ εκτός απο πολύ καλό, είναι και λίγο εύθραστο όπως έχει ειπωθεί και απο άλλα παιδιά εδώ στο φόρουμ και θέλει λίγο προσοχή στις πτώσεις.. Πάντως με αυτά που γράφεις, έχω την εντύπωση ότι το πρόβλημα πρέπει να είναι στην τροφοδοσία και ίσως να έχει φύγει κάποια ψυχρή κόλληση και δεν στέλνει τάση στο κύκλωμα.. Εγώ θα άνοιγα το τηλεκοντρόλ και θα έκανα με καλάϊ έναν έλεγχο στην πλακέτα για ψυχρές κολλήσεις , μήπως και έχει σπασει κάποια επαφή απο κάποιο εξάρτημα επάνω στην πλακέτα..

Έτσι ακριβώς είχα φτιάξει πέρυσι το καλοκαίρι το τηλεκοντρόλ του επίγειου δέκτη μου , ("Crypto Redi 250MP") που είχε ξεκολλήσει η μια επαφή απο μια αντίσταση , και μόλις την κόλλησα δεν ξαναχάλασε απο τότε..

Last edited:

D_Satellite ευχαριστω φιλε, θα κοιταξω να δω αυτο που λες , αληθεια εγγυηση δεν εχει αυτο? περιπου 6 μηνες το εχω
edit μολις ειδα το κουτι ,2 χρονια εγγυηση , το στελνω πισω διοτι αν δεν ειναι αυτο φιλε και ανοιξουμε το κοντρολ χανετε η εγγυηση , καλα θα μου πεις 5 ευρω το πηρα ,τεσπα

εχω το tele usb-300 και ξαφνικα δε δουλευει, στην ουσια ειναι νεκρο, δε αναβει το λαμπακι power οταν επιλεγω καποιο κουμπι, εχω αλλαξει τις μπαταριες και παλι τιποτα, οταν το συνδεω ομως στο pc δουλευει κανονικα , που οφειλετε αυτο? γνωριζει καποιος?
Έλεγξε αν τα ελατήρια πατούν σωστά στην μπαταρία ή είναι λίγο άστοχα. Σήμερα άλλαξε η γιαγιά μου μπαταρίες και μετά δεν δούλευε, οπότε έλεγξα τα ελατήρια και είδα ότι ένα δεν πατούσε την μπαταρία στο μεταλλικό τμήμα της :idea:

Μια χαρά πατάνε οι μπαταρίες φίλε μου, μπαίνουν και πολύ σφιχτά μάλιστα, το δοκίμασα πάλι τώρα που το ανέφερες μπας και δε το πρόσεξα, όπως και να έχει σ ευχαριστώ

Αφού λειτουργεί όταν τροφοδοτείται μέσω USB, μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την τροφοδότηση από τις μπαταρίες. Αν οι επαφές αγγίζουν τις μπαταρίες στα μεταλλικά σημεία, τότε ή κάποιες επαφές είναι λερωμένες (ίσως από υγρά;) ή είναι εσωτερικό το πρόβλημα. Το τελευταίο είναι λίγο δύσκολο να προκαλεί πρόβλημα τροφοδοσίας μόνο στις μπαταρίες και όχι στην τροφοδοσία μέσω USB, αλλά πιθανό.

Με τα λεγόμενά σας το βλέπω για εσωτερικό πρόβλημα, κάποια ψυχρή κολληση θα θέλει, φίλε talos πιο καθαρά δε γίνεται να είναι στο σημείο που εφαπτουν οι μπαταρίες , επειδή δεν πιάνουν και πολύ τα χέρια μου (άλλωστε δεν έχω και τα κατάλληλα εργαλεία) θα το στείλω αύριο πίσω για επισκευή

Καλησπερα και καλο μηνα!! Μπορει καποιος να με βοηθησει στο πώς να προγραμματισω 2ο τηλεχειριστηριο στο tele usb-100?? Εχω προγραμματισει για το otetv στη θεση sat και θα ηθελα να βαλω και την τηλεοραση και το dvd! Γινεται ετσι δεν ειναι?? Ευχαριστω!!

προς ενημερωση το εστειλα πισω και μετα απο μια εβδομαδα μου έδωσαν καινουριο :SFGSFGSF:

καλησπερα πηρα απο το εσοπ το usb-100,
εβαλα για τον δεκτη ΝΟΤ LV6TBOXHDA2 το αρχειο crypto redi 215

δεν μπορω να βρω πως μπορω στο ιδιο κουμπι πχ που εχω το ΝΟΤ να αντικαταστησω τα κουμπια power ,volume + - με τους κωδικους που αντιστιχουν απο το remote της tv,

στο usb-300 το εχω κανει.

ααα και κατι ακομα το Samsung home cinema δεν εχει κωδικό το υσβ300 αλλα εχει το υσβ100,με εκμάθηση δεν δουλεύει μπορω καπως να κανω εισαγωγη το αρχειο απο το πρόγραμμα του usb100 στο 300?

καλησπερα πηρα απο το εσοπ το usb-100,
εβαλα για τον δεκτη ΝΟΤ LV6TBOXHDA2 το αρχειο crypto redi 215

δεν μπορω να βρω πως μπορω στο ιδιο κουμπι πχ που εχω το ΝΟΤ να αντικαταστησω τα κουμπια power ,volume + - με τους κωδικους που αντιστιχουν απο το remote της tv,

στο usb-300 το εχω κανει.
Μία φορά έχω χρησιμοποιήσει το USB-100. Αν θυμάμαι καλά, προγραμματίζεις «από πάνω τους» με ότι κωδικό θέλεις, σαν να μην το έχεις προγραμματίσει καθόλου.

Για το Samsung, μπορώ μόνο να προτείνω να ξαναδοκιμάσεις εκμάθηση δοκιμάζοντας διαφορετικές γωνίες και αποστάσεις μεταξύ των τηλεχειριστηρίων.