Τηλεοπτικά δικαιώματα κυπέλλου Ελλάδας 2013-2016

ειδα αναμεσα σε αγωνα στα αθλητικα , διαφημιση οτι και για τα επομενα 3 χρονια ο οτε θα δειχνει το κυπελλο ελλαδος...
δεν διαβασα κατι αλλου , το πηρε τελικα,;;

Last edited by a moderator:
Αυτή την στιγμή το έχει. Εκκρεμεί μια δίκη όμως.

Last edited by a moderator:
Απο ότι ξέρω, μέχρι να βγεί η όποια απόφαση του δικαστηρίου, το κύπελλο Ελλάδος παραμένει στον OTE. Αν το δικαστηριο βρεί την διαγωνιστική διαδικασία που είχε γίνει παράτυπη, τότε το πράγμα αλλάζει ...

Για να μην παρεξηγηθω δεν αναφερομαι στο εγκριτο digitaltv info αλλα για καποια μελη του φορουμ που ελεγαν οτι υπαρχει ηδη αποφαση ή οτι η αποφαση θα ναι σιγουρα ευνοικη για την νοβα (πως γινεται τωρα να προβλεπει καποιος με σιγουρια αποφαση δικαστηριου πραγματικα δεν ξερω)

Εγώ δεν θυμάμαι κάτι τέτοιο. Μπορείς να κάνεις μια αναζήτηση και να βρεις τα μηνύματα που αναφέρεσαι;
Αυτό που θυμάμαι είναι ότι η ανάθεση είναι παράνομη, και ότι εκκρεμεί δίκη. Η απόφαση θα είναι σίγουρα εναντίον της ανάθεσης στον μεσάζοντα που αγοράζει ο ΟΤΕ (δεν μπορεί να είναι διαφορετική η απόφαση λόγω νομοθεσίας). Το πότε θα γίνει η δίκη... Μπορεί και όταν δεν θα έχει πια σημασία...
Η νόβα δεν εμπλέκεται κάπου, ή ο ΟΤΕ. Αν βγει δηλαδή απόφαση που ακυρώνει την ανάθεση στον μεσάζοντα, θα γίνει νέος διαγωνισμός.

#156 σιγουρα και γενικα υπηρχε αυτη η αισθηση...υπαρχουν και τα ασφαλιστικα μετρα,οπου αν ηταν τοσο εξοφθαλμη η παραβαση της νομοθεσιας σιγουρα ο ΟΤΕ (οποιος τα πηρε τελος παντων απο την εν λογω εταιρια) δεν θα δειχνε το κυπελλο αυτη την στιγμη.Δεν γνωριζω πως εχει κινηθει η νοβα δικαστικα αλλα τα ασφαλιστικα ειναι το πρωτο οπλο παντα.Υπαρχει και το κοινοτικο δικαιο που υπερισχυει της ελληνικης νομοθεσιας και η εταιρια νομιζω εχει εδρα την Κυπρο αρα εφαρμοζεται μια χαρα.Δεν θα δικασουμε εδω προφανως απλα η ολη ιστορια δεν ειναι τοσο απλη οσο παρουσιαστηκε απο την ''εγκυρη'' εφημεριδα του Μητροπουλου.

Κοίτα, στο νήμα έχει αναφερθεί ακόμα και ο νόμος, και είναι σαφής. Απαγορεύεται τα δικαιώματα να δοθούν σε οτιδήποτε δεν είναι κανάλι. Η νόβα δεν εμπλέκεται πουθενά σε αυτό, είναι θέμα της ΕΠΟ και της εταιρίας (που δεν είναι κανάλι) που τα ανέλαβε. Ο ΟΤΕ δεν κατέθεσε πρόταση.

Η ευρωπαϊκή νομοθεσία *δεν* υπάρχει για ένα ελληνικό δικαστήριο. Τα δικαστήρια δικάζουν με την ελληνική νομοθεσία. Οποιαδήποτε ευρωπαϊκή οδηγία πρέπει να ενσωματωθεί με νόμο στην ελληνική νομοθεσία για να ισχύσει.

Απλά είναι τα πράγματα, η ΕΠΟ παρανόμησε, και η πολιτεία την καλύπτει. Και δεν νομίζω ότι συμφέρει την νόβα να κάνει κάτι (δική μου εκτίμηση), επειδή της έδωσαν στα γρήγορα παράταση για την σούπερ λιγκ μερικά χρόνια ακόμα (πάλι δική μου εκτίμηση, ίσως θα ήταν καλύτερα να είχε γίνει διαγωνισμός). Ο ΟΤΕ κάνει την δουλειά του, όσο ο μεσάζοντας έχει τα δικαιώματα, αγοράζει.

Περα απο την νομοθεσια που οντως ενσωματωνεται σαν τυπικος νομος υπαρχουν και οι γενικες αρχες του ευρωπαικου δικαιου που αποτελουν πηγες δικαιου για την Ε.Ε,περα απο την νομολογια του ΔΕΕ.Προφανως δεν γνωριζεις ολη την ελληνικη νομοθεσια,την ευρωπαικη νομολογια και τις γενικες αρχες οπως αποτυπωνονται στις ευρωπαικες συνθηκες.Εγω δεν λεω οτι ειναι νομιμο αλλα ουτε και παρανομο,θα το κρινει το δικαστηριο αυτο αν καποιος εχει προσφυγει.Οποιος ηθελε μπορουσε να προσβαλει την αναθεση αμεσα,με ασφαλιστικα μετρα μαλλον δεν το εκανε...το γιατι δεν το γνωριζω,μηπως ξερεις εσυ;Ας μην επιμενουμε σε καποια θεματα που δεν γνωριζουμε πληρως...δεν ειναι bitrate να το μετραμε και να το ανεβαζουμε.

Δεν είναι "τυπικός" ο νόμος, είναι ουσιαστικός. Δεν ισχύει, και απλά "τυπικά" τον βάζουν. Δεν ισχύει τίποτα πριν ενσωματωθεί.
Οι γενικές αρχές, πάλι πρέπει να ενσωματωθούν για να ισχύουν (που φαντάζομαι έχουν ήδη ενσωματωθεί).
Ποια γενική αρχή έχεις υπόψιν σου που ταιριάζει στην περίπτωση;

Το νόμιμο και το παράνομο, το κρίνει ο νόμος, ο οποίος έχει ξαναμπεί στο νήμα:

http://www.e-forologia.gr/lawbank/d...C6FFE70881100.2A33EB1E25C8&version=1999/06/17
άρθρο 84 του Νόμου 2725

Επίσης, εγώ θα απέφευγα να σχολιάζω τι ξέρει και τι δεν ξέρει ο καθένας. Επειδή δεν μπορεί να το ξέρω αυτό.

Τελος παντων δεν συνεχιζω οτι νομιζεις...τυπικος νομος ειναι αυτος που ψηφιζεται απο την ολομελεια της βουλης,δεν εχει να κανει με τα ''τυπικα'' και ''ουσιαστικα'',οπως χρησιμοποιουνται οι λεξεις στην καθομιλουμενη...τελος off topic

Συγνώμη, παρανόηση. Δεν ήξερα ότι ασχολείσαι με νομικά ώστε να καταλάβω ότι αναφέρεσαι στον νομικό όρο.
Μιας και ασχολείσαι με αυτά, θεωρείς ότι ο 2725 δεν είναι αρκετά σαφής, και υπάρχει περίπτωση να είναι νόμιμη η ανάθεση;

O νομος και η διαταξη συγκεκριμενα ειναι σαφης...δεν ειπα οτι εναι νομιμη η αναθεση απλα με παραξενεψε το γεγονος οτι δεν κινηθηκε η νοβα μεσω ασφαλιστικων να ακυρωσει την πραξη αναθεσης...μηπως λεω το νομικο τμημα της δεν ειναι και τοσο σιγουρο για την εκβαση της υποθεσης.Μετα βεβαια θυμηθηκα οτι η νοβα αποβληθηκε απο τον διαγωνισμο,οποτε μαλλον δεν εχει εννομο συμφερον να προσφυγει στα δικαστηρια.Μια υποθεση ειναι και αυτο,εφοσον δεν γνωριζω πληρως τι εχει γινει δεν μπορω να μαι σιγουρος για τιποτα.

Από ότι θυμάμαι, δεν είχε καταθέσει εγκαίρως εγγυητική επιστολή, οπότε αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό.

Απάντηση: Re: Τηλεοπτικά δικαιώματα κυπέλλου Ελλάδας 2013-2016

O νομος και η διαταξη συγκεκριμενα ειναι σαφης...δεν ειπα οτι εναι νομιμη η αναθεση απλα με παραξενεψε το γεγονος οτι δεν κινηθηκε η νοβα μεσω ασφαλιστικων να ακυρωσει την πραξη αναθεσης...μηπως λεω το νομικο τμημα της δεν ειναι και τοσο σιγουρο για την εκβαση της υποθεσης.Μετα βεβαια θυμηθηκα οτι η νοβα αποβληθηκε απο τον διαγωνισμο,οποτε μαλλον δεν εχει εννομο συμφερον να προσφυγει στα δικαστηρια.Μια υποθεση ειναι και αυτο,εφοσον δεν γνωριζω πληρως τι εχει γινει δεν μπορω να μαι σιγουρος για τιποτα.

Συμφωνώ μαζί σου και το είχα γράψει και παλιότερα στο παρόν θέμα.Αν όντως η Νόβα πίστευε πως αδικείται, θα έκανε κάτι (ασφαλιστικά μέτρα) πριν την ανάθεση, μιας και υποστήριζε πως άδικα αποκλείστηκε.