Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Είπαμε, το καλύτερη από το αρκετά καλύτερη ώστε να δικαιολογεί την διαφορά τιμής έχει διαφορά και είναι και υποκειμενικό.
Αν έχει κάποιος ιδία άποψη όπως ο άνθρωπος στο ποστ που παρέθεσα, ας μας την πει.
Για διαφορά της H στην εικόνα δεν θέλω να συζητήσω καθώς δεν το υποστηρίζει ούτε η ίδια η Pioneer....

Για διαφορά της H στην εικόνα δεν θέλω να συζητήσω καθώς δεν το υποστηρίζει ούτε η ίδια η Pioneer....

Λόγος αντίθεσης στην 5090 = 84.958 :1
Λόγος αντίθεσης στην 5090Η = 101.263 :1

Μετρήσεις από το HITECH (Αύγουστος '08 / Ιανουάριος '09).
Ε, κάποια διαφορά στην εικόνα θα έχει αυτό.....

Εκτός αν τους το επέβαλε η Pioneer να το γράψουν, για να πουληθούν περισσότερες Η που είναι πιο ακριβές....
Μπορεί να το ακούσουμε κι αυτό!

Είπα το αντίθετο από αυτό που κατάλαβες, ότι δηλαδή η Pioneer δεν λέει πουθενά για διαφορές στην εικόνα.
Οι μετρήσεις του Hitech είναι ανέκδοτο.

Περιμένω απόψεις ανθρώπων που πριν την KURO και ακόμα καλύτερα ταυτόχρονα είχαν στο σαλόνι τους τηλεόραση της ίδιας εποχής, όπως πχ Πανασόνικ PZ ή και Σάμσουνγκ 956.

Το θέμα είναι μετά την Pioneer ποιος παίρνει τα σκήπτρα στις flat TV?

Οι LCD παραμένουν ακόμη ..... για τα μπάζα.

Οι μετρήσεις του Hitech είναι ανέκδοτο.

?????????
Μάλλον θα ξέρεις κάτι που δεν ξέρουμε εμείς. Πες το και σε μας να το μάθουμε. Γιατί οι μετρήσεις του HITECH είναι ανέκδοτο;

Υ.Γ. Δεν έχω καμία σχέση με το περιοδικό, ούτε ξέρω κάποιον από την συντακτική του ομάδα. Και εν πάσει περιπτώσει ίσως θέλετε να μας πείτε τι θεωρείτε αξιόλογο να διαβάζουμε.

Εγώ πάντως έχω την 5090Η και την ΡΧ80
Η διαφορά είναι μέρα με τη νύχτα υπέρ της 5090Η...

Περιμένω απόψεις ανθρώπων που πριν την KURO και ακόμα καλύτερα ταυτόχρονα είχαν στο σαλόνι τους τηλεόραση της ίδιας εποχής, όπως πχ Πανασόνικ PZ ή και Σάμσουνγκ 956.

Κώστα δεν έχω καμιά από αυτές που ανέφερες, αλλά φίλος πήρε την 46Α956 μετά από δική μου προτροπή και την στήσαμε με διαφορά 2-3 ημερών από την 500Α του Νάσου. Η διαφορά στην απόδοση είναι μεγάλη.

Μου κάνει εντύπωση που ο φίλος στο αγγλικό φόρουμ αναφέρει καλύτερο τηλεοπτικό στην PZ81 και είναι κάτι που αν δεν το δω με τα μάτια μου (σε σωστά στημένες τηλεοράσεις) προσωπικά δεν το πιστεύω.

Η PX είναι 3 κατηγορίες κάτω από την 5090.
Το hitech δεν το θεωρώ αξιόπιστο για πολλους λόγους που έχουν αναφερθεί σε πολλά νήματα, αν θες μπορείς να το εμπιστεύεσαι.

Γιατί ρε παιδιά κάποιοι τρελαίνεστε αν ακουστεί και μια άλλη γνώμη για την κουρο και το αν αξίζει τα λεφτά της; Πειράζει που πιστεύω ότι η Πιονηρ πούλησε τρέλα με τα μαύρα της και χρέωνε βάσεις και ηχεία ξεχωριστά στις ήδη πανάκριβες τιμές της; Τί θα κάνετε του χρόνου δηλαδή που θα ξεπεραστεί/ισοφαριστεί από τβ των 1.500 ευρώ;

Γιώργο σε τί σήμα ήταν μεγάλη η διαφορά και σε ποιούς τομείς; Ήταν διαφορά των 1.000 πχ ευρώ;
Δεν σε αμφισβητώ, το ψάχνω το θέμα να γίνεται κουβέντα.

Είπαμε, το καλύτερη από το αρκετά καλύτερη ώστε να δικαιολογεί την διαφορά τιμής έχει διαφορά και είναι και υποκειμενικό.
Αν έχει κάποιος ιδία άποψη όπως ο άνθρωπος στο ποστ που παρέθεσα, ας μας την πει.

οι κοντινες της σε αποδοση,ειναι σχεδον στα ιδια λεφτα.
μερικες μαλιστα περιπτωσεις που ειδα με τα ματια μου πριν καταληξω στην 5090Η,ειναι οι εξης:

1.http://www.ihoekfrasi.gr/productsDetails.asp?catID=5&prID=833
διαφορα περιπου 200-250,+2 ιντσες αλλα χωρις hd δορυφορικο.

2.http://www.e-show.gr/product_info.php?cpath=35&products_id=897
5 ιντσες παραπανω αλλα και 2000 ευρο(!)παραπανω απο την pioneer.
ουδεν σχολιο..

3.http://www.e-show.gr/product_info.php?cpath=35&products_id=704
+5 ιντσες στα ιδια λεφτα περιπου και πολυ κοντα σε επιδοσεις.
εαν δεν κατεληγα στην 5090,σιγουρα θα επαιρνα αυτην.

...και αρκετα αλλα παραδειγματα,που δειχνουν οτι η τιμη των pioneer δεν ειναι πια τοσο απαγορευτικες.

:antlers:

παντως το eisa award το πηρε η 6090 και οχι η 6090Η...τωρα για το συν του δορυφορικου δεκτη δεν μου λεει και πολλα, κρινοντας απο το δορυφορικο της ΚRP 500A μεχρι στιγμης, και το λεω γιατι το βρισκω πολυ αβολο.
Σιγουρα ειναι πολλα τα λεφτα, ειδικα για τη 500Α, η 5090 παλι πλησιαζει πτωτικα πλεον το οριο των 2.000 ευρω.
Φανταστειτε οτι εξαφανιστηκαν και τα 8ης γενιας πανελ τετοιο αμοκ εχει πεσει ( ειχα βρει μια 508 στα 1800 περιπου αλλα δεν τη πηρα, αντιθετως οταν επεσα σε μια και μοναδικη 4280ΧD στα 700 ευρω, δε το συζητησα και τη πηρα προς αντικατασταση της crt)
Οι τεχνολογιες ειναι για να εξελισσονται....δεν μπορουμε να ακολουθουμε παντα.... ειναι και το μαρκετινγκ....
Εν κατακλειδι εχω πεισθει οτι και λογω της παγκοσμιας κρισης θα πληρωσει τη νυφη η ποιοτητα κατασκευης.

Kαι ο θεος να μας φυλαει απο πιθανες βλαβες στο μελλον....

Last edited:
Γιώργο σε τί σήμα ήταν μεγάλη η διαφορά και σε ποιούς τομείς; Ήταν διαφορά των 1.000 πχ ευρώ;

Η σειρά KURO της Pioneer, ήταν ουσιαστικά ένα επαγγελματικό μόνιτορ, τοποθετημένο σε γραμμή παραγωγής με συμβατικές ανοχές.

Άτομα που είναι συνηθισμένα να παρακολουθούν σε τηλεοράσεις με υπερκορεσμένα χρώματα και εκτυφλωτικές φωτεινότητες, το πιο πιθανό είναι να θεωρήσουν την εικόνα της KURO παράξενη και μακριά από τα γούστα τους.

Όποιος όμως έχει συνηθίσει τη γραμμικότητα και φυσικότητα ενός καλιμπραρισμένου επαγγελματικού μόνιτορ ελέγχου ποιότητας, θα αναγνωρίσει αμέσως τις αρετές μίας KURO...

Τη δυνατότητα να μπορεί να είναι ένα εργαλείο που να αποδώσει απολύτως πιστά το πρωτογενές υλικό.

Για κάποιους, αυτή η δυνατότητα μετράει πολύ περισσότερα από 1000 ευρώ (δες τις τιμές των επαγγελματικών μόνιτορ broadcast quality), πολλούς όμως, είναι γεγονός πως θα τους αφήσει παντελώς αδιάφορους.

Κώστα με το που μπήκα στο σπίτι του Νάσου και είδα πως καθόταν περίπου στα 2.5 μέτρα από την Philips CRT του, το πρώτο πράγμα που του είπα ήταν πως θα πρέπει να μετακινήσει πιο πίσω το έπιπλο. Στην 46άρα 956 δεν υπήρχε περίπτωση να δεις τόσο καλό τηλεοπτικό σήμα από τόσο κοντά ούτε από την κεντρική κεραία (πολύ μέτρια εγκατάσταση όμως), ούτε μέσω της Οn (που έχει ο φίλος). Τελικά η Kuro (και η καλή εγκατάσταση του Νάσου) με διέψευσαν και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα. Σε BR δεν υπήρχε θέμα θορύβου φυσικά, αλλά εκεί η Pioneer κέρδιζε με την φυσικότητα και την ουδετερότητα των χρωμάτων και της αντίθεσης της. Φυσικά είναι και ο υποκειμενικός παράγοντας στην μέση και οι διαφορές στην παρουσίαση μιας εικόνας που έχουν οι πλάσμα σε σχέση με τις LCD (είμαι πλασματάκιας τι να κάνουμε :D). Επίσης η 500Α out of the box δίνει αποτέλεσμα που πολλές τηλεοράσεις δεν πιάνουν ούτε καλιμπραρισμένες, οπότε και αυτό παίζει τον ρόλο του. Ίσως με μια 956 κοντά στα πρότυπα οι διαφορές να είναι μικρότερες.

Να την κοστολογήσω την διαφορά δεν μπορώ και νομίζω δεν έχει νόημα γιατί α)ο καθένας μας κρίνει διαφορετικά τα όποια πλεονεκτήματα β) τα 1000 δεν είναι το ίδιο για όλους.

Να με αμφισβητείς, για την "απόλυτη αλήθεια" τα είπαμε στο νήμα με τα ποπ κορν :D

Όποιος όμως έχει συνηθίσει τη γραμμικότητα και φυσικότητα ενός καλιμπραρισμένου επαγγελματικού μόνιτορ ελέγχου ποιότητας, θα αναγνωρίσει αμέσως τις αρετές μίας KURO...

Δεν θα το βάλω το link ... δεν θα το βάλω το link :flipout::flipout:

Νωρίς μπήκες απόψε Γιάννη -bye-

Το θέμα είναι μετά την Pioneer ποιος παίρνει τα σκήπτρα στις flat TV?

Οι LCD παραμένουν ακόμη ..... για τα μπάζα.

panasonic ερχεται , μετα το χαος δηλαδη η μετριοτητα θελω να πω

Φαντάζομαι ότι όλοι σας προσέξατε ότι στα περισσότερα σχόλια μιλάτε για μια κατάσταση όπου η KURO αναδεικνύεται μετά απο σωστό στήσιμο, όπως όλες άλλωστε οι TV. Ομως, ξαναλέω αυτό που λέμε και εγώ και ο φίλος underdog, πόσοι απο τους καταναλωτές θα το κάνουνε αυτό? Πόσοι θα ψαχτούνε να βρούνε ρυθμίσεις για σετάρισμα? Πόσοι?

Αποκορύφωμα το σχόλιο του φίλου JL, όπου είναι πλέον σαφές ότι μιλάμε για μια πολύ εξειδικευμένη TV. Εκεί ακριβώς έγκειται και η διαφορά..... Αυτός που θα πάρει Sammy, Pani κτλ κτλ κτλ, δεν το κάνει γιατί ψάχνει κάτι εξειδικευμένο, αλλά γιατί θέλει μια TV, Out of the box, να την συνδέσει και να παίξει. Δεν είναι όλοι φορουμίτες του AVClub!!! Στα μάτια λοιπόν αυτών των ανθρώπων η KURO, ΔΕΝ έχει μεγάλη διαφορά! Δεν είναι όλοι τους ειδήμονες!

Υ.Γ. Φίλε underdog, όπως είπα κι εγώ πιο πρίν, κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην πυρά όσοι τολμούνε να πούνε κάτι ενάντια στην KURO! Ε, δεν είναι και ότι καλύτερο, να ξέρω ότι έδωσα έναν σκασμό λεφτά, ώστε σε 1 χρόνο να τα κλαίω!

Απάντηση: Re: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Γιατί ρε παιδιά κάποιοι τρελαίνεστε αν ακουστεί και μια άλλη γνώμη για την κουρο και το αν αξίζει τα λεφτά της; Πειράζει που πιστεύω ότι η Πιονηρ πούλησε τρέλα με τα μαύρα της και χρέωνε βάσεις και ηχεία ξεχωριστά στις ήδη πανάκριβες τιμές της; Τί θα κάνετε του χρόνου δηλαδή που θα ξεπεραστεί/ισοφαριστεί από τβ των 1.500 ευρώ;
Αν του χρόνου βγει μια τηλεόραση που είναι αντίστοιχη της KURO, γιατί καλύτερη προσωπικά το αποκλείω, για του χρόνου πάντα, το μόνο που εγώ θα πω είναι ότι για ένα χρόνο απόσβεσα τα επιπλέον χρήματα που διέθεσα για να την αγοράσω από την αμέσως επόμενη 50", η οποία όμως δεν διέθετε σήμερα που μιλάμε καμία άλλη 50", δορυφορικό δέκτη + επίγειο δέκτη + σύνδεση με δίκτυο για μουσική/βίντεο...:a0210: -bye-

Και όμως και στα μάτια των μη σχετικών η διαφορά της kuro φαίνεται.
Η δική μου 5090Η παίζει out of the box σε monie mode.
Φίλοι, επισκέπτες και συγγενείς που έχουν έρθει στο σπίτι και έχουν δει τηλεοπτικό σήμα, έστω και λίγο, έχουν εντυπωσιαστεί από την φυσικότητα των χρωμάτων και τη λεπτομέρεια που βλέπουν στην εικόνα. Και επειδή θυμούνται την ΡΧ80 που υπήρχε πριν λίγο καιρό στην ίδια θέση καταλαβαίνουν την ποιότητα της 5090Η και το πόσο καλύτερη τελικά είναι.

Απάντηση: Re: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Φαντάζομαι ότι όλοι σας προσέξατε ότι στα περισσότερα σχόλια μιλάτε για μια κατάσταση όπου η KURO αναδεικνύεται μετά απο σωστό στήσιμο, όπως όλες άλλωστε οι TV. Ομως, ξαναλέω αυτό που λέμε και εγώ και ο φίλος underdog, πόσοι απο τους καταναλωτές θα το κάνουνε αυτό? Πόσοι θα ψαχτούνε να βρούνε ρυθμίσεις για σετάρισμα? Πόσοι?

Αποκορύφωμα το σχόλιο του φίλου JL, όπου είναι πλέον σαφές ότι μιλάμε για μια πολύ εξειδικευμένη TV. Εκεί ακριβώς έγκειται και η διαφορά..... Αυτός που θα πάρει Sammy, Pani κτλ κτλ κτλ, δεν το κάνει γιατί ψάχνει κάτι εξειδικευμένο, αλλά γιατί θέλει μια TV, Out of the box, να την συνδέσει και να παίξει. Δεν είναι όλοι φορουμίτες του AVClub!!! Στα μάτια λοιπόν αυτών των ανθρώπων η KURO, ΔΕΝ έχει μεγάλη διαφορά! Δεν είναι όλοι τους ειδήμονες!

Υ.Γ. Φίλε underdog, όπως είπα κι εγώ πιο πρίν, κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην πυρά όσοι τολμούνε να πούνε κάτι ενάντια στην KURO! Ε, δεν είναι και ότι καλύτερο, να ξέρω ότι έδωσα έναν σκασμό λεφτά, ώστε σε 1 χρόνο να τα κλαίω!
Μια τηλ όπως η Kuro, έρχεται από το εργοστάσιο με πάρα πολύ καλές μετρήσεις, μετρήσεις οι οποίες αγγίζουν το άριστο. Τυχόν ρυθμίσεις γίνονται από έμπειρο μηχανικό, μόνο κ μόνο για να αγγίξουν το τέλειο. Αυτό συνήθως το κάνουν άνθρωποι οι οποίοι όταν αγόραζαν τηλεόραση/προβολέα που ήταν στην κορυφή, όπως η kuro, για αυτό άλλωστε και κοστίζουν τόσο.

Τώρα όσον αφορά τα χρήματα αγοράς, είναι σαν τα αυτοκίνητα για παράδειγμα, όπου μετά από ένα χρόνο κτήσης, έχει χάσει το 30% της αξίας του. :BDGBGDB55: