Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Που ξέρω τι ηλικία έχει αυτός που ρώτησε για να κρίνει πως οι δραχμούλες τότε είχαν αξία αν δεν μιλάμε την σημερινή γλώσσα του χρήματος ;

Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

του χρονου τον IN 83 και τα χαμπουρκερ δικα μου!!!!!!!!!!!

Ναι...σε ενα χρόνο που κυκλοφορούν οι καινούργοι LED,εσυ πάρε τον ΙΝ83...:flipout:

Από σημερινό άρθρο του full HD:

http://www.fullhd.gr/2008-03-09-23-...1-55-51/1260-pioneer-kuro-is-still-alive.html

Pioneer kuro is still alive

Tελικά ήταν χρόνια μπροστά!

pioneer_kuro.jpg

Εάν ήμουν κάτοχος εταιρείας παραγωγής τηλεοράσεων plasma, θα έπαιρνα όλο το team της Pioneer, θα τους κλείδωνα σε ένα δωμάτιο και θα τους ‘παρακαλούσα' να φτιάχνουν τηλεοράσεις. Και αυτό διότι αυτό το team ήταν χρόνια μπροστά, έχοντας κάνει πράξη εδώ και αρκετό καιρό όσα σήμερα αποτελούν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις plasma τηλεοράσεις.

Το ότι η Pionner, είναι μία δογματική εταιρεία που έδινε και δίνει ‘αρρωστημένη' έμφαση στην ποιότητα το γνωρίζουμε οι περισσότερο. Άλλωστε για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, αυτό το δόγμα είναι υπεύθυνο που την οδήγησε στο γκρεμό.

Το δόγμα ευτυχώς ακόμα υπάρχει, ζει μέσα από τα Blu-ray players (σύντομα θα έχετε εσείς οι αναγνώστες του FulllHD.gr την αποκλειστικότητα και στο BDR-LX52) και τις Audiophile συσκευές. Eνω η ελπίδα ότι κάποια στιγμή ίσως ξανακάτσει στο θρόνο της δεν έχει σβήσει.

Ειλικρινά δεν γνωρίζω το ποσοστό της τεχνογνωσίας που έχει περάσει στην Panasonic. Έμαθα όμως μόλις σήμερα, ότι την τεχνολογία των 600 Sub-fields που σχεδόν και οι τρεις εναπομείναντες κατασκευαστές τηλεοράσεων Plasma σήμερα προβάλλουν, η Pioneer την είχε ήδη εφαρμόσει στην τελευταία σειρά Kuro από πέρσι και μάλιστα με μία άγνωστη και μυστηριώδη τεχνοτροπία μεταβλητής αύξησης των sub-fields, πράγμα που σημαίνει ότι αφενός μπορεί τα συνολικά sub-fields να μην ήταν μόνο 600 αλλά 650 ή και 700 και αφετέρου προσαρμόζονταν με τις εκάστοτε απαιτήσεις του σήματος.

Κρίμα δεν είναι τελικά;

Το αν είναι αλήθεια να πούμε... :flipout:
Μου φαίνεται πολύ ύποπτη η όλη υπόθεση. Όταν έχεις κάτι δυνατό στα χέρια σου, το διαφημίζεις. Και τα bluray player που κολλάνε; Και πια είναι η ελπίδα να ξανακάτσει στο θρόνο της; Θα βγάλει πάλι τηλεοράσεις;
Καμιά πηγή δεν γράφει το fullhd; Που το μάθανε;

Εμένα μία είναι η απορία μου: οι κούρο μας τέλειωσαν (εκτός και αν πει η ίδια η pioneer κάτι διαφορετικό). Θα σταματήσουν και τους ενισχυτές AV; Ξέρουμε; Για τα bluray player δεν μπορώ να πω ότι ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα, με βάση την προηγούμενη τακτική της σε θέματα firmware...

Μα επειδή δεν δίνει κάποια πηγή. Γιατί να είναι αυθεντική σαν "είδηση";

Το αν είναι αλήθεια να πούμε... :flipout:
Μου φαίνεται πολύ ύποπτη η όλη υπόθεση. Όταν έχεις κάτι δυνατό στα χέρια σου, το διαφημίζεις. Και τα bluray player που κολλάνε; Και πια είναι η ελπίδα να ξανακάτσει στο θρόνο της; Θα βγάλει πάλι τηλεοράσεις;
Καμιά πηγή δεν γράφει το fullhd; Που το μάθανε;

Εμένα μία είναι η απορία μου: οι κούρο μας τέλειωσαν (εκτός και αν πει η ίδια η pioneer κάτι διαφορετικό). Θα σταματήσουν και τους ενισχυτές AV; Ξέρουμε; Για τα bluray player δεν μπορώ να πω ότι ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα, με βάση την προηγούμενη τακτική της σε θέματα firmware...

Γιώργο (σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις) δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν τους A/V και θα δοθεί έμφαση σε ότι αφορά τον ήχο (A/V, DJ products, ηχεία κλπ).

Όσον αφορά την διαφήμιση, οι πλάσμα της εταιρίας είχαν 100Hz από την 5η-6η γενιά (γύρω στο 2005) και παρόλα αυτά το διαφήμισαν πρώτη φορά στην 8η γενιά για να ακολουθήσουν τους υπόλοιπους. Ειδικά το όλο σκηνικό με τα subfield drive είναι για γέλια. Αν θυμάμαι καλά το ξεκίνησε η LG που πριν κάνα χρόνο παρουσίασε σε κάποια έκθεση τηλεόραση στα "600Hz".

Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Για εμενα ολοι υποπτοι ειναι , απο την στιγμη μαλιστα που απο τοτε που εβαλε η Panasonic διαφημιση στο συγκεκριμενο site τα ... contrast ratio των τηλεορασεων της ανεβηκαν στα υψη...:flipout:

Εγώ δεν αναφέρομαι μόνο στο site. Απλά παρατηρώ μια δραστηριότητα προώθησης των κούρο τώρα στα τελειώματα, που πριν την απόφαση τερματισμού της παραγωγής δεν υπήρχε. Το να θέλει κάποιος να σπρώξει κομμάτια δεν είναι παράλογο. Αλλά με την καλλιέργεια ενός "κλίματος" και μιας "ελπίδας" είμαι καχύποπτος και θα την δεχόμουν αν προερχόταν από την pioneer μόνο. Διαφορετικά, είναι "φρούδα", και θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί...

Μόνο να προσέχεις όταν μιλάς για της KURO..... η πυρά είναι κοντά!

:violent-smiley-030::slapface::flipout:

Εγώ δεν αναφέρομαι μόνο στο site. Απλά παρατηρώ μια δραστηριότητα προώθησης των κούρο τώρα στα τελειώματα, που πριν την απόφαση τερματισμού της παραγωγής δεν υπήρχε. Το να θέλει κάποιος να σπρώξει κομμάτια δεν είναι παράλογο. Αλλά με την καλλιέργεια ενός "κλίματος" και μιας "ελπίδας" είμαι καχύποπτος και θα την δεχόμουν αν προερχόταν από την pioneer μόνο. Διαφορετικά, είναι "φρούδα", και θα πρέπει να είμαστε εξαιρετικά επιφυλακτικοί...

Πιθανόν να οφείλεται και στην μείωση της τιμής, η οποία πριν την απόφαση για τερματισμό της παραγωγής ήταν στα ύψη. Πως μπορούσες να προωθήσεις μία τηλεόραση όταν κόστιζε (μόνο η οθόνη) 3.500 ευρώ;
Κι απ' την άλλη, λογικό είναι μία εταιρεία που σταματάει την δραστηριότητά της να θέλει να αδειάσει τις αποθήκες της το συντομότερο δυνατό...

Εγω παντως θεωρω οτι η μονη μαρκα που δικαιoλογειται να προωθειται ως καλυτερη του ανταγωνισμου ειναι η Pioneer , ολες οι υπολοιπες λιγο εως πολυ στο ιδιο καζανι βραζουν.-bye-

Απλως οσο περναει ο καιρος καποιοι ανταγωνιστες θα πλησιαζουν και σιγουρα σε καποιο χρονικο διαστημα θα ξεπερασουν την Pioneer.

Το fullhd λέει ότι έχει ;;; αποκλειστικές πληροφορίες ότι η Pioneer θα επιστρέψει στην κατασκευή τηλεοράσεων το 2012. Οχι όμως κατασκευάζοντας plasma, αλλά LCD και panel UV2A.....

pioneer-plasma-tv-kuro-pdp-5080-xd.jpg

"Το FullHD.gr σκαλίζει τόσο τα πράγματα που σηκώνει πολύ σκόνη... Αυτή την φορά μάλλον το πάει για σύννεφο. Λάβετε υπόψη σας λοιπόν ότι η Pioneer δεν έχει πει την τελευταία της κουβέντα και όχι μόνο θα γυρίσει στην αγορά...αλλά θα ηγηθεί τεχνολογικά της νέας τάξης πραγμάτων...
Η απόφαση της να βγει ʽπρος το παρόνʼ από τον τομέα της τηλεόρασης ίσως οι ιστορικοί του μέλλοντος να την εξυμνήσουν και να αποτελέσει παράδειγμα στις αίθουσες διδασκαλίες ως το ʽκόλπο του αιώναʼ στον τομέα του marketing.

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι προς το 2012 η plasma δεν θα τραβάει.

Η Pioneer το είδε αυτό από νωρίς, επίσης είδε ότι η αγορά δεν σήκωνε λεονταρισμούς και αποφάσισε να αποτραβηχτεί και να αναμένει, κατέχοντας τεράστια τεχνογνωσία και έχοντας σημαντικούς συνεργάτες...

Αποκλειστικές πληροφορίες του FullHD.gr, λένε ότι η επιστροφή της Pioneer στη τηλεόραση θα λάβει χώρα το 2012 όχι με plasma αυτές θα ανήκουν τότε στην ιστορία, αλλά με τηλεοράσεις LCD και πάνελ UV2A που εξελίσσει η Sharp το οποίο υπόσχεται απίστευτο μαύρο και αναλύσεις 4Kx2K.

Ως γνωστόν η συνεργασία των Pioneer - Sharp είναι άρρηκτη."

http://www.fullhd.gr/2009-08-25-12-12-08/2009-08-25-12-18-58/2090-pioneer-future-kuro-tv.html

Last edited:
Καθόλου απίθανο σενάριο. Σιγά μην κάτσει με σταυρωμένα χέρια να βλέπει τους υπόλοιπους να μοιράζονται την "πίτα". Ειδικά στις τηλεοράσεις που είναι το πιό hot προϊόν. Θα βγάλει κανά reference μοντέλο να γίνει τζερτζελές πάλι, και εμείς να ψάχνουμε χώρους να μετακομίσουμε τις παλιές plasma και η ζωή συνεχίζεται.....