Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Σε 6 μήνες κανένας δε θα μιλάει για Kuro. Την περασμένη εβδομάδα ήταν φίλος σε παρουσίαση των νέων μοντέλων της Panasonic στην Γερμανία. Με πήρε τηλ. και μου είπε ότι απλά δεν θα έχουν αντίπαλο. Η τάση είναι περισσότερες ίντσες, φθηνότερα, και όσο το δυνατό πιο λεπτά. Υπήρχε και τηλεόραση 2:33/1. Αυτό που ανεβάζει τιμή αυτή τη στιγμή είναι το λεπτότερη, σαν εικόνα θα έχουν όλες άριστη με τις ακριβότερες φορτωμένες καλούδια και κίνηση 600Hz. (με ειδική επεξεργασία, κάτι αντίστοιχο των 200Hz της Sony)

εμενα παντως μου κανει εντυπωση που αναφερεστε στο κοστος της οταν υπαρχουν τηλεορασεις μικροτερες, με εικονα που ουτε καν φτανει την κουρο και ειναι και ακριβοτερες

Σε 6 μήνες κανένας δε θα μιλάει για Kuro. Την περασμένη εβδομάδα ήταν φίλος σε παρουσίαση των νέων μοντέλων της Panasonic στην Γερμανία. Με πήρε τηλ. και μου είπε ότι απλά δεν θα έχουν αντίπαλο. Η τάση είναι περισσότερες ίντσες, φθηνότερα, και όσο το δυνατό πιο λεπτά. Υπήρχε και τηλεόραση 2:33/1. Αυτό που ανεβάζει τιμή αυτή τη στιγμή είναι το λεπτότερη, σαν εικόνα θα έχουν όλες άριστη με τις ακριβότερες φορτωμένες καλούδια και κίνηση 600Hz. (με ειδική επεξεργασία, κάτι αντίστοιχο των 200Hz της Sony)

καλα μην εισαι τοσο σιγουρος...σιγουρα καποια στιγμη θα ξεπεραστουν, τεχνολογια ειναι αυτη αλλα τοσο συντομα μεσουσης της κρισης δεν ξερω(και με τι κοστος παντα)

παντως το eisa award το πηρε η 6090 και οχι η 6090Η...τωρα για το συν του δορυφορικου δεκτη δεν μου λεει και πολλα, κρινοντας απο το δορυφορικο της ΚRP 500A μεχρι στιγμης, και το λεω γιατι το βρισκω πολυ αβολο.
Σιγουρα ειναι πολλα τα λεφτα, ειδικα για τη 500Α, η 5090 παλι πλησιαζει πτωτικα πλεον το οριο των 2.000 ευρω.
Φανταστειτε οτι εξαφανιστηκαν και τα 8ης γενιας πανελ τετοιο αμοκ εχει πεσει ( ειχα βρει μια 508 στα 1800 περιπου αλλα δεν τη πηρα, αντιθετως οταν επεσα σε μια και μοναδικη 4280ΧD στα 700 ευρω, δε το συζητησα και τη πηρα προς αντικατασταση της crt)
Οι τεχνολογιες ειναι για να εξελισσονται....δεν μπορουμε να ακολουθουμε παντα.... ειναι και το μαρκετινγκ....
Εν κατακλειδι εχω πεισθει οτι και λογω της παγκοσμιας κρισης θα πληρωσει τη νυφη η ποιοτητα κατασκευης.

Kαι ο θεος να μας φυλαει απο πιθανες βλαβες στο μελλον....

τον hd δεκτη τον θεωρω μια καλη προσθηκη για καποιον που απλα θελει να μπει στον κοσμο της υψηλης ευκρινειας.
ετσι κι`αλλιως ενας εξωτερικος hd δεκτης,κοστιζει γυρω στα 200 ευρω,οποτε κανεις αμεσα την αποσβεση.
οσο αναφορα το μαρκετινγκ και το πιπιλισμα περι kuro,συμφωνω απολυτως με την αποψη οτι πολλοι καταθετουν αποψεις χωρις καν να εχουν δει απο κοντα μια Pioneer και βασιζονται μονο σε οτι εχουν διαβασει και ακουσει,με αποτελεσμα να μην βγαινει σωστη κριτικη.
η καταληξη της δικιας μου επιλογης,εγινε μετα απο ψαξιμο 2 μηνων,με πολυ τρεξιμο και δοκιμες σε καθε τηλεοραση που μ`ενδιεφερε.
δεν βασιστηκα ουτε σε reviews,ουτε σε "αυθαιρετες" αποψεις καποιων...

οταν πριν 2 χρονια αγορασα την 427xd,βγηκα και "φωναξα" οτι το μαυρο αυτης της τηλεορασης,ειναι απαραδεκτο και δεν εχει καμια σχεση με το μαυρο την pv60 που ειχα πριν.
υποδιεστερο μαυρο,αλλα ενα κλικ καλυτερη σε χρωματα&κινηση την pv60.
σ`εκεινη την περιπτωση παραδεχομαι οτι "εκλαψα" το-σχεδον-ενα χιλιαρικο
διοτι δεν τ`αξιζε.

οταν λοιπον αποφασισεις οτι θα αγορασεις τηλεοραση,η ιεραρχικη σειρα,ξεκινα απο περιοδικα,internet,forum,αλλα καταληγει στην δικια σου κριση με πολυ ψαξιμο.

εμενα παντως μου κανει εντυπωση που αναφερεστε στο κοστος της οταν υπαρχουν τηλεορασεις μικροτερες, με εικονα που ουτε καν φτανει την κουρο και ειναι και ακριβοτερες

στο ποστ 270,κανω σχετικη αναφορα,με αποκορυφωμα την 55Χ4500...-bye-

Απάντηση: Re: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Σε 6 μήνες κανένας δε θα μιλάει για Kuro.

Κώστα, μα αυτή είναι και η φυσική εξέλιξη της τεχνολογίας. Το περίεργο θα ήταν να ΜΗΝ ξεπεραστεί...
Αλλά μέχρι να ξεπεραστεί, το γεγονός ότι κάποιοι ήδη θα απολαμβάνουν εδώ και κανά 2 χρόνια κορυφαία ποιότητα, είναι αναμφισβήτητο και τελικά αυτό είναι που μετράει. Το να καθόμαστε να το ψηρίζουμε και να περιμένουμε το κορυφαίο προϊόν, σε κορυφαία τιμή, ε χάνουμε κάπου την μπάλα. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για τηλεόραση αλλά και για άλλα καταναλωτικά είδη.

Για τον παραπάνω λόγο, και 60άρα να βγει με 1000 ευρώ του χρόνου θα μου είναι παντελώς αδιάφορο. Το πολύ πολύ να πάρω άλλη μία....
Οπως έχω πει και σε άλλο Post, αν υπάρχουν αυτοί που νομίζουν ότι αγόρασαν κάτι συλλεκτικό σε ηλεκτρονικό είδος, ας αλλάξουν πλευρό να μην πουντιάσουν....:flipout:

Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

To ιδιο και η δικια μου!!!!!!!

Εγω σου είπα πάρε καινούργιο Projectoraki εσυ τίποτα...-bye-
Τώρα περνα απο το σπίτι να βλέπεις την δικιά μου την LX...:BDGBGDB55:

Φαντάζομαι ότι όλοι σας προσέξατε ότι στα περισσότερα σχόλια μιλάτε για μια κατάσταση όπου η KURO αναδεικνύεται μετά απο σωστό στήσιμο, όπως όλες άλλωστε οι TV. Ομως, ξαναλέω αυτό που λέμε και εγώ και ο φίλος underdog, πόσοι απο τους καταναλωτές θα το κάνουνε αυτό? Πόσοι θα ψαχτούνε να βρούνε ρυθμίσεις για σετάρισμα? Πόσοι?

Αποκορύφωμα το σχόλιο του φίλου JL, όπου είναι πλέον σαφές ότι μιλάμε για μια πολύ εξειδικευμένη TV. Εκεί ακριβώς έγκειται και η διαφορά..... Αυτός που θα πάρει Sammy, Pani κτλ κτλ κτλ, δεν το κάνει γιατί ψάχνει κάτι εξειδικευμένο, αλλά γιατί θέλει μια TV, Out of the box, να την συνδέσει και να παίξει. Δεν είναι όλοι φορουμίτες του AVClub!!! Στα μάτια λοιπόν αυτών των ανθρώπων η KURO, ΔΕΝ έχει μεγάλη διαφορά! Δεν είναι όλοι τους ειδήμονες!

Υ.Γ. Φίλε underdog, όπως είπα κι εγώ πιο πρίν, κι εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην πυρά όσοι τολμούνε να πούνε κάτι ενάντια στην KURO! Ε, δεν είναι και ότι καλύτερο, να ξέρω ότι έδωσα έναν σκασμό λεφτά, ώστε σε 1 χρόνο να τα κλαίω!

Αυτό που πρεσβεύει η KURO στον τομέα της ποιότητας εικόνας, για όσους είμαστε λάτρεις της πιστότητας και δεν έχουμε ή δεν προλαβαίνουμε να αποκτήσουμε, δυστυχώς θα αργήσει να δωθεί από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, εκτός και αν συμβεί κάποιο εκπληκτικό breakthrough στην οργάνωση των αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής.

Αυτό που κάνει τις KURO να διαφέρουν από τις άλλες, δεν είναι τόσο το επίπεδο του μαύρου, όσο η εκπληκτική γραμμικότητα που επιδεικνύουν, κάτι που τις κάνει να μπορούν να αποδώσουν την εικόνα τόσο πιστά, σχεδόν όπως την έβλεπε ο σκηνοθέτης στο μόνιτορ ελέγχου. Όλες οι υπόλοιπες, συγκριτικά, δείχνουν από σχεδόν πιστά εώς κουκουρούκου...

Γιατί δεν αρκεί απλώς να συμπέσουν τα άκρα στο τριγωνάκι, αλλά να αποδίδονται και όλες οι ενδιάμεσες τιμές με ακρίβεια και γραμμικότητα. Και αυτό, μέχρι στιγμής, στις καταναλωτικές συσκευές μόνο η KURO το πετυχαίνει...

Βέβαια, πολύς κόσμος, δεν ενδιαφέρεται για αυτά και είναι συνηθισμένος να βλέπει εικόνα κουκουρούκου. Αυτό όμως δεν μειώνει την αξία των εν λόγω τηλεοράσεων ούτε σημαίνει πως θα ξεπεραστούν στον τομέα που ειδικεύονται τόσο γρήγορα...

Και μία μερσέντες του '70 δεν έχει ηλεκτρικές ευκολίες, κλιματισμούς, αερόσακους, ABS, κτλ. αλλά δεν παύει να έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης από ένα σημερινό χιουντάι που διαθέτει όλα τα παραπάνω.

Πολύ απλά, λοιπόν, μερικά χαρακτηριστικά ακόμα δεν γίνεται να δωθούν φτηνά... Δυστυχώς...

Και σε σχέση με το πόσο κοστίζουν τα επαγγελματικά μόνιτορ ελέγχου broadcast quality, οι KURO αποτελούν κελεπούρι. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν βρει τη θέση τους στο master control πολλών τηλεοπτικών καναλιών...

Αυτό που πρεσβεύει η KURO στον τομέα της ποιότητας εικόνας, για όσους είμαστε λάτρεις της πιστότητας και δεν έχουμε ή δεν προλαβαίνουμε να αποκτήσουμε, δυστυχώς θα αργήσει να δωθεί από οποιαδήποτε άλλη εταιρεία, εκτός και αν συμβεί κάποιο εκπληκτικό breakthrough στην οργάνωση των αυτοματοποιημένων γραμμών παραγωγής.

Αυτό που κάνει τις KURO να διαφέρουν από τις άλλες, δεν είναι τόσο το επίπεδο του μαύρου, όσο η εκπληκτική γραμμικότητα που επιδεικνύουν, κάτι που τις κάνει να μπορούν να αποδώσουν την εικόνα τόσο πιστά, σχεδόν όπως την έβλεπε ο σκηνοθέτης στο μόνιτορ ελέγχου. Όλες οι υπόλοιπες, συγκριτικά, δείχνουν από σχεδόν πιστά εώς κουκουρούκου...

Γιατί δεν αρκεί απλώς να συμπέσουν τα άκρα στο τριγωνάκι, αλλά να αποδίδονται και όλες οι ενδιάμεσες τιμές με ακρίβεια και γραμμικότητα. Και αυτό, μέχρι στιγμής, στις καταναλωτικές συσκευές μόνο η KURO το πετυχαίνει...

Βέβαια, πολύς κόσμος, δεν ενδιαφέρεται για αυτά και είναι συνηθισμένος να βλέπει εικόνα κουκουρούκου. Αυτό όμως δεν μειώνει την αξία των εν λόγω τηλεοράσεων ούτε σημαίνει πως θα ξεπεραστούν στον τομέα που ειδικεύονται τόσο γρήγορα...

Και μία μερσέντες του '70 δεν έχει ηλεκτρικές ευκολίες, κλιματισμούς, αερόσακους, ABS, κτλ. αλλά δεν παύει να έχει καλύτερη ποιότητα κύλισης από ένα σημερινό χιουντάι που διαθέτει όλα τα παραπάνω.

Πολύ απλά, λοιπόν, μερικά χαρακτηριστικά ακόμα δεν γίνεται να δωθούν φτηνά... Δυστυχώς...

Και σε σχέση με το πόσο κοστίζουν τα επαγγελματικά μόνιτορ ελέγχου broadcast quality, οι KURO αποτελούν κελεπούρι. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν βρει τη θέση τους στο master control πολλών τηλεοπτικών καναλιών...

αυτο συμβαινει με οποιοδηποτε μοντελο kuro απο το 4280 μεχρι το 5090
Κανενα αλλο μοντελο τηλεορσης δεν εχει ξεπερασει την ποιοτητα που βγαζει ακομα και το <<χειροτερο>> μοντελο kuro 4280
Φυσικα κανενα σιτε δεν το παραδεχεται η το ομολογει στις κριτικες για να πρροθησουν και αλλα μοντελα τηλεορασεων .
Αν η kuro ειχε σωστο marketing και υποστηριξη θα ειχε πολυ καλυτερα αποτελεσματα απο οτι σημερα

ηρεμηστε

ποτέ η τεχνολογια δεν παει προς τα πισω..

το πανελ της κουρο ειναι της σαρπ.. λογικο ειναι λοιπον η σαρπ να αγορασει την τεχνολογια της κουρο, και να συνεχισει να την παραγει..

κατι πετυχημενο δεν το τελειωνεις ετσι απλα..

ηρεμηστε

ποτέ η τεχνολογια δεν παει προς τα πισω..

το πανελ της κουρο ειναι της σαρπ.. λογικο ειναι λοιπον η σαρπ να αγορασει την τεχνολογια της κουρο, και να συνεχισει να την παραγει..

κατι πετυχημενο δεν το τελειωνεις ετσι απλα..

Να διευκρινίσω πως αναφέρομαι στις Plasma KURO... :lehrer:

η sharp οπως και η panasonic εχουν μεριδια της pioneer. Η sharp δεν ασχολειται με plasma, η panasonic ναι.

έπρεπε αυτή εταιρεία να είχε και κάποια budget μοντέλα. Έτσι θα μπορούσε να έχει τουλάχιστον ένα στάνταρ εισόδημα από εκεί.

Το να δουλεύεις μονο σε 'niche market', δηλαδή σε επιλεγμένο αγοραστικό κοινό με ιδιαίτερες ανάγκες, που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι και ιδιαίτερα μικρό......έχει τα μειονεκτήματα της.

Η άλλη λύση θα ήταν να γίνει η εταιρεία τύπου B&O. Δηλαδή να επικεντρωθούν και σε ιδιαίτερο design και να χρεώνουν μετά τα προϊόντα τους 1000% πάνω. :bebored:

Από το 1994 όταν αρχισε να βγάζει CRT monitor μοντελα με τηλεοπτικό δέκτη σε συνεργασία με την Nokia (τότε εβγαζε τηλεοράσεις στην Γερμανία) και από Τoshiba (Αγγλίας) για την Ευρώπη,οι τιμές και ο προσδιορισμός της στην αγορά, ήταν για ημιεπαγγελματική χρήση.

Τιμή για 28'' CRT επιπεδη για την εποχή της το 1994,κόστιζε κοντά 1000ευρώ που ήταν πάρα πολλά χρήματα τότε.