Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Όλα τα λεφτά είναι στο R n D, η Πιο, θέλει όντως ποιοτικές προϊοντικές καινοτομίες, αλλά με πιο αντάλλαγμα.

Δεν ξέρω ποιος και τι μπορεί να έχει κάτι με τις plasma αλλά καμία LCD δεν έχει βγεί καλύτερη απο την καλύτερη palsma ακόμα και απο κανέναν.......

Δελεαστικό. Κούρο LCD με πάνελ Sharp και εκπρόσωπο την γνωστή αντιπροσωπεία. Λέω να προ-παραγγείλω από σήμερα... :flipout:

Το FullHD.gr κάτι έχει με τις Plasma η είναι η ιδέα μου?:chinscratch:

Μπα δεν νομιζω , πχ. η G10 πηρε πολυ καλη βαθμολογια , καλυτερη απο τον μεσο ορο των τεστ που εχω διαβασει...

Το οτι η τεχνολογια πλασμα φθινει το λενε οι σταστιστικες και οι προβλεψεις..

Αφού τα bd υποστηρίζουν μέχρι 1080p αναλύσεις τι 4κ μας λένε? Χώρια που νομίζω ότι πλέον ούτε σε 50άρα θα διακρίνουμε διαφορές μεταξύ 1κ και 2κ.

Το 1080p ειναι μονο η αρχη , εχουμε να δουμε ακομη 3D , 4k x 2k και αλλα πολλα στο μελλον...

Μπα... Ποιος θα αγοράσει συσκευές χωρίς αντίστοιχο περιεχόμενο;
Εδώ το 1080p, σπάνια το χρησιμοποιούμε...
Κάθε πότε βλέπουμε bluray;

Δηλαδή μία 46άρα 4Κ x 2Κ με 500 ευρώ (που θα γίνει κάποια στιγμή, όχι πολύ μακρινή), θα σε χάλαγε; :flipout:

Σκέψου απλώς, να την έχεις να δείχνει φωτογραφίες ή πίνακες ζωγραφικής...

Τι να την κάνω; Δεν είμαι τόσο φιλότεχνος για να ασχολούμαι με πίνακες/φωτογραφία...

Εγώ νομίζω ότι οι κατασκευαστές μας πιέζουν με ψεύτικες ανάγκες.
Γεμίσαμε την Ελλάδα με 1080p τηλεοράσεις. Και τι βλέπουμε;
Ξεχειλωμένο PAL...
ΑΝ είχαμε κατακτήσει τις full HD εκπομπές, να το συζητήσω για τηλεόραση με "ultra HD". Τώρα να την κάνω τι; Να ψάχνω πετσοκομμένες ματρόσκες επειδή οι ταινίες δεν βγαίνουν σε bluray στην Ελλάδα;
Και όσες βγαίνουν να είναι από 1080i/50Hz;

Συγνώμη, αλλά ήδη βρισκόμαστε μέσα σε πανδαισία HD επιλογών με 1080i και 1080p περιεχόμενο. Δορυφορικά θες; (δεν μιλάω για την σαβουρονόβα), mkv θες;(τα οποία είναι ωραιότατα ακόμα και για 60"); bluray θες; βιντεοκάμερα consumer θες; κονσόλες παιχνιδιών θες;

Οποιος δεν τα έχει ανακαλύψει ακόμα αυτά και δίνει τα ωραία λεφτάκια του για να βλέπει ξεχειλωμένα τον εισαγγελάτο και τον χατζηνικολάου, έ δεν του φταίει ούτε η τεχνολογία ούτε οι κατασκευαστές.

Last edited:
Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Οντως το υλικο υπαρχει αρκει καποιος να ψαχνει...εδω ακομη και στην επαρχια (Ζακυνθο) και το DVD club εχει πανω απο 80 ταινιες BR...αν βαλουμε και τα mkv στην μεση χανεται η μπαλα...

Συγκρίνετε bluray με ματρόσκες και δορυφορική εκπομπή; Για εμένα είναι εντελώς μη-συγκρίσιμα πράγματα...

Οντως το υλικο υπαρχει αρκει καποιος να ψαχνει...εδω ακομη και στην επαρχια (Ζακυνθο) και το DVD club εχει πανω απο 80 ταινιες BR...αν βαλουμε και τα mkv στην μεση χανεται η μπαλα...

Το θέμα είναι πόσες είναι οι 80 σε σχέσει με αυτές που βγαίνουν σε DVD...
Και το δικό μου έχει bluray, αλλά μερικές επιλεγμένες ταινίες...

Μόνο το fullhd? Πολλοί έχουν κάτι με τις plasma γενικώς....
Γιατί άραγε?
:huh2:
Αν τελικα η pioneer κανει αυτό που αναφέρει το άρθρο μονο ως φυσική κατάληξη των πραγμάτων και έξυπνη επιχειρηματική κίνηση θα χαρακτήριζα αυτή την πραξη..
Οι πλασμα δε τράβηξαν και νομιζω πως οσες εταιρίες επέμειναν σε αυτή τοσα χρονια εκαναν πολύ μεγαλη υπομονή στηρίζοντας το συγκεκριμένο προϊόν…
Εχουν περάσει πανω από δεκα χρονια που πασχίζει να περάσει την τεχνολογια lcd σε αποδοχή και το μονο που κατάφερε όλα αυτά τα χρονια ηταν μια kuro που και αυτή δεν υπερτερεί σε όλα τα σημεία έναντι των lcd…
Και μιλάμε μονο για τις kuro γιατι από εκει και ύστερα κανεις άλλος κατασκευαστείς plasma δεν ξεπερνά σε τιποτα ειδικα τις τελευταίες υλοποιήσεις των led – lcd.

Συγκρίνετε bluray με ματρόσκες και δορυφορική εκπομπή; Για εμένα είναι εντελώς μη-συγκρίσιμα πράγματα...
Φυσικα και μπορεις να κανεις αυτή τη συγκριση..
Υπαρχουν και καλα και κακα encoding σε mkv όπως υπαρχουν καλα και κακα encoding σε original bluray.
Η απαξίωση των mkv μονο με κριτήριο ότι πρόκειται για συμπιεσμένο αρχειο δε με βρισκει σύμφωνο.
Η κωδικοποίηση των mkv εχει προχωρήσει ακομα περισσοτερο σε σχεση με τα πρωτα encoding και σημερα μονο από δικη μας κακη επιλογη θα βρεθούμε σε ένα κακο mkv encoding που θα υστερεί από το αυθεντικό.

Αντιστοίχως και οι δορυφορικές εκπομπες υψηλής ανάλυσης έχουν λογο στην σύγκριση γιατι μπορει μεν να μιλάμε για 1080i αλλα εχουμε να κάνουμε με ψηφιακές εκπομπές ( αρα μη μετατροπή αναλογικού υλικου) και φυσικα πολύ πιο ομαλή κίνηση .
Δεν είναι άλλωστε μυστικο πως πολλες φορες παρακολουθώντας hdtv αθλητικές εκπομπες η ντοκυματερ η εικονα είναι πιο αρεστή από αυτή των bd.

Αν τελικα η pioneer κανει αυτό που αναφέρει το άρθρο μονο ως φυσική κατάληξη των πραγμάτων και έξυπνη επιχειρηματική κίνηση θα χαρακτήριζα αυτή την πραξη..
Οι πλασμα δε τράβηξαν και νομιζω πως οσες εταιρίες επέμειναν σε αυτή τοσα χρονια εκαναν πολύ μεγαλη υπομονή στηρίζοντας το συγκεκριμένο προϊόν…
Εχουν περάσει πανω από δεκα χρονια που πασχίζει να περάσει την τεχνολογια lcd σε αποδοχή και το μονο που κατάφερε όλα αυτά τα χρονια ηταν μια kuro που και αυτή δεν υπερτερεί σε όλα τα σημεία έναντι των lcd…
Και μιλάμε μονο για τις kuro γιατι από εκει και ύστερα κανεις άλλος κατασκευαστείς plasma δεν ξεπερνά σε τιποτα ειδικα τις τελευταίες υλοποιήσεις των led – lcd.

Φυσικα και μπορεις να κανεις αυτή τη συγκριση..
Υπαρχουν και καλα και κακα encoding σε mkv όπως υπαρχουν καλα και κακα encoding σε original bluray.
Η απαξίωση των mkv μονο με κριτήριο ότι πρόκειται για συμπιεσμένο αρχειο δε με βρισκει σύμφωνο.
Η κωδικοποίηση των mkv εχει προχωρήσει ακομα περισσοτερο σε σχεση με τα πρωτα encoding και σημερα μονο από δικη μας κακη επιλογη θα βρεθούμε σε ένα κακο mkv encoding που θα υστερεί από το αυθεντικό.

Αντιστοίχως και οι δορυφορικές εκπομπες υψηλής ανάλυσης έχουν λογο στην σύγκριση γιατι μπορει μεν να μιλάμε για 1080i αλλα εχουμε να κάνουμε με ψηφιακές εκπομπές ( αρα μη μετατροπή αναλογικού υλικου) και φυσικα πολύ πιο ομαλή κίνηση .
Δεν είναι άλλωστε μυστικο πως πολλες φορες παρακολουθώντας hdtv αθλητικές εκπομπες η ντοκυματερ η εικονα είναι πιο αρεστή από αυτή των bd.

Mην ακουμε κουλα , τι να συγκρινεις απο ενα mkv 8 gb με συμπιεσμενη εικονα 4 φορες μικροτερη απο το το κανονικο και με ηχο μια απο τα ιδια , ειναι δυνατον στο 2010 να μιλαμε για πειρατικα format μετριας ποιοτητας επειδη δεν υπαρχουν τα κανονικα στην χωρα μας

Εχεις υποψιν σου ποσο θα σου αντεξει μια τετοια αντιγραφη σε dual disc στο χρονο να την παιζεις συνεχεια , εδω δεν μας αντεχουν τα απλα cd που ακουμε στο αυτοκινητο και οι παλιες αντιγραφες των dvd που καναμε , χωρια τις ασυμβατοτητες με τα players , εμ γιαυτο οι περισσοτεροι στελνετε τα ps3 πριν της ωρας τους στο service :flipout:
Απο τις πολλες αντιγραφες που παιζετε τα φτηνει πριν της ωρας του το ματακι

Last edited:
Πραγματικά πιστεύεις πως σε τυφλό τεστ θα μπορούσες να καταλάβεις διαφορά του αυθεντικού BluRay και της 8 gb ματρόσκας στην ΡΧ80 σου; :blink:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Mην ακουμε κουλα , τι να συγκρινεις απο ενα mkv 8 gb με συμπιεσμενη εικονα 4 φορες μικροτερη απο το το κανονικο και με ηχο μια απο τα ιδια , ειναι δυνατον στο 2010 να μιλαμε για πειρατικα format μετριας ποιοτητας επειδη δεν υπαρχουν τα κανονικα στην χωρα μας

Την έχεις δοκιμάσει αυτή τη σύγκριση ή μιλάς θεωρητικά?? Υπάρχουν άνθρωποι που το έχουν δοκιμάσει αυτό και δυσκολεύονταν να βρούνε διαφορές. Όπως πριν από καιρό, δυσκολεύονταν να δούνε διαφορές ανάμεσα σε 2 προβολικά, με ανάλυση 720 και 1080, ίδιας εταιρείας σε πανί 100 ιντσών. Γι' αυτό, άσε τις απολυτότητες κατά μέρος, δεν εξυπηρετούν τίποτα στην κουβέντα....