Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Η γυναικα μου γελαει καθε φορα που βλεπουμε ντιβιντι και ανκαι εχουν περασει καποιοι μηνες ακουει παντα το ιδιο πραγμα "τι τηλ αγορασα ο που#$%"

Ολα καλά αυτά βρε παιδιά..... για την εικόνα συμφωνούμε απόλυτα... (και δεν έκανα πλάκα φίλε Ανδρέα!). Ομως, όπως και να το κάνουμε, στης multimedia παροχές αρχίσει να φαίνεται η διαφορά σιγά-σιγά! Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και να θέλουμε να θεοποιούμε μια τηλεόραση!

Για την εικόνα δεν νομίζω ότι υπάρχει άτομο να αμφισβητήσει την ποιότητά της! Ομως, η εξέλιξη είναι τόσο ραγδαία, που θέλωντας και μη θα βρεθεί πίσω κάποια στιγμή (εάν θέλετε να οριοθετήσετε αυτές τις αλλαγές στηνς κατάταξη σε 10 χρόνια τι να πώ!!!!) Δεν νομίζω ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι θα είναι ακόμα μπροστά η Kuro!! Αρα έχουνε δίκιο όσοι λένε ότι είναι πολλά 3000 για μια τεχνολογία ή οποία θα είναι πίσω απο πλευράς εικόνας. Είναι σαν να λέμε, βγαίνει κάτι και το παίρνουμε αμέσως σε τρελλή τιμή, καθώς καινούργιο, για να λέμε ότι το πήραμε πρώτοι, ενώ μετα απο λίγο θα είναι σαφώς πιο φθηνό! Ε, η Kuro, μετά απο αυτό το διάστημα που θα μπορούμε εμείς οι κοινοί θνητοί να την πάρουμε, θα είναι πλέον πίσω σε όλα! Καλώς ή κακώς αυτή είναι η αλήθεια, και ειλικρεινά δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια αντίδραση σε όσους αντιδρούνε στην εμφανή κατ' εμέ και άλλους απο ότι βλέπω πρόωρη πτώση της KURO σε επίπεδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Συγνώμη αλλά επειδή έχει κολλήσει η βελόνα για multimedia και multimedia... υπάρχει τηλεόραση σήμερα που να παίζει ΑΚΡΙΒΩΣ ότι παίζει ένα καλαμπόκι, egreat, tvix κλπ ; και πιό πολύ αναφέρομαι σε mkv με ελληνικά srt, για να μην πω και σε .m2ts αρχεία.

Και έστω ότι υπάρχει. Θα έχει την εικόνα της Pioneer; δηλαδή αντί να δώσει κάποιος 150-200 ευρώ για ένα ΝΜΤ, θα προτιμήσει υποδιέστερη εικόνα μόνο και μόνο για τα multimedia; να υπενθυμίσω ότι στην τηλεόραση προτεραιότητα πρέπει να έχει η εικόνα και μετάααααα όλα τα άλλα.

Εν κατακλείδι, εγώ βλέπω ότι όλο το θέμα με τις pioneer ανάγεται σε οικονομικό ζήτημα λόγω της τιμής της. Σαφώς και θα ξεπεραστεί κάποια στιγμή, αλλά ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πάντα μα πάντα θα υπάρχει κάποιο μοντέλο που θα κοστίζει πολύ παραπάνω από τον ανταγωνισμό και θα έχει κορυφαία εικόνα. Η βιομηχανία και το marketing το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Και οι ferrari ποτέ δεν θα'ναι value for money αλλά .......

Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Συγνώμη αλλά επειδή έχει κολλήσει η βελόνα για multimedia και multimedia... υπάρχει τηλεόραση σήμερα που να παίζει ΑΚΡΙΒΩΣ ότι παίζει ένα καλαμπόκι, egreat, tvix κλπ ; και πιό πολύ αναφέρομαι σε mkv με ελληνικά srt, για να μην πω και σε .m2ts αρχεία.

Και έστω ότι υπάρχει. Θα έχει την εικόνα της Pioneer; δηλαδή αντί να δώσει κάποιος 150-200 ευρώ για ένα ΝΜΤ, θα προτιμήσει υποδιέστερη εικόνα μόνο και μόνο για τα multimedia; να υπενθυμίσω ότι στην τηλεόραση προτεραιότητα πρέπει να έχει η εικόνα και μετάααααα όλα τα άλλα.

Εν κατακλείδι, εγώ βλέπω ότι όλο το θέμα με τις pioneer ανάγεται σε οικονομικό ζήτημα λόγω της τιμής της. Σαφώς και θα ξεπεραστεί κάποια στιγμή, αλλά ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ πάντα μα πάντα θα υπάρχει κάποιο μοντέλο που θα κοστίζει πολύ παραπάνω από τον ανταγωνισμό και θα έχει κορυφαία εικόνα. Η βιομηχανία και το marketing το γνωρίζει πολύ καλά αυτό.

Και οι ferrari ποτέ δεν θα'ναι value for money αλλά .......
Σωστος ο Τασος.Αλλα βρε συ εχω μεινει λιγο πισω.Παιζει η pionner MKV αρχεια οπως πχ το EGREAT:hmmmm2:

Σαφώς και δεν είναι το θέμα η τιμή!!!! Αλλωστε ότι αξίζει, είναι ακριβό!

Το θέμα είναι παίρνοντας κάτι που σε κάποιο "χ" χρονικό διάστημα θα είναι πλέον πίσω, χωρίς ελπίδα ανανέωσης του, δεν θα έπρεπε να δίνεις τόσα πολλά! Να μην θυμηθώ την απάντηση της intersys σχετικά με τις τιμές τις, στην οποία λέγανε ότι δεν θα πέσουνε οι τιμές, καθώς θα αγοράζετε ενα συλλεκτικό κομμάτι πλέον!!!!

Υ.Γ. Οσο για το multimedia κομμάτι, δεν έχουεμ παρά να δούμε τις αναμενόμενες LG που προσφέρουνε τα πάντα, απο mkv μέχρι και Divx HD! Δεν το λέω επειδή θεωρώ καλή την LG ή συγκρίσημε με την KURO (προς θεού), αλλά ότι ήδη υπάρχουνε TV που ξεπερνάνε κατά πολύ την KURO σε επιπλέον δυνατότητες. Και όσο αφορά το ότι αγοράζω τηλεόραση για την τηλεόραση, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να βάλω 10 συσκευές στο σαλόνι για να κάνω σωστά την δουλειά μου, όταν μπορώ να γλυτώσω κάποιες απο αυτές, κερδίζοντας χώρο και χρήμα!

Υ.Γ.2. Πόσοι άραγε καταλαβαίνουνε την "τεράστια" διαφορά της KURO απο άλλες TV, όχι απαραίτητα των entry-level, αλλά καλών μοντέλων!?!?!? Μην τα σκεφτόμαστε όλο όπως οι απόλυτοι ειδήμονες, που κοιτάνε το κάθε πίξελ χωριστά!

Υ.Γ.3. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι εάν μπορούσα να πάρω KURO δεν θα την έπαιρνα. Εν γνώση μου όμως όλων των παραπάνω. Μπορεί και να την πάρω... εάν όμως στο επόμενο διάστημα μικρύνει η ψαλίδα και στην εικόνα.... δεν υπάρχει λόγος!!!

Last edited:
Στο θέμα των ηλεκτρονικών και δη στο κομμάτι των τηλεοράσεων ειδικά όπως έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, δεν υπάρχει η λέξη συλλεκτικό. Τώρα όποιος πιστεύει τις βαρύγδουπες εκφράσεις της κάθε αντιπροσωπείας είναι άξιος της τύχης του.

Εντάξει μην υπερβάλεις. Το να βάλεις ένα τόσο δα κουτάκι - για να κάνεις την δουλειά σου απροβλημάτιστα και με άριστα αποτελέσματα - κάπου σε μια άκρη δεν είναι δα και 10 συσκευές. Σιγά τον χώρο που χρειάζεται.

Οσο για τις διαφορές υπάρχουν και σίγουρα μπορεί να τις δει και ένας άσχετος. Μην φοβάσαι, πολλοί είναι αυτοί που τις βλέπουν τις διαφορές αλλά δεν μπορούν να τις πληρώσουν. Αν στοίχιζαν ανεξαιρέτως όλες οι 50άρες 1000 ευρώ ποια θα επέλεγαν λες ;
Αν τώρα κάποιοι δεν βλέπουν διαφορά, οντως θα είναι αφελείς να πληρώσουν μια Kuro. Δοξα τω θεό η αγορά είναι γεμάτη από ποιότητες και ποιότητες διότι όλοι οι αγοραστές δεν είναι το ίδιο.

Γνωρίζετε κανέναν που να είπε: "Καλή η Κuro, αλλά δεν την παίρνω γιατί δεν παίζει mkv" ? Η Kuro απευθύνεται σε όποιον ζητάει την καλύτερη δυνατή εικόνα. Ναι δεν είναι "value" επιλογή, όπως και κανένα άλλο κορυφαίο προϊόν. Αξίζει τα χρήματα που ζητάει ? Κατά την γνώμη μου ΝΑΙ. Όσο δεν θα υπάρχει κάτι φθηνότερο που να έχει καλύτερη εικόνα η Kuro θα αξίζει τα χρήματά της.

Όσο δεν θα υπάρχει κάτι φθηνότερο που να έχει καλύτερη εικόνα η Kuro θα αξίζει τα χρήματά της.

Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ......!!!! Απλά πιστεύω ότι δεν είναι μακριά αυτή η στιγμή, ακριβώς λόγω της ραγδαίας εξελιξης που επικαλείται και ο κος Τάσος πιο πάνω!

Είναι σαν το σκηνικό με τον τύπο στο φανάρι με την Ferrari, και τον άλλο δίπλα του να τον ρωτάει εάν η Ferrari είναι καλή γιατί δεν έχει δει πολλές να κυκλοφορούν.
Είναι ωραίο να θαυμάζεις και να εκθειάζεις ένα πραγματικά εξαιρετικό προϊόν, όποιο και να είναι αυτό, και όχι να ψάχνεις να βρεις τυχόν ατέλειες επειδή ίσως δεν μπορείς να το πάρεις (για όσους λένε διάφορα τρελά για την kuro) ή να φτιάξεις κάτι ισάξιό του (για τους ανταγωνιστές)...

Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ......!!!! Απλά πιστεύω ότι δεν είναι μακριά αυτή η στιγμή, ακριβώς λόγω της ραγδαίας εξελιξης που επικαλείται και ο κος Τάσος πιο πάνω!

Εγώ πάλι δεν πιστεύω πως σε θέμα εικόνας θα ξεπεραστεί σύντομα. Όχι γιατί η Kuro χρησιμοποίησε τεχνολογία που οι άλλοι είναι αδύνατο να εξελίξουν, αλλά γιατί δεν βλέπω ιδιαίτερη διάθεση από τους κατασκευαστές να δώσουν έμφαση σε κάτι (σωστή εικόνα) που καλώς ή κακώς το ευρύ κοινό δεν απαιτεί.

.....και εδώ είναι που μπαίνει το θέμα του κόστους. Γιατί οποιαδήποτε άλλη εταιρεία να ρισκάρει να προβεί στην συνέχεια της τεχνολογάις της KURO, ή στην εξέλιξη παρόμοιας τεχνολογίας, όταν είδε ότι το κοστολόγιο είναι τέτοιο που πέταξε την Pioneer έξω, και συγχρόνως, δεν επιτρέπει τον αριθμό των πωλήσεων να ανέβει σε μεγάλα νούμερα!

Μήπως φτάνουμε στο σημείο να ντρεπόμαστε να πούμε ότι και η κουρο έχει ελαττώματα; Ας μην θεοποιούμε προιόντα, μια τηλεόραση είναι. Προς το παρόν μάλιστα ίσως η καλύτερη σε SD εικόνα και από τις καλύτερες σε HD.
Είναι value for money; οχι. Θα ξεπεραστεί σε 1-2 χρόνια; Αναμφισβήτητα.
Θα έχει σέρβις κα ιανταλλακτικά σε 2 χρόνια; Παίζεται.

Εδώ εταιρείες εν ζωή, όπως λες underdog ότι η Pioneer πέθανε ;;; , δεν υποστηρίζουν μοντέλα τους των 2 προηγούμενων ετών........

Νομίζω, ότι πιο πολύ εσύ δεν παραδέχεσαι ότι η KURO τώρα που μιλάμε είναι ότι καλύτερο σε οποιοδήποτε είδος σήματος, sd, hd...απλά, το κοστολόγιο για να φτάσει σε αυτό το σημείο, 'ανάγκαζε' τον καταναλωτή να δώσει 50-80% πάνω σε ευρώ/δολλάρια, κάτι που τον έκανε να κοιτά αναγκαστικά αλλού...

Αν κάποιος όμως έχει/είχε τα χρήματα να την αγοράσει, το έκανε χωρίς δισταγμό, γιατί είχε/έχει επίγνωση του τι αγόραζε...

Τίποτα δεν θεοποιούμε...απλά αναγνωρίζουμε την ανωτερότητα...αν αύριο, για να μην πω μεθαύριο, κάποιος την ξεπεράσει και έχουμε τα χρήματα, θα την αγοράσουμε...γιατί όχι άλλωστε ;

Αυτές οι εταιρείες στηρίζονται στους λίγους που έχουν το "μικρόβιο" !!

ουδεν μονιμοτερο του προσωρινου αλλωστε.
Πιστεύω οτι και το project Fuga που ηταν η επομενη γενια KURO καπου θα καταληξει, σε αλλη εταιρεια ίσως? Θα χαθουν οι επενδυσεις που εγιναν πανω σε αυτο? η θα κρατηθει σαν ασος στο μανικι ?

http://www.avforums.com/forums/plas...why-kuro-pulled-out-market-4.html#post9442206

Ένα ποστ από κάτοχο 5090 και ΡΖ81 που βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους.
Δεν νομίζω πολλοί κάτοχοι να είχαν στην κατοχή τους ταυτόχρονα με την Κουρο μια ίδιας γενιάς πλάσμα, και αυτό εξηγεί τον υπέρμετρο ενθουσιασμό.

-bye-
http://www.avforums.com/forums/plas...why-kuro-pulled-out-market-4.html#post9442206

Ένα ποστ από κάτοχο 5090 και ΡΖ81 που βάζει κάποια πράγματα στη θέση τους.
Δεν νομίζω πολλοί κάτοχοι να είχαν στην κατοχή τους ταυτόχρονα με την Κουρο μια ίδιας γενιάς πλάσμα, και αυτό εξηγεί τον υπέρμετρο ενθουσιασμό.

ε και...?
καταρχην το παληκαρι ενα απλο μελος του φορουμ ειναι και διατυπωνει μια προσωπικη εμπειρια/αποψη.
σεβαστο αλλα μεχρι εκει...
δηλαδη ολα αυτα τα reviews που εγιναν και γινονται απο ειδικους και αξιοπιστα site και περιοδικα ειναι ακυροι ή μηπως τους πληρωνει η pioneer?

να σοβαρευτουμε λιγο?
τα πραγματα ειναι απλα:
μας αρεσει δεν μας αρεσει,την συγκεκριμενη χρονικη στιγμη ειναι η καλυτερες τηλεορασεις ανεξαιρετως ιντσων/τεχνολιγιας/τιμης.
ελλατωματακια/προβληματακια ειναι πολυ πιθανο να παρουσιασουν,αλλα και παλι σε πολυ μικροτερο βαθμο απο τους υπολοιπους(κατι που επισης μετραει πολυ..).
εαν δεν σ`αρεσει δεν την παιρνεις.
απλα τα πραγματα....-bye-

Αυτό που λέμε οι 2 μας λέει..... μόνο που εδώ μας καίνε στην πυρά!!! ;-)

Για τον απλό χρήστη, που είναι ίσα με το 90% της αγοράς, δεν υπάρχει διαφορά της KURO με άλλες καλές υλοποιήσεις!!! Αυτά λέει και το παλικάρι εκεί.
Για εξειδικευμένα μάτια ίσως.... αλλά για τόσα λεφτά τέτοια διαφορά? Μάλλον όχι.

Και κάτι άλλο που πρέπει να ληφθεί υπ' όψην. Το παληκάρι στο forum αναφέρεται στην 5090 και όχι στην 5090Η η οποία έχει εμφανώς καλύτερη εικόνα από την 5090.

Αντιγράφω απ' το HITECH Ιανουαρίου (τώρα θα μου γράψουν ότι το HITECH δεν είναι έγκυρο, κ.λ.π. αλλά δεν πειράζει):

" Οσο απίστευτο κι αν φαίνεται αυτό το Η στον κωδικό της συσκευής δεν σημαίνει μόνο Ηi-Def δορυφορικό δέκτη και DLNA, αλλά σημαίνει και καλύτερη εικόνα. Ναί, καλύτερη εικόνα. Πιστέψτε μας. Κι εμείς δεν πιστεύαμε στα μάτια μας όταν το βλέπαμε. Λέγαμε ψυχολογικό είναι, δεν είναι δυνατόν, τα ίδια πάνελ είναι, τι στο καλό... Και όμως. Για μεγάλο χρονικό διάστημα είχαμε τις δύο τηλεοράσεις δίπλα - δίπλα στο Dark Room, και παρέλασε από εκεί όλο το επιτελείο του HITECH (από πρόεδρο μέχρι κλητήρα). Η ετυμηγορία όλων ήταν σαφής. Η 5090Η είχε πιο ευκρινή και πιό αεράτη εικόνα, κ.λ.π........"

Κι εμείς δεν έχουμε εργαστήριο να ελέγξουμε τηλεοράσεις, ούτε και μπορούμε να βγούμε στην γύρα να δούμε όλες τις τηλεοράσεις της αγοράς και να κρίνουμε. Ομως όποιο review και να κοιτάξεις, όποιο περιοδικό και να διαβάσεις, όποιο site και να ανοίξεις, όλοι συμφωνούν στο ότι αυτή την στιγμή καλύτερη τηλεόραση απ' την 5090Η (και την KRP-500 φυσικά) δεν υπάρχει. Σε ένα χρόνο από σήμερα βλέπουμε. Η τεχνολογία προχωρά με αλματώδεις ρυθμούς....

Last edited: