Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Mην ακουμε κουλα , τι να συγκρινεις απο ενα mkv 8 gb με συμπιεσμενη εικονα 4 φορες μικροτερη απο το το κανονικο και με ηχο μια απο τα ιδια , ειναι δυνατον στο 2010 να μιλαμε για πειρατικα format μετριας ποιοτητας επειδη δεν υπαρχουν τα κανονικα στην χωρα μας

Εχεις υποψιν σου ποσο θα σου αντεξει μια τετοια αντιγραφη σε dual disc στο χρονο να την παιζεις συνεχεια , εδω δεν μας αντεχουν τα απλα cd που ακουμε στο αυτοκινητο και οι παλιες αντιγραφες των dvd που καναμε , χωρια τις ασυμβατοτητες με τα players , εμ γιαυτο οι περισσοτεροι στελνετε τα ps3 πριν της ωρας τους στο service :flipout:
Απο τις πολλες αντιγραφες που παιζετε τα φτηνει πριν της ωρας του το ματακι

Τελικα εχει γινει πολύ δύσκολη η κατάθεση απόψεων στο διαδίκτυο.
Μαθε φιλε μου πρώτα καποια πράγματα και μετα μιλα για κουλαμάρες…

Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Mην ακουμε κουλα , τι να συγκρινεις απο ενα mkv 8 gb με συμπιεσμενη εικονα 4 φορες μικροτερη απο το το κανονικο και με ηχο μια απο τα ιδια , ειναι δυνατον στο 2010 να μιλαμε για πειρατικα format μετριας ποιοτητας επειδη δεν υπαρχουν τα κανονικα στην χωρα μας

..........

Στην 50άρα kuro πάντως που το δοκίμασα, παίζοντας την ίδια ταινία ταυτόχρονα από Blue Ray disc μέσω του SONY BDP-S550, και mkv. μέσω του pop corn A-110, ΔΕΝ κατάλαβα διαφορές στην εικόνα.....
Στον ήχο ναι. Το dts HD-MA είναι ασύγκριτα καλύτερο απ' το απλό dts.
-bye-

Last edited:
1)Aλλο οι στατικές συγκρίσεις που συγκρίνουμε μια τούφα με μαλλιά για να δούμε αν με την προσθήκη enhanced contrast ο μαστερερ (αυτός που κάνει το μάστερ) έχει κόψει λεπτομέρεια και άλλο οι κινούμενες εικόνες που δεν κοιτάς τούφες από μαλλιά, εκτός και αν είσαι ψυχάκιας.
2)Μεγαλύτερο προβλημα για μένα είναι πως πολλά μάστερ δεν είναι καν 1080p (δε μιλάω για παλιές ταινίες, αλλά για καινούργιες σειρές)
3)Γιατί ο χρήστης τρίσαλον θεωρεί δεδομένο, πως αντιγράφουμε mkv αρχεία σε dvd dl+?

Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Αν τελικα η pioneer κανει αυτό που αναφέρει το άρθρο μονο ως φυσική κατάληξη των πραγμάτων και έξυπνη επιχειρηματική κίνηση θα χαρακτήριζα αυτή την πραξη..
Οι πλασμα δε τράβηξαν και νομιζω πως οσες εταιρίες επέμειναν σε αυτή τοσα χρονια εκαναν πολύ μεγαλη υπομονή στηρίζοντας το συγκεκριμένο προϊόν…
Εχουν περάσει πανω από δεκα χρονια που πασχίζει να περάσει την τεχνολογια lcd σε αποδοχή και το μονο που κατάφερε όλα αυτά τα χρονια ηταν μια kuro που και αυτή δεν υπερτερεί σε όλα τα σημεία έναντι των lcd…
Και μιλάμε μονο για τις kuro γιατι από εκει και ύστερα κανεις άλλος κατασκευαστείς plasma δεν ξεπερνά σε τιποτα ειδικα τις τελευταίες υλοποιήσεις των led – lcd.
ναι καλα τραγουδα εσυ, γιαυτο οι plasma ειναι ακομα στη κορυφη σε ολα τα sites και οι lcd βρισκονται μια ζωη απο κατω

αλλα ετσι εκει στην πικρα και στην απο κατω θα βρισκεστε μια ζωη και σας περιμενουν μεγαλες σφαλιαρες ακομα και απο Panasonic και απο Samsung και απο LG

ετσι στην πικρα...αμ πως

http://reviews.cnet.com/best-high-definition-tvs/?tag=rb_content;contentNav

ναι καλα τραγουδα εσυ, γιαυτο οι plasma ειναι ακομα στη κορυφη σε ολα τα sites και οι lcd βρισκονται μια ζωη απο κατω

αλλα ετσι εκει στην πικρα και στην απο κατω θα βρισκεστε μια ζωη και σας περιμενουν μεγαλες σφαλιαρες ακομα και απο Panasonic και απο Samsung και απο LG

ετσι στην πικρα...αμ πως

http://reviews.cnet.com/best-high-definition-tvs/?tag=rb_content;contentNav

Φίλε μου, μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως γράφουμε στο φόρουμ. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει, γενικώς, ότι εδώ δεν είναι οπαδικό φόρουμ ακόμα και στις τηλεοράσεις.

Τα ''τραγούδα εσύ'' και ''εκεί στην πίκρα'', δεν έχουν καμμιά σχέση με τον τρόπο που οφείλει κάθε μέλος να τηρεί και να γράφει. Γι' αυτό ή ακολουθείς το φόρουμ, τον τρόπο και τους κανόνες του ή αλλάζεις φόρουμ.......

Μόνο σε κίνηση...

Μήπως θα ήταν εύκολο να αναφερθεί κάποιο μοντέλο LCD που να έχει καλύτερη κίνηση από την KURO???

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Μήπως θα ήταν εύκολο να αναφερθεί κάποιο μοντέλο LCD που να έχει καλύτερη κίνηση από την KURO???

Πολλά έχω την KRP και ξέρω τι λέω, μπορεί να έχει απίστευτη εικόνα σε χρωματική ακρίβεια, μαύρο, αντίθεση και άλλα γνωστά, αλλά στην κίνηση είναι πίσω, ιδιαιτέρως από τις νέες Sony των 200Hz, αλλά και από τις νέες Philips.
Αυτό άλλωστε το έχουν παραδεχτεί και οι μηχανικοί της Pioneer, ότι ο τομέας κίνηση ήταν κάτι που είχε αμεληθεί τηρουμένων των αλογιών και μάλιστα ήταν η νούμερο ένα προτεραιότητα τους για την δέκατη γενιά.

Μόνο σε κίνηση...
Ακριβώς…
Και δεν χρειάζεται να είναι 200hz για να εχει καλύτερη κίνηση αφου μια οποιαδήποτε άλλη τηλεόραση των 100hz με ευκολία υπερτερεί σε αυτόν τον τομέα…
Επίσης η αδυναμία της να προσφέρει υψηλες τιμες φωτεινότητας πραγμα που δικαιολογείτε στην προσπάθεια της για καλύτερη διαχείριση στα χαμηλα ire..
( σε ένα σαλόνι δεν νομιζω πως αυτο θα ενοχλεί)
Υπαρχουν και άλλες αδυναμίες που ομως πιο πολύ είναι αδυναμίες της τεχνολογίας και όχι της συγκεκριμένης τηλεόρασης που αν μη τι άλλο είναι πρωταθλητής στην αναπαράσταση χρωματων και στο υψηλό ansi contrast ( όχι όμως σε on – off)

Επίσης η αδυναμία της να προσφέρει υψηλες τιμες φωτεινότητας πραγμα που δικαιολογείτε στην προσπάθεια της για καλύτερη διαχείριση στα χαμηλα ire..

Μην παίρνεις φόρα εσύ :flipout:
Η δικιά μου καλιμπραρησμένη κατά ISF δίνει 171 Nits φωτεινότητα στο 100% του πάνελ διατηρώντας το μηδενικό της μαύρο εκτοξεύοντας την αντίθεση κοντά στα 170000:1, πραγματκή τιμή οχι Dymanic και άλλα μαρκετίστικα.
Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι η Pioneer ότι ρυθμήσεις και να κάνεις στο Movie και στο Pure mode δεν ανεβάζει την φωτεινότητα πάνω από τα 100 Nits, για να φτάσεις σε υψηλά ποσοστά πρέπει αναγκαστικά να κάνεις calibration κατά ISF.
Kαι πίστεψε με άν δεις κάποια στιγμή μια KRP να παίζει καλιμπραρησμένη κατά ISF το τελευταίο πράγμα που θα σε απασχολήσει είναι η κίνηση.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Πολλά έχω την KRP και ξέρω τι λέω, μπορεί να έχει απίστευτη εικόνα σε χρωματική ακρίβεια, μαύρο, αντίθεση και άλλα γνωστά, αλλά στην κίνηση είναι πίσω, ιδιαιτέρως από τις νέες Sony των 200Hz, αλλά και από τις νέες Philips.
Αυτό άλλωστε το έχουν παραδεχτεί και οι μηχανικοί της Pioneer, ότι ο τομέας κίνηση ήταν κάτι που είχε αμεληθεί τηρουμένων των αλογιών και μάλιστα ήταν η νούμερο ένα προτεραιότητα τους για την δέκατη γενιά.

Εντάξει άμα είναι τόσα πολλά θα μπερδευτούμε, οπότε έχουμε ένα σημείο κατά τη γνώμη του φίλου JDL9..... και αυτό είναι η κίνηση.

Υπάρχει κάτι άλλο??...ή συμφωνούμε όλοι ότι είναι μόνο αυτό???

Υ.Γ.: Οι τεχνικοί της Pioneer δήλωναν ότι θέλουν να βελτιώσουν το μαύρο της 8ης γενιάς, 'όπερ και εγένετο' στην 9η, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το μαύρο της 8ης γενιάς δεν ήταν καλό (το καλύτερο πριν βγει η 9η γενιά)....

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Εντάξει άμα είναι τόσα πολλά θα μπερδευτούμε, οπότε έχουμε ένα σημείο κατά τη γνώμη του φίλου JDL9..... και αυτό είναι η κίνηση.

Υπάρχει κάτι άλλο??...ή συμφωνούμε όλοι ότι είναι μόνο αυτό???

Υ.Γ.: Οι τεχνικοί της Pioneer δήλωναν ότι θέλουν να βελτιώσουν το μαύρο της 8ης γενιάς, 'όπερ και εγένετο' στην 9η, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι το μαύρο της 8ης γενιάς δεν ήταν καλό (το καλύτερο πριν βγει η 9η γενιά)....

Δεν καταλαβαίνω γιατί δυσανασχετείς....

Αυτό που θέλω όμως να ξεκαθαρίσω όσον αφορά την κίνηση, εγώ εννοώ ότι η Pioneer έμεινε πίσω όσον αφορά την εξέλιξη των αλγορίθμων Interpolation, ο μοναδικός που έχει η Kuro είναι το Smooth που είναι τουλάχιστον ανεπαρκής.
Τώρα αν δώσουμε για παράδειγμα ένα σήμα από παιχνιδομηχανή με υλικό παιχνιδιού σε κλειδωμένα 60 καρέ, η τεχνολόγια πλάσμα και ειδηκότερα των Kuro είναι πολύ μπροστά από οποιαδήποτε LCD με η χωρίς 200Hz.
Αναφερόμουν λοιπόν όχι στην κίνηση αυτή κάθε αυτή αλλά στα βοηθήματα μέσω των αλγορίθμων Interpolation.
Άλλο παράδειγμα για να γίνει εντελώς κατανοητό, βάλτε δίπλα δίπλα μια Kuro και μια Sony (το έχω κάνει και ξέρω δεν είναι υποθετικό) τελευταίο μοντέλο με 200Hz, απενεργοποιήσε το Motion flow αλλά κράτησε τα 200Hz και στείλε στίς δύο τηλεοράσεις σήμα 1080p/24, δεν υπάρχει κάν σύγκριση η Pioneer είναι έτη φωτός μπροστά, τώρα αν ενεργοποιήσεις το Motionflow σαφώς και υπερτερεί η Sony, αλλά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψην ότι η κίνηση που παίρνεις μπορεί να είναι πολύ ομαλότερη λόγω των νέων δημιουργημένων καρέ αλλά απέχει κατά πολύ από τα θεωρηθεί κινηματογραφική.
Δεν μπορώ να το αναλύσω άλλο .....κουράστικα:flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Μην παίρνεις φόρα εσύ :flipout:
Η δικιά μου καλιμπραρησμένη κατά ISF δίνει 171 Nits φωτεινότητα στο 100% του πάνελ διατηρώντας το μηδενικό της μαύρο εκτοξεύοντας την αντίθεση κοντά στα 170000:1, πραγματκή τιμή οχι Dymanic και άλλα μαρκετίστικα.
Στο μόνο που συμφωνώ είναι ότι η Pioneer ότι ρυθμήσεις και να κάνεις στο Movie και στο Pure mode δεν ανεβάζει την φωτεινότητα πάνω από τα 100 Nits, για να φτάσεις σε υψηλά ποσοστά πρέπει αναγκαστικά να κάνεις calibration κατά ISF.
Kαι πίστεψε με άν δεις κάποια στιγμή μια KRP να παίζει καλιμπραρησμένη κατά ISF το τελευταίο πράγμα που θα σε απασχολήσει είναι η κίνηση.

Χα χα…
Όχι μωρε…
Πάντως εχω την εντύπωση πως τα νούμερα της σε ansi είναι υψηλότερα απο αυτά που αναφέρεις και επισης πως υπαρχει θεμα με τα όχι και τοσα φανταχτερά υψηλά ire ..
Και μια που την έχεις θα θελα να σε ρωτήσω εάν θεωρείς κορυφαία την αναλυτηκότητα του panel…
Σε άλλες πλασμα που εχω δει , δεν ξετρελάθηκα για αυτό σε ρωτώ…

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Χα χα…
Όχι μωρε…
Πάντως εχω την εντύπωση πως τα νούμερα της σε ansi είναι υψηλότερα απο αυτά που αναφέρεις και επισης πως υπαρχει θεμα με τα όχι και τοσα φανταχτερά υψηλά ire ..
Και μια που την έχεις θα θελα να σε ρωτήσω εάν θεωρείς κορυφαία την αναλυτηκότητα του panel…
Σε άλλες πλασμα που εχω δει , δεν ξετρελάθηκα για αυτό σε ρωτώ…

Όλα αυτά για την συμπεριφορά των ire ψηλά και χαμηλά λύνονται εύκολα με calibration κατά ISF που παρουσιάζουν συμεριφορά αναφοράς από άκρο σε άκρο, αλλά σου ξαναλέω αυτό είναι αδύνατον να επιτευχθεί από τον μέσο χρήστη με τα modes που δίνει η τηλεόραση.

Να υποθέσω ότι με την αναλυτικότητα εννοείς το πόσο ευκρινές είναι το πάνελ?
Αν ρωτάς αυτό είναι χειρουργικά αναλυτικό και τρισδιάτατο.

Φίλε Ανδρέα μόλις απάντησα στο post σου με νούμερο 666, πόσταρε αμέσως να πας στο 667 γιατί είναι γρουσουζιά..χαχαχαχαχα

Last edited:

Ακριβώς…
Και δεν χρειάζεται να είναι 200hz για να εχει καλύτερη κίνηση αφου μια οποιαδήποτε άλλη τηλεόραση των 100hz με ευκολία υπερτερεί σε αυτόν τον τομέα…
( σε ένα σαλόνι δεν νομιζω πως αυτο θα ενοχλεί)
Υπαρχουν και άλλες αδυναμίες που ομως πιο πολύ είναι αδυναμίες της τεχνολογίας και όχι της συγκεκριμένης τηλεόρασης που αν μη τι άλλο είναι πρωταθλητής στην αναπαράσταση χρωματων και στο υψηλό ansi contrast ( όχι όμως σε on – off)
διαβαζω για 100hz για 200hz(lcd) και οτι εχουν καλυτερη κινηση απο μια plasma.Οσοι τα γραφετε αυτα τα λογια εχετε lcd με 100 η 200hz η τα λετε ετσι?γιατι εγω που εχω ΤV ΜΕ 100HZ σας λεω ξεκαθαρα οτι αυτα ειναι κολπα του marketing και οτι δεν προσφερουν απολυτως τιποτα.

διαβαζω για 100hz για 200hz(lcd) και οτι εχουν καλυτερη κινηση απο μια plasma.Οσοι τα γραφετε αυτα τα λογια εχετε lcd με 100 η 200hz η τα λετε ετσι?γιατι εγω που εχω ΤV ΜΕ 100HZ σας λεω ξεκαθαρα οτι αυτα ειναι κολπα του marketing και οτι δεν προσφερουν απολυτως τιποτα.

Tα ισοπεδώνεις όλα τώρα, σαφώς και υπάρχουν διαφορές, ίσως όχι τεράστιες όπως θέλουν οι εταιρείες να πιστεύουμε αλλά υπάρχουν.