Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Μάλλον έχεις δικιο γιατι το φαινόμενο είναι πιο αισθητό σε μικρότερες αναλύσεις…
π.χ. σε avi αρχεια που οι αναλύσεις είναι κατω του sd τα περιγράμματα είναι σχεδον παντου ακομα και στις θεωρητικά ευκολες σκηνες.
Τωρα για το τηλεοπτικό προγραμα δεν μπορω να σου πω πως το εχω προσέξει ..
Ισως επειδή δεν βλέπω (ειδικά μπάλα):cool4:
δε βλεπεις μπαλλα?θα σ'αγαπαει για παντα η γυναικα σου.

Μεγκάλος... :D -bye-

Με ποιό πρότυπο την έχεις καλιμπράρει; Mε Rec.709 θα έπρεπε να εισαι στα 120 Nits...

Εγώ να δεις πόσο εξεπλάγην, εννοείτε ότι το calibration έγινε με rec 709.
Aλλά πρόσεξε τι συμβαίνει, σε κανένα mode η Pioneer δεν σε αφήνει να ανέβεις πάνω από τα 100 Nits, το software με την ονομασία ControlCal που ξεκλειδώνει και σε αφήνει να πειράξεις τα ISF Modes (Night/Day/Auto) oδηγεί το πάνελ σε πολύ υψηλές φωτεινότητες, μάλιστα πολλές καλιμπραρισμένες στο εξωτερικό έχουν ανέβει κοντά στα 175 Nits ,στο εξωτερικό που μετράνε την φωτεινότητα σε fl ([FONT=&quot]Luminance[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]is[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]specified[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]in[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]candelas[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]per[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]square[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]meter[/FONT][FONT=&quot] ([/FONT][FONT=&quot]Cd[/FONT][FONT=&quot]/[/FONT][FONT=&quot]m[/FONT][FONT=&quot]2) [/FONT][FONT=&quot]or[/FONT][FONT=&quot] [/FONT][FONT=&quot]nits[/FONT][FONT=&quot]. [/FONT][FONT=&quot]In the US, the British unit Foot-lamberts (fL) is also frequently used. To convert from fL to nits, multiply the number in fL by 3.426 (i.e. 1 fL = 3.426 nits[/FONT][FONT=&quot]).[/FONT]σε ISF Day έχουν μετρήσει 51fl, διατηρώντας μηδενικό μαύρο.
Όσοι έχουν δει την εικόνα έχουν πάθει σοκ για τον απλό λόγο ότι δεν έχουν ξαναδεί τόση φωτεινότητα από πλάσμα και όλοι νομίζουν ότι η τηλεόραση είναι LCD.

Σου στέλνω links να διαβάσεις πως ακριβώς λειτουργεί το ControlCal.
http://www.controlcal.com/forum/showthread.php?t=109

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Επίσης η αδυναμία της να προσφέρει υψηλες τιμες φωτεινότητας πραγμα που δικαιολογείτε στην προσπάθεια της για καλύτερη διαχείριση στα χαμηλα ire..

α) ( σε ένα σαλόνι δεν νομιζω πως αυτο θα ενοχλεί)

Υπαρχουν και άλλες αδυναμίες που ομως πιο πολύ είναι αδυναμίες της τεχνολογίας και όχι της συγκεκριμένης τηλεόρασης που αν μη τι άλλο είναι πρωταθλητής στην αναπαράσταση χρωματων και στο υψηλό ansi contrast

β) ( όχι όμως σε on – off)

α) Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο σαλόνι δεν ενοχλεί....:a0210:, αν πρόκειται όμως για μπαλκόνι, για καφετέρια, για εστιατόριο, για αεροδρόμιο τα πράγματα αλλάζουν.

β) Σε παλαιότερη συζήτηση που είχατε, σου είχε απαντήσει ο JL ? παλιότερα....

Οι σημερινές lcd led υπερτερούν σε on off contrast δηλαδή μέτρηση 0 ire (απόλυτη μαυρη καρτα ) – 100 ire (απολυτη λευκη καρτα) από οποιαδήποτε plasma tv ακομα και από την kuro.
Σε αυτό που υπερτερεί η kuro έναντι των led lcd είναι το ansi contrast που λόγο τεχνολογίας εχει το πλεονέκτημα.
Τα παραπάνω μπορουν να διαπιστωθούν και δια γυμνού οφθαλμού ( αλλα και με ένα απλο φωτόμετρο)

Φίλε Cinemusic -bye-, το on-off contrast δεν λέει και πολλά, σημασία έχει πολύ μεγαλύτερη το πλήθος των ενδιάμεσων τιμών φωτεινότητας και εδώ υπάρχουν Plasma/LCD που τα πάνε πολύ καλά εώς εξαιρετικά και Plasma/LCD που τα σκ@τ0νουν...

@JDL9: Ενδιαφέροντα όλα αυτά, αλλά αν βλέπεις στο σκοτάδι ή με χαμηλό φωτισμό, την ξεχνάς την απόλυτη χρωματική ακρίβεια. Για ανοιχτά φώτα φουλ βέβαια, θα είσαι πιο σωστά. Αναρωτιέμαι πάντως για τις επιπτώσεις στο προσδόκιμο επιβίωσης του πάνελ, μίας συνεχόμενης λειτουργίας σε τέτοια φωτεινότητα...

Υ.Γ.: Αν θυμάμαι καλά, ο Γιώργος είχε φτάσει την KURO του kblachos στα 120 nits, αλλά τη μειώσανε τελικά στα 100 γιατί τους φαινόταν πολύ φωτεινή με σβηστά τα φώτα... :D

χρηστο η kuro που πηρα χθες ειναι απο το εργοστασιο της ιαπωνιας.γνωριζεις αν εχει ελληνικο μενου?σε ρωταω γιατι μαλλον δεν θα την ανοιξω μεχρι να μετακομισω(τελη Νοεμβρη).

Απάντηση: Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

α) Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου στο σαλόνι δεν ενοχλεί....:a0210:, αν πρόκειται όμως για μπαλκόνι, για καφετέρια, για εστιατόριο, για αεροδρόμιο τα πράγματα αλλάζουν.

β) Σε παλαιότερη συζήτηση που είχατε, σου είχε απαντήσει ο JL ? παλιότερα....

Δεν διαφωνώ ( το θυμάμαι αυτό που αναφέρεις)
Σίγουρα είναι πιο ουσιαστικό να υπάρχει μεγάλο ansi όμως και το on off εχει την αξια του στην αντίθεση..

Δεν νομίζω να μην έχει...

...βρε Νίκο, για καλό και για κακό άνοιξέ τη και κάνε μια δοκιμή αν δουλεύει (φτου φτου κακά στο στόμα μου)...

...πες ότι κάτι στραβώνει και χρειάζεται μια αλλαγή ...τέλη Νοέμβρη είναι σε δυο μήνες....

...(ξανά φτου φτου κακά στο στόμα μου)....καλορίζικη...-bye-

Re: Απάντηση: Τηλεοράσεις Pioneer Τέλος !!! :(

Δεν νομίζω να μην έχει...

...βρε Νίκο, για καλό και για κακό άνοιξέ τη και κάνε μια δοκιμή αν δουλεύει (φτου φτου κακά στο στόμα μου)...

...πες ότι κάτι στραβώνει και χρειάζεται μια αλλαγή ...τέλη Νοέμβρη είναι σε δυο μήνες....

...(ξανά φτου φτου κακά στο στόμα μου)....καλορίζικη...-bye-
το σκεφτηκα αυτο χρηστο αλλα πρεπει να την ξεπακεταρω να κατσω να συνδεσω τη βαση της και μετα να την ξαναλυσω.αλλα το σωστο ειναι αυτο που λες.θα δω τι θα κανω.ευχαριστω παντως

@JDL9: Ενδιαφέροντα όλα αυτά, αλλά αν βλέπεις στο σκοτάδι ή με χαμηλό φωτισμό, την ξεχνάς την απόλυτη χρωματική ακρίβεια. Για ανοιχτά φώτα φουλ βέβαια, θα είσαι πιο σωστά. Αναρωτιέμαι πάντως για τις επιπτώσεις στο προσδόκιμο επιβίωσης του πάνελ, μίας συνεχόμενης λειτουργίας σε τέτοια φωτεινότητα...

Υ.Γ.: Αν θυμάμαι καλά, ο Γιώργος είχε φτάσει την KURO του kblachos στα 120 nits, αλλά τη μειώσανε τελικά στα 100 γιατί τους φαινόταν πολύ φωτεινή με σβηστά τα φώτα... :D

Η χρωματική ακρίβεια είναι τέλεια αυτό είναι το φοβερό, επίσης η τηλεόραση και αυτό είναι σημαντικότατο έχει καλιμπραρησεί από τον Μανώλη Καστρουνή, οπότε όπως καταλαβαίνεις το χρώμα, το γάμμα είναι αναφοράς.
Ούτε εγώ πίστευα ότι μια τηλεόραση κατά ISF θα έχει τόσο τρομακτικές διαφορές, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι είναι μεγάλη αμαρτία για τους κατόχους της σειράς LX και KRP να μην έχουν καλιμπράρει τις τηλεοράσεις τους, ειλικρινά και χωρίς να υπερβάλλω δεν ξέρουν ΟΥΤΕ ΕΧΟΥΝ ΔΕΙ τι μπορεί να κάνει αυτή η τηλεόραση.

Δεν αμφιβάλλω καθόλου, αλλά όταν λέμε πως καλιμπράρουμε ένα μέσο απεικόνισης, εννοούμε πως αυτό γίνεται για δεδομένες συνθήκες περιβάλλοντος φωτισμού.

Αν καλιμπράρουμε για απόλυτο σκοτάδι, με αναμμένα φώτα δεν θα έχουμε εικόνα απόλυτης ανάφορας και το ανάποδο... ;)

Καλησπερα παιδια , παντως εγω που ψαχνω στα γνωστα μαγαζια δεν μπορω να βρω διαθεσιμη Kuro LX 5090!
Γνωριζετε καπου να υπαρχει?
Αν οχι,
απο εξωτερικο προτεινετε καποιο καταστημα που να την στελνει με ασφαλεια?

Εμένα πάντως το μόνο πράγμα που με ενοχλεί στην Kuro σε σχέση με τις κορυφαίες LCD είναι το buzzing του πάνελ.

Χρησιμοποιώντας την επιλογή cinema η μέτρηση φωτεινότητας δίνει τιμή 120 nits (σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν απ' τον Γιώργο στην δική μου).
Νομίζω ότι η τιμή αυτή είναι ικανοποιητική. Από τα 120 nits όμως να ανέβεις στα 170 σε απόλυτο σκοτάδι, κι εμένα δεν μου κάθεται καλά.....
Επειδή παρεμβαίνοντας στις ρυθμίσεις της tv με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργούνται 3 νέες επιλογές:
- ISF night
- ISF day
- ISF auto
διερωτώμαι μήπως η τιμή αυτή της φωτεινότητας είναι μόνο στο ISF day.

Θα πρέπει να ακούσουμε τι λέει πάνω στο θέμα και ο Μανώλης Καστρουνής.

Και απ' την άλλη, υιοθετώ το ερώτημα του Γιάννη (JL_?):
Δεν είναι ευάλωτο το panel σε τόσο μεγάλη αντίθεση;;;

Τώρα όσον αφορά την κίνηση, θεωρώ απίθανο η Α956 να υπερέχει στον τομέα αυτό από μία kuro 9ης γενιάς.
Μια τελευταία LCD 200Hz ίσως θα μπορούσε να συγκριθεί....

Χρησιμοποιώντας την επιλογή cinema η μέτρηση φωτεινότητας δίνει τιμή 120 nits (σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν απ' τον Γιώργο στην δική μου).
Νομίζω ότι η τιμή αυτή είναι ικανοποιητική. Από τα 120 nits όμως να ανέβεις στα 170 σε απόλυτο σκοτάδι, κι εμένα δεν μου κάθεται καλά.....
Επειδή παρεμβαίνοντας στις ρυθμίσεις της tv με το συγκεκριμένο πρόγραμμα δημιουργούνται 3 νέες επιλογές:
- ISF night
- ISF day
- ISF auto
διερωτώμαι μήπως η τιμή αυτή της φωτεινότητας είναι μόνο στο ISF day.

Θα πρέπει να ακούσουμε τι λέει πάνω στο θέμα και ο Μανώλης Καστρουνής.

Και απ' την άλλη, υιοθετώ το ερώτημα του Γιάννη (JL_?):
Δεν είναι ευάλωτο το panel σε τόσο μεγάλη αντίθεση;;;

Στην τηλεόραση έγινε calibration από τον Μανώλη για θεάσεις στο σκοτάδι και τα 171 Nits βγήκαν στο ISF Night, αν αυτή η φωτεινότητα είναι υπερβολική για νυχτερινή θέαση σου λέω κατηγορηματικά πώς όχι δεν είναι και αυτό γιατί ο Μανώλης έχει κρατήσει μηδενικά το μαύρο φτιάχνοντας μια καμπύλη γάμμα αναφοράς τα δε χρώματα είναι απλώς απερίγραπτα, αφού να φανταστείς σε περίπτωση που ματώσει κάποιος πρωταγωνιστής τρέχω αμέσως στο φαρμακείο για γάζες..
Το πάνελ έχει τεράστιες ανοχές και δεν είναι καθόλου ευάλωτο σε τέτοιου είδους ρύθμιση, αυτό δεν το λέει μόνο ο Μανώλης αλλά το υπογράφει και ο Turbe της ControlCal.

There are many safeguards that Pioneer has implemented. These Displays are easily capable of running through the full range of both the Standard AV Selections and the ISFccc Interface. I've been told that there is still roughly another 30% over the top range that we can't get to.

Of course, fill the screen and/or don't' watch a static image at any length - but we all know this.

Last edited:
Στην τηλεόραση έγινε calibration από τον Μανώλη για θεάσεις στο σκοτάδι και τα 171 Nits βγήκαν στο ISF Night, αν αυτή η φωτεινότητα είναι υπερβολική για νυχτερινή θέαση σου λέω κατηγορηματικά πώς όχι δεν είναι και αυτό γιατί ο Μανώλης έχει κρατήσει μηδενικά το μαύρο φτιάχνοντας μια καμπύλη γάμμα αναφοράς τα δε χρώματα είναι απλώς απερίγραπτα, αφού να φανταστείς σε περίπτωση που ματώσει κάποιος πρωταγωνιστής τρέχω αμέσως στο φαρμακείο για γάζες..
Το πάνελ έχει τεράστιες ανοχές και δεν είναι καθόλου ευάλωτο σε τέτοιου είδους ρύθμιση, αυτό δεν το λέει μόνο ο Μανώλης αλλά το υπογράφει και ο Turbe της ControlCal.

Στην αίθουσα θέασης στο υπόγειο του Pioneer center στο Ψυχικό, υπάρχει 5090Η ρυθμισμένη κατά ISF απ' τον Μανώλη.
Εχω δει υλικό στην συγκεκριμένη τηλεόραση και μάλιστα μαζί με τον Μανώλη κατά την επίσκεψη του avclub εκεί, και δεν κατάλαβα αυτό που αναφέρεις.
Πάντως θα μου κάνει μεγάλη εντύπωση να ακούσω ότι στην συγκεκριμένη τηλεόραση στο απόλυτο σκοτάδι η φωτεινότητα ήταν τόσο ψηλά......

Άντε να πω κι εγώ τις εντυπώσεις μου από την 5090Η.
Χρωματική ακρίβεια: μη καλιμπραρισμένη προς το παρόν, αλλά η ακρίβειά της είναι όντως ότι καλύτερο έχουν δει τα μάτια μου.
Ευκρίνεια πάνελ: σε σήμα υψηλής ευκρίνειας, πέρα από την καθαρότητα της εικόνας, η τρισδιάστατη εικόνα και το βάθος πεδίου της 5090Η είναι κάτι το εξαιρετικό. Μετά από τη θέασή της δεν μπορώ να δω την ΡΧ80, η οποία μου φαίνεται flat και θολή. Εκεί όμως που η ευκρίνεια και η καθαρότητα της εικόνας είναι εξαιρετική και πραγματικά με αφήνει άφωνο είναι στο επίγειο αναλογικό σήμα και στα κανάλια της νόβα. Δεν περίμενα ποτέ τέτοια εικόνα. Καλύτερη από όποια τηλεόραση (flat & crt) έχω δει.
Κίνηση: σε αξιοπρεπές (επίγειο ή δορυφορικό) sd σήμα δεν υπάρχει θολερότητα στην κίνηση, ούτε ghosting, ιδίως σε ποδόσφαιρο. Όταν το σήμα είναι κακό και πολύ συμπιεσμένο, όπως συχνά συμβαίνει σε μεταδόσεις της νόβα, τότε η εικόνα όπως είναι λογικό γίνεται πιο θαμπή και πιξελιάζει, αλλά αυτό είναι καθαρά θέμα ποιότητας σήματος. Σε hd σήμα τώρα: Όταν βλέπω ποδοσφαιρικό αγώνα πρέπει οπωσδήποτε το pure cinema να είναι στο off, διαφορετικά η κίνηση θολώνει λίγο. Το θόλωμα αυτό είναι πιο έντονο όταν η λήψη έγινε σε 1080i και η εκπομπή του καναλιού είναι σε 720p. Αυτό είναι εμφανές στις μεταδόσεις champions league του hd swiss. Οι παραγωγές του καναλιού έχουν εξαιρετική ευκρίνεια στην κίνηση των παικτών και της μπάλας (πιθανώς λόγω λήψης με κάμερες 720p natively), κάτι που χαλάει όταν η παραγωγή είναι άλλου καναλιού (υποθέτω πως η λήψη σε 1080i και η επεξεργασία προς 720p να χαλάει λίγο τη σούπα). Η εικόνα σε 1080i (λήψη και εκπομπή σε 1080i) είναι εξαιρετική και όσον αφορά στην καθαρότητα και όσον αφορά στην ευκρίνεια της κίνησης, αρκεί όπως είπα η επιλογή pure cinema να είναι off και η επιλογή drive mode στο 2. Πραγματικά οι μεταδόσεις του sky.de είναι χάρμα ιδέσθαι. Τη χειρότερη κίνηση την έχω δει σε ποδοσφαιρικό αγώνα που μετέδιδε το ZDF hd. Δεν ξέρω όμως αν αυτό ήταν αποτέλεσμα downscale 1080i σε 720p και μετάδοσης σε 720p ή οφείλονταν στο δοκιμαστικό χαρακτήρα της εκπομπής αυτού του καναλιού.
bluray, mkv & hd-dvd: η αναπαραγωγή σε 24p είναι εξαιρετική τόσο σε bluray όσο και σε hd-dvd (μέσα: dune prime & toshiba ep-30). Στις ματρόσκες τα πράγματα εξαρτώνται πολύ από τους αλγόριθμους συμπίεσης.
Χρωματική ευκρίνεια, καθαρότητα, μαύρο, βάθος πεδίου απαντώνται σε υπερθετικό βαθμό.
Στα αργά παναρίσματα της κάμερας η κίνηση είναι ομαλότατη και κινηματογραφική, αλλά σε ορισμένες ταινίες (πχ. cars της pixar) παρατηρώ κάποια σπασίματα, τα οποία δεν ξέρω που μπορεί να οφείλονται. Και λέω δεν ξέρω γιατί αυτά τα σπασιματάκια τα παρατηρώ και στο απλό pal dvd (στην kuro & σε sony crt) και στη ματρόσκα, αλλά λιγότερο στο bluray. Τα βλέπω δε στην κίνηση της κάμερας όταν στο φόντο είναι ο φράκτης της πίστας, όπου οι κάθετοι στύλοι του φράκτη δίνουν την εντύπωση κίνησης με σπασίματα. Σημειώνω ότι το ίδιο έχω παρατηρήσει και στην κινηματογραφική προβολή της ταινίας.
Το μόνο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την 5090Η είναι πως πλέον όλοι στο σπίτι (σύζυγος, παιδιά, εγώ) θέλουμε να βλέπουμε μόνο στην kuro, γεγονός που μας έχει οδηγήσει σε "διαπληκτισμούς" γιατί τα παιδιά θέλουν τα παιδικά τους, η σύζυγος τις σειρές της και τις ταινίες κι εγώ τα δορυφορικά και τις ταινίες με αποτέλεσμα να καταρτίζεται πρόγραμμα θέασης!

Οι 5 απαράβατοι κανόνες της κίνησης στο BD-mkv, σε οποιαδήποτε τηλεόραση*-προβολέα* και ανεξαρτήτως Hz, είναι οι εξής:

1. Judder
2. Judder
3. Judder
4. Judder
5. Judder

Σε δορυφορικό HD και pal SD τα πράγματα από πλευράς κίνησης είναι πολύ καλύτερα και μια τηλεόραση στα 100Hz τα καταφέρνει σχεδόν άριστα.

* Δεν μιλάω με ενεργοποιημένο το Frame Interpolation.

Καλησπερα παιδια , παντως εγω που ψαχνω στα γνωστα μαγαζια δεν μπορω να βρω διαθεσιμη Kuro LX 5090!
Γνωριζετε καπου να υπαρχει?
Αν οχι,
απο εξωτερικο προτεινετε καποιο καταστημα που να την στελνει με ασφαλεια?
πριν 15μερες νομιζω οτι ειχε και η ηχοεκφραση

Οι 5 απαράβατοι κανόνες της κίνησης στο BD-mkv, σε οποιαδήποτε τηλεόραση*-προβολέα* και ανεξαρτήτως Hz, είναι οι εξής

Σε αυτο το θεμα εχω αναφερθει εδω...

http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=946862&postcount=1043
http://www.avclub.gr/forum/showpost.php?p=946862&postcount=1047

Kαι απο το ιδιο νημα και εδω...

Οι περισσοτερες πλασμα εχουν 100 Hz που ομως ειναι απλως η επαναληψη του καθε frame 2 φορες (ψευδο-100 Hz δηλαδη οπως το γνωστο συστημα "double scan") , καποια μοντελα ομως αναμεσα σε δυο υπαρχοντα frame προσθετουν ενα επιπλεον καινουργιο που προκυπτει με υπολογιστικη μεθοδο (interpolation) ωστε να μειωνεται το judder και να βελτιωνεται η κινηση , συστημα παρομοιο με την αντιστοιχη τεχνολογια που υπαρχει στις LCD...

"Ιntelligent frame creation" ονομαζει η Panasonic το δικο της συστημα Interpolation με λιγα λογια...

KDL-40J5000_004.jpg

Η φωτο ειναι ενα παραδειγμα του τι συμβαινει...

Μια απλή ερώτηση. Την έχω κάνει πολλές φορές, αλλά, δεν έχω πάρει απάντηση:

Ξεχάστε, προς το παρόν, το F.I.

Γιατί, τα 25 (SD υλικό) καρέ που παίζονται στα 50 και 100 Hz έχουν σαφώς ανώτερη κίνηση από τα 24 (HD υλικό) που παίζονται στα 72-96-120 Hz?? Θα 'πρεπε ή όχι, να έχουν, τουλάχιστον, την ίδια απόδοση στο θέμα της κίνησης???