Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

Απάντηση: Re: Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

Χε χε....

Πιάνω το καπό του Honda!

Πάντως όντως αν καταλάβαμε σωστά είναι τραγικό το ποσοστό κέρδους, θα ντρεπόμουν να το αναφέρω αν ήμουν στη θέση του πωλητή....

Τό 45% κέρδος πρό φόρων ( καί μέ αποφορολόγηση τού ΦΠΑ πώλησης ) καί χωρίς τήν οποιαδήποτε εκπτωση είναι τραγικο???
Τά λειτουργικά καί τά λοιπά έξοδα από πού θά βγούν?
Εχεις τήν εντύπωση ότι τό αντικείμενο είναι Coca Cola ?
Γνωρίζεις φίλε μου μέ τί ποσοστό κέρδους δουλεύει η αγορά?
Αν όχι σέ πληροφορώ μέ πλήρη επίγνωση και απόλυτη ειλικρίνια ότι τό ποσοστό πού ανέφερα είναι "κλάσμα" σέ σχέση μέ αυτό τόυ ΣΥΝΟΛΟΥ !!!
Προκαλώ τόν οποιοδήποτε νά παρουσιάσει χαμηλότερο αρχικό ποσοστό , αλλά μέ επίσημα στοιχεία.
Θά ντρεπόμουν , όπως λές , αν τό ποσοστό κυμαινόταν πάνω από τό μέσο όρο τής Αγοράς , ο οποίος σέ πληροφορώ είναι ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΣ.

Επειδή συμβαίνει δέ , νά έχω στήν κατοχή μου καταλόγους τιμών χρέωσης από πολλούς κατασκευαστές , σέ ενημερώνω επι πλέον ότι η Εληνική Αγορά δουλεύει μέ ποσοστα κέρδους κατά ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ από αυτά τής υπόλοιπης Ευρώπης , μέ ιδιαίτερα παραδείγματα τή Γερμανία Γαλλια , Δανία , Ιταλία κλπ Αυτό ίσως νά οφείλεται καί μερικώς στή τραγική θέση τής οικονομίασς μας...

Last edited:
Απάντηση: Re: Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

Χε χε....

Πιάνω το καπό του Honda!

Πάντως όντως αν καταλάβαμε σωστά είναι τραγικό το ποσοστό κέρδους, θα ντρεπόμουν να το αναφέρω αν ήμουν στη θέση του πωλητή....

..Τό ποσοστό κέρδους πάμπολλων άλλων προιόντων τής Ελληνικής Αγοράς μέ ΕΥΡΥΤΑΤΗΣ κατανάλωσης καί εξυπηρέτησης ΒΑΣΙΚΩΝ αναγκών κυμαίνεται από 130 έως καί 250% ( ένδυση ,υπόδηση , επίπλωση κλπ κλπ ) γιά νά μήν αναφερθούμε στήν εστίαση πού εκεί ο κανόνας ξεκινάει απο τήν περιοχή τού 400%.
Στό ποσοστό τού audio εξεπλάγης? Σέ ένα είδος πού εν πολλοίς θεωρείται από τούς περισότερους "είδος πολυτελείας" ???
Περισότερος ρεαλισμός καί λιγότερη υποκρισία από όλους μας θά μάς ωφελούσε σίγουρα...

Μια χαρά είναι τα ποσοστά κέρδους.
Και λίγα είναι.
Σαν καταναλωτές είμαστε πολύ ανώριμοι οι Έλληνες. Και σε πολλά άλλα βέβαια.

Όταν καταλάβουμε ότι πρέπει να στηρίξουμε τον τοπικό μας έμπορο θα είναι αργά.

Στο τέλος θα ψωνίζουμε μόνο από το ιντρενέ γιατί θα έχουν κλείσει όλοι γύρω μας. Κι εμείς μαζί.

Παίρνουμε σβάρνα τα μαγαζιά για να δούμε και να ακούσουμε αυτό που μας αρέσει και το αγοράζουμε απ'έξω.

Είμαστε μάγκες.

μας φαίνεται παράξενο το 40% σε τιμή προιόντος κατασκευαστή 4000.
Μιά κολα που πίνουμε και την παίρνουμε από το περίπτερο 1.5 ευρώ ξέρουμε πόσο κάνει στη μαμά εταιρία?

Υπολογίζουμε άραγε πόσες τη μέρα πουλάει ο περιπτεράς ?
ή μας κάνει εντύπωση το 4000?
Και πόσα 4000άρια θα πουλήσει?

Σίγουρα καλύτερα είναι να πουλάς λεμονάδες...

Συμφωνω με ολα αυτα, αλλα ο υποψηφιος αγοραστης ο οποιος με ολους τους υπολογισμους που κανει, βλεπει οτι θα γλιτωσει 2500+ ευρω αν αγορασει απο εξω τι πρεπει να κανει?Να τα βγαλει απο την τσεπη του για να λυπηθει τον (κατα τα αλλα εντιμο, δεν αντιλεγω) ελληνα εισαγωγεα?
Οπως το ειπες, δεν ειναι κοκα κολα...

Αλήθεια τα τελευταία 2-3 χρόνια που η ισοτιμία του δολλαρίου πήγε απο το 1 στο 1.5 ~ 1.6 (δηλαδή -50% ~ -60%) ποιές ήταν οι μειώσεις στής τιμές πού έκαναν οι αντιπρόσωποι Αμερικανικών Κινεζικών και Ιαπωνικών (που πληρώνονται με δολλάρια) εταιριών ?

Re: Απάντηση: Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

Μια χαρά είναι τα ποσοστά κέρδους.
Και λίγα είναι.
Σαν καταναλωτές είμαστε πολύ ανώριμοι οι Έλληνες. Και σε πολλά άλλα βέβαια.

Όταν καταλάβουμε ότι πρέπει να στηρίξουμε τον τοπικό μας έμπορο θα είναι αργά.

Στο τέλος θα ψωνίζουμε μόνο από το ιντρενέ γιατί θα έχουν κλείσει όλοι γύρω μας. Κι εμείς μαζί.

Παίρνουμε σβάρνα τα μαγαζιά για να δούμε και να ακούσουμε αυτό που μας αρέσει και το αγοράζουμε απ'έξω.

Είμαστε μάγκες.
Στέργιο θα ήθελα να προσθέσω το εξής. Πηγαίνω σε πελάτη τρία διαφορετικά μονομπλόκ Atma-sphere και ένα προενισχυτή. Οι δοκιμές διαρκούν 2-3 μέρες, γίνονται στο χώρο του στο σύστημα του. Ο υποτιθέμενος σοβαρός πελάτης όντως βγάζει συμπέρασμα ότι του αρέσουν τα μηχανήματα και μάλιστα και πιο από τα μοντέλα του χρειάζεται.
Μετά ψάχνει στο ιντερνετ για μεταχειρισμένο αγνώστου ταυτότητος και με ρωτά επίσης αν θα του κάνει ο τεχνικός μου την μετατροπή από 110V σε 230V και επίσης όλες τις αναβαθμίσεις!!!
Καλό ε!!!
Αν δεν υπήρχε ο αντιπρόσωπος και μάλιστα να έχει παρακαταθήκη μηχανημάτων, πώς θα άκουγε και θα έβγαζε συμπέρασμα και μάλιστα στο χώρο του και διαφορετικά μοντέλα;;
Αυτά είναι πολύ ψιλα γράμματα και ορισμένοι φίλοι δεν τα βλέπουν. Λ.Σ.

Συμφωνω με ολα αυτα, αλλα ο υποψηφιος αγοραστης ο οποιος με ολους τους υπολογισμους που κανει, βλεπει οτι θα γλιτωσει 2500+ ευρω αν αγορασει απο εξω τι πρεπει να κανει?Να τα βγαλει απο την τσεπη του για να λυπηθει τον (κατα τα αλλα εντιμο, δεν αντιλεγω) ελληνα εισαγωγεα?
Οπως το ειπες, δεν ειναι κοκα κολα...
Ας δεχτούμε ότι είναι έτσι. Ο καθένας κοιτάει να πληρώσει λιγότερα και καλά κάνει.
Που θα ακούσει το συγκεκριμένο μηχάνημα; Στο ιντερνετ; Το ιντερνετικό μαγαζί θα του φέρει σπίτι να ακούσει μηχανήματα;
Σέρβις και υποστήριξη ποιος θα του παρέχει; το ιντερνετ;

Δεν χρειαζεται καμία λύπηση ο αντιπρόσωπος. Αυτό που χρειάζεται είναι ορισμένοι να καταλάβουν την αγωνία του και τον αγώνα του. Τις υπηρεσίες που προσφέρει, ειδικά σε αρκετούς από εμάς που είναι πρώτα χομπίστες και μετά επαγγελματίες.
Έχουμε τα μάτια μας κλειστά σε πολύ πιο ουσιώδη ζητήματα και κάθε φορά εμείς, ο υπέροχος αυτός λαός, εκλέγουμε τον επόμενο κλέφτη να μας κυβερνάει και χαμπάρι δεν πέρνουμε. Που πάει η ευαισθησία μας όταν χρειάζεται; Τα βάζουμε όμως ακόμα και με τον περιπτερά. Αυτός φταίει που δεν μας φτάνουν να ζήσουμε με αξιοπρέπεια ή το hi-fi/hi-end. Λ.Σ.

Δεν καταλαβαίνω αυτές τις απόψεις....

Αν δεν βγαίνουν τα καταστήματα μπορούν να χρεώνουν τις επιδείξεις ή να μην κρατάνε στοκ. Αυτό δεν αναιρεί το δικαίωμα του καταναλωτή να ψωνίσει από όπου βρει φτηνότερα. Και στις τβ όλοι χαζεύουν στο ΜΜ και αγοράζουν online είτε πρόκειται για 5.000 ευρώ είτε για 500.

Όσο για τα ποσοστά κέρδους, όσο ανεβαίνουν τα απόλυτα νούμερα τόσο πέφτουν τα ποσοστά. Άσε που ο κατά παραγγελία εισαγωγέας ενός μηχανήματος δεν κάνει και τίποτα που να δικαιολογεί τόσο παραπάνω καπέλο πάνω από το κέρδος του κατασκευαστή....ούτε στοκ δεν έχει προφανώς.

Όσοι δε καταστηματάρχες νομίζουν ότι κάνουν χάρη στους καταναλωτές που έχουν επιχειρήσεις και μας προφυλάσσουν από το κακό Ιντερνετ και το κακό εξωτερικό, ας γυρίσουν από το άλλο πλευρό....

Αυτά είναι πολύ ψιλα γράμματα και ορισμένοι φίλοι δεν τα βλέπουν. Λ.Σ.

Κύριοι να σας προτείνω το μέλλον που θα λύσει τα προβλήματα όλων. :D
Ακροάσεις με τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών.
Εσείς θα μπορείτε να χρεώνετε πολύ πιο φτηνά το καθαρό πλέον box moving (σε ανταγωνιστικές τιμές με το διαδίκτυο) και όποιος επιθυμεί να ακούσει θα πληρώνει ένα Α ποσό.
Είναι πολύ τίμια λύση (νομίζω).

Γιατί αυτό το καφριλίκι μας (και εγώ το έχω κάνει αλλά αισθάνομαι άσχημα) του να πηγαίνουμε στο ΜΜ να βλέπουμε την Χ τηλεόραση και μετά να αγοράζουμε απο το ftinoeshop.gr έχει τραβήξει μακριά.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και το χρήμα λίγο αλλά πρέπει να εκτιμάμε τις υπηρεσίες που μας παρέχουν κάποιοι (ακρόαση).

Στην πληροφορική αυτές οι διαδικασίες έχουν χωρίσει σαφώς εδώ και πολλά χρόνια (μελέτη->πώληση->εγκατάσταση).Η μελέτη και η εγκατάσταση παίζει με ποσοστά κέρδους μικρά έως τεράστια ενώ η πώληση μόνο με 5-10%.

Εξαρτάται.

Αν το επίπεδο του πωλητή σε θέματα υποστήριξης μετά την αγορά και σε σεβασμό προς τον πελάτη είναι σαν του Αντώνη του Χατζηκωνσταντή (απλό παράδειγμα, είναι κι άλλοι), τότε θα πάρω σίγουρα από εδώ. Προτιμώ σε περίπτωση στραβής (ω μη γένοιτο) να έχω δίπλα και τον αντιπρόσωπο για οτιδήποτε χρειαστεί.

Ας δεχτούμε ότι είναι έτσι. Ο καθένας κοιτάει να πληρώσει λιγότερα και καλά κάνει.
Που θα ακούσει το συγκεκριμένο μηχάνημα; Στο ιντερνετ; Το ιντερνετικό μαγαζί θα του φέρει σπίτι να ακούσει μηχανήματα;
Σέρβις και υποστήριξη ποιος θα του παρέχει; το ιντερνετ;

Δεν χρειαζεται καμία λύπηση ο αντιπρόσωπος. Αυτό που χρειάζεται είναι ορισμένοι να καταλάβουν την αγωνία του και τον αγώνα του. Τις υπηρεσίες που προσφέρει, ειδικά σε αρκετούς από εμάς που είναι πρώτα χομπίστες και μετά επαγγελματίες.
Έχουμε τα μάτια μας κλειστά σε πολύ πιο ουσιώδη ζητήματα και κάθε φορά εμείς, ο υπέροχος αυτός λαός, εκλέγουμε τον επόμενο κλέφτη να μας κυβερνάει και χαμπάρι δεν πέρνουμε. Που πάει η ευαισθησία μας όταν χρειάζεται; Τα βάζουμε όμως ακόμα και με τον περιπτερά. Αυτός φταίει που δεν μας φτάνουν να ζήσουμε με αξιοπρέπεια ή το hi-fi/hi-end. Λ.Σ.

Για κάποιους αντιπροσώπους συμφωνώ.
Οι πιό πολλοί όμως είναι απλά μαγαζία και το χειρότερο είναι ότι ακόμα και αν δεν είναι μαγαζιά, έχουν την νοοτροπία του μαγαζιού.
Πολλοί δεν έχουν ούτε κάν δικό τους σέρβις´το δίνουν σε εξωτερικούς ηλεκτρονικούς...

Ούτε τις πολιτικές των εργοστασίων δεν εφαρμόζουν.
Πρόσφατα αντικατέστησα την κεφαλή του πικαπ μου (επώνυμη κεφαλή) με μία νέα του ιδίου εργοστασίου.
Είναι πάγια πολιτική του εργοστασίου σε τέτοιες περιπτώσεις δίνει έκπτωση στην αγορά της νέας, εφόσον ο πελάτης επιστρέψει την παλαιά κεφαλή.
Το αναφέρουν παντού, στο site τους, ακόμα και στο εγχειρίδιο της κεφαλής που αγοράζεις.
Όταν επικοινώνησα με τον αντιπρόσωπο να ζητήσω αυτή την 'υπηρεσία' μου απάντησε : Δέν τα κάνουμε εμείς αυτά!!!

Άντε τώρα να βρείς άκρη! Και μιλάμε για μεγάλη εταιρία εισαγωγών...
Την επόμενη φορά eBay δαγκωτό!

Δυο πόρτες έχει η ζωή, άνοιξα μια και μπήκα...
Από τη μία βρίσκεσαι μπροστά σε έναν αντιπρόσωπο που θα σου φέρει το μηχάνημα σπίτι σου, θα σε καλύψει αν το μηχάνημα έχει πρόβλημα και τέλος θα είσαι σίγουρος για αυτό που αγόρασες.
Από την άλλη το απρόσωπο internet όπου θα αγοράσεις ένα μηχάνημα από τη μουτσαμπουντού πιο φτηνά, θα σου έρθει σε 1-2 εβδομάδες ή και μήνα και φυσικά όταν χαλάσει θα πρέπει να το στείλεις στη μουτσαμπουντού με δικά σου μεταφορικά ή να το φτιάξεις τοπικά με κόστος.

Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα με καμία από τις δύο περιπτώσεις.
Δεν θα το παίξω όμως ποτέ έξυπνος για να προσπαθήσω να καρπωθώ τα οφέλη που έχει ο πελάτης του αντιπροσώπου όταν εγώ ο ίδιος έχω επιλέξει να είμαι πελάτης του ιντερνετομάγαζου...
Αν η διαφορά είναι μεγάλη, τότε ναι, σίγουρα και εγώ θα πάω από το internet!
Αν όμως μιλάμε για ένα 20% τότε σε καμία περίπτωση δεν θα ψωνίσω από εκεί...

Αλήθεια τα τελευταία 2-3 χρόνια που η ισοτιμία του δολλαρίου πήγε απο το 1 στο 1.5 ~ 1.6 (δηλαδή -50% ~ -60%) ποιές ήταν οι μειώσεις στής τιμές πού έκαναν οι αντιπρόσωποι Αμερικανικών Κινεζικών και Ιαπωνικών (που πληρώνονται με δολλάρια) εταιριών ?

+1

Υπάρχουν και κάποιοι φοβερά έξυπνοι από το Γιουνανιστάν που κατά καιρούς μου ζητούσαν να τους στείλω το σχέδιο του πιο ακριβού Atma-sphere να το *μελετήσουν* γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαν να αγοράσουν!!!
Είχα μια ωραια ιδέα, αλλά από τότε που την είχα δεν βρέθηκε κανένας αλλος έξυπνος. Λ.Σ.

Δεν ξέρω μερικές φορές αν θα πρέπει να γελάει κανείς ή να λυπάται για ορισμένους έξυπνους που την έχουν πατήσει άσχημα και ζητούν βοήθεια την οποία ποτέ δεν έχω αρνηθεί ή οταν μετά ξανααγοράζουν το ίδιο προιόν αλλά από τον αντιπρόσωπο. Δικαίωμα του καθενός να κάνει ό,τι του αρέσει. Προσωπικά το σέβομαι και θα πρέπει το ίδιο να κάνουν και όσοι σκέφτονται διαφορετικά. Λ.Σ.

Αγαπητέ Κύριε

Επειδή η λασπολογία καί η συκοφάντιση είχαν καί εξακολουθούν νά έχουν "πιστούς" οπαδούς στή χώρα μας, έχουν γίνει πλέον κοινή πρακτική μεθόδευσης γιά τή σπίλωση υπολήψεων καί προσώπων.
Παρ ολα αυτά , υπάρχουν κάποιες στιγμές πού αναγκαστικά ο θιγόμενος πρέπει νά απαντήσει προκειμένου νά βάλει τά πράγματα στή θέση τους κι όχι από ανάγκη απολογίας , γιατί τέτοια δέν υφίσταται σέ περιπτώσεις τόσο ΚΑΤΑΦΩΡΗΣ διαστρέβλωσης τής πραγματικότητας , όσο εσείς διαπράτετε.

Γιά τήν αποκατάσταση λοιπόν τής ΑΛΗΘΕΙΑΣ καί μόνον , παραθέτω τό ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ τών ηχείων RM30M MLS ROSEWOOD στήν ΠΛΗΡΩΣ αναβαθμισμένη έκδοση, τά οποία διαθέτει η εταιρεία μας μέ ΑΠ ΕΥΘΕΙΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ από τήν Καλιφόρνια Αμερικής όπου καί εδρεύει τό εργοστάσιο παραγωγής τους , μέ τιμή καταλόγου λιανικής τά 7400e κι όχι 7900e όπως ΑΝΑΚΡΙΒΕΣΤΑΤΑ αναφέρετε είτε εσκεμμένα είτε εκ παραδρομής.

Ηχείο RM30M ( μέ τό πλευρικό megawoofer ) 3880 $
ROSEWOOD FINISH 400 $
TRT dynacaps (pr) 1,200 $
BOLDER Silver Wiring (pr) 400 $
SoundCoat (per cabinet) 75 $
Σύνολο 5995 $

Εκπτωση αντιπροσώπου 25% 1490 $
Σύνολο εργοστασιακής χρέωσης 4465 $

Συναλλαγματική ισοτιμία σύν Τραπεζικά έξοδα 3554 e

Εξοδολόγιο εισαγωγής ( ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΑ μεταφορικά , εκτελωνισμός στό Ελ Βενιζέλος , κάθε είδους παράβολα υπέρ ΚΑΘΕ εμπλεκόμενου στή διαδικασία , αμοιβή εκτελωνιστικού γραφείου , δασμός , ΦΠΑ μεταφορικά από αεροδρόμιο κλπ )
1100 e κατά προσέγγιση

Γενικό Σύνολο Εισαγωγής 4650 e

Προκειμένου νά προλάβω απορίες σχετικά μέ τήν ομολογουμένως μικρή εργοστασιακή έκπτωση επί τών τιμών χρέωσης Αμερικής , σάς διαβεβαιώνω ότι αυτός είναι ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ παράγων εισαγωγής καί διανομής στήν Ευρώπη , τών συγκεκριμένων προιόντων. Αυτό είναι ΚΡΙΜΑ μιας καί τά ηχεία τής VMPS είναι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ σέ απόδοση ανταγωνιζόμενα επί ίσοις όροις άλλες Αμερικανικές αλλά καί Ευρωπαικές υλοποιήσεις ΥΠΕΡΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣ κατηγορίας τιμής. Ο κατασκευαστής ( ΑΚΡΩΣ ΙΔΙΟΡΥΘΜΟΣ ) έχει επιλέξει τήν πολιτική απ ευθείας πώλησης συνεργαζόμενος μέ μικρή ομάδα dealers στήν Αμερική δινοντας τους αυτή τήν έκπτωση. Σέ περιπτώσεις εισαγωγής σέ ΜΙΚΡΕΣ αγορές όπως η Ελλάδα , τέτοιων προιόντων , επιλέγεται πάντα η Αεροπορική μεταφορά λόγω τής ΜΙΚΡΗΣ ποσότητας η οποία δέν είναι ικανή νά δημιουργήσει ευνοικές συνθήκες θαλάσιας μεταφοράς μέ συμφέροντες όρους κόστους καί χρόνου παράδοσης αλλά καί ασφάλειας τών μεταφερόμενων αγαθών. Αυτό επιβαρύνει τό τελικό κοστολόγιο ακόμα περισότερο.

Στήν τελική τιμή λιανικής έχει ασφαλώς ενσωματωθεί καί ο ΦΠΑ πρός ΑΠΟΔΩΣΗ , ο οποίος στή προκείμενη περίπτωση είναι περίπου 440e , καί ασφαλώς έχει υπολογισθεί ο Φόρος κερδών , καθώς καί τά έξοδα προώθησης ( βλέπε διαφημιστικές καταχωρήσεις , συμμετοχή σέ εκθέσεις , έντυπα κ.λ.π ) .
Επι πλέον γνωρίζετε πολλές εταιρείες τού "χώρου" οι οποίες δέν ενδίδουν στίς πιέσεις τού υποψήφιου αγοραστή γιά έκπτωση σέ πώληση τοίς μετρητοίς ( τουλάχιστον ) Ας μήν αναφερθούμε καί στήν έκπτωση πού αναλογεί σέ καταστήματα λιανικής ( Εκπτωση Χονδρικής ).

Από όλη αυτή λοιπόν τή διαδικασία προκύπτει ΚΕΡΔΟΣ , ναί καλά διαβάζετε , ΚΕΡΔΟΣ.
Οι εισαγωγείς είναι κι αυτοί ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ μέ έξοδα συντήρησης καί ανθρώπους πού ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ γιά νά ζήσουν τίς οικογένειες τους μέ αξιοπρέπεια , δέν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα ούτε είσθε σέ θέση εσείς αγαπητέ κύριε νά καθορίζετε καί νά υποδεικνύετε τό κέρδος κατά τό δικό σας δοκούν καί ΕΣΦΑΛΜΕΝΕΣ εκτιμήσεις.

Η αγορά γνωρίζει ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τήν ΣΑΡΑΝΤΑΧΡΟΝΗ πορεία τής εταιρείας , η οποία ακόμα καί σέ εποχές πού ενδεχομένως εσείς δέν είχατε επαφή μέ τό χώρο , διέθετε στήν Ελληνική αγορά προιόντα ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ κατασκευαστών στίς ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ ΕΥΡΩΠΗΣ συμπεριλαμβανομένης καί τής χώρας κατασκευής τους ( π.χ. AUDIOLAB , MERIDIAN , MORDAUNT SHORT ,DYNAVECTOR , EPOS , TOWNSHED , κ.λπ ). Οι μεγαλύτεροι σέ ηλικία εδώ μέσα σίγουρα θά τό θυμούνται......

Η παρούσα μακροσκελής καί ίσως κουραστική αυτή απάντηση έγινε μέν μέ αφορμή τή δική σας συκοφάντηση , γιά αποκατάσταση τής πραγματικότητας στά μάτια τών υπολοίπων τής διαδυκτιακής μας παρέας καί όχι από ανάγκη απολογίας σέ οιονδήποτε , γιατί τό ΗΘΟΣ καί η ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ τής εταιρείας ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ .

Υ.Γ. : Πρός επιβεβαίωση τών τιμών πού αναφέρθηκαν , παραθέτω τόν κατάλογο χρέωσης του κατασκευαστή.

http://www.audiocircle.com/index.php?PHPSESSID=skatml73p5ng737t7p1ema6r5rhi0ae6&topic=10799.0

Πρός επιβεβαίωση τών υπολοίπων ποσών τού εξοδολογίου , υπάρχουν βεβαίως τά νόμιμα επίσημα έγγραφα/παραστατικά τά οποία
ασφαλώς καί θά χρησιμοποιηθούν σέ ενδεχόμενη ( κατά τή κρίση τού Νομικού συμβούλου τής ετεαιρείας ) προσφυγή σέ οποιαδήποτε αρμόδια αρχή.

Αισθάνομαι οτι μας επεξεργαζόσαστε με....αποδείξεις
Μια που ειστε επιχειρηματίας θα βλέπατε ετσι οπως μας τα αναφερετε οτι σας συμφερει να ψωνίζετε από Κροατία

Υ.Γ. Ο κύριος Λουκάς εχει απόλυτο δικιο σε αυτη τη περίπτωση που αναφέρει

Οταν καποιος κανει εισαγωγη ηχειων, ενισχυτων κ.λ.π. υπολογιζει οτι εκτος απο την απευθειας πωληση θα δωσει και σε καποια αλλα καταστηματα να πουλησουν το προιον τους. Κατα κανονα εκτος της πολης που εδρευει ο ιδιος. Αρα θα πρεπει να υπολογισει εκ νεου εξοδα μεταφορας και μια προμηθεια στο καταστημα που κατα κανονα κυμαινεται περιπου στο 30%. Επομενως τα ποσοστα κερδους του εισαγωγεα θα πρεπει να ειναι αρκετα μεγαλυτερα. Τωρα βεβαια γιατι μπλεκουμε εμεις στην δουλεια των εμπορων δεν καταλαβαινω. Σ οποιον αρεσει αγοραζει, σ οποιον θελει το ψαχνει στο ιντερνετ με οτι αυτο συνεπαγεται. Ελευθερο εμποριο ειναι και ο καταναλωτης δεν εκβιαζεται για την τελικη επιλογη του. Απλα ο τιτλος του θεματος ειναι προσβλητικος προς το καταστημα, το οποιο οπως και ενα σωρο αλλα του χωρου εχουν την αναγκη διαφημησης και οχι της δυσφημησης. Φυσικα ολοι μας θα θελαμε να βρισκουμε τα προιοντα που εχουν να κανουν με το χομπυ μας οσο γινεται πιο φτηνα, αλλα αυτο δεν ειναι παντα εφικτο.

Παρατηρω οτι σχεδον ολοι οσοι ειναι αντιθετοι με το post, ειτε ειναι αντιπροσωποι ,ειτε εχουν συμφεροντα απο το σχετικο εμποριο ,ενω αυτοι που συμφωνουν με τον τιτλο του post ειναι
οι πελατες ,καταναλωτες και εν ολοιγης ολοι αυτοι απο τους οποιους εξαρτωνται οι πρωτοι ...δεν ξερω αλλα νομιζω οτι κατι σημαινει αυτο ....γιατι αραγε ειναι δυσαρεστημενο ενα μεγαλο μερος των καταναλωτων μ ενα μεγαλο ποσοστο αντιπροσωπων ?Ρητορικη ερωτηση ή οχι ? Ισως γιατι υπαρχει το internet και μας βοηθαει να ενημερωνομαστε για τα παντα ακομα και για τα κοστολογια διαφορων
προιοντων ? Το αστειο ειναι το τι θα γινοταν με τις τιμες στο τσοπανισταν που ζουμε αν δεν υπηρχε αυτη η δυνατοτητα !! Αλλα αυτο ειναι μια αλλη φανταστικη αλλα ακομα ποιο ζοφερη πραγματικοτητα .....

Παρατηρω οτι σχεδον ολοι οσοι ειναι αντιθετοι με το post, ειτε ειναι αντιπροσωποι ,ειτε εχουν συμφεροντα απο το σχετικο εμποριο ,ενω αυτοι που συμφωνουν με τον τιτλο του post ειναι
οι πελατες ,καταναλωτες και εν ολοιγης ολοι αυτοι απο τους οποιους εξαρτωνται οι πρωτοι ...δεν ξερω αλλα νομιζω οτι κατι σημαινει αυτο ....γιατι αραγε ειναι δυσαρεστημενο ενα μεγαλο μερος των καταναλωτων μ ενα μεγαλο ποσοστο αντιπροσωπων ?Ρητορικη ερωτηση ή οχι ? Ισως γιατι υπαρχει το internet και μας βοηθαει να ενημερωνομαστε για τα παντα ακομα και για τα κοστολογια διαφορων
προιοντων ? Το αστειο ειναι το τι θα γινοταν με τις τιμες στο τσοπανισταν που ζουμε αν δεν υπηρχε αυτη η δυνατοτητα !! Αλλα αυτο ειναι μια αλλη φανταστικη αλλα ακομα ποιο ζοφερη πραγματικοτητα .....

Συγγνώμη αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι φίλε μου. Εγώ ας πούμε δεν έχω μαγαζί και είμαι αντίθετος με τον τίτλο του ποστ, όσο και με το περιεχόμενό του.Τυχαίνει να έχω δουλέψει σε τέτοιο μαγαζί, πολύ παλιά, πάνω από δέκα χρόνια τώρα. (Στη Γερμανία.) Ε λοιπόν, περιθώριο κέρδους γύρω στο 30-35% είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλιώς δε βγαίνει η επιχείρηση. Έτσι απλά.

Και κάτι ακόμα. Κάποτε δούλεψα σε ΚΨΜ στο στρατό. Πουλούσαμε το μικρό εμφιαλωμένο νερό 10 δρχ (τότε, το 1999). Ναι, ναι αυτό που είχε τότε 100δρχ, και τώρα έχει 50 λεπτά, δηλ 170 δρχ. Βγάζαμε κέρδος γιατί το αγοράζαμε μία δραχμή το μπουκάλι. Είπες τίποτα για περιθώριο κέρδους;