Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

Ο αρχικός ενθουσιασμός που ένιωσα εξ' αιτίας της πολεμικής των εμπόρων που συμμετέχουν στο παρόν θέμα έχει μετατραπεί σε έκσταση!
Καιρό είχα να γελάσω έτσι (ενώ θα έπρεπε να κλαίω...)
Κατ' αρχήν ένα από τα κύρια επιχειρήματα είναι οι τιμές των περιπτέρων και των ...ΚΨΜ και η σύγκριση περιθωρίων κέρδους! Να συμπεράνουμε ότι έτσι νιώθετε και για τα μαγαζιά σας; Ότι τα βλέπετε σαν καντίνες, με λίγο πιο προσεγμένο ντιζάϊν και έναν αέρα πολυτέλειας; Κακώς τότε ξοδεύεστε με το κάθε είδους marketing. Και κακώς προβάλλονται υπολογισμοί κόστους που μόνο σε παιδάκια του δημοτικού θα μπορούσαν να απευθύνονται.

Άλλο σπουδαίο σημείο είναι η αντιμετώπιση ενός πιθανού πελάτη (πολλών εν δυνάμει πελατών), που εδώ παραπονιέται για την μεγάλη διαφορά τιμών.
Πάνε πια τα "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο", κουραφέξαλα! Όποιος διαμαρτύρεται, απειλείται με μηνύσεις και αντιμετωπίζεται με τρελό τσαμπουκά και ύφος "ξέρεις ποιος είμαι έγω;!"

Επίσης ήθελα να ήξερα, σε πια σχολή ανήκει η φιλοσοφία ότι η τιμή καθορίζεται από τις οικονομικές ανάγκες του εμπόρου ?!!!!!!!! Ότι η τιμή ενός προϊόντος περιλαμβάνει δικαίως και εξ όρισμού την τιμή χονδρικής, μεταφορά, φόρους, ενοίκια, έξοδα υπαλλήλων, διαφήμισης, διακοπών του Πάσχα, δωράκια στο βαφτηστήρι, καινούριο αυτοκίνητο, δίδακτρα παιδιών, χασούρες από το χρηματηστήριο, έξοδα ερωτικής φωλίτσας, τα τσιγάρα μας τα ποτά και τα λουλούδια του Σαββατόβραδου, κ.λ.π, κ.λ.π
Πάει πια η προσφορά, η ζήτηση και ο ανταγωνισμός του διπλανού που πουλάει φθηνότερα... κουραφέξαλα κι αυτά!

Είναι παγκόσμια Ελληνική προτωτυπία η άποψη πως ο αντιπρόσωπος είναι ένα είδος εμποδίου μεταξύ κατασκευαστή-παραγωγού και των καταναλωτών μιας χώρας, ένα είδος "προαγωγού" που θα εισπράξει τα ποσοστά του ώστε να επιτρέψει στον ένα να χαρεί τα θέλγητρα του άλλου.

Λυπάμαι για το ύφος μου, δεν θεωρώ κανένα αντίπαλο ή εχθρό μου, αλλά δεν μπορεί να μας σερβίρει ότι νομίζει ο καθένας και να νομίζει πως θα τα καταπιούμε και μάλιστα αμάσητα. Συμφωνώ πάντως στο σημείο "σε όποιον αρέσει, δεν είναι υποχρεωτικό να αγοράσεις" που έθεσαν μερικοί, παρά το τ@β@τζιλίδικο ύφος. Για τις ακριβές αγορές μου ψάχνω και βρίσκω και ψωνίζω από εκεί που πρέπει. Τις περισσότερες φορές είναι επίσημα τοπικά καταστήματα, άλλες φορές μέσω ίντερνετ. Και προτείνω σε όποιους δεν αρέσει η πολιτική ή νοοτροπία ενός καταστήματος, ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ! τώρα πια υπάρχουν πολλές επιλογές.

Μακροπρόθεσμα όλοι οι αντιπρόσωποι θα κλείσουν, οι αγορές θα γίνονται ιντερνετικά και τοπικά θα είναι μόνο τα σέρβις.

Κανείς σοβαρός-ψαγμένος χομπίστας δεν θα δώσει χιλιάδες ευρά,για μηχάνημα γουρούνι στο σακκί...Κανείς και ποτέ...Αν δεν το ακούσει στο χώρο του και στο σύστημά του...

Αλλο τα μηχανάκια των λίγων δεκάδων ή εκατοντάδων ευρό ή μερικοί νεοεισεχόμενοι στο χώρο,που παρασύρονται απο περιοδικά.

Re: Απάντηση: Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

Ο αρχικός ενθουσιασμός που ένιωσα εξ' αιτίας της πολεμικής των εμπόρων που συμμετέχουν στο παρόν θέμα έχει μετατραπεί σε έκσταση!
Καιρό είχα να γελάσω έτσι (ενώ θα έπρεπε να κλαίω...)
Κατ' αρχήν ένα από τα κύρια επιχειρήματα είναι οι τιμές των περιπτέρων και των ...ΚΨΜ και η σύγκριση περιθωρίων κέρδους! Να συμπεράνουμε ότι έτσι νιώθετε και για τα μαγαζιά σας; Ότι τα βλέπετε σαν καντίνες, με λίγο πιο προσεγμένο ντιζάϊν και έναν αέρα πολυτέλειας; Κακώς τότε ξοδεύεστε με το κάθε είδους marketing. Και κακώς προβάλλονται υπολογισμοί κόστους που μόνο σε παιδάκια του δημοτικού θα μπορούσαν να απευθύνονται.

Ήταν ένα μικρό παράδειγμα για το περιθώριο κέρδους που υπάρχει αλλού. Με Το να προσπαθείς να το γελοιοποιήσεις δεν παύει να είναι αληθινό.

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΜΠΟΡΟΣ.

Άλλο σπουδαίο σημείο είναι η αντιμετώπιση ενός πιθανού πελάτη (πολλών εν δυνάμει πελατών), που εδώ παραπονιέται για την μεγάλη διαφορά τιμών.
Πάνε πια τα "ο πελάτης έχει πάντα δίκιο", κουραφέξαλα! Όποιος διαμαρτύρεται, απειλείται με μηνύσεις και αντιμετωπίζεται με τρελό τσαμπουκά και ύφος "ξέρεις ποιος είμαι έγω;!"

Επίσης ήθελα να ήξερα, σε πια σχολή ανήκει η φιλοσοφία ότι η τιμή καθορίζεται από τις οικονομικές ανάγκες του εμπόρου ?!!!!!!!! Ότι η τιμή ενός προϊόντος περιλαμβάνει δικαίως και εξ όρισμού την τιμή χονδρικής, μεταφορά, φόρους, ενοίκια, έξοδα υπαλλήλων, διαφήμισης, διακοπών του Πάσχα, δωράκια στο βαφτηστήρι, καινούριο αυτοκίνητο, δίδακτρα παιδιών, χασούρες από το χρηματηστήριο, έξοδα ερωτικής φωλίτσας, τα τσιγάρα μας τα ποτά και τα λουλούδια του Σαββατόβραδου, κ.λ.π, κ.λ.π
Πάει πια η προσφορά, η ζήτηση και ο ανταγωνισμός του διπλανού που πουλάει φθηνότερα... κουραφέξαλα κι αυτά!

Συγγνώμη αλλά ο έμπορος από που θα βρει λεφτά για να αγοράσει όλα αυτά τα πράγματα, τα οποία εσύ για τον εαυτό σου θεωρείς σίγουρα αυτονόητα; Από ελεημοσύνη; Βεβαίως και θα τα πάρει από το περιθώριο κέρδους, άλλο έσοδο στο εμπόριο εγώ δεν ξέρω, μήπως ξέρεις εσύ; (Τι άλλο θα ακούσουμε βραδιάτικα...)

Είναι παγκόσμια Ελληνική προτωτυπία η άποψη πως ο αντιπρόσωπος είναι ένα είδος εμποδίου μεταξύ κατασκευαστή-παραγωγού και των καταναλωτών μιας χώρας, ένα είδος "προαγωγού" που θα εισπράξει τα ποσοστά του ώστε να επιτρέψει στον ένα να χαρεί τα θέλγητρα του άλλου.

Λυπάμαι για το ύφος μου, δεν θεωρώ κανένα αντίπαλο ή εχθρό μου, αλλά δεν μπορεί να μας σερβίρει ότι νομίζει ο καθένας και να νομίζει πως θα τα καταπιούμε και μάλιστα αμάσητα. Συμφωνώ πάντως στο σημείο "σε όποιον αρέσει, δεν είναι υποχρεωτικό να αγοράσεις" που έθεσαν μερικοί, παρά το τ@β@τζιλίδικο ύφος. Για τις ακριβές αγορές μου ψάχνω και βρίσκω και ψωνίζω από εκεί που πρέπει. Τις περισσότερες φορές είναι επίσημα τοπικά καταστήματα, άλλες φορές μέσω ίντερνετ. Και προτείνω σε όποιους δεν αρέσει η πολιτική ή νοοτροπία ενός καταστήματος, ΝΑ ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΕΚΕΙ! τώρα πια υπάρχουν πολλές επιλογές.

αα

Κανείς σοβαρός-ψαγμένος χομπίστας δεν θα δώσει χιλιάδες ευρά,για μηχάνημα γουρούνι στο σακκί...Κανείς και ποτέ...Αν δεν το ακούσει στο χώρο του και στο σύστημά του...

Αλλο τα μηχανάκια των λίγων δεκάδων ή εκατοντάδων ευρό ή μερικοί νεοεισεχόμενοι στο χώρο,που παρασύρονται απο περιοδικά.

Πριν απο 1-2 χρονια εψαχνα προενισχυτη. Ημουν ψυχολογικα ετοιμος να παρω Audio Research ή Ayre, υπο την εννοια πως οπου εχω ακουσει αυτα τα μηχανακια, μου εχουν αρεσει πολυ. Λοιπον, τελικα πηρα εναν φθηνοτερο ΝΑΙΜ. Ξερετε γιατι? Επειδη και οι δυο αντιπροσωποι δε συζητουσαν καν το ενδεχομενο να ακουσω στο συστημα μου τα μηχανακια τους.

"Ελα εδω που τα εχουμε στημενα"
"Να ερθω να κανω τι? Να ακουσω πως παιζουν εκει?"

Αυτος της Ayre τοτε μου ειπε το εξης παρα πολυ ωραιο. "Τα Ayre δεν χρειαζεται να τα ακουσεις. Ειναι τα καλυτερα και ολοι τα παιρνουν χωρις ακροαση στο συστημα τους"

Το εχω γραψει πολλες φορες. Δεν μπορεις να πουλας luxury προιοντα σαν σκατα! Εχεις μηχανημα που το Stereophile το χαρακτηρισε στο εξωφυλλο του ως το "8th wonder of the world" και δεν ξερεις να το πουλησεις? Κριμα ρε γαμωτο...

"Φταιει" ο καταναλωτης οταν τα ψωνισει απο καπου φθηνοτερα?

Last edited:

Γι'αυτό τους χρεώνουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.Συγγνώμη κιόλας.....Εγώ θα προτιμούσα να πάρω ένα ακριβό μηχανημα από το εξωτερικό στην μισή τιμή και ας μην το άκουγα καθόλου.Αν έχεις πέντε γνώσεις δεν χρειάζεται να ακούσεις πως δένει το γλύκο ,αν οι χρειες του ενισχυτού κάνουν καλή παρέα με τον προενισχυτή και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες...

Καλά άν ποτέ τα αγοράσεις κάλεσέ μας για ακρόαση...

Επίσης δεν υπάρχουν ακριβά μηχανήματα στην "μισή" τιμή,όπως δεν υπάρχουν και στα ιντερνομάγαζα.Για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή.

Last edited:
Φίλε Ζαγγογιάννη το παράδειγμα του κέρδους των περιπτέρων το έδωσαν άλλοι πριν από εσένα. Μόνο παιδάκια ΔΕΝ ξέρουν πως κάθε είδος εμπορίου δουλεύει με διαφορετικές ποσότητες και ποσοστά κέρδους, γι αυτό το γελοιοποιώ - αναδυκνείω τη γελοιότητά του. Και όσον αφορά για την πολιτική τιμών, να το πω πιο λιανιά, ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΤΙΜΕΣ ΑΝΑΛΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΑ ΣΟΥ ΛΕΙΠΟΥΝ ! Επίσης οι Μαυραγορίτες της Κατοχής δεν ήταν "απαγελματίες έμποροι" με τη σωστή έννοια του όρου, αυτά πρέπει κάποτε να τα καταλάβουν όλοι.

Γι'αυτό τους χρεώνουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.Συγγνώμη κιόλας.....Εγώ θα προτιμούσα να πάρω ένα ακριβό μηχανημα από το εξωτερικό στην μισή τιμή και ας μην το άκουγα καθόλου.Αν έχεις πέντε γνώσεις δεν χρειάζεται να ακούσεις πως δένει το γλύκο ,αν οι χρειες του ενισχυτού κάνουν καλή παρέα με τον προενισχυτή και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες...

Θα αγόραζες ποτέ ένα κοστούμι των 1000 ευρώ ή ένα ζευγάρι παπούτσια των 200 χωρίς να τα δοκιμάσεις; Και που θα ξέρεις αν σου πηγαινουν εσένα; Επειδή το είπε ο τάδε δοκιμαστής ή το δείνα σάιτ δε σημαίνει ότι η σούπερ ντούπερ συσκευή υπεραναφοράς είναι καλή για μένα, το σπίτι μου ή τη μουσική που ακούω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

Θα αγόραζες ποτέ ένα κοστούμι των 1000 ευρώ ή ένα ζευγάρι παπούτσια των 200 χωρίς να τα δοκιμάσεις; Και που θα ξέρεις αν σου πηγαινουν εσένα; Επειδή το είπε ο τάδε δοκιμαστής ή το δείνα σάιτ δε σημαίνει ότι η σούπερ ντούπερ συσκευή υπεραναφοράς είναι καλή για μένα, το σπίτι μου ή τη μουσική που ακούω.

Κουστούμι 1000 ευρώ ; Ξέρεις πόσα βγάζει ο έμπορος ; Πάρτο onlline από το amazon με 99.99 να ξενοιάσεις :flipout:

Καλά άν ποτέ τα αγοράσεις κάλεσέ μας για ακρόαση...

Επίσης δεν υπάρχουν ακριβά μηχανήματα στην "μισή" τιμή,όπως δεν υπάρχουν και στα ιντερνομάγαζα.Για να ξέρουμε τι λέμε δηλαδή.

Ευχαρίστως να σας καλέσω.Άλλα είμαι λίγο μακριά από την Αθήνα.Και επίσης ακόμα και να μην είναι η μισή τιμή είναι τόσο μεγάλες οι διαφορές τιμής που ορισμένες φορές οι αντιπρόσωποι σου δίνουντην εντύπωση ότι μιλάνε σε άσχετους ιθαγενείς που θέλουν να σου πουλήσουν καφρεφτάκια.Έχω γνωστό ο οποίος ήθελε να αγοράσει κάτι αγγλικούς ενισχτές με cd player πακέτο κοντά στα 4000 ευρώ.Όμως στην αγγλία ήταν στο 60-65% της τιμής της Ελληνικής αντιπροσωπίας οπότε συνδύασε την αγορά με ένα πολύ καλό ταξιδάκι στην Αγγλία.Και μάλιστα δεν πήγε σε Internetoμάγαζο.Πήγε σε κανονικό μαγαζί τα άκουσε και μετά τα πήρε σφραγισμένα με πολύ χαμιλότερες τιμές από εδώ.Στην αγγλία ο έμπορος δεν έχει να θρέψει παιδια?Δεν βγάζει κέρδος??:BDBDG54:

Έχει μία διαφορά ένα ηλεκτρονικό μηχανημά με τα ρούχα δεν νομίζεις??

Ηταν μια περίοδος που η ισοτιμία με την λίρα,ήταν εξαιρετική.Είναι γνωστό αυτό...Αλλά πάλι 60-65% σε κανονικό μαγαζί;Ποιοί ενισχυτές ήταν;

Για ακροάσεις θα υπάρχουν οι εκθέσεις ή κάποια demo room που μπορεί να υπάρχουν σε όσες χώρες τους ενδιαφέρουν.
Αν δεν τους τα έχεις ακουμπήσει ή αν δεν έχεις όνομα στη αγορά δεν σου δίνουν και τώρα μηχανήματα ακριβά για ακρόαση στο σπίτι.
ΚΑΙ ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ.
Γιατί θα σου πώ για παράδειγμα να πας στο Νάκα και να ζητήσεις τα ηλεκτροστατικά του να τα ακούσεις στο σπίτι σου.
Μην φάς έχουμε γλάρο δηλαδή...
Κακά τα ψέμματα και τώρα από ακροάσεις στο αντιπρόσωπο και εκθέσεις,κριτικές και φόρουμ καθορίζουν το 95% των πωλήσεων και όχι η ακρόαση στο σπίτι.
Ασε που ορισμένα ιντερνετομάγαζα θα προσφέρουν και τριανταήμερη επιστροφή χρημάτων αν δεν σε καλύπτει η ακρόαση στο σπίτι σου.
Το κάνουν και τώρα ορισμένα Ευρωπαϊκά.

Ηταν μια περίοδος που η ισοτιμία με την λίρα,ήταν εξαιρετική.Είναι γνωστό αυτό...Αλλά πάλι 60-65% σε κανονικό μαγαζί;Ποιοί ενισχυτές ήταν;

Νομίζω ότι ήταν ΝΑΙΜ...

Δυο πόρτες έχει η ζωή, άνοιξα μια και μπήκα...
Από τη μία βρίσκεσαι μπροστά σε έναν αντιπρόσωπο που θα σου φέρει το μηχάνημα σπίτι σου, θα σε καλύψει αν το μηχάνημα έχει πρόβλημα και τέλος θα είσαι σίγουρος για αυτό που αγόρασες.
Από την άλλη το απρόσωπο internet όπου θα αγοράσεις ένα μηχάνημα από τη μουτσαμπουντού πιο φτηνά, θα σου έρθει σε 1-2 εβδομάδες ή και μήνα και φυσικά όταν χαλάσει θα πρέπει να το στείλεις στη μουτσαμπουντού με δικά σου μεταφορικά ή να το φτιάξεις τοπικά με κόστος.

Αν όμως μιλάμε για ένα 20% τότε σε καμία περίπτωση δεν θα ψωνίσω από εκεί...

Κι από το ίντερνετ αν το παραγγείλεις σπίτι σου θα στο φέρουν με 3-7 μέρες καθυστέρηση. Για μένα το 20% είναι σημαντικό ποσοστό.

Επίσης μην ξεχνάμε πως όλα τα προιόντα εντός ΕΕ έχουν 2 χρόνια εγγύηση, οπότε είτε το αγοράσεις από Ελλάδα είτε από κάποια άλλη χώρα της ΕΕ ο κάθε αντιπρόσωπος πρέπει να σε καλύψει και δεν χρειάζεται να το στείλεις στην χώρα που το αγόρασες.

Απάντηση: Re: Tιμές σε αμερικάνικα προϊόντα!!! Μας κλέβουν! ! !

Κι από το ίντερνετ αν το παραγγείλεις σπίτι σου θα στο φέρουν με 3-7 μέρες καθυστέρηση. Για μένα το 20% είναι σημαντικό ποσοστό.

Επίσης μην ξεχνάμε πως όλα τα προιόντα εντός ΕΕ έχουν 2 χρόνια εγγύηση, οπότε είτε το αγοράσεις από Ελλάδα είτε από κάποια άλλη χώρα της ΕΕ ο κάθε αντιπρόσωπος πρέπει να σε καλύψει και δεν χρειάζεται να το στείλεις στην χώρα που το αγόρασες.

Ναι ναι, έτσι κάνουν οι Έλληνες αντιπρόσωποι σωστοί επαγγελματίες, κι ας "μην βγαίνουν", είναι γνωστό άλλωστε. Μ´άρεσε! Ξέρω κι ένα καλό με τον Τοτό... Γελάσαμε κι απόψε... άντε καλό βράδυ.

Συγγνώμη αλλά δεν είναι ακριβώς έτσι φίλε μου. Εγώ ας πούμε δεν έχω μαγαζί και είμαι αντίθετος με τον τίτλο του ποστ, όσο και με το περιεχόμενό του.Τυχαίνει να έχω δουλέψει σε τέτοιο μαγαζί, πολύ παλιά, πάνω από δέκα χρόνια τώρα. (Στη Γερμανία.) Ε λοιπόν, περιθώριο κέρδους γύρω στο 30-35% είναι απόλυτα φυσιολογικό. Αλλιώς δε βγαίνει η επιχείρηση. Έτσι απλά.

Και κάτι ακόμα. Κάποτε δούλεψα σε ΚΨΜ στο στρατό. Πουλούσαμε το μικρό εμφιαλωμένο νερό 10 δρχ (τότε, το 1999). Ναι, ναι αυτό που είχε τότε 100δρχ, και τώρα έχει 50 λεπτά, δηλ 170 δρχ. Βγάζαμε κέρδος γιατί το αγοράζαμε μία δραχμή το μπουκάλι. Είπες τίποτα για περιθώριο κέρδους;

Δεν εχει να κανει με το περιθωριο κερδους γενικα στο αντικειμενο , δεν μιλαμε γιαυτο αλλα με το ποια εμπορικη νοοτροπια ακολουθουν οι Ελληνες ...μιλαμε για τα περιθωρια κερδους των εδω αντιπροσωπων σε σχεση με αυτα του εξωτερικου, συνεπως το παραδειγμα σου με το κψμ που λες μαλλον ατοπο ειναι...αν αρχισω να απαρριθμω χαρακτηριστικα παραδειγματα αυθαιρετης κοστολογησης προιοντων απο τους εγχωριους αντιπροσωπους θα συζηταμε μεχρι το πασχα για το θεμα ...

Η εμπορικη νοοτροπια του Ελληνα ειναι ιδια με τον υπολοιπο κοσμο. Στο ελευθερο εμποριο ο καθενας προσπαθει για το κερδος. Απο κει και περα υπαρχουν ενα σωρο παραγοντες που καθοριζουν την πολιτικη κοστολογησης. Προσωπικα δεν ειμαι εμπορος αλλα επειδη ο τιτλος ειναι προσβλητικος και δυσφημιστικος (απορω με την ανοχη του θιγομενου καταστηματος) δε νομιζω οτι θα πρεπει να υποστηριζω καποιον που θα ηθελε ποιος φθηνες τιμες να κατηγορει τα καταστηματα σε φορουμ κλεφτες.