Τιμή Κιλοβατώρας

50% ; Που να δει τα οργια στα επαγγελματικά. Για 17€ ρεύμα έρχονται μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και τα πάγια 90-100€ μηνιαίως. Με τιμή κιλοβατώρας 0.85. Και 0.01 να ειναι η κιλοβατώρα δεν υπαρχει περίπτωση να πληρωσεις λιγότερα.
Τι λες τωρα; Γίνεται τέτοιος χαμός στα επαγγελματικά;

Πάμε σιγά σιγά προς τιμολόγηση σαν της τηλεφωνίας. Θα βρουν ένα ελάχιστο ποσό που θα είναι αρκετά ψηλά για να πάρουν καλο πάγιο για όλες τις χαμηλές καταναλώσεις και μετά θα βάλουν "πολιτική ορθής χρήσης".
Δυστυχώς δεν υπάρχει ρεύμα από την Εσθονία όπως SIM για τις συσκευές...
Τι sim είναι αυτές; Δεχόμεθα και πμ 😉

Ας τα ονομάσουνε και LGBTQ+ τα τιμολόγια και να τα κάνουν πολύχρωμα.

Από εμένα η ευκαιρία δόθηκε έτσι ώστε ο ανταγωνισμός να δουλέψει. Πλέον έχει περάσει ικανό διάστημα ώστε να μου δείξει ότι δεν μπόρεσε να λειτουργήσει η αγορά και πως απλά επρόκειτο για καρτέλ πασπαλισμενο με πολλή παπατζα από όμορφα λόγια.
Κουνάω μαντήλι κι εγώ λοιπόν, έπρεπε να το περιμένω βέβαια, και πάμε για άλλα.

Το σίγουρο είναι πως δεν γίνεται να τιμωρείται εκείνος που επιλέγει την πιο οικολογική επιλογή, ενώ εκείνος που δεν την επιλέγει, να του έρχεται φτηνότερα.
Ας ξεμπλέξουν τα μπούτια τους πρώτα, να μην μας περνάνε για βόδια και μετά το ξαναβλέπουμε (not).
Τι εννοείς με το κουνάς μαντήλι; Θα ζεις χωρίς ρεύμα;
Δυστυχώς δεν πρόκειται να ξεμπλέξουν τα μπούτια τους, αλλά θα συνεχίζουν να μας ληστεύουν.

175kwh
Πάγιο 15€
Έκπτωση συνέπειας που ρίχνει την kwh σε 0.085€

Το ρεύμα στην ουσία είναι 15€ . 15€ το πάγιο

Και τα υπόλοιπα 2/3 του λογαριασμού αέρας.
Για καθε 1€ που δινω στο παροχο αλλα τοσα παίρνουν στις ρυθμιζόμενες χρεώσεις...
2bf4325f8393eb5cd44cb801a866e459.jpg

συνεχως ξεχνατε οτι μεσα στον λογαριασμο ρευματος περιλαμβανονται και ασχετες με το ρευμα χρεωσεις, οπως δημοτικα τελη.

συνεχως ξεχνατε οτι μεσα στον λογαριασμο ρευματος περιλαμβανονται και ασχετες με το ρευμα χρεωσεις, οπως δημοτικα τελη.
Μια ζωή υπήρχαν. Ποτέ τα κερατιάτικα δεν ήταν άλλος ένας λογαριασμός όμως. Μετά το χρηματιστήριο ενέργειας άρχισαν τα γλέντια.
Μάλλον για να ακριβολογησω ξεκίνησαν τα όργια μετά τα σπασίματα ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ΡΑΕΕΥ κλπ.
Όταν υπήρχε μόνο η ΔΕΗ δεν ήταν τόσα τα έξτρα.

• Like
Reactions: SR-71
Στο enex διαπραγματεύεται μόνο η τιμή της κατανάλωσης.
Ούτε τα τέλη του Δήμου ούτε και οι ρυθμιζόμενες που είναι το κόστος για τα δίκτυα των ΑΔΜΗΕ και ΔΕΔΔΗΕ. Αυτά είναι σταθερά.

95,58 / 175kwh = 0,546 ευρώ/kWh !!!! Γαμάτη κοροϊδία. 🤬

Εάν η κατανάλωση ήταν αντί για 175KWh, 75, θα σου έβγαινε το διπλάσιο εφόσον τα τέλη του δήμου, ΕΡΤ κλπ είναι ανελαστικά. Εάν δεν τα πλήρωνες bundled με το ρεύμα, θα τα πλήρωνες διαφορετικά, δεν μπαίνουν πάνω στη κατανάλωση. Εάν δεν πληρώναμε ΥΚΩ εμείς, στα νησιά θα πλήρωναν 70c/KWh.

Η μεικτή τιμή για τις 175KWh είναι 33c/KWh στη περίπτωση του φίλου.

• Like
Reactions: avpap
Τα δημοτικά τέλη είναι σταθερά ανάλογα με την περιοχή και τα τετραγωνικά.
Εγώ στο Γαλάτσι πχ, πληρώνω 25 ευρώ συν 3 ευρώ την ΕΡΤ , 28 ευρώ κάθε μήνα σταθερά.
Και οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις μου βγαίνουν περίπου -35% από το ρεύμα που καταναλώνω.
Χοντρικά, αν πληρώνω πχ 50 ευρώ για το ρευμα, οι ρυθμιζόμενες χρεώσεις βγαίνουν στα 32 ευρώ.
Με το πάγιο στα 10 ευρώ ο λογαριασμός ανέρχεται σύνολο στα 110 ευρω.

• Like
Τι σχεση έχουν τα δημοτικά τέλη και η ΕΡΤ με την τιμή της Kwh?
Προσθέτουμε όλες τις χρεώσεις που αφορούν το ηλ ρευμα και το διαιρούμε με τις KWh

• Like
Είναι ή δεν είναι double; Και παραπάνω μερικές φορές. Τι με ενδιαφέρει το όνομα; Το νουμεράκι στο τελος έχει σημασία.
Και στους φόρους έχουν εφευρεθεί κατά καιρούς ένα σωρό ονομασίες. Νιώθετε καλύτερα ή πιό δίκαια; Δεν νομίζω.

• Like
Reactions: petronik
Σε μένα η Kwh βγαίνει περίπου 0.23 ,μαζι με όλα τα καλούδια συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ .Φυσικά δεν μετρώ δημ τέλη και ΕΡΤ

• Like
Είναι ή δεν είναι double; Και παραπάνω μερικές φορές. Τι με ενδιαφέρει το όνομα; Το νουμεράκι στο τελος έχει σημασία.
Και στους φόρους έχουν εφευρεθεί κατά καιρούς ένα σωρό ονομασίες. Νιώθετε καλύτερα ή πιό δίκαια; Δεν νομίζω.

Αν είχε μέσα και τα τέλη κυκλοφορίας που θα ήταν triple, θα τα διαιρούσαμε και αυτά στη τιμή του ρεύματος;

Το ότι η υπηρεσία που προσφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ είναι κακή και ακριβή για αυτό που είναι το ακούω -εν αντιθέσει με του ΑΔΜΗΕ. Το ότι είναι διπλός ο λογαριασμός επειδή έχει μέσα τον δήμο και την ΕΡΤ, δεν το ακούω. Στη Γερμανία λ.χ. το ARD, η αντίστοιχη ΕΡΤ είναι 55€/3μηνο και τα πληρώνεις ξεχωριστά, το ίδιο και για τον δήμο, το BBC £174 τον χρόνο πάλι ξεχωριστά.

Η τιμη kwh εχει οντως αυξηθει κατα ενα ποσοστο +50% τα τελευταια 4-5 χρονια. Η ΕΡΤ ειναι σταθερη. Τα δημοτικα τελη εξαρτωνται απο τον εκαστοτε δημο, προσωπικα ομως δεν εχω δει διαφορα. Απο εκει και περα οποιος θελει να βρει δικαιολογια να γκρινιαξει, θα γκρινιαξει. Ειτε εχει δικιο ειτε οχι.
Προφανως, δεν εχει βοηθησει καθολου η ολη κατασταση με τα κυμαινομενα τιμολογια, τους αλγοριθμους βασει των οποιων εβγαινε η τιμη kwh, η προσθηκη προ δεκαετιας στον λογαριασμο δεη του ενφια κτλπ. Υπαρχει μια συνεχης αμφιβολια απο την μερια των πολιτων οτι μεσω της ΔΕΗ, "μας κλεβουν". Με τα σταθερα τιμολογια τουλαχιστον, μπορει να καταλαβει ο πολιτης καλυτερα τι πληρωνει. Απο εκει και περα, αν δεν μπορει να κανει μονος του τις προσθεσεις, ε δεν του φταιει κανενας τιποτα.

Δεν υπαρχει καμμια διαφορα στην κλοπη που κανουν σε επαγγελματικα και ιδιωτικα.... δικος μου μηνιαιος λογαριασμος στο σπιτι... με 218 κιλοβατωρες 70ευρω.
ΑΝ βαλεις τη διαφορα στο παγιο, (εγω εχω 5 ευρω το μηνα) και μικροδιαφορες στα δημοτκα τελη κτλ, τα ιδια σκ@τ@ πληρωνουμε.

Δεν ξερω τι προγραμμα/παροχο εχει ο songless bird αλλα εμενα στο πρασινο της ΔΕΗ με χρεωσαν τις 100 με 14,5 λεπτα και τις επομενες 118 με 15,5....

Και απο τωρα Αυγουστο που πεφτει η χαμηλη καταναλωση στις 200 απο 500 κιλοβατωρες θα παρει το κατιτις του παλι πανω....

Attachments

• Screenshot 2025-08-12 at 14.16.42 1.png
    Screenshot 2025-08-12 at 14.16.42 1.png
    164 KB · Views: 21
Πάρτε έναν παλιό λογαριασμό που είχε επίσης ΕΡΤ και δημοτικά τέλη.
Η ΕΡΤ και τα τέλη έχουν παραμείνει τα ίδια . Αφαιρέστε τα και κάντε συγκριση με το τώρα. Μην με τρελαίνετε τώρα ότι είναι τα ίδια τα κερατιάτικα.
Όσο για την τιμή της kWh το αφήνω ασχολίαστο που ήταν μια ζωή στα 6-7 λεπτά με ΔΕΗ και έχει διπλασιαστεί με τα χρωματάκια τα τελευταία χρόνια (εκτός την διετία της κρίσης που εκεί χάσαμε την μπαλα διεθνώς)

• Like
Reactions: king2009
Δεν υπαρχει καμμια διαφορα στην κλοπη που κανουν σε επαγγελματικα και ιδιωτικα.... δικος μου μηνιαιος λογαριασμος στο σπιτι... με 218 κιλοβατωρες 70ευρω.
ΑΝ βαλεις τη διαφορα στο παγιο, (εγω εχω 5 ευρω το μηνα) και μικροδιαφορες στα δημοτκα τελη κτλ, τα ιδια σκ@τ@ πληρωνουμε.

Δεν ξερω τι προγραμμα/παροχο εχει ο songless bird αλλα εμενα στο πρασινο της ΔΕΗ με χρεωσαν τις 100 με 14,5 λεπτα και τις επομενες 118 με 15,5....

Και απο τωρα Αυγουστο που πεφτει η χαμηλη καταναλωση στις 200 απο 500 κιλοβατωρες θα παρει το κατιτις του παλι πανω....
Απορία το έχω. Εδώ και ενάμιση χρόνο τα σταθερά (μπλε) έχουν τιμή 10 λεπτά. Γιατί κάθεστε στην ΔΕΗ (πράσινο) με τα 14 και 15; Περιμένετε να πέσει η χονδρική τιμή; 😁

Αν είχε μέσα και τα τέλη κυκλοφορίας που θα ήταν triple, θα τα διαιρούσαμε και αυτά στη τιμή του ρεύματος;

Το ότι η υπηρεσία που προσφέρει ο ΔΕΔΔΗΕ είναι κακή και ακριβή για αυτό που είναι το ακούω -εν αντιθέσει με του ΑΔΜΗΕ. Το ότι είναι διπλός ο λογαριασμός επειδή έχει μέσα τον δήμο και την ΕΡΤ, δεν το ακούω. Στη Γερμανία λ.χ. το ARD, η αντίστοιχη ΕΡΤ είναι 55€/3μηνο και τα πληρώνεις ξεχωριστά, το ίδιο και για τον δήμο, το BBC £174 τον χρόνο πάλι ξεχωριστά.
Μόνο που το BBC δεν ειναι υποχρεωτικό. Υπογράφεις δήλωση ότι δεν χρησιμοποιείς BBC κι ότι χρησιμοποιείς την τηλεόραση μόνο για streaming. Το έχει κάνει η κόρη που ζει στην Αγγλία.
Άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. Εδώ είναι ένα ακόμα νταβατζιλίκι.
Εγώ έχω να δω ΕΡΤ κάτι χρόνια . Γιατί να την πληρώνω; Και αύριο το πρωί να κλείσει ούτε καν θα αλλάξει την καθημερινότητα μου.

Εγω εχω γυρω στις 200 kwh μερας νυχτας. Η τιμολογηση ειναι γυρω στις 20-25 το πολυ το μηνα. Ο τυπικος λογαριασμος φτανει τα 65-70 στη ΔΕΗ. Θεωρω εντελως χασιμο χρονου να ασχοληθω με χρωματα για να κανω το 20-25 το πολυ 18-30.
Πλεον με 2 ατομα στο σπιτι ειναι πολυτέλεια να ασχολείσαι με τα χρώματα. Αυτα είναι για τα κανάλια