Τιμή Κιλοβατώρας

Απορία το έχω. Εδώ και ενάμιση χρόνο τα σταθερά (μπλε) έχουν τιμή 10 λεπτά. Γιατί κάθεστε στην ΔΕΗ (πράσινο) με τα 14 και 15; Περιμένετε να πέσει η χονδρική τιμή; 😁
Δεν ειναι ολες οι περιπτωσεις ιδιες για ολους... εγω μενω στο σπιτι συνολικα καπου 3 μηνες το χρονο.... οταν ειναι κλειστο η καταναλωση ειναι στις 30-40 κιλοβατωρες.... με το διπλο παγιο που εχουν αυτα τα σταθερα, δεν συμφερει...

Απο την αλλη, δεν μπορουμε και ολη την ωρα να ειμαστε με το κομπιουτερακι, ειδικα αν δεν εχουμε σταθερη καταναλωση η δεν μενουμε ελλαδα μονιμα, πχ κοιταω το σαιτ της προτεργεια και εχει καμμια 10ρια προγραμματα.... για φοιτητες, για καλοπληρωτες, για ξανθους, για γαλανοματηδες κτλ αν πεις να δεις και κανα 3-4 παροχους ακομη.... νομιζω θα καταληξεις οτι σε ολα τα προγραμματα θα πληρωνεις τα ιδια κερατιατικα με μικροδιαφορες 5-10 ευρω στο 100ρικο.

Το θεμα ειναι οτι τα 9-10 λεπτα, καθαρα, που πληρωναμε πριν το χρηματιστηριο την κιλοβατωρα, δεν προκειται να τα ξαναδουμε ουτε ζωγραφιστα.

Γεγονός είναι ότι για σοβαρές διαφορές στο ρεύμα , πρέπει να υπάρχουν και σοβαρές καταναλώσεις. Οι 100-200-300-400kwh τον μήνα είναι αστείες διαφορές.
Ναι τέλος εδώ και καιρό το φθηνό ρεύμα. Από 20 λεπτά και πάνω στην καλύτερη όπως έγραψα και πριν.
Οσονούπω και στο νερό.

• Like
Reactions: ilias
Μόνο που το BBC δεν ειναι υποχρεωτικό. Υπογράφεις δήλωση ότι δεν χρησιμοποιείς BBC κι ότι χρησιμοποιείς την τηλεόραση μόνο για streaming. Το έχει κάνει η κόρη που ζει στην Αγγλία.
Άρα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. Εδώ είναι ένα ακόμα νταβατζιλίκι.
Εγώ έχω να δω ΕΡΤ κάτι χρόνια . Γιατί να την πληρώνω; Και αύριο το πρωί να κλείσει ούτε καν θα αλλάξει την καθημερινότητα μου.

Δεν δηλώνεις ότι δεν βλέπεις BBC αλλά ότι δεν βλέπεις κανένα κανάλι, δημόσιο ή ιδιωτικό. Στο ΗΒ το 6% δηλώνει ότι δεν βλέπει κανένα κανάλι αλλά όταν πηγαίνει έλεγχος δεν χαίρονται καθόλου. Το γιατί τη πληρώνουμε ή όχι είναι εκτός, αλλά σε μισή γραμμή, υπάρχει και κόσμος που μένει εκτός νομού Αττικής. Χωρίς ΕΡΤ θέμα για τον τόπο του δεν θα έβλεπε ποτέ.

Του ΔΕΔΔΗΕ τα κόστη είναι αυτά:

1755001808978.png

Εγώ πάντως που περίμενα να βγάλουν fixed rate με βραδυνό και πήγα στο My Home Enter Two με 500-600kWh τον μήνα δεν βλέπω κάποια τρελή διαφορά, εκτός από τότε που ξέφευγε το πράσινο και πήγαινε στο θεό.
Τουλάχιστον γλύτωσα αυτές τις βλακείες.
Τώρα είμαι με 0,145 και 0,095 το "βραδυνό".

• Like
Reactions: avpap
Εγω εχω γυρω στις 200 kwh μερας νυχτας. Η τιμολογηση ειναι γυρω στις 20-25 το πολυ το μηνα. Ο τυπικος λογαριασμος φτανει τα 65-70 στη ΔΕΗ. Θεωρω εντελως χασιμο χρονου να ασχοληθω με χρωματα για να κανω το 20-25 το πολυ 18-30.
Πλεον με 2 ατομα στο σπιτι ειναι πολυτέλεια να ασχολείσαι με τα χρώματα. Αυτα είναι για τα κανάλια
Θέλω να μου πείτε πως το καταφέρνετε αυτό. Με κεριά ζείτε;
Αφήστε εμένα που είμαι ΠΑΝΤΑ τετραψηφιος.
Η μάνα μου μόνη της μεγάλη γυναίκα, με 2 air-condition ανοικτά ειδικά τώρα τους καύσωνες σχεδόν όλη μέρα, και καθημερινό μαγείρεμα , εχει 1370 kWh.

Αν μιλάς για μήνα, κάποιος της κλέβει ρεύμα.
Εμείς είμαστε 5 άτομα στο σπίτι με τουλάχιστον 2 air condition ανοιχτά μόνιμα (αφού δεν έχουν σχολείο τα παιδιά) και φτάνω τις 600-650.

Ε, πρακτικά η μόνη διαφορά μας είναι ότι έχουμε περισσότερα πλυντήρια/στεγνωτήρια την εβδομάδα λόγω ατόμων;
Εγώ βέβαια τα έχω τα aircondition στους 27-28 βαθμούς και πολλές ώρες της ημέρας παίζω με ανεμιστήρες.

Οι 500-600 κιλοβατωρες το μηνα δεν ειναι κατι σπουδαιο να καταναλωθουν.... ειναι ο μεσος ορος ενος οικονομικου νοικοκυριου και γι αυτο επεσαν τα πιρανχας να το φανε και αυτο και να το πανε στα 200.

Πριν καποιες μερες νομιζω, καταληξαμε οτι ενα απλο μοντεμ του οτε για ιντερνετ, ανοιχτο 24/7 ξοδευιει καπου 30 κιλοβατωρες το μηνα....
Βαλε 10 τετοιες απλες συσκευες, που υπαρχουν σε καθε σπιτι.... σε stand by mode... ψυγειο, φουρνος, τηλεοραση, ραδιοφωνο, πλυντηριο, θερμοσιφωνας, ανεμιστηρας, aircondition, καφετιερα,υπολογιστης... ειναι δεκα συσκευες απο 30 να καινε επιασες 300 κιλοβατωρες χωρις να τις λειτουργησεις (που λεει ο λογος stand by, γιατι καποιες σβυνουν εντελως, αλλα αλλο ειναι το point εδω)....

• Like
Reactions: Tzimisce
Η μάνα μου μόνη της μεγάλη γυναίκα, με 2 air-condition ανοικτά ειδικά τώρα τους καύσωνες σχεδόν όλη μέρα, και καθημερινό μαγείρεμα , εχει 1370 kWh.
Δεν εχω κλιματισμο. Δηλαδή εχω αλλα δεν τα ανάβω. Δεν χρειάζεται. Φέτος τα αναψα 2 φορες απο 4 5 ωρες. Περσι προπερσι οχι. Ηλιακος θερμοσιφωνας. Τα παντα ειναι κλειστα. Ουτε Standby, μονο τιβι. Μιλαμε για σπίτι σε 3 επιπεδα, γυρω στα 160, γι αυτο και τα υπόλοιπα ειναι δυο φορες πανω.
Μαγειρεμα πλυντηρια με νυχτερινό. Φουρνος σπανια, καφεδες σε γκαζακι ή εσπρεσιερα. 7-24monitoring καταναλωσης με μετρητη στον πινακα. Ουσιαστικά ό,τι δεν κλεινει ειναι ενα router ενα extender και δυο ψυγεια

Επισης....πριν καποια χρόνια το ειχα αναφερει. Τα κλιματιστικα στο standby γδέρνουν. Εμενα 2 κλιματιστικά γραφανε 130 βατ στην αναμονη. Τα βγαζω απο την πρίζα. Παρτε μετρητη και ελέγξτε ποσο τραβιεται ανα πασα στιγμη. Εμενα ετσι ανοιξαν τα ματια μου πριν 10 χρόνια

• Wow
Reactions: vlad66
εγω μονος μου σε σπιτι 95 τμ καιω τωρα καλοκαιρι 300kw το μηνα..... απο μαγειρεμα εστια γκαζιου , αλλα ολη μερα 24-7 ανοιστο το 24αρι στο σαλονι δεν σβηνει ποτε και το 9αρι στο υπνοδωματιο 8 ωρες τη νυχτα δλδ...πλυντηρια 2 με 3 τη βδομαδα θερμοσιφωνα ελαχιστο μιση ωρα μερα παρα μερα δεν τον χρειαζομαι. παντως 10kw τη μερα δεν τις λες και λιγο

εγω μονος μου σε σπιτι 95 τμ καιω τωρα καλοκαιρι 300kw το μηνα..... απο μαγειρεμα εστια γκαζιου , αλλα ολη μερα 24-7 ανοιστο το 24αρι στο σαλονι δεν σβηνει ποτε και το 9αρι στο υπνοδωματιο 8 ωρες τη νυχτα δλδ...πλυντηρια 2 με 3 τη βδομαδα θερμοσιφωνα ελαχιστο μιση ωρα μερα παρα μερα δεν τον χρειαζομαι. παντως 10kw τη μερα δεν τις λες και λιγο
Έλα ρε φίλε. Και εγώ με γκάζι μαγειρεύω, το 24αρι δεν δουλεύει όλη μέρα (22αρι για την ακρίβεια / τη νύχτα ανάβω ένα 9αρι για κάποιες ώρες όταν είμαι στο τσακιρ κέφι) θερμοσίφωνα δεν έχω ,δεν βάζω 3 πλυντήρια τη βδομάδα και μου ήρθε 604 κιλοβατώρες τον προηγούμενο.

Πες μας το μυστικό σου.

Ναι ναι ναι θα σωθούμε με τα πορτοκαλί. Τα καρτέλ ενέργειας κάνουν πάρτυ από τότε που φτιάχτηκε το χρηματιστήριο ενέργειας, κι εσείς νομίζετε ότι θα μας σώσει ο ψηφιακός μετρητής.......ώρες ώρες μου φαίνεται ότι ζείτε σε άλλη χώρα.
Επίσης, το ότι η κατανάλωση είναι μόνο το 50% του λογαριασμού το έχουμε ξεχάσει τελείως. Το άλλο 50% που είναι τα κερατιάτικα τα οποία δεν είναι fixed αλλά ποσοστιαία επί της κατανάλωσης, δεν μιλάει κανένας. Για μένα η τιμή του ρεύματος είναι το νουμεράκι κάτω κάτω διά τις kWh το οποίο στην καλύτερη περίπτωση βγαίνει 20 λεπτά η kWh. Στην καλυτερη. Τα υπόλοιπα τα ακούω βερεσέ.
Όποιος έχει χρήματα βάζει φωτοβολταϊκά να μην έχει μεγάλο βραχνά κάθε μήνα και πάλι προϋποθετει να έχει σοβαρή κατανάλωση πάνω από 1000 kWh τον μήνα. Αν έχει μικρές καταναλώσεις όταν θα έρθει η ώρα για απόσβεση θα θέλουν αλλαγή τα πάνελς.
Ετσι ακριβως. Πληρωνω τωρα καλοκαιρι 105 ευρω για 350kw ειμαι στο μπλε με 14.2 λεπτα μερα 13.2 λεπτα νυχτα και πηρα και το 100 ευρω που εδιναν. Η προμηθεια ειναι ενα 45αρι ενα 25αρι ειναι δημος ερτ και τα αλλα 35 στις μαλακιες ρυθμιζομενες στους νταβατζηδες. 23 λεπτα η kw χωρις δημο ερτ μεσα με τους αχρηστους που μας κλεβουν. Και αντε που να πας ολοι σκατα ειναι με υψηλα παγια και απατεωνιες οι εναλλακτικοι. Η ΔΕΗ σου λεει σε κλεβω χωρις απατεωνιες παρε και το 100ευρω να χαρεις και αμα θες. Θα βαλω φωτοβολταϊκα ελπιζω για το 2026 αλλα ακομα σκεφτομαι για αυτονομο η net metering.

50% ; Που να δει τα οργια στα επαγγελματικά. Για 17€ ρεύμα έρχονται μαζί με τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις και τα πάγια 90-100€ μηνιαίως. Με τιμή κιλοβατώρας 0.85. Και 0.01 να ειναι η κιλοβατώρα δεν υπαρχει περίπτωση να πληρωσεις λιγότερα.
Eχω και αγροτικο σε 2 γεωτρησεις 9.8 λεπτα συν ρυθμιζομενες και 10ευρω παγιο ερχεται 13 14 λεπτα. Και καιμε πανω απο 30000kw το χρονο. Δεν υπαρχει σωτηρια σε αυτο το μπουρδελο που ζουμε.

δες τι ειδους λαμπες εχει και αν ψυγειο/καταψυκτης ειναι παλια. Τα ac αν δουλευουν οντως συνεχεια μπορει να καινε και 500 Χ 2 =1000w, ακομα και οταν "πιασουν" θερμοκρασια.

Προ 10 15 χρονων ειμασταν στις 500Kw το μηνα 4μελης οικογενεια.
Επειτα με νεο ψυγειο ηλιακο για ζεστο νερο νεα κουζινα λαμπες led νεο πλυντηριο πεσαμε στις 250-300 το μηνα. Το προβλημα ειναι οτι τοτε με τις 2000kw πληρωνα λιγοτερο απο οτι τωρα με τις 300kw το μηνα. Δηλαδη 800kw το τετραμηνο λιγοτερες και πληρωνω περισσοτερο. Δεν θα βγαλουμε ποτε ακρη με τους απατεωνες θα μας τα παιρνουν και θα γελανε. Εκτος αν παιξει αυτονομο συστημα ωστε να μην παιρνουν τιποτα.

δες τι ειδους λαμπες εχει και αν ψυγειο/καταψυκτης ειναι παλια. Τα ac αν δουλευουν οντως συνεχεια μπορει να καινε και 500 Χ 2 =1000w, ακομα και οταν "πιασουν" θερμοκρασια.
Τα inverter συνηθως πεφτουν αρκετα ξεκινανε δυνατα και επειτα πεφτουν ακομα και μεχρι 100watt την ωρα αναλογα τις μονωσεις και τα τμ του σπιτιου που εχουν να καλυψουν.

• Like
Reactions: avpap
Τα inverter συνηθως πεφτουν αρκετα ξεκινανε δυνατα και επειτα πεφτουν ακομα και μεχρι 100watt την ωρα αναλογα τις μονωσεις και τα τμ του σπιτιου που εχουν να καλυψουν.
σωστα το δικο μου 24αρι mitsu heavy οταν πιανει θερμοκρασια καταναλωνει απο 40 εως 100 watt

Έλα ρε φίλε. Και εγώ με γκάζι μαγειρεύω, το 24αρι δεν δουλεύει όλη μέρα (22αρι για την ακρίβεια / τη νύχτα ανάβω ένα 9αρι για κάποιες ώρες όταν είμαι στο τσακιρ κέφι) θερμοσίφωνα δεν έχω ,δεν βάζω 3 πλυντήρια τη βδομάδα και μου ήρθε 604 κιλοβατώρες τον προηγούμενο.

Πες μας το μυστικό σου.
δεν εχω μυστικο ...εκτος του οτι ολες οι λαμπες μου ειναι led δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. ασε που ειμαι βαμπιρ και δεν τις αναβω κιολας .....