Τιμή Κιλοβατώρας

Πάντως ότι τα A/C κλειστά συνεχίζουν να τραβάνε ρεύμα, πρώτη φορά στην ζωή μου το άκουσα. Αδιανόητο.
Και επειδή έχω καλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο σπίτι, κάθε A/C έχει την δική του ασφάλεια στον πίνακα άρα πολύ εύκολα να κλείσω το ρεύμα, ούτε μπρίζες ούτε τίποτα. Μαντέψτε: δεν τις έχω κατεβάσει ποτέ!
Οταν το μετρησεις με τα ματια σου τους κατεβαζεις.

Το μονο μου προβλημα ειναι pass F5 τελικος που καιει 240 βατ. Μονο τον χειμωνα και σε σπανιες ακροασεις

Πάντως ότι τα A/C κλειστά συνεχίζουν να τραβάνε ρεύμα, πρώτη φορά στην ζωή μου το άκουσα. Αδιανόητο.
Και επειδή έχω καλή ηλεκτρολογική εγκατάσταση στο σπίτι, κάθε A/C έχει την δική του ασφάλεια στον πίνακα άρα πολύ εύκολα να κλείσω το ρεύμα, ούτε μπρίζες ούτε τίποτα. Μαντέψτε: δεν τις έχω κατεβάσει ποτέ!
Καίνε. Κι εγώ κατεβάζω την παροχή από τον πίνακα εκτός εποχής.

Προστατεύει και τον συμπιεστή από τυχόν προβλήματα στο δίκτυο εκτός εποχής. Από αυτό ξεκίνησα τη συνήθεια.

• Like
Reactions: SR-71
Προστατεύει και τον συμπιεστή από τυχόν προβλήματα στο δίκτυο εκτός εποχής. Από αυτό ξεκίνησα τη συνήθεια.
Ναι ισχύει. Μου έχουν καεί πλακετες στον συμπιεστή κατά καιρούς από διακοπές ρεύματος.

• Like
Reactions: kimon
to δικο μου air που ειναι και wifi στην αναμονη καιει 1 βατ παντως... κοινως κλαιν

Μπορεί κάποιος να μας πει πόσο καταναλώνει ένα π.χ 9αρι inverter ανάλογα με τον τρόπο που λειτουργεί;
Τι εννοώ: σίγουρα όταν δουλεύει στην μέγιστη ισχύ του π.χ 800W είναι εύκολο, καταναλώνει 800KWH
Αν όμως το ίδιο μηχάνημα είναι ρυθμισμένο στους 18 βαθμούς και έξω έχει 40 σίγουρα καίει διαφορετικά από ότι αν ήταν ρυθμισμένο στους 27.
Αλλο παράδειγμα: έξω έχει 40 βαθμούς και το μηχάνημα είναι ρυθμισμένο στους 27. Αν το βάλω χειροκίνητα να δουλεύει στην μεγάλη σκάλα αέρα καίει το ίδιο με το να είναι στην μικρή;
Υπάρχει κάποιος πίνακας ή κάποιο τρόπος να υπολογίζει κάποιος την κατανάλωση σε διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας του;

Μπορεί κάποιος να μας πει πόσο καταναλώνει ένα π.χ 9αρι inverter ανάλογα με τον τρόπο που λειτουργεί;
Τι εννοώ: σίγουρα όταν δουλεύει στην μέγιστη ισχύ του π.χ 800W είναι εύκολο, καταναλώνει 800KWH
Αν όμως το ίδιο μηχάνημα είναι ρυθμισμένο στους 18 βαθμούς και έξω έχει 40 σίγουρα καίει διαφορετικά από ότι αν ήταν ρυθμισμένο στους 27.
Αλλο παράδειγμα: έξω έχει 40 βαθμούς και το μηχάνημα είναι ρυθμισμένο στους 27. Αν το βάλω χειροκίνητα να δουλεύει στην μεγάλη σκάλα αέρα καίει το ίδιο με το να είναι στην μικρή;
Υπάρχει κάποιος πίνακας ή κάποιο τρόπος να υπολογίζει κάποιος την κατανάλωση σε διαφορετικές συνθήκες λειτουργίας του;
Με 15 ευρω παιρνεις ενα μετρητη πριζας. Κανονικα ο κατασκευαστής παρεχει νομογραφηματα

Δεν σε αμφισβητω αλλα, ξαναδες το

c1b9dde02112f89829a3f11a1b75a867.jpg

080731425d8980715235b597af0a3547.jpg

9αρι και 24ρι

Sent from my iPhone using Tapatalk

Σε μία δοκιμή που είχα κάνει, άφησα ανοιχτό για 24 ώρες ένα 12αρι και ένα 9αρι στους 26 βαθμούς.
Τα κλιματιστικα βρίσκονταν σε διαφορετικούς χώρους.
Για μία μέρα έκαψαν συνολικά και τα δύο, γύρω στις 20KWh

Σε μία δοκιμή που είχα κάνει, άφησα ανοιχτό για 24 ώρες ένα 12αρι και ένα 9αρι στους 26 βαθμούς.
Τα κλιματιστικα βρίσκονταν σε διαφορετικούς χώρους.
Για μία μέρα έκαψαν συνολικά και τα δύο, γύρω στις 20KWh

Πολύ είναι ..το 24αρι μου 24ωρο στους 27 καίει 6kwh

Sent from my iPhone using Tapatalk

Με 15 ευρω παιρνεις ενα μετρητη πριζας. Κανονικα ο κατασκευαστής παρεχει νομογραφηματα
Έχω ένα τέτοιο αλλά δεν μπορώ να το κάνω διότι πάει κατευθείαν το καλώδιο από τον πίνακα στο A/C για 2 λόγους:
Α) για να μην φαίνεται κανένα καλώδιο ούτε η αντιαισθητικη μπριζα ψηλά στον τοίχο. 2) για να είναι αυτόνομο κάθε A/C με δική του ασφάλεια στον πίνακα.

Οταν το μετρησεις με τα ματια σου τους κατεβαζεις.

Το μονο μου προβλημα ειναι pass F5 τελικος που καιει 240 βατ. Μονο τον χειμωνα και σε σπανιες ακροασεις

λογικά 240w θα κάψει σε πλήρη ισχύ και όχι σε νορμάλ ακρόαση..

ανάλογα με την ευαισθησία των ηχείων σου για μια ικανοποιητική στάθμη έντασης 75-80db ο ενισχυτής θα δώσει κάπου στα 3-3,5w στο κανάλι, (ίσως και λιγότερα αν η ευαισθησία των ηχείων είναι πάνω από 90db/1w/1M)..

τι κατανάλωση έχει για αυτή την ισχύ ;; δεν νομίζω πάνω από 50w ακόμα και αν είναι σε καθαρή τάξη Α η λειτουργία του