Γιώργος Κυριακαράκος
Administration Team
- 17 June 2006
- 11,233
Το use case είναι απλό. Έχω διαμέρισμα σε πολυκατοικία στον 5ο, το wifi δεν φτάνει στο ισόγειο. Εκεί έχω πίνακα που δίνει ρεύμα στην πρίζα που φορτίζω το αυτοκίνητο στο ισόγειο πάλι. Προς το παρόν έχω δεδομένα από το αυτοκίνητο και το λογαριασμό (η παροχή δεν καλύπτει κανένα άλλο φορτίο). Αν είμαστε ρεαλιστές, είναι υπεραρκετά τα δεδομένα από εκεί. Για την πλάκα θα βάλω οτιδήποτε άλλο.Καλά εσύ το πας σε άλλο level. Οχι δεν πήρε το μάτι μου κάτι τέτοιο, δεν ξέρω αν υπάρχει. Και δεν ξέρω αν έχει νόημα να υπάρχει. Διότι πολύ απλά ακολουθείες την ευθεία οδό;
Αφού θες SIM, βάζεις ένα 4G router με sim και τέλοςΠροϋπόθεση όπως είπα το router να παίρνει ρεύμα κατευθείαν από το ρελέ (πριν τον μετρητή).
Edit: έλα εδώ είσαι : https://e-avgoustis.gr/e-shop/choris-katigoria/gic-gsm-relay-module-2in-2out-gic-03-076-0002/
Είναι μόνο ON/OFF που σημαίνει χρειάζεται να υπάρχει μετά και ο geyer για να ελέγχεις κατανάλωση.
Επίσης δεν έχω βάλει φορτιστή (που από εκεί θα μπορούσα να έχω τηλεμετρία), αλλά πρίζα σούκο γιατί ο φθηνότερος φορτιστής ήθελε πακέτο με εγκατάσταση τουλάχιστον 800 ευρώ. Με δεδομένο ότι το αυτοκίνητό μου φορτίζει μέγιστο με 16 Α, ενώ ο φορτιστής σούκο του αυτοκινήτου που τον είχε στο βασικό εξοπλισμό είναι στα 10 Α. Με 16 Α θέλει χοντρικά 4 ώρες για πλήρη φόρτιση και στα 10 Α περίπου 6 ώρες.
Το κόστος του φορτιστή είναι χοντρικά 30.000 κμ σε ρεύμα και οι 2 ώρες λιγότερες δεν έχουν κανένα νόημα.