Τιμή Κιλοβατώρας

Καλά εσύ το πας σε άλλο level. Οχι δεν πήρε το μάτι μου κάτι τέτοιο, δεν ξέρω αν υπάρχει. Και δεν ξέρω αν έχει νόημα να υπάρχει. Διότι πολύ απλά ακολουθείες την ευθεία οδό;
Αφού θες SIM, βάζεις ένα 4G router με sim και τέλος ;) Προϋπόθεση όπως είπα το router να παίρνει ρεύμα κατευθείαν από το ρελέ (πριν τον μετρητή).

Edit: έλα εδώ είσαι : https://e-avgoustis.gr/e-shop/choris-katigoria/gic-gsm-relay-module-2in-2out-gic-03-076-0002/
Είναι μόνο ON/OFF που σημαίνει χρειάζεται να υπάρχει μετά και ο geyer για να ελέγχεις κατανάλωση.
Το use case είναι απλό. Έχω διαμέρισμα σε πολυκατοικία στον 5ο, το wifi δεν φτάνει στο ισόγειο. Εκεί έχω πίνακα που δίνει ρεύμα στην πρίζα που φορτίζω το αυτοκίνητο στο ισόγειο πάλι. Προς το παρόν έχω δεδομένα από το αυτοκίνητο και το λογαριασμό (η παροχή δεν καλύπτει κανένα άλλο φορτίο). Αν είμαστε ρεαλιστές, είναι υπεραρκετά τα δεδομένα από εκεί. Για την πλάκα θα βάλω οτιδήποτε άλλο.
Επίσης δεν έχω βάλει φορτιστή (που από εκεί θα μπορούσα να έχω τηλεμετρία), αλλά πρίζα σούκο γιατί ο φθηνότερος φορτιστής ήθελε πακέτο με εγκατάσταση τουλάχιστον 800 ευρώ. Με δεδομένο ότι το αυτοκίνητό μου φορτίζει μέγιστο με 16 Α, ενώ ο φορτιστής σούκο του αυτοκινήτου που τον είχε στο βασικό εξοπλισμό είναι στα 10 Α. Με 16 Α θέλει χοντρικά 4 ώρες για πλήρη φόρτιση και στα 10 Α περίπου 6 ώρες.

Το κόστος του φορτιστή είναι χοντρικά 30.000 κμ σε ρεύμα και οι 2 ώρες λιγότερες δεν έχουν κανένα νόημα.

Ωραία. Βάζεις λοιπόν αυτό το γκατζετακι και ανοιγοκλείνεις από το κινητό σου το ρεύμα οπότε ελαχιστοποιεις την πιθανότητα να σου κλέψουν ρεύμα από τον πίνακα. Φαντάζομαι ο πίνακας θα είναι σε κοινόχρηστο χώρο στην πιλοτη , μάλλον εκεί που θα είναι και τα ρολόγια.

Mε μηνιαία κατανάλωση 800-900kw,μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξω πάροχο αφου η ΔΕΗ με χρέωσε τον Νοέμβριο με
Α: 676kWhx0,15926€/kWh)+(Α: 225kWhx0,16619€/kWh).
To ChatGPT μου εμφάνισε μόνο 4 εταιρείες με σταθερά προγράμμτα που παίζουν από 0,088 έως 0,11 και όταν μπήκα στο site της φθηνότερης,δεν υπήρχε το 0,088.
Ψάχνοντας για κάποια "μηχανή" σύγκρισης,όλες οι προστάσεις σου ζητούν να καταχωρήσεις Ονοματεπώνυμο και email.
Μπας και ξέρει κανείς καμία τέτοια "μηχανή";

Mε μηνιαία κατανάλωση 800-900kw,μάλλον ήρθε η ώρα να αλλάξω πάροχο αφου η ΔΕΗ με χρέωσε τον Νοέμβριο με
To ChatGPT μου εμφάνισε μόνο 4 εταιρείες με σταθερά προγράμμτα που παίζουν από 0,088 έως 0,11 και όταν μπήκα στο site της φθηνότερης,δεν υπήρχε το 0,088.
Ψάχνοντας για κάποια "μηχανή" σύγκρισης,όλες οι προστάσεις σου ζητούν να καταχωρήσεις Ονοματεπώνυμο και email.
το allazorevma.gr δε ζητάει εγγραφή

edit
Προσωπικά αυτή τη στιγμή θα προτιμούσα το ΗΡΩΝ Blue Generous MAX Home με τιμή 0,0945 με έκπτωση συνέπειας και αρχική τιμή 0,189, πάγιο 9,9 αλλά και ισχύ για 18 μήνες.
Αντίθετα το πακέτο της enerwave (πρώην elpedison) έχει μεν τιμή 0,088 αλλά η τιμή χωρίς έκπτωση συνέπειας είναι 0,22, έχει πάγιο 12,9 ευρώ και ισχύ για 12 μήνες.
Όλοι οι πάροχοι θα χρεώσουν τον τελευταίο μήνα με την κανονική τιμή αν φύγεις - κλασική απάτη.

Last edited:
εγώ ήμουνα Protergia και άλλαξα σε ΔΕΗ.... μπλε τιμολόγιο, 14,5 λεπτά/KWh, πάγιο 5 ευρώ, πληρώνεις όπως θες (δεν χρειάζεται πάγια εντολή, αλλά αν κάνεις πάγια εντολή έχεις έκπτωση 2%). Επίσης δίνει και έκπτωση 100 ευρώ στον πρώτο (ή πρώτους λογαριασμούς). Νομίζω πολυ καλό πακέτο.

Στα παραπάνω που έγραψα έκανα λάθος, στο Ήρων η έκπτωση συνέπειας είναι στον επόμενο λογαριασμό.
H enerwave έχει κι ένα άλλο πακέτο με 10 ευρώ πάγιο αλλά 0,098 χρέωση KWh.

εγώ ήμουνα Protergia και άλλαξα σε ΔΕΗ.... μπλε τιμολόγιο, 14,5 λεπτά/KWh, πάγιο 5 ευρώ, πληρώνεις όπως θες (δεν χρειάζεται πάγια εντολή, αλλά αν κάνεις πάγια εντολή έχεις έκπτωση 2%). Επίσης δίνει και έκπτωση 100 ευρώ στον πρώτο (ή πρώτους λογαριασμούς). Νομίζω πολυ καλό πακέτο.
Αν φτάνεις τις 900 KWh που λέει ο φίλος, συμφέρουν τα πακέτα με χαμηλότερη τιμή αλλά υψηλότερο πάγιο.
900*0,145+5=135,5
900*0,098+10=98,2
900*0,088+13=92,2

Ακόμα κι αν το τελευταίο μήνα σε χρεώσουν με την υψηλή τιμή, η επιπλέον επιβάρυνση στο χρόνο είναι 900*(0,22-0,088)=118,8/11=10,8 ευρώ το μήνα. Και πάλι συμφέρει.

Αν φτάνεις τις 900 KWh που λέει ο φίλος, συμφέρουν τα πακέτα με χαμηλότερη τιμή αλλά υψηλότερο πάγιο.
900*0,145+5=135,5
900*0,098+10=98,2
900*0,088+13=92,2

Ακόμα κι αν το τελευταίο μήνα σε χρεώσουν με την υψηλή τιμή, η επιπλέον επιβάρυνση στο χρόνο είναι 900*(0,22-0,088)=118,8/11=10,8 ευρώ το μήνα. Και πάλι συμφέρει.
Η δικη μας καταναλωση ειναι περιπου 260kwh/μηνα

Με τέτοια κατανάλωση ούτε καν βλέπεις διαφορά ακόμα και στην ακριβή ΔΕΗ. Αν είχες 1000+ kWh τον μήνα θα έκανες μεγάλο λάθος να φύγεις από protergia.
Γενικά τα φθηνά τιμολόγια κάνουν διαφορά ΜΟΝΟ σε μεγάλες καταναλώσεις.
Τσάμπα παιδευεται ο περισσότερος κόσμος και μπαίνει στο τρυπάκι να ψάχνει το 1 λεπτό φθηνότερα.

Zητάει.
Σε μένα δε ζητάει, τι ακριβώς κάνεις;
κεντρική σελίδα -> Συγκρίνετε τώρα -> Ρεύμα, Οικιακός Πελάτης, ΔΕΗ -> Γ1 Πράσινο -> Στοιχεία κατανάλωσης -> Επόμενο -> Αποτελέσματα. Εκεί που σου λέει "Υπολογισμοί βάση προβλεπόμενων τιμών χονδρικής των επόμενων 12 μηνών
Κάντε εγγραφή για να αποθηκεύσετε τον Πάροχο, το πρόγραμμα και τα στοιχεία κατανάλωσης σας για κάθε νέα σύγκριση"
απλώς σκρολάρεις παρακάτω

Με τέτοια κατανάλωση ούτε καν βλέπεις διαφορά ακόμα και στην ακριβή ΔΕΗ. Αν είχες 1000+ kWh τον μήνα θα έκανες μεγάλο λάθος να φύγεις από protergia.
Γενικά τα φθηνά τιμολόγια κάνουν διαφορά ΜΟΝΟ σε μεγάλες καταναλώσεις.
Τσάμπα παιδευεται ο περισσότερος κόσμος και μπαίνει στο τρυπάκι να ψάχνει το 1 λεπτό φθηνότερα.
Συμφωνώ. Τα τελευταια χρόνια εχω αλλαξει 3-4 εταιρείες. Κανοντας κάθε χρόνο λογαριασμό, σε όλες η μηνιαια χρεωση ηταν περίπου 70 ευρώ!

Με 260 θα γλύτωνες

α. 260*0,145+5=42,7
β. 260*0,098+10=35,48
γ. 260*0,088+13=35,88

7,22 ευρώ στο (β) αλλά θα ρίσκαρες τελευταίο μήνα 260*(0,24-0,098)=36.92/11=3,36 ευρώ το μήνα. Τελικά δηλαδή μια έκπτωση 3,5 ευρώ.

Αν δεν έχεις πολλές KWh δεν αξίζει το κόπο το ψάξιμο, ένα οποιοδήποτε σταθερό για να μην έχεις κανένα απρόοπτο και είσαι ΟΚ. Ότι λέει και ο @ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΤΑΣΟΣ

Και να μην ξεχνάμε ότι η kWh στοιχίζει στην πράξη 20+ λεπτά το λιγότερο.😡
Στη ΔΕΗ ακόμα περισσότερο.
Να τα βράσω τα προγράμματα. Το σύνολο του λογ/σμού διά τις kWh αυτή είναι η τιμή για την τσέπη μου..😡

Και η βενζίνη όπως γνωρίζετε στοιχίζει ένα ευρω το λίτρο. Δεν νομίζω να την πληρώνουμε τόσο.😡

Να τα βράσω τα προγράμματα. Το σύνολο του λογ/σμού διά τις kWh αυτή είναι η τιμή για την τσέπη μου..😡

Και η βενζίνη όπως γνωρίζετε στοιχίζει ένα ευρω το λίτρο. Δεν νομίζω να την πληρώνουμε τόσο.😡
Τάσο στο ρεύμα είναι όλα πιο περίπλοκα. Θα σου δώσω προσωπικό παράδειγμα.
Έχω ξεχωριστή παροχή ρεύματος που φορτίζει αποκλειστικά και μόνο το αυτοκίνητο.
Είχα 3 επιλογές:
1. Να τη χρησιμοποιήσω για το αυτοκίνητο
2. Να την καταργήσω, να περάσω την κατανάλωση του αυτοκινήτου στο βασικό μετρητή, να καταργήσω την παροχή και να θυμάμαι να πηγαίνω στο δήμο μια φορά το χρόνο να πληρώνω ΤΑΠ για να μην βρεθώ να πρέπει να πληρώσω χιλιάρικα αν μετά από αρκετά χρόνια χρειαζόταν να γίνει κάποια μεταβίβαση ακινήτου.
3. Να είναι μια ασύνδετη παροχή και να πληρώνω τα πάγια με μηδενική κατανάλωση.

Με δεδομένο ότι μπορούσα να περνάω το σύνολο αυτόού του λογαριασμού στα έξοδα, ήταν μονόδρομος η επιλογή 1 για μένα. Όλοι σχεδόν έχουν κάτι διαφορετικό από τον άλλο που πρέπει να βάλεις κάτω το κόστος των εναλλακτικών και να αποφασίσεις.

Τέλος να πω και το πολύ απλό. Στο σπίτι έχω Ήρων μπλε, κανένα πρόβλημα μια χαρά.

Στο αυτοκίνητο έχω ΔΕΗ μπλε. Αλλά η ΔΕΗ μου δίνει 9 μήνες το χρόνο δωρεάν Ant1+ που το θέλω για να βλέπω Formula 1. Πληρώνω χοντρικά τα τελευταία 2 χρόνια 1 μήνα το χρόνο (είναι 10 μήνες το πρωτάθλημα) και έχω όλη τη σεζόν της F1 (για να βρίζω για τις κακές μεταδόσεις). Το κόστος από Formula 1 TV είναι 60 ευρώ το χρόνο. Αυτά τα 60 ευρώ (ή έστω 50 γιατί πρέπει να πληρώσω ένα μήνα στον Ant1+) πρέπει ή όχι να τα λαμβάνω υπόψη μου; Προφανώς και ναι γιατί κάπου κάπως θα τα πλήρωνα είτε άμεσα, είτε έμμεσα σαν προσφορά από το ρεύμα.

Που καταλήγω; Αν δεν βγάλεις φύλλο excel και αν δεν δίνεις συνολικά τα οικονομικά σου άκρη δεν βγαίνει καμία...

Εντάξει έχουμε άλλα κριτήρια. Και να έβγαινε η ΔΕΗ να δώσει δώρο ακόμα και Netflix θα μου ήταν αδιάφορο.
Καλά για ελληνική τηλεόραση γελω. Απίστευτο μου φαίνεται να πληρώσει κάποιος συνδρομή για Ant1. Εξάλλου F1 δεν βλέπω ούτε με σφαιρες , εκτός αν με αλυσοδεαεις σε καρέκλα και με οδοντογλυφίδες στα μάτια για να μείνουν ανοικτά. 😁 Παρόλο που ειμαι αυτοκινητοβιος το θεωρώ βαρετό σπορ. Μόνο την ταινία και αυτή για μερικές σκηνές για τεσταρισμα....😁
Και επειδή έχω χιλιάδες kwh τον μήνα το κριτήριο μου είναι αυστηρά η τιμή. Κανένα μπιχλιμπίδι.
Και φυσικά βρίζω (από τον καναπέ όπως όλοι) για τα κερατιάτικα που είναι άλλο ένα ρεύμα.

Tασο ,το κόστος είναι περίπου 0.23 μαζί με όλες τις χρεώσεις που αφορούν το ρεύμα [δηλ και το ΦΠΑ-ρυθμιζόμενες χρεώσεις κλπ,κλπ .
Για να έχουμε σωστή εικόνα αφαιρούμε δημοτικά τέλη και ΕΡΤ ,και μένουμε μόνο με όσες χρεώσεις αφορούν το ρεύμα

Έτσι. Ποιος τολμάει να γράψει την αλήθεια;.
Μας έχουν φλομωσει στην διαφήμιση 9 και 10 λεπτά...
Πώς θα μας φαινόταν αν στο βενζινάδικο έγραφε η ταμπέλα 1 ευρώ και από κάτω με μικρά γράμματα (+φόροι) ;
Θα μου πεις τέτοια πρόβατα που είμαστε , δεν θα άλλαζε τίποτα.

• Like
Reactions: petronik
Έτσι. Ποιος τολμάει να γράψει την αλήθεια;.
Μας έχουν φλομωσει στην διαφήμιση 9 και 10 λεπτά...
Πώς θα μας φαινόταν αν στο βενζινάδικο έγραφε η ταμπέλα 1 ευρώ και από κάτω με μικρά γράμματα (+φόροι) ;
Θα μου πεις τέτοια πρόβατα που είμαστε , δεν θα άλλαζε τίποτα.
Ποιά ειναι η αλήθεια;
Οι εταιρείες διαφημίζουν αυτο που εισπράτουν , οχι αυτο που πληρώνεις.
Άκαιρο το παραδειγμά σου για τα βενζινάδικα.
Η τιμή εκεί δεν συμπεριλαμβάνει τα του δήμου πχ που ειναι διαφορετικά στον κάθε ενα μας.
Και καλό ειναι να μην αναφέρεσαι σε πληθυντικο , οταν μιλάς για πρόβατα.
Αν θέλεις μίλησε μονο για τον εαυτό σου.
Υ.Γ. Σε μένα ας πουμε η συνολική πραγματική τιμή της kwh αγγίζει τις 0,28-0,30 λεπτά.