Η τηλεόραση έχει αναμονή περίπου στο 0.5-1.5watt. Πλέον δεν έχουν ούτε standby led. Με το wifi λίγο περισσότερο.
Δεν το κρίνω, αλλά το να βάλω έξτρα βήματα στη καθημερινότητα μου είναι ασύμβατο. Για να μας διευκολύνει το σπίτι μας, το κάνουμε πιο συνδεδεμένο. Από τα μικρά, του να έχει "τακτοποιηθεί" το τηλεχειριστήριο και να ανοίξεις τη τηλεόραση από το app στο κινητό, μέχρι και τα πιο σημαντικά, όπως τα συστήματα ασφαλείας.
Για να κλείσω μια κάμερα έστω πως είμαι στον χώρο που καταγράφει, πρέπει να κόψω τη πόρτα στο switch εφόσον είναι PoE. Τι είναι πιο σημαντικό, να σου έρθει ένα email πως η συσκευή βγήκε εκτός εάν δεν παίρνει ρεύμα ή να τη κλείσεις για 3 ώρες μη καταναλώνει ρεύμα;
Συγνώμη αλλά επανέρχομαι (αν και θα ήθελα να μην επανέλθω και μελλοντικά να μην ξανα-επανέλθω) διότι βγαίνουμε εκτός θέματος και το θέμα είναι να αντιμετωπιστεί με κάποιο τρόπο η τιμή της κιλοβατώρας, για το οποίο πρότεινα συγκεκεκριμένα πράγματα, εφαρμοσμένα για αρκετά χρόνια που φέρνουν αποτέλεσμα.
Η μία τηλεόραση 49'' έχει 1.9 την μέτρησα ετσι απο περιέργεια γιατί είναι σχετικά καινούργια, 4 ετών. Η άλλη 45΄΄ που είναι 5 ετών και κάτι 2.8.
Όπως είπα πιο πάνω διαφέρει η αντιμετώπιση. Α, και η τηλεόραση αυτή έχει και μια ολόκληρη γραμμή οριζόντια καμμένη. Αλλοι θα μου πουν, μα πως τι κάνεις. Αλλαξέ την. Δεν με ενοχλεί και δεν πρόκειται να το κάνω. Θα μου πείτε....τεχνολογικό φόρουμ. Παραπέμπω στο να διευκολυνθεί το σπίτι μας. Δεν θα μου ορίσει εμένα η τηλεόραση τη ζωή. Εγω τηλεόραση δεν βλέπω. Βλέπει η σύζυγος και απο την "εγκληματική" απόσταση των 4-5 μέτρων για 49άρα δεν φαίνεται η γραμμή και δεν την εντόπισε καν εκείνη.
Δεν έχει "τακτοποιηθεί" τίποτα.
Ενα πολύμπριζο με διακόπτη είναι και ο τηλεχειρισμός με τηλεχειριζόμενες πρίζες που ανέφερα αλλού γίνεται με συσκευές που κάνουν σεταπ μόνες τους.
Το ίδιο και οι κάμερες. Στο σπίτι είμαι 20 ώρες και 4 λείπω και αν. Και αν έρθουν mail, κάθε βδομάδα καθαρίζω τα mail και τα spam. Και ΝΑΙ δεν έχω έξτρα χώρο στο google πέραν των 15.
Η λογική του standby στις συσκευές, αν και σίγουρα έχει κατέβει η κατανάλωσή τους είναι καθαρά καταναλωτικό προιόν και σκεφτείτε το αποτύπωμά τους σε μια χώρα 10 εκατομυρίων που καίνε 18 μεγαβατ για τη μια τηλεόραση που μπορεί να έχουν σπίτι τους.
όπως επίσης είπα πιο πάνω your mileage may vary. Αλλες οι προτεραιότητες του 40ρη και άλλες του σχεδόν 70άρη.
Εφκα δεν πληρώνω εδώ και πολύ καιρό, στα αυτοκίνητα τέλη δεν πληρώνω λόγω εκπομπών, τα ενφια έχουν μειωθεί διότι τα μεταβίβασα, στα ασφαλιστικά πχ επιλέγω να μην έχω οδική γιατί μου την παρέχει το service, γενικά φροντίζω και δεν σκορπάω αβέρτα σε ενα αδηφάγο κράτος.
Και όπως ειπα το νήμα αυτό είναι για την τιμή της κιλοβατώρας (άρα κάποιους καίει διότι φτάσαμε τα 400 ποστ) και γενικότερα για το θέμα των άχρηστων παραπλανητικών χρωματικών συμβολαίων που έχουν μπει για να θολώσουν τα νερά και να νομίζει ο κόσμος ότι έχει επιλογή σε φτηνό ρεύμα ή σε άλλες δημοκρατικές διαδικασίες. Το θέμα είναι σημαντικό συζητιέται εκτενέστατα σε όλα τα φόρα πχ δείτε insomnia, άσχετα αν κάποιος έχει krell και δεν τον κλείνει 7/24 διότι ακούγεται καλύτερα και το θεωρεί εφιάλτη να ασχολείται με δίευρα.
αν είναι έτσι να κλείσουμε το νήμα διότι έχουμε να κάνουμε με πενταροδεκάρες.